Class D

δε ξέρω τελικά αν χρειάζεται τόσο πολύ η ρύθμιση του 0,775V.
Χθες άκουγα ένα γεμάτο τρίωρο με ένα arcam black box 50 (2.3v έξοδο βγάζει) και το άκουσμα ήταν γεμάτο, πλήρες, απολαυστικό!

Βέβαια δεν ήξερα ότι υπάρχουν και pre outs με έξοδο 1v!

Ζητώ επισήμως από τους φίλους του θρεντιου αυτού ακρόαση "καλού" dac με ποτενσιόμετρο (πχ το teac 503) αλλά και του "μικρού" dr.dac3.

Κερνάω καφέδες και συναφή!

Ο προβληματισμός μου σχετίζεται με το αν αξίζει να πάρω νέο dac με όλα τα νέα σουπερ-ντούπερ καλούδια ή αν θα πρέπει να ψαχτώ σε ένα ποτενσιόμετρο με αντιστάσεις για τις ήδη υπάρχουσες πηγές μου (που με ευχαριστούν πάρα πολύ).

Όχι ρε συ εγώ έχω τον 1500 πάνω από 1 χρόνο με το 503 (ήμουν από τους πρώτους εδώ με τον Στέργιο που φωνάζαμε για τους crown :p) Aπλά τώρα θα μπει και ο marantz 7011 και ο 1500 θα πάει για χρέη sub (diy 18-άρι) Για τα l, r θα μπει ένας 2002 αλλά βαριέμαι να αλλάζω το input sensitivity οπότε αυτό το +6db του teac ίσως με σώσει... :p

Απάντηση: Re: Class D

To Σαββατο άκουσα τον 1502 με teac ud503 αλλά και pass x 2.5 (ευγενική χορηγία του Θανάση...επίσης ευχαριστώ τον Άγγελο και τον Θανάση για την υπομονή τους και την βοήθεια με τις συνδέσεις) και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό και με τα δυο. Επειδή είχα στην διάθεση μου το 503 και τον pass, άκουσα τον crown στα 1,4v (τώρα ακούω μέσω av receiver στην ρύθμιση 0.775).

ο pass μου ακούστηκε καλύτερος στα φωνητικά (ακουγόντουσαν πιο γλυκά)....το ίδιο και στις χαμηλές ειδικά σε ακουστικά κομμάτια. Σε pop και ηλεκτρονική μουσική το teac είχε πολύ λίγα πράγματα να ζηλέψει από τον pass. Επίσης οι όχι τόσο καλές ηχογραφήσεις ακούγονταν καλύτερα με τον pass. Στις καλές ηχογραφήσεις υπήρχε διαφορά μεν υπέρ του pass αλλά δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί το exta κόστος (μιλάω υποκειμενικά και με κριτήριο το βάθος της τσέπης μου). Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελα να έχω και τα δυο μηχανάκια.

Η δε ρύθμιση στα 0.775V του καινούργιου crown xxx2 είναι λουκούμι για όσους έχουν 1V
στην pre out! (...για μας τους homecinemaτσιδες μιλάω)

Όπως τα λέει ο Θοδωρής! συμφωνώ!

Χθες άκουγα ένα γεμάτο τρίωρο με ένα arcam black box 50 (2.3v έξοδο βγάζει) και το άκουσμα ήταν γεμάτο, πλήρες, απολαυστικό!

Ζητώ επισήμως από τους φίλους του θρεντιου αυτού ακρόαση "καλού" dac με ποτενσιόμετρο (πχ το teac 503) αλλά και του "μικρού" dr.dac3.

Ο προβληματισμός μου σχετίζεται με το αν αξίζει να πάρω νέο dac με όλα τα νέα σουπερ-ντούπερ καλούδια ή αν θα πρέπει να ψαχτώ σε ένα ποτενσιόμετρο με αντιστάσεις για τις ήδη υπάρχουσες πηγές μου (που με ευχαριστούν πάρα πολύ).

Το ''μικρό'' dr.dac 3 ειναι ετοιμοπόλεμο! Καφέ δεν πίνω αυτό είναι το πρόβλημα , με χυμό είμαι μεσα .:tongue::shot::thrasher:
Όποτε θέλεις με χαρά!

.....(ήμουν από τους πρώτους εδώ με τον Στέργιο που φωνάζαμε για τους crown :p) .......

Ο πρωτος ημουν εγω!!!!:music-smiley-004:
Εχω αυτον:
http://www.performanceaudio.com/item/crown-k1/41/
καμμια δεκαρια χρονια.
Μου τον ...επεβαλε ο Σπυρος ο Σουηδος (για οσους τον θυμουντε)
Μιλαμε για παντοδυναμο εργαλειο.
Να σκεφτειτε ΕΛΙΩΣΕ πηνια και dust cup σε τεσσερα μεγαφωνο απο Ερμηδες, σε ενα παρτακι που εκανα σπιτι μου.
Και το πιο σημαντικο,δεν εχει προπελες!!!!!

βρε παιδιά, μας εξηγείτε και μας τι εννοείτε με ρύθμιση 0.775V?
έξοδο προ?

input sensitivity στον τελικό. Ελαττώνεται όμως και το Signal to Noise κατά 6db

κοντολογίς αυξηση της δυνατότητας υπεροδήγησης της εισόδου.
Τυπικά πράγματα επαγγελματικών μηχανημάτων.
και εντελώς αντιhiend :Banane0: (για όποιους τους νοιάζει βέβαια)...λόγω προσθήκης πραγμάτων στο σήμα.

είναι το κλασικό που ζήσαμε γύρω στο 1985-90 όταν όλοι οι ενισχυτές είχαν ευαισθησία εισόδου γύρω στα 300mV και τους δίναμε 2V με τα cd σε μια line ή aux.
ή αλλιώς ο λόγος που ένα cdp από τότε έκανε την άμεση διαφορά στήθους λόγω έντασης.

Αλλάζει την ευαισθησία εισόδου του τελικού. Αλλά σε στερεό κατα τη γνώμη μου στα 1,4V επαιζε αισθητά καλυτερα. Με την ευαίσθητη ρύθμιση τσιριζε λίγο.
Επίσης το teac απο την αναλογική είσοδο δεν έπεισε οτι μπορεί να σπρώξει με το χαμηλό βολταζ του avr τον crown για πολυκάναλο

Αλλάζει την ευαισθησία εισόδου του τελικού. Αλλά σε στερεό κατα τη γνώμη μου στα 1,4V επαιζε αισθητά καλυτερα. Με την ευαίσθητη ρύθμιση τσιριζε λίγο.

λογικό δεν είναι?
όλες οι είσοδοι έχουν ένα όριο υπερφόρτωσης.
Και παίζουν το καλύτερο εκεί λίγο πριν την παραμόρφωση.

Επίσης το teac απο την αναλογική είσοδο δεν έπεισε οτι μπορεί να σπρώξει με το χαμηλό βολταζ του avr τον crown για πολυκάναλο

Δοκίμασες να βάλεις +6db?

Πάρε κάτι τέτοιο http://schiit.com/products/saga
και μείνε με τις πηγές σου που σε ευχαριστούν.

Να ρωτησω κι εγω για μια απορια που εχω, μιας και διαβαζω πως οσο περισσοτερα τα volts στην εξοδο προενισχυσης, τοσο καλυτερα.

Αν μελλοντικα αποκτησω ενα "d" μαραφετι, οπως τα προαναφερθεντα, ο ΑV ενισχυτης μου denon 4306 μπορει να το οδηγησει σωστα απο τις pre out. ?
Παραθετω απο κατω μια αναφορα για τις pre out του ενισχυτη μου, αλλα δεν καταλαβα και πολλα.
"We tested the preamp section of the Denon AVR-4306 and were able to drive over 6.25Vrms before the receiver capped the output - this is an exorbitant amount of preamplifier output and will drive ANY power amplifier we are aware of to its maximum potential without introducing any distortion or clipping - even at maximum volume settings on the receiver (we had it up to +18 in our tests). Of course if you send that much voltage to an amplifier - we don't want to hear about the internal fuses you blew in your amp, how many drivers you blew in your speakers or breakers you tripped..."

http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/denon-avr-4306/avr-4306-measurements-and-analysis

Ειμαι οκ γενικα με αυτες τις εξοδους,? (εμμεσα ρωτω ΚΑΙ για αυτοενισχυομενα ηχεια)

Warewolf τα 6.25v μην τα λαμβάνεις υπόψιν....δες αυτό που γράφει επίσημα το manual που θα είναι λογικά 1vrms απο τις rca εκτός αν ο denon σου είναι κανένας πανάκριβος a/v processor με xlr κλπ.

Re: Απάντηση: Class D

Να ρωτησω κι εγω για μια απορια που εχω, μιας και διαβαζω πως οσο περισσοτερα τα volts στην εξοδο προενισχυσης, τοσο καλυτερα.

Αν μελλοντικα αποκτησω ενα "d" μαραφετι, οπως τα προαναφερθεντα, ο ΑV ενισχυτης μου denon 4306 μπορει να το οδηγησει σωστα απο τις pre out. ?
Παραθετω απο κατω μια αναφορα για τις pre out του ενισχυτη μου, αλλα δεν καταλαβα και πολλα.
"We tested the preamp section of the Denon AVR-4306 and were able to drive over 6.25Vrms before the receiver capped the output - this is an exorbitant amount of preamplifier output and will drive ANY power amplifier we are aware of to its maximum potential without introducing any distortion or clipping - even at maximum volume settings on the receiver (we had it up to +18 in our tests). Of course if you send that much voltage to an amplifier - we don't want to hear about the internal fuses you blew in your amp, how many drivers you blew in your speakers or breakers you tripped..."

http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/denon-avr-4306/avr-4306-measurements-and-analysis

Ειμαι οκ γενικά με αυτές τις εξοδους,? (εμμεσα ρωτω ΚΑΙ για αυτοενισχυομενα ηχεια)

Αυτός μαζί με τον μπρατσαρα τον φιλο του μέτρησαν μεν με το βολτομετρο....αλλα καθως στριβεις το ποτενσιομετρο δεν αυξανονται μονο τα βολτ, αυξανεται μαζι τους και η παραμόρφωση....κατι που το βολτόμετρο δεν το μετράει....και στα 6.25 που λεει αυτός πιθανοτατα το αποτελεσμα να ηταν βρωμια και σκουπιδι. Εψαξα λιγο το μανουαλ το Ντενον αλλα ειναι τεραστιο και δεν εβγαλα ακρη.Κανονικα αυτα τα γραφει στις τελευταιες σελιδες αλλα ετσι οπως το ξεκινησα απο το τελος προς την αρχη δεν βρηκα κατι....δες το και συ για σιγουρια. Σε φιρματους καλούς προενισχυτες που χαζευω online γραφει καθαρα output rca τοσο rms, xlr τοσο rms και διπλα σε παρενθεση γραφει (gain set at 0db) αυτη η λεπτομερια υποπτευομαι οτι κανει ολη την διαφορα.

αλλα αυτα τα τεχνικα δεν τα ξερω πολυ καλα και καλυτερα να τα εξηγήσει κάποιος αλλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Αυτός μαζί με τον μπρατσαρα τον φιλο του μέτρησαν μεν με το βολτομετρο....αλλα καθως στριβεις το ποτενσιομετρο δεν αυξανονται μονο τα βολτ, αυξανεται μαζι τους και η παραμόρφωση....κατι που το βολτόμετρο δεν το μετράει....και στα 6.25 που λεει αυτός πιθανοτατα το αποτελεσμα να ηταν βρωμια και σκουπιδι. Εψαξα λιγο το μανουαλ το Ντενον αλλα ειναι τεραστιο και δεν εβγαλα ακρη.Κανονικα αυτα τα γραφει στις τελευταιες σελιδες αλλα ετσι οπως το ξεκινησα απο το τελος προς την αρχη δεν βρηκα κατι....δες το και συ για σιγουρια. Σε φιρματους καλούς προενισχυτες που χαζευω online γραφει καθαρα output rca τοσο rms, xlr τοσο rms και διπλα σε παρενθεση γραφει (gain set at 0db) αυτη η λεπτομερια υποπτευομαι οτι κανει ολη την διαφορα.

αλλα αυτα τα τεχνικα δεν τα ξερω πολυ καλα και καλυτερα να τα εξηγήσει κάποιος αλλος.

Μονο αυτα γραφει στο manual οσον αφορα το audio section.

Δηλαδη το Bold παρακατω ειναι μουφα αραγε. ?

were able to drive over 6.25Vrms before the receiver capped the output - this is an exorbitant amount of preamplifier output and will drive ANY power amplifier we are aware of to its maximum potential without introducing any distortion or clipping - even at maximum volume settings on the receiver (we had it up to +18 in our tests).

Last edited: