Civil War

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    21
Ο Garland έχει μανία με τον μεταποκαλυπτικό κόσμο,
και την αναρχία που δημιουργείται και
από ένοπλες ομάδες.
Το σενάριο του για το 28 days later
αυτό δείχνει.
Οι ταινίες του είναι καυστικές.
Στην προηγουμένη του (Men) μας έδειξε
την κακή πλευρά των κακοποιητικών
ανδρών, μέχρι και παπάδες στηλίτευσε.
με αλληγορικό τρόπο.
Στην περίπτωση του Civil War
μας βάζει σε ένα εμφύλιο,
χωρίς να μας λέει περισσότερα.
Εδώ ίσως να ήταν συγκρατημένος
λόγω των Αμερικανικών εκλογών.
Και σωστά έπραξε όπως το βλέπω.
Άφησε τον θεατή να πάρει θέση και
απέφυγε να μας πει ποιος φταίει,
αλλά εστίασε στο χάος που προκαλείται από ανεύθυνους της κάθε εξουσίας.
Και στο χάος αναδύονται τα χαμηλά
ένστικτα του κάθε "πικραμένου".
Η σκηνή με τις ερωτήσεις τι είδους Αμερικανός είσαι, και οι λακούβες με
τα πτώματα, μου θύμισε ταινία ζόμπι του Ρομέρο.
Μπορεί να μην παίρνει θέση πολιτική,
αλλά παίρνει θέση εναντίον της φρίκης
του πολέμου, ακόμα και οι νικητές
εμφανίζονται σαν ωμοί εκτελεστές.
Για τα όλα τα παραπάνω, ψήφισα πολύ καλή..

• Like
Reactions: karamela
444167077_850944840400832_7991250839087492741_n.jpg

Jesse Plemons joined the cast of ‘CIVIL WAR’ just days before his scene was supposed to be shot due to the original actor dropping out. Kirsten Dunst, Jesse's wife, recommended Plemons to director Alex Garland.

εμενα μου μοιαζει σαν να εχει κλεψει απο το call of duty

Την είδα εχτές και μου άρεσε πολύ, αρκετά βαριά και καταθλιπτική θα έλεγα, άλλα εξαιρετική αποικώνιση της φρίκης του πολέμου, αρκετές σκηνές είναι θα έλεγα ανθολογίας. Δείτε την...ένα 8,5 από εμένα...

Ε ναι τι ξερουν και αυτοι που την χαρακτηρισαν ταινια .....και ο δημιουργος της τυχαρπαστος σαμπως ηξερε πως να κανει ταινια ?

Προσφατα δηλωσε οτι θα αφοσιωθει στην συγγραφη και θα απεχει απο την σκηνοθεσια.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Alex Garland reveals how Civil War is partly autobiographical​

Q with Tom Power

• Like
Reactions: karamela
Όλες αυτές οι ταινίες μου θυμίζουν "ελαφριά" σενάρια ενός παιχνιδιού, του ten candles που παίζω στα παιδιά.
Πραγματικά, έχουμε βγάλει πιο κλειστοφοβικά και τρομακτικά σενάρια από ότι όλο το holywood μαζί και αναρωτιέμαι, που είναι η φαντασία τους εκεί στο μούρικα.

• Like
Reactions: Stellios papa
Πολύ καλή. Από τη μη αναμενόμενες.

Καλή και η σκηνοθεσία αλλά και οι ερμηνείες.
To 10λεπτο με τον Jesse Plemons απλά εξαιρετικό.

Ωραίο ήταν και δυστυχώς καθόλου απίθανο σενάριο για το προσεχές μέλλον….

Μόνο εγώ μπερδεύτηκα στην αρχή και έχασα την μπάλα με το background της ιστορίας;
Δεν υπάρχει καμία επεξήγηση στο ποιος κυβερνάει και ποιος επαναστατεί. Και δείχνει μετά και το διάγγελμα που ο πρόεδρος καλεί το Τέξας να παραδωθεί, όπου στο Τέξας κάποιος θα περίμενε να κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι. Όσο όμως εξελίσεται η ιστορία, δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι στην προεδρία και οι Δημοκρατικοί επαναστατούν.
Γενικά, σαν ταινία ήταν πολύ καλή, αλλά καθόλου τολμηρή θα έλεγα. Επικεντρώνεται στο ταξίδι των δημοσιογράφων και δεν ακουμπάει καθόλου το πολιτικό. Εντελώς επιφανειακά και απλά με την λογική "αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες" βαφτίζει την μία πλευρά ως παράλογους εν ψυχρό δολοφόνους. Σαν να θέλει δηλαδή απλά να περάσει ένα πολύ συγκεκριμένο και στοχευμένο μήνυμα χωρίς πολλά-πολλά, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις όσο πιο λίγα λες τόσο πιο εύκολα περνάει και το μήνυμα.

Last edited:
Η ταινία τα σπάει,δεν είναι για όλους αλλά σοκάρει. Εγώ κατάλαβα (ίσως λανθασμένα, δεν ξέρω) ότι η δύση ( calexico ) επαναστατεί καθ'ως, έχει δεχτεί το βάρος της μετανάστευσης, εναντίον των μεσοανατολικών πολιτειών.

• Love
Reactions: Kosh
Ωραία ταινία, με σενάριο που φαντάζομαι υπάρχει ήδη μες στο μυαλό κάποιων "ένθερμων" Αμερικανών σήμερα..

Μονο η πολιτική ανατροπή μου φάνηκε κάπως.
Και λιγο επιτηδευμένο το 5λεπτο φινάλε, αλλα δεν πειραζει και πολύ.

Την είδα σήμερα. Νατουραλιστική καθηλωτική κινηματογραφική γραφή. αποφεύγει όμως να θίξει τις αιτίες (κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές) και επικεντρώνεται μόνο στη φρίκη του πολέμου. Την οποία φρίκη, ούτως ή άλλως την είδαμε σε όλες τις πολεμικές ταινίες με θέμα το Βιετνάμ, από τον ελαφοκυνηγό -που δεν το φτάνει σε καμιά περίπτωση- και δώθε....

Την λάτρεψα και με καθήλωσε. Χαίρομαι που βλέπω εδώ ότι άρεσε σε άλλους διότι από τον κύκλο μου δεν άρεσε σε κανέναν. Στην καλύτερη την βρήκαν μέτρια.
Το τελευταίο μισάωρο ειδικά είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα. Είχε ένα σωρό ενδιαφέροντα στοιχεία που σε βάζουν να σκεφτείς και τα πάντρεψε και με εξαιρετικές σκηνές δράσης.