Clarke-Tech 4100 HD

Πήρα και εγώ τον Clark Tech 4100 του έβαλα την 116, δοκίμασα και τις προηγούμενες , δεν βλέπω κάποιες διαφορές .

Θα έλεγα ότι ο 4100 είναι καλύτερος εκεί που δεν περίμενα και χειρότερος , εκεί που περίμενα .

- Στην ποιότητα εικόνας , στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις έχουν την ευκρίνεια στο 0 , σε κλίμακα 0-15 και η πρώτη εντύπωση μου ήταν αρνητική .
Ανέβασα την ευκρίνεια, βελτιώθηκε η ποιότητα εικόνας κατα πολύ .
Έχει αρκετά καλή ποιότητα εικόνας ( με την δυνατότηα που δίνει ο δέκτης να αλλάξεις αντίθεση , φωτεινότητα ,ευκρίνεια κ.τ.λ), όχι όμως κορυφαία .
Είναι καλύτερη από ότι περίμενα .

- Πολύ καλή και η δυνατότητα να βάλεις στα πλήκρα f1,f2,f3,f4 όποια λειτουργία εσύ θέλεις .
Έχει το ίδιο τηλεχειριστήριο με τον Clark Tech 3100 , λογικά και εκεί θα γινόταν το ίδιο, δεν βρήκα τον τρόπο πως γίνεται .

- Εμένα μου άρεσαν πολύ τα μενού , είναι βέβαια και θέμα υποκειμενικό .

Στα αρνητικά το μέτριο tuner , περίμενα , σαν καινούριο μοντέλο , να είναι τουλάχιστον στα ίδια είπεδα με τους Clark Tech 3100 ή 5000.
Σε σύγκριση με τον Clark Tech 5000 είδα ότι ο 4100 έχει τουλάχιστον μισό db (0,5 db) χειρότερο tuner από τον 5000.

Άλλο αρνητικό είναι η ενδείξεις που δίνει σε db.
Είδα ότι δείχνει 15% λιγότερα από τον Clark Tech 5000 (soft Dr.HD F16) .
Στα 7db δείχνει 6db και στα 15db δείχνει 13db ο 4100 , σε σχέση με τον 5000.

Last edited:
Έχει το ίδιο τηλεχειριστήριο με τον Clark Tech 3100 , λογικά και εκεί θα γινόταν το ίδιο, δεν βρήκα τον τρόπο πως γίνεται.
Δε γίνεται στον 3100.
Στα αρνητικά το μέτριο tuner , περίμενα , σαν καινούριο μοντέλο , να είναι τουλάχιστον στα ίδια είπεδα με τους Clark Tech 3100 ή 5000.
Σε σύγκριση με τον Clark Tech 5000 είδα ότι ο 4100 έχει τουλάχιστον μισό db (0,5 db) χειρότερο tuner από τον 5000.
Χειρότερο και στην πράξη, ειδικά σε οριακά κανάλια που δυσκολεύεται να κλειδώσει το σήμα;
Άλλο αρνητικό είναι η ενδείξεις που δίνει σε db.
Είδα ότι δείχνει 15% λιγότερα από τον Clark Tech 5000 (soft Dr.HD F16) .
Στα 7db δείχνει 6db και στα 15db δείχνει 13db ο 4100 , σε σχέση με τον 5000.
Κωνσταντίνε, μπορείς να συγκρίνεις το σήμα σε ίδια κανάλια και με δέκτη linux (που επίσης έχει ενδείξεις σε db);

Last edited:
Σεραφείμ δεν έχω λινουξάτο δέκτη αυτή τη στιγμή (Ο ipbox που έχω, έχει κάποιο πρόβλημα) για να τον συγκρίνω.
Νομίζω όμως οι ενδείξεις σε db , που δίνει ,δεν είναι σωστές .

Για το tuner τελικά ,δεν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα .
Από ότι βλέπω έχω το εξής πρόβλημα :
Σε κανάλια με χαμηλό σήμα (8 db και κάτω) ,στην "γραμμη" που έχω το 16απλό διακόπτη diseqc EMP Centauri, έχει ποιότητα σήματος ένα db λιγότερο από το κανονικό ή και περισσότερο (1,0db -1,5db) .
Όταν μετέφερα τον δέκτη στην άλλη "γραμμή" που έχω διακόπτη diseqc τον 10απλο Sab έχει σήμα κανονικά . Έχει πρόβλημα συνεργασίας από ότι βλέπω με το 16απλό diseqc EMP Centauri.

Εννοείται ότι και με τον 10απλο Sab δείχνει 15% λιγότερα db.

Last edited:
Re: Απάντηση: Clarke-Tech 4100 HD

Σε εγκατασταση με 16αρι diseqc EMP centauri μπορω να πω με σιγουρια οτι εχει χειροτερη αποδοση το tuner του σε σχεση με to tuner του technomate 5402.Επιπλεον εχει προβλημα με καναλια 8PSK και χαμηλο SR.Δεν εχω linux δεκτη για να τον συγκρινω.

Στην εγκατάστασή μου (4 τετραπλοί spaun και ένας 1.1) έδειχνε σε db ίδιο σήμα με τον 3100 hd ("αδερφάκι" του technomate 5402). Αν έχει κάποιος δέκτη linux, ας συγκρίνει τις ενδείξεις σε db να δούμε τι γίνεται.

Χτες βράδυ σταμάτησε ο 4100 να συνεργάζεται εντελώς με το με 16αρι diseqc της EMP centauri.

Μια άλλη διαπίστωση που έκανα είναι ότι , δεν δείχνει λιγότερο σήμα , άλλα έχει λιγότερα db την ποιότητα σήματος.
Δηλαδή το σήμα που δείχνει , αυτό το σήμα έχει .

Σύνδεσα 4100 και 5000 και είδα τις διαφορές σε σήμα , συνδεμένα με 10άρι diseqc της Sab.

CTech 4100......CTech 5000

..........5,5db...........5,8db
..........5,8db...........6,0db
..........6,1db...........6,3db
..........6,4db...........6,7db
..........6,8db...........7,3db
.........11,7db.........12,7db
.........15,3db.........16,7db

Πιθανολογώ ότι σε οριακό κανάλι(σε S 3/4) στα 5,0db να έχουν το ίδιο σήμα και οι δυο δέκτες .
Δηλαδή έχουν την ίδια ευαισθησία στα tuner οι δυο δέκτες , όσο όμως ανεβαίνει το σήμα, ο 4100 έχει λιγότερο .

Πιθανόν να είναι όλα αυτά θέμα συνεργασίας με τους διακόπτες diseqc.
Στα υπόλοιπα ο δέκτης με άρεσε πολύ , μένει να μόνο να λυθεί αυτό το "θέμα" .

Με τον 3100 που τον έκανα σύγκριση έχουν σχεδόν την ίδια ευαισθησία, ίσως είναι οριακά καλύτερος ο 4100.

Σύγκρινα τον 4100 με τον Vu+ Solo και ο Solo έχει στις οριακές συχνότητες πιο ευαίσθητο tuner
Εκεί που υπερέχει ο 4100 είναι στην ποιότητα της εικόνας....

Ο Vu+ Solo πάντως τουλάχιστον με το VTI Image δεν έχει ένδειξη σήματος σε db οποτε σύγκριση με τον 4100 δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει.

Ok.
Αν κάποιος φίλος έχει τον 4100 hd και κάποιον ακόμη δέκτη που δείχνει το σήμα σε db, ας μας διαφωτίσει αν έχουν τις ίδιες ενδείξεις ή όχι (εννοείται πάνω στην ίδια εγκατάσταση).

Χτες σε οριακό κανάλι είδα ότι ο 4100, είχε την ίδια ευαισθησία από πλευράς tuner με τον 5000 , στην ένδειξη σε db είχε διαφορά 0,3db λιγότερο από τον 5000.

Κάτι που πρόσεξα χτες ήταν ότι δεν έχει τον περιορισμό των 120 καναλιών στις λίστες αγαπημένων .
Κάτι πολύ καλό και χρήσιμο .
Έβαλα σε λίστα αγαπημένων 160 κανάλια και τα έδειχνε κανονικά , σε αντίθεση με 3100 ,5000 και technomate 7102 που δείχνουν 120 κανάλια .

Το τελευταίο διάστημα βλέπω ο 4100 απενεργοποιείται μετά από εγγραφές .

Μοιάζει σαν να είναι ενεργοποιημένη κάποια ρύθμιση, δεν μπόρεσα να βρω ποια .

Επεξεργασία:
Από ότι μόλις είδα βγήκε η 118 και 118p για το 4100.

Last edited by a moderator:
Μου βγάζει εδώ και λίγες μέρες το Clarke Tech Editor Studio ,"errore di run-time 9 ", όταν πάω να επεξεργαστώ τα κανάλια του 4100.

Μου βγάζουν "λάθος" και τα άλλα προγράματα που δοκίμασα .
Στα settings του Technomate δεν μου βγάζει κάποιο πρόβλημα .

Είναι θέμα του 4100 .

Ψάχνω να βρω λύση για να μην τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή , δορυφόρους, λίστες καναλιών κ.τ.λ

Νέο patch (Clarketech 4100HD 1.22p) με τις παρακάτω βελτιώσεις - προσθήκες
Changelog / Ver. 122p nased on 121
121
1. iptv function added
2. SatCr revised
3. manual scan of multiple TP,s revised
4. increase "dB" signal level
122p
1. CA + CI support revised