Το εχω ξαναδει το εργο και δεν μου αρεσε
Μάλλον αυτή η παλιότερή σας εμπειρία σας έχει στιγματίσει και δε μπορείτε να συζητήσετε ψύχραιμα και λογικά, χωρίς να ερμηνεύεται τα λεγόμενα του συνομιλητή σας κατά όπως σας βολεύει.
Ακόμα κι έλεγα αυτό που εσείς νομίζετε ότι λέω, δε βλέπω το κακό καθότι ανοίξατε το thread στην κατηγορία "
Τεχνικά Θέματα Ήχου".
Προσωπικά δεν μίλησα ποτέ για ηχεία των 100dB. Η κουβέντα είχε ξεφύγει από το αυστηρό πλαίσιο των "ευαίσθητων ηχείων" που θέσατε αρχικά και γινόταν μία γενικότερη συζήτηση (που επίσης δεν περιελάμβανε μόνο τους ClassT αλλά όλους τους ClassD).
Καλώς, κατά τη γνώμη μου, διότι ο 2024 των 6 watt και πολλών συμβιβασμών από πλευράς ποιότητας και υλοποίησης που απλά κλιπάρει "όμορφα" είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των ClassD/T ενισχυτών και όχι το σημαντικότερο - όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ηχεία των 100dB σε σχέση με το σύνολο των ηχείων που κυκλοφορούν.
Έχω ακούσει σχεδόν ότι τρίπαθο κυκλοφορεί στην αγορά, τα παλιά Hypex, έναν καινούργιο που δεν μου είπε ο φίλτατος Γιάννης τι είναι αλλά έπαιξε πολύ καλύτερα από όλους και κάτι άλλα ψιλά...
Νομίζω είχες ακούσει τα 700AD με τα custom τροφοδοτικά του Γιάννη.
Εμείς διαθέτουμε τα HG modules με τα HG τροφοδοτικά και τους HxR regulators.
Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι απλά ζητάμε διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι κακό φυσικά, αλλά το HiFi ως πιστότητα αναπαραγωγής της πληροφορίας που βρίσκεται αποθηκευμένη στο μέσο είναι πολύ σαφές και δεν χωράει τις απόψεις μας και τα γούστα μας.
Κι εγώ μπορεί να γουστάρω να ακούω τις άρτιες αρμονικές που θα βγάζει ο Χ-Υ SET στο 10% παραμόρφωσης οδηγώντας τα ATC σου, αλλά HiFi δεν θα είναι όσο κι αν μας αρέσει αυτό που ακούμε.
Με αυτή την έννοια και τα σώματα που έβγαζε ο Copland μου φάνηκαν ψεύτικα (aka περισσότερο "φουσκώματα" παρά "σώματα") παρόλο που καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά εθιστικά! :antlers:
Όπως σου είχα πει και κάποια άλλη στιγμή, ενδεχομένως με λίγο παίδεμα σε πηγή και προενισχυτή να έβγαζες τα "γούστα" που ψάχνεις και με κάποιον Hypex ή Tripath τελικό, ενώ θα είχες το πλεονέκτημα της μεγάλης ισχύος, της χαμηλής κατανάλωσης κ.ο.κ.
Αλλά δεν αγοράζεις tripath για να στήσεις ευαίσθητο σύστημα!
Οι tripath έχουν το δικό τους κοινό το οποίο δεν φτιάχνει σύστημα σύμφωνα με τα γούστα αυτών που αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές...
QFT.