Class D

Καλημέρα! Ακόμη ένας χαρούμενος κάτοχος crown . Επιτέλους οδήγηση! To μηχάνημα είναι απλα απίστευτο για τα λεφτά του. Δεν του λείπει κάτι στα αυτιά μου. Ευχαριστώ τον Στέργιο Κακαλιό που με βοήθησε στην ανακάλυψη του! Το παιχνίδι συνεχίζεται...

Attachments

• crown marantz.jpg
    crown marantz.jpg
    44.9 KB · Views: 168
Καλημέρα! Ακόμη ένας χαρούμενος κάτοχος crown . Επιτέλους οδήγηση! To μηχάνημα είναι απλα απίστευτο για τα λεφτά του. Δεν του λείπει κάτι στα αυτιά μου. Ευχαριστώ τον Στέργιο Κακαλιό που με βοήθησε στην ανακάλυψη του! Το παιχνίδι συνεχίζεται...

με γειες φίλε, εγώ δεν έκανα τίποτα.
Ο λόγος που ήθελα να βάλω τον crown σε κάποια άλλα συστήματα εκτός του δικού μου είναι να ακούσω τις απόψεις φίλων, γιατί είχα την αίσθηση ότι δεν ακούω καλά.
Αλλά τελικά εντάξει, ακούω καλά.
Θεωρώ ότι το μηχανάκι κεντάει στα Χ3 χρήματα και παραπάνω σε μηχανήματα της home audio αγοράς.

Βέβαια φίλε hunter στη δική σου περίπτωση με το concert 11 της Jamo η διαφορά που ακούς από τον marantz είναι εξωπραγματική φυσικά, γιατί το ηχείο αυτό θέλει πολλά ρεύματα.
Ο ήχος που έχεις τώρα είναι από τους καλύτερους που έχω ακούσει ασχέτως τιμής συστήματος, το ηχείο βγάζει τεράστια εικόνα και πλέον απολύτως ελεγχόμενη!

Εύγε νέε μου!

ΥΓ: να βαφτίσουμε τα crown τον ncore του φτωχού???? χαχαχαχα

:a0210:

με γειες φίλε, εγώ δεν έκανα τίποτα.
Ο λόγος που ήθελα να βάλω τον crown σε κάποια άλλα συστήματα εκτός του δικού μου είναι να ακούσω τις απόψεις φίλων, γιατί είχα την αίσθηση ότι δεν ακούω καλά.
Αλλά τελικά εντάξει, ακούω καλά.
Θεωρώ ότι το μηχανάκι κεντάει στα Χ3 χρήματα και παραπάνω σε μηχανήματα της home audio αγοράς.

Βέβαια φίλε hunter στη δική σου περίπτωση με το concert 11 της Jamo η διαφορά που ακούς από τον marantz είναι εξωπραγματική φυσικά, γιατί το ηχείο αυτό θέλει πολλά ρεύματα.
Ο ήχος που έχεις τώρα είναι από τους καλύτερους που έχω ακούσει ασχέτως τιμής συστήματος, το ηχείο βγάζει τεράστια εικόνα και πλέον απολύτως ελεγχόμενη!

Εύγε νέε μου!

ΥΓ: να βαφτίσουμε τα crown τον ncore του φτωχού???? χαχαχαχα

Και τα αμόλα καλούμπα τα ncore του πλούσιου;

Re: Απάντηση: Class D

Aυτός ο χοντρός εκεί ο marantz από οδήγηση τίποτα; Μόνο πάχος και στυλ; :p Καλοάκουστος φίλε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Aυτός ο χοντρός εκεί ο marantz από οδήγηση τίποτα; Μόνο πάχος και στυλ; :p Καλοάκουστος φίλε

Δυστυχώς , είναι πολύ κακό ματσάρισμα για τα ηχεία μου . Με άλλα ηχεία θα κελαηδάει. Ευχαριστώ!

Κατά την ταπεινή μου άποψη το μόνο που αποδεικνύει η αποδοχή του Crown, όπως και προηγουμένως του EP1500, είναι η αυξημένη βαρύτητα της σωστής οδήγησης ενός ηχείου έναντι της "ποιοτικής", πλην όμως ισχνής σε ρεύματα.

Τον άκουσα στου Θοδωρή, σίγουρα τα τάιζε καλά τα Mythos του (ωραίο ηχειάκι btw). Με το που βάλαμε ωστόσο τον δικό μου W4S (ST1000, σίγουρα όχι και ό,τι νεώτερο στον χώρο της ψηφιακής ενίσχυσης, βέβαια με μία μεγάλη ICE ανά κανάλι), αμέσως φάνηκε η διαφορά, ιδίως στα μεσαία, και μάλιστα σε χαλαρή ακρόαση μουσικής, δίχως δηλαδή καν να κάνουμε Α-Β. Θα σας τα πει και ο ίδιος.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το μόνο που αποδεικνύει η αποδοχή του Crown, όπως και προηγουμένως του EP1500, είναι η αυξημένη βαρύτητα της σωστής οδήγησης ενός ηχείου έναντι της "ποιοτικής", πλην όμως ισχνής σε ρεύματα.

Τον άκουσα στου Θοδωρή, σίγουρα τα τάιζε καλά τα Mythos του (ωραίο ηχειάκι btw). Με το που βάλαμε ωστόσο τον δικό μου W4S (ST1000, σίγουρα όχι και ό,τι νεώτερο στον χώρο της ψηφιακής ενίσχυσης, βέβαια με μία μεγάλη ICE ανά κανάλι), αμέσως φάνηκε η διαφορά, ιδίως στα μεσαία, και μάλιστα σε χαλαρή ακρόαση μουσικής, δίχως δηλαδή καν να κάνουμε Α-Β. Θα σας τα πει και ο ίδιος.

Μπορώ να το επιβεβαιώσω, πολύ καλό μηχάνημα το W4S (τώρα μόλις τα έλεγα στον hunter στο viber), την διαφορά την άκουσα με τα φυσιολογικά αυτάκια μου + κάτι που δεν είπε ο Τάσος, είχε και ποιο αυστηρό έλεγχο της μονάδας στα μπάσα.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Crown έχει πολύ καλό VFM, αλλά δεν θα περίμενα να μπορεί να ανταγωνιστεί τους σοβαρούς Class D. Λογικό είναι.

Απλά από τον κόσμο γενικά λείπει η καλή οδήγηση. Η διαφορά οδήγησης μεταξύ ενός -συνήθως- "αναιμικού" ενισχυτή των "100W" και ενός Class D δεν μπορεί παρά να είναι χαώδης. Ακόμα και ενός μέτριου Class D.

Είναι όντως κατάσταση Behringer: The next generation

Ακριβώς αυτό. Τα έγραψα και πιο πάνω.
Εντάξει δεν είναι και η χήνα με τα χρυσά αυγά ας μην υπερβάλλουμε με τους crown.
Όταν όμως έχεις μεταξωτά βρακιά χωρίς επιδέξιους κώλους τι θα κάνεις; πάρε crown να ησυχάσεις και να ακούσεις επιτέλους λίγη μουσική!

Είναι καθαρά θέμα vfm. Όλοι έχετε δει τις τιμές από σπιτίσιους ενισχυτές με 300 στα 8Ω...με 500ε ούτε το κουτί τους δεν αγοράζεις.

Πάρα πολλοί θεωρώ ότι μπορούν να ζήσουν με τα όποια μειονεκτήματα των Χ Crown....όταν για να μην τα έχεις πρέπει να δώσεις άλλα 2000-3000ε. Για τέτοιες διαφορές στην τιμή τα όποια αυτά μειονεκτήματα είναι αμελητέα. Επίσης υπάρχει και κόσμος που δεν του αρέσει η ιδέα του μεταχειρισμένου....ειδικά στον ενισχυτή....και λόγω φθοράς αλλά και επειδή για να πάρεις σοβαρό μηχάνημα φθηνά πρέπει να είναι και παλιό χρονολογικά και ίσως και τρίτο χέρι με ότι σημαίνει αυτό....

Last edited:
Επίσης τέτοιοι ενισχυτές, με άφθονα περιθώρια οδήγησης, οι οποίοι λόγω μικρού κόστους καταλήγουν και παντρεύονται ακόμη και με μικρότερα ηχεία που δεν έχουν πάντως τη φήμη "βατοβόρων", αν μη τι άλλο μας κάνουν να αναθεωρούμε τις απόψεις μας, εάν υφίσταται τελικώς η έννοια του "overkill" στην οδήγηση ενός ηχείου (δεν μιλώ για τον κλασικό παλιό μύθο των όλα-τα-σφάζω πωλητών "θα σου κάψει το ηχείο")