Class D

Κατά την ταπεινή μου άποψη το μόνο που αποδεικνύει η αποδοχή του Crown, όπως και προηγουμένως του EP1500, είναι η αυξημένη βαρύτητα της σωστής οδήγησης ενός ηχείου έναντι της "ποιοτικής", πλην όμως ισχνής σε ρεύματα.

Τον άκουσα στου Θοδωρή, σίγουρα τα τάιζε καλά τα Mythos του (ωραίο ηχειάκι btw). Με το που βάλαμε ωστόσο τον δικό μου W4S (ST1000, σίγουρα όχι και ό,τι νεώτερο στον χώρο της ψηφιακής ενίσχυσης, βέβαια με μία μεγάλη ICE ανά κανάλι), αμέσως φάνηκε η διαφορά, ιδίως στα μεσαία, και μάλιστα σε χαλαρή ακρόαση μουσικής, δίχως δηλαδή καν να κάνουμε Α-Β. Θα σας τα πει και ο ίδιος.

Αυτό για την οδήγηση είναι αυτό που πιστεύω κι εγώ. Οι περισσότεροι δίνουμε βάση στο ηχείο (και όχι άδικα αφού αυτό...ακούγεται στο τέλος) αλλά μετά δε μένει μπάτζετ για τη σωστή οδήγηση του και αρχίζουν τα προβλήματα. Και η πλάκα είναι ότι όσο δεν υπάρχει σωστή οδήγηση τόσο περισσότερο "ακούγονται" καλώδια και τζιβιτζιλίκια.

Δε θεωρώ τους κράουν την κορυφή (φυσικά όχι) αλλά είναι μια καλή βάση για να στήσεις κάτι αξιοπρεπές. Σίγουρα καλύτερος από Χ3 και παραπάνω σε λεφτά από κονσουμεράδικους home audio ενισχυτές, δε το συζητώ.
Η διαπίστωση για τη μεσαία περιοχή μου κάνει εντύπωση γιατί στο σπίτι μου με τα Chario υπήρχαν παράπονα για λίγο παραπάνω "μεσαιήλα" από το κανονικό. Οπότε ίσως είναι λίγο ηχείο dependent και φυσικά προενίσχυσης dependent!

Προσωπικά αμέσως μετά το Πάσχα θα περάσω 2-3 προενισχυτές από το σύστημα για να δω τι μπορεί να αλλάξει στον ήχο μου (εκτός από το να έχω τηλεχειριστήριο χαχαχα) και μετά θα ζυγίσω αν θα κινηθώ προς προ ή προς προ-dac (είχαμε ακούσει το teac 503 του panoramix).

Αφού καταλήξω σε μηχανάκια, σκοπεύω να ασχοληθώ ΠΟΛΥ με τις δυνατότητες παραμετροποίησης του ήχου σε επίπεδο software (αν δείτε τι modules έχει το audirvana θα πάθετε πλάκα) για να το φέρω εκεί που θέλω.

Έχοντας αυτή τη στιγμή τον ήχο σε πολύ επιθυμητό επίπεδο είμαι βέβαιος ότι θα φτιάξω κάτι πολύ καλό, μάλλον ότι καλύτερο είχα ποτέ (με τα λιγότερα χρήματα που ξόδεψα ποτέ!)

Πης εντ λοβ.

Re: Απάντηση: Class D

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Crown έχει πολύ καλό VFM, αλλά δεν θα περίμενα να μπορεί να ανταγωνιστεί τους σοβαρούς Class D. Λογικό είναι.

Απλά από τον κόσμο γενικά λείπει η καλή οδήγηση. Η διαφορά οδήγησης μεταξύ ενός -συνήθως- "αναιμικού" ενισχυτή των "100W" και ενός Class D δεν μπορεί παρά να είναι χαώδης. Ακόμα και ενός μέτριου Class D.

Είναι όντως κατάσταση Behringer: The next generation

πες τα βρε δδ
αφού ή πρώτη τους κουβέντα όλων είναι "οδήγηση". Το λενε μόνοι τους. Δεν χρειάζεται να το τονίσεις εσύ.
Είπα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο πριν 10-15 χρόνια.
Τώρα είναι λίγο πιό....up to date.

Ερώτηση: ποιοι από όλους τους ενισχυτές που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα έχουν σηματοθορυβικό λόγο 120db τουλάχιστον;

Και ποιοί κάτοχοι έχουν αρχεία 24/96 και πάνω; Ή SACDs?

Στάλθηκε από το X9007 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά what ever gets you through the night it's alright it's alright!

και σε μια μικρή παράφραση των γραφόμενων για να είμαστε και στο πνεύμα του παρόντος thread

"Τελικά watt ever gets you through the night it's alright it's alright!"

Απάντηση: Re: Class D

και σε μια μικρή παράφραση των γραφόμενων για να είμαστε και στο πνεύμα του παρόντος thread

"Τελικά watt ever gets you through the night it's alright it's alright!"

Ναι αλλά μετά λέει και don't need a watch to waste you time... τι θα πει δλδ αυτό, ότι ο Τζον ήταν υπέρ του ...jitter? :flipout:

Εχω μπολικα sacd και 24/.... και καποια dsd... πρεπει να προσεξω κατι fragoulisnaval?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

μπόλικα?
define μπόλικα.
το 10% το 15%.
Μήπως να παραγγείλεις hardware από τη NASA?

Αν θέλουμε να λέμε ότι ακούμε πραγματικά τα αρχεία υψηλής ανάλυσης, πρέπει όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας να μπορούν να τα αποδώσουν χωρίς παραμορφώσεις.

Τα ηχεία το ξέρουμε ότι έχουν θέμα.

Ας φροντίσουμε τα υπόλοιπα.

Αυτά τα γράφω για να δείξω ότι ποιότητα σε έναν ενισχυτή δεν είναι κατι το αφηρημένο και οι ψηφιακοί ενισχυτές είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις της υψηλής ανάλυσης.

Αν θέλουμε να λέμε ότι ακούμε πραγματικά τα αρχεία υψηλής ανάλυσης, πρέπει όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας να μπορούν να τα αποδώσουν χωρίς παραμορφώσεις.

Τα ηχεία το ξέρουμε ότι έχουν θέμα.

Ας φροντίσουμε τα υπόλοιπα.

Αυτά τα γράφω για να δείξω ότι ποιότητα σε έναν ενισχυτή δεν είναι κατι το αφηρημένο και οι ψηφιακοί ενισχυτές είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις της υψηλής ανάλυσης.

ουτοπία Φραγκ.
το ηχείο είναι ο χειρότερος κρίκος.
Και όπως είπα, το υλικό που θέλουμε να ακούμε στην συντριπτική πλειοψηφία του σε ανάλογα επίπεδα.

Καλά ηρεμήστε λιγάκι. Εδώ κορυφαίοι Mark Levinson και βλέπεις snr γύρω στα 85db. Τι θα πει αυτό, ότι δεν κάνουν για να παίξεις DSD;
Τέτοιοι "αφορισμοί" εκκινούν από το θεωρητικό δυναμικό εύρος των αρχείων υψηλής ανάλυσης, και καταλήγουν στο (ψευδολογικό βέβαια) συμπέρασμα ότι "επομένως θέλουμε και ενισχυτή αντίστοιχου snr", δίχως να βάζουν στην εξίσωση τίποτε άλλο, ούτε καν το noise floor του χώρου ακρόασης. Αξιέπαινο βέβαια το ψηλό snr, αλλά όχι και να ετοιμάσουμε για τον κάλαθο ενισχυτές επειδή μετρούν "μόλις" 110dB snr!

10% με το ζόρι....αλλα και πάλι, δεν είναι μπόλικα το 10%? και από δω και πέραε και ετσι όπως πανε τα πραγματα ολο και παραπανω θα γινονται....και αν μετρήσεις και τα masters του Tidal εκεί ξεφεύγει το πράμα.

10% με το ζόρι....αλλα και πάλι, δεν είναι μπόλικα το 10%? και από δω και πέραε και ετσι όπως πανε τα πραγματα ολο και παραπανω θα γινονται....και αν μετρήσεις και τα masters του Tidal εκεί ξεφεύγει το πράμα.

όχι.
είναι λίγα.
Εγώ δεν μπορώ να ακούσω εκτός 70ς
Και με καλύπτει το σπότυ.
(αυτό ήταν disclaimer)

85db ούτε για CD δεν κάνει. Και φυσικά και η στάθμη θορύβου παίζει ρόλο ΑΛΛΑ για άλλο πεδίο.

Ποιά άλλα πεδία μπορούν και πρέπει να μπουν στην εξίσωση;

Εχω μπολικα sacd και 24/.... και καποια dsd... πρεπει να προσεξω κατι fragoulisnaval?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ναι να κάνεις ανάληψη 20000 και να πάρεις έναν esoteric ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο για να ακούς τα αρχεία υψηλής ανάλυσης που έχεις.
Φυσικά μετά να γκρεμίσεις το σαλόνι σου και να φτιάξεις listening room κλπ κλπ.
(Υ.γ εγώ έχω καμία 800 SACD αλλά μου λείπουν όλα τα παραπάνω!!!)

Πάντως τα καλύτερα SACD players έχουν με το ζόρι snr 115db και άλλο τόσο dynamic range ο ενισχυτής γιατί να έχει πιο πολύ;
(Άραγε επίσης ο χώρος μας πόσο snr σηκώνει;)