Class T vs SET σε ευαισθητα ηχεια

ε δεν έχει κουραστει και τον προτιμα για την αναλυση του.

Καπου θα μαλακώνει το ξύρισμα...
Αν χρησιμοποιήσεις αρκούντως μουντά καλώδια και οι μεσαίες/μεσουψηλές σου δεν, τότε παίζεις μια χαρά!
Σε συστήματα που που σε αναγκάζουν να ακούσεις τον χαρακτήρα του ενισχυτή χάνεται η μπάλα...
Αλλά δεν αγοράζεις tripath για να στήσεις ευαίσθητο σύστημα!
Οι tripath έχουν το δικό τους κοινό το οποίο δεν φτιάχνει σύστημα σύμφωνα με τα γούστα αυτών που αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές...

Για τούς εθισμένους των αρμονικών και της παραμόρφωσης της λάμπας υπάρχει και ο τρίτος δρόμος που ακολουθεί αυτός ο κατασκευαστής γνωστότατος για τα λαμπάτα ενισχυτικά του από παλιά.
Δεν υπάρχει λόγος να τρώς πρωτόγονους μετασχηματιστές εξόδου για να έχεις λαμπάτο ήχο...

Νι... Δε μας έμεινε τρίχα... :flipout:

Δεν βγάζουν οι μετασχηματιστές εξόδου τον λαμπάτο ήχο μάναμ...
Και εντάξει, η silvernote δεν υπάρχει απ' αρχής κόσμου...
Υπάρχουν στην DIY άτομα που έφτιαχναν ενισχυτές χρόνια πριν τη Silvernote.

Νι... Δε μας έμεινε τρίχα... :flipout:

Δεν βγάζουν οι μετασχηματιστές εξόδου τον λαμπάτο ήχο μάναμ...
Και εντάξει, η silvernote δεν υπάρχει απ' αρχής κόσμου...
Υπάρχουν στην DIY άτομα που έφτιαχναν ενισχυτές χρόνια πριν τη Silvernote.

Ναι εεε αφού δεν βγάζουν ήχο οι μετασχηματιστές εξόδου τόλμα να τους βγάλεις και θα δείς τα ATC φλαμπέ :flipout:
Και για το μύθο ότι οι T-Amp δεν οδηγούν μονιτοράτα ηχεία ας ρίξουν οι "ξυρισμένοι" μια ματιά στο 2ο ΣΥΣΤΗΜΑ εδώ
STOLOS2.jpg

Θέλεις λαμπάτο ήχο χωρίς να δώσεις μιά περιουσία.
Βάζεις τον λαμπάτο πρό της Trends με τη Ρώσικη λάμπα πρίν τον T-Amp.
Kαι αφήνεις τους άλλους να "ξυρίζονται" και "κουρεύονται" με τα μαλλιοκέφαλα που πληρώνουν στη ΔΕΗ :flipout:

Ναι εεε αφού δεν βγάζουν ήχο οι μετασχηματιστές εξόδου τόλμα να τους βγάλεις και θα δείς τα ATC φλαμπέ :flipout:
Και για το μύθο ότι οι T-Amp δεν οδηγούν μονιτοράτα ηχεία ας ρίξουν οι "ξυρισμένοι" μια ματιά στο 2ο ΣΥΣΤΗΜΑ εδώ

Ο μετασχηματιστής εξόδου είναι αναγκαίο κακό στις περισσότερες υλοποιήσεις λάμπας... Δεν ευθύνεται όμως για τον λαμπάτο ήχο, άσχετα αν προσθέτει και αυτός το κατιτίς του στο τελικό αποτέλεσμα...
Όσο για το σύστημα, δεν μου λέει τίποτα... Ούτε έχω ακούσει τον συγκεκριμένο silvernote για να σου πω πως παίζει...
Αλλά δεν βλέπω την εταιρία να λέει κάτι το διαφορετικό από ότι λέμε εδώ μέσα...
Και λαμπάτο pro του έχει βάλει και Elna silmic βλέπω... Προσπαθεί να τον μαλακώσει όπως μπορεί...

Kαι αφήνεις τους άλλους να "ξυρίζονται" και "κουρεύονται" με τα μαλλιοκέφαλα που πληρώνουν στη ΔΕΗ :flipout:

Πάμε άλλη μία...
Οι tripath για να μαλακώσουν θέλουν λαμπάτο pro ή λαμπάτο buffer...
Αλλιώς δεν...
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάρεις λαμπάτο ήχο! Έτσι παίρνεις ήχο υβριδικού ενισχυτή.

Προσωπικά θα προτιμούσα έναν λαμπάτο pro να οδηγεί έναν καλό τρανζιστοράτο παρά έναν tripath...

.. τα μαλλιοκεφαλα θα τα χασουμε μ αυτα που διαβαζουμε εδω μεσα.

Το εχω ξαναδει το εργο και δεν μου αρεσε

Μάλλον αυτή η παλιότερή σας εμπειρία σας έχει στιγματίσει και δε μπορείτε να συζητήσετε ψύχραιμα και λογικά, χωρίς να ερμηνεύεται τα λεγόμενα του συνομιλητή σας κατά όπως σας βολεύει.
Ακόμα κι έλεγα αυτό που εσείς νομίζετε ότι λέω, δε βλέπω το κακό καθότι ανοίξατε το thread στην κατηγορία "Τεχνικά Θέματα Ήχου".
Προσωπικά δεν μίλησα ποτέ για ηχεία των 100dB. Η κουβέντα είχε ξεφύγει από το αυστηρό πλαίσιο των "ευαίσθητων ηχείων" που θέσατε αρχικά και γινόταν μία γενικότερη συζήτηση (που επίσης δεν περιελάμβανε μόνο τους ClassT αλλά όλους τους ClassD).
Καλώς, κατά τη γνώμη μου, διότι ο 2024 των 6 watt και πολλών συμβιβασμών από πλευράς ποιότητας και υλοποίησης που απλά κλιπάρει "όμορφα" είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των ClassD/T ενισχυτών και όχι το σημαντικότερο - όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ηχεία των 100dB σε σχέση με το σύνολο των ηχείων που κυκλοφορούν.

Έχω ακούσει σχεδόν ότι τρίπαθο κυκλοφορεί στην αγορά, τα παλιά Hypex, έναν καινούργιο που δεν μου είπε ο φίλτατος Γιάννης τι είναι αλλά έπαιξε πολύ καλύτερα από όλους και κάτι άλλα ψιλά...

Νομίζω είχες ακούσει τα 700AD με τα custom τροφοδοτικά του Γιάννη.
Εμείς διαθέτουμε τα HG modules με τα HG τροφοδοτικά και τους HxR regulators.
Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι απλά ζητάμε διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι κακό φυσικά, αλλά το HiFi ως πιστότητα αναπαραγωγής της πληροφορίας που βρίσκεται αποθηκευμένη στο μέσο είναι πολύ σαφές και δεν χωράει τις απόψεις μας και τα γούστα μας.
Κι εγώ μπορεί να γουστάρω να ακούω τις άρτιες αρμονικές που θα βγάζει ο Χ-Υ SET στο 10% παραμόρφωσης οδηγώντας τα ATC σου, αλλά HiFi δεν θα είναι όσο κι αν μας αρέσει αυτό που ακούμε.
Με αυτή την έννοια και τα σώματα που έβγαζε ο Copland μου φάνηκαν ψεύτικα (aka περισσότερο "φουσκώματα" παρά "σώματα") παρόλο που καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά εθιστικά! :antlers:
Όπως σου είχα πει και κάποια άλλη στιγμή, ενδεχομένως με λίγο παίδεμα σε πηγή και προενισχυτή να έβγαζες τα "γούστα" που ψάχνεις και με κάποιον Hypex ή Tripath τελικό, ενώ θα είχες το πλεονέκτημα της μεγάλης ισχύος, της χαμηλής κατανάλωσης κ.ο.κ.

Αλλά δεν αγοράζεις tripath για να στήσεις ευαίσθητο σύστημα!
Οι tripath έχουν το δικό τους κοινό το οποίο δεν φτιάχνει σύστημα σύμφωνα με τα γούστα αυτών που αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές...

QFT.

Last edited:
Νομίζω είχες ακούσει τα 700AD με τα custom τροφοδοτικά του Γιάννη.
Εμείς διαθέτουμε τα HG modules με τα HG τροφοδοτικά και τους HxR regulators.

Yup... Αυτός ήταν...

Με αυτή την έννοια και τα σώματα που έβγαζε ο Copland μου φάνηκαν ψεύτικα (aka περισσότερο "φουσκώματα" παρά "σώματα") παρόλο που καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά εθιστικά! :antlers:

Ο κάθε ένας στήνει το σύστημά του σύμφωνα με τα δικά του βιώματα και γούστα, κάνοντας υποχωρήσεις όπου γίνεται...
Αν σε όλους μας άρεσε ο ίδιος ήχος θα υπήρχε μόνο μία εταιρία κατασκευής στερεοφωνικών με διαφορετικά σύστήματα μόνο ως προς την τιμή... :)

Όπως σου είχα πει και κάποια άλλη στιγμή, ενδεχομένως με λίγο παίδεμα σε πηγή και προενισχυτή να έβγαζες τα "γούστα" που ψάχνεις και με κάποιον Hypex ή Tripath τελικό, ενώ θα είχες το πλεονέκτημα της μεγάλης ισχύος, της χαμηλής κατανάλωσης κ.ο.κ.

Τρανζιστοράτο ίσως (είπαμε! Κάτι λιγουρεύομαι! :p) αλλά hypex και tripath δεν νομίζω...

I beg your pardon? :blink:

Δηλαδή αυτοί που παίρνουν tripath φτιάχνουν σύστημα με βάση τις ανάγκες τους σε ξύρισμα; Τι λες μωρέ μεθυσμένε παλιοκαρατέκα; Αυτές οι ατάκες ρε παιδιά οι γ@μιστερές του τύπου: "άμα δεν ζεσταίνεται δεν παίζει", "ο τρίπαθ ξυρίζει και θέλει μαλακτικό για να μαλακώσει", "η λάμπα στάζει μέλι με μερέντα μαζί" κλπ, είναι μερικές υπερβολικές και εντελώς παραπλανητικές από το κύριο θέμα υπεραπλουστεύσεις. Μια "καλή" λάμπα παίζει καλά και σωστά (ο νοών νοείτω). Το ίδιο κι ένα "καλό" ψηφιακό (επίσης ο νοών νοείτω). Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι γιατί "δεν ξέρει τι λέει". Οι διαφορές τους είναι κυρίως στα φορτία που μπορούν να οδηγήσουν. Τώρα, αν θέλετε σώνει και καλά να μαζοχιστείτε, βρείτε "καλούς" ενισχυτές και από τις δύο σχολές κι ακούστε τους σε διάφορα φορτία.

Και δε με λες ρε παιδί. Έχεις ακούσει ότι ψηφιακό κυκλοφορεί ε; R u sure; Για πάρε μερικούς παλιοκατασκευαστές ξυριστικών μηχανών. :flipout::flipout:

Και δε με λες ρε παιδί. Έχεις ακούσει ότι ψηφιακό κυκλοφορεί ε; R u sure; Για πάρε μερικούς παλιοκατασκευαστές ξυριστικών μηχανών. :flipout::flipout:

Ουρτ από εκεί εγκάθετε! :flipout:
Μιλάμε για τεχνολογίες... Εννοείται ότι δεν έχω ακούσει τον κάθε κινέζικο τρίπαθο που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά έχω ακούσει όλα τα Chip που χρησιμοποιούν οι tripath...
Το chip όπως έρχεται από τη μάνα του θέλει διάφορους τρόπους για να παίξει μουσική.
Είτε αυτό λέγεται buffer είτε προσεγμένη τροφοδοσία, πες το όπως θέλεις...
Και η Red Wine χρησιμοποιεί tripath αλλά για να κάνει το chipάκι που παίρνεις σε kit με 100 ευρώ να παίξει σου ζητάει 3.000 ...

Εδώ τα παιδιά μιλάνε κατά βάση για τα kit που κυκλοφορούν στην αγορά... Κατέβα προς τα κάτω να σε βασανίσω με 3-4 διαφορετικούς που έχω πρόχειρους... :p

bald_monkey-721920.jpg

Λαμπα προς Τριπαθο:
-Μην τους ακους, σε 80 χρονια θα βγαλεις και εσυ μαλλια:flipout:

Yup... Αυτός ήταν...

Εμ! :antlers:

Ο κάθε ένας στήνει το σύστημά του σύμφωνα με τα δικά του βιώματα και γούστα, κάνοντας υποχωρήσεις όπου γίνεται...
Αν σε όλους μας άρεσε ο ίδιος ήχος θα υπήρχε μόνο μία εταιρία κατασκευής στερεοφωνικών με διαφορετικά σύστήματα μόνο ως προς την τιμή... :)

Έτσι είναι. Αλλά μεταξύ δύο ενισχυτών/ηχείων/whatever ένα θα είναι το πιο τεχνικά σωστό και θα σε φέρνει πιο κοντά στην ηχογραφημένη πληροφορία. Ένα. Το αν αυτό το ένα θα μας αρέσει/ θα μας κουράζει / θα το βαριόμαστε /δε θα κάθεται καλά με τα προβλήματα του συστήματος/χώρου που διαθέτουμε κοκ, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!

Σε κάποιους αρέσουν περισσότερο τα ηχεία τους όταν υπο-οδηγούνται! Τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά.
Σίγουρα όμως θα δίνει λιγότερο Fidelity (rings a bell?) από το ίδιο σύστημα με τελικό ικανό να κουνήσει σωστά τα μεγάφωνα. Sad but true.
Βέβαια το HiPleasure είναι πιο ενδιαφέρον χόμπυ από το HiFidelity... Τα προβλήματα αρχίζουν όταν τα μπερδεύουμε ή όταν οδηγούμαστε σε αφορισμούς του τύπου "η ανάλυση κουράζει", "το ακριβές σύστημα προκαλεί πονοκέφαλο" και άλλα τραγικά, που συνήθως έχουν να κάνουνε με τραυματικές εμπειρίες από λάθος συστήματα. Σαν να ακούσω εγώ τον Copland σου να προσπαθεί να οδηγήσει τα Magnepan τα 20άρια στα 100dB στα 3 μέτρα και να συμπεραίνω ότι οι λάμπες γενικώς παραμορφώνουν τον ήχο.

Τρανζιστοράτο ίσως (είπαμε! Κάτι λιγουρεύομαι! :p) αλλά hypex και tripath δεν νομίζω...

Ένας Class A πολλών watt (και ??? ευρώ) μάλλον θα είναι καλύτερος από ένα Hypex (~ 2000 ευρώ) ή και Truepath (< 1000 ευρώ) σωστά υλοποιημένους. Αλλά στην τιμή του πρώτου θα υπάρχει πάντα το ερωτηματικό (με μεταβλητή τα τιμολόγια της ΔΕΗ :flipout:).
Ο Truepath ακούγεται περισσότερο σαν τρανζίστορ από τον Hypex πάντως.
Το ίδιο και τα ICE.

I beg your pardon? :blink:

QFT = quoted for truth ρε! Είσαι και κομπιουτεράς! :grinning-smiley-043

Last edited:
Ουρτ από εκεί εγκάθετε! :flipout:
Μιλάμε για τεχνολογίες... Εννοείται ότι δεν έχω ακούσει τον κάθε κινέζικο τρίπαθο που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά έχω ακούσει όλα τα Chip που χρησιμοποιούν οι tripath...
Το chip όπως έρχεται από τη μάνα του θέλει διάφορους τρόπους για να παίξει μουσική.
Είτε αυτό λέγεται buffer είτε προσεγμένη τροφοδοσία, πες το όπως θέλεις...
Και η Red Wine χρησιμοποιεί tripath αλλά για να κάνει το chipάκι που παίρνεις σε kit με 100 ευρώ να παίξει σου ζητάει 3.000 ...

Εδώ τα παιδιά μιλάνε κατά βάση για τα kit που κυκλοφορούν στην αγορά... Κατέβα προς τα κάτω να σε βασανίσω με 3-4 διαφορετικούς που έχω πρόχειρους... :p

100 ευρω;

2.000+ παη το 700hg με τα hxr.

Εδώ τα παιδιά μιλάνε κατά βάση για τα kit που κυκλοφορούν στην αγορά...

Εμ, εκεί είναι πολλές φορές το πρόβλημα.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον 41Hz που φτιάχνω εγώ με την αντίστοιχη υλοποίηση της BelCanto ή της AudioResearch.
Εγώ έχω τον Truepath τόσο καιρό και ακόμα ανακαλύπτω πράγματα που θα μπορούσαν να είναι σωστότερα, υλικά που θα μπορούσα να είχα αλλάξει κ.ο.κ....
Ο Truepath του συγχωρεμένου του Μιχάλη που σου είχε κάνει καλή εντύπωση ήθελε πολύ δουλειά ακόμη για να έρθει εκεί που πρέπει (φυσικά το ήξερε), αλλά ο Μαστρο-Σπέρτος μας άφησε πολύ πολύ νωρίς.

Έτσι είναι. Αλλά μεταξύ δύο ενισχυτών/ηχείων/whatever ένα θα είναι το πιο τεχνικά σωστό και θα σε φέρνει πιο κοντά στην ηχογραφημένη πληροφορία. Ένα. Το αν αυτό το ένα θα μας αρέσει/ θα μας κουράζει / θα το βαριόμαστε /δε θα κάθεται καλά με τα προβλήματα του συστήματος/χώρου που διαθέτουμε κοκ, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!

E, για αυτό μιλάω και για υποχωρήσεις...
Άλλα πράγματα δίνει η λάμπα άλλα το τρανζίστορ. Για να τα πάρεις και τα δυό θέλεις πολλά λεφτά! Οπότε κάνεις την πάπια και κάθεσαι με αυτό που σου αρέσει περισσότερο...

Ένας Class A πολλών watt (και ??? ευρώ) μάλλον θα είναι καλύτερος από ένα Hypex (~ 2000 ευρώ) ή και Truepath (< 1000 ευρώ) σωστά υλοποιημένους. Αλλά στην τιμή του πρώτου θα υπάρχει πάντα το ερωτηματικό (με μεταβλητή τα τιμολόγια της ΔΕΗ :flipout:).

Εντάξει, δεν είπαμε και σε τάξη Α όλα τα Watt... Μουσική θέλουμε να ακούσουμε... Όχι να μας απονείμει τιμητική πλακέτα ο διευθυντής της ΔΕΗ...

QFT = quoted for truth ρε! Είσαι και κομπιουτεράς! :grinning-smiley-043

:grandpa: Δεν μας τα μαθαίνανε αυτά στα αμερικάνικα fora που μαθήτευσα... :flipout:

100 ευρω;

2.000+ παη το 700hg με τα hxr.

Της Red Wine είναι κάποιος tripath της τάξης του TA2020...
Κάπου στα 40 ευρούδια πάει χωρίς τροφοδοτικό... :p

Παιδες το thread λεει ευαισθητα ηχεια.Για πανελ διαβαζω,για ATCia,το χ@σαμε και αυτο το θεμα.

Δεν μιλαμε για ηχεια που θελουν 2KW για να βγαλουν μια ρεαλιστικη κορυφωση.

Επισης ποιος μιλησε για σιροπια και εξωραισμο του ακουσματος?Το χομπυ ονομαζεται Hi Fi.
Ποιος ειπε οτι χρειαζεσαι χιλιαδες βατ για να ακουσεις σωστα?

Ελεος