Κακαλιός Στέργιος
Supreme Member
Κατά την ταπεινή μου άποψη το μόνο που αποδεικνύει η αποδοχή του Crown, όπως και προηγουμένως του EP1500, είναι η αυξημένη βαρύτητα της σωστής οδήγησης ενός ηχείου έναντι της "ποιοτικής", πλην όμως ισχνής σε ρεύματα.
Τον άκουσα στου Θοδωρή, σίγουρα τα τάιζε καλά τα Mythos του (ωραίο ηχειάκι btw). Με το που βάλαμε ωστόσο τον δικό μου W4S (ST1000, σίγουρα όχι και ό,τι νεώτερο στον χώρο της ψηφιακής ενίσχυσης, βέβαια με μία μεγάλη ICE ανά κανάλι), αμέσως φάνηκε η διαφορά, ιδίως στα μεσαία, και μάλιστα σε χαλαρή ακρόαση μουσικής, δίχως δηλαδή καν να κάνουμε Α-Β. Θα σας τα πει και ο ίδιος.
Αυτό για την οδήγηση είναι αυτό που πιστεύω κι εγώ. Οι περισσότεροι δίνουμε βάση στο ηχείο (και όχι άδικα αφού αυτό...ακούγεται στο τέλος) αλλά μετά δε μένει μπάτζετ για τη σωστή οδήγηση του και αρχίζουν τα προβλήματα. Και η πλάκα είναι ότι όσο δεν υπάρχει σωστή οδήγηση τόσο περισσότερο "ακούγονται" καλώδια και τζιβιτζιλίκια.
Δε θεωρώ τους κράουν την κορυφή (φυσικά όχι) αλλά είναι μια καλή βάση για να στήσεις κάτι αξιοπρεπές. Σίγουρα καλύτερος από Χ3 και παραπάνω σε λεφτά από κονσουμεράδικους home audio ενισχυτές, δε το συζητώ.
Η διαπίστωση για τη μεσαία περιοχή μου κάνει εντύπωση γιατί στο σπίτι μου με τα Chario υπήρχαν παράπονα για λίγο παραπάνω "μεσαιήλα" από το κανονικό. Οπότε ίσως είναι λίγο ηχείο dependent και φυσικά προενίσχυσης dependent!
Προσωπικά αμέσως μετά το Πάσχα θα περάσω 2-3 προενισχυτές από το σύστημα για να δω τι μπορεί να αλλάξει στον ήχο μου (εκτός από το να έχω τηλεχειριστήριο χαχαχα) και μετά θα ζυγίσω αν θα κινηθώ προς προ ή προς προ-dac (είχαμε ακούσει το teac 503 του panoramix).
Αφού καταλήξω σε μηχανάκια, σκοπεύω να ασχοληθώ ΠΟΛΥ με τις δυνατότητες παραμετροποίησης του ήχου σε επίπεδο software (αν δείτε τι modules έχει το audirvana θα πάθετε πλάκα) για να το φέρω εκεί που θέλω.
Έχοντας αυτή τη στιγμή τον ήχο σε πολύ επιθυμητό επίπεδο είμαι βέβαιος ότι θα φτιάξω κάτι πολύ καλό, μάλλον ότι καλύτερο είχα ποτέ (με τα λιγότερα χρήματα που ξόδεψα ποτέ!)
Πης εντ λοβ.