Clearaudio smart matrix vs okki nokki

Φιλαράκι αυτή είναι η μοναδική διαφορά που εντόπισες ? Η βίδα – clamp ?
Όχι τίποτε άλλο αλλά το αφρώδες κάτω από τι βίδα, που πρότεινες για το παλιό δικό μου, και φαίνεται στη φωτο του καινούριου okki nokki, τελικά κάνει δουλειά.

Ο λογος που θεωρω οτι αξιζει ενα τετοιο συγκριτικο ειναι το οτι τα δυο πλυντηρια ειναι... το ιδιο πλυντηριο. Στην ιδια λογικη απο οτι καταλαβαινω που η maestro ειναι ιδια με μια audio technica...Φαινεται και απο την κατασκευη οτι το clearaudio ειναι βασισμενο στο Okki Nokki ή ακομη η okki nokki κατασκευαζει oem για την clearaudio. Δεν γνωριζω ποιο ειναι το deal παντως η "χωροταξια" ειναι ιδια. Αξιζουν λοιπον τα x2 συν κατι ψιλα για να παρει καποιος "το ιδιο" πλυντηριο;
Πρωτα καποιες φωτο απο το clearaudio.

IMG_1018.jpg
IMG_1022.jpg
IMG_1023.jpg

Η ποιοτητα κατασκευης απο το okki nokki διαφερει τοσο, οσο και το solid steel clamp σε σχεση με το πλαστικο με την υδραυλικη τσιμουχα. Χαος οι διαφορες. Το πλατω γυριζει σαν πικ απ χωρις τον τζογο του okki nokki. Το μοτερ σου δινει μια αισθηση "δυναμης" (οπως το παλιο okki nokki) αλλα ταυτοχρονα δουλευει "ησυχα". Και το vacuum εχει τουλαχιστον τη διπλασια δυναμη σε σχεση με το okki nokki. Δεν εχω πλυνει ακομη κανενα δισκο αλλα ειμαι πραγματικα ενθουσιασμενος με την κατασκευη του. Πιστευω οτι επιτηδες χαλασανε την καινουργια γενια Okki nokki ( δοκιμασα 2 απο δαυτα) για να μη χαλασει το deal με την clearaudio. Τεχνογνωσια υπαρχει. Ακομη και απο το παλιο okki nokki με την κατασκευη σαν τανκ, το clearaudio σου δινει πιο εντονη την αισθηση "του καλου κλεισιματος της πορτας". Μολις πλυνω τους πρωτους δισκους θα συνεχισω το review- συγκριτικο.

Re: Απάντηση: Clearaudio smart matrix vs okki nokki

Φιλαράκι αυτή είναι η μοναδική διαφορά που εντόπισες ? Η βίδα – clamp ?
Όχι τίποτε άλλο αλλά το αφρώδες κάτω από τι βίδα, που πρότεινες για το παλιό δικό μου, και φαίνεται στη φωτο του καινούριου okki nokki, τελικά κάνει δουλειά.
Ηρθαν τα σουβλακια φιλε και εκανα break :p . Ειναι τεραστιες οι διαφορες Τασο. Πιστευω δεν θα αφηνει τη γνωστη γραμμη... Μολις πλυνω ανεβαζω φωτο...

μιλαμε για πολυ σουβλακι, εχει παει 8 και ακομα τπτ φωτο..

χωρις πλακα, επειδη ενδιαφερει και εμενα, πες μας πως το βλεπεις

Λοιπον...

Την παπαρια την κανανε οι Γερμανοι εκτος και αν μου διαφευγει κατι...Αναφερομαι στο σημειο που "μπαινει στο κεντρο του δισκου που ειναι λεπτο με αποτελεσμα ο δισκος να "παιζει" δεξια αριστερα (Photo 1 καi 2). Πρεπει να το κεντραρεις με το χερι (photo 3).

11.jpg 1
22.jpg 2
33.jpg 3

Αν εξαιρεσω αυτο το "θεματακι" το πλυσιμο ηταν κλασεις ανωτερο του okki nokki. Ομοιομορφο στεγνωμα και στο τελος δεν υπηρχε η γνωστη γραμμη οταν σηκωνεται το absorber arm. Αυτο το πετυχαν ως εξης: Το Vacuum δεν σταματαει να δουλευει αποτομα, αλλα μειωνει ισχυ μολις πατηθει το stop, με αποτελεσμα πριν σηκωθει να συνεχισει να αποροφα με μειωμενη δυναμη...
Kiss the boots of shiny shiny vinyl...

IMG_1030.jpg

Συμπερασμα:

Αν αγοραζα σημερα παλι clearaudio θα επαιρνα.
Στην οικονομικη κατηγορια, καραουλι στο ebay για το προηγουμενο okki nokki.
Το προβλημα με το καινουργιο Okki Nokki δεν ειναι μονο ο τζογος του πλατω, οσο το αδυναμο vacuum... Ο τζογος πιστευω εγινε για λογους contrast με το ακριβοτερο clearaudio και θεωρω οτι διορθωνεται μηχανικα αν ασχοληθει καποιος... Το μεγαλο προβλημα ειναι στο οτι για να δημιουργησουν αποσταση αναμεσα στα δυο προιοντα, ριξανε τη δυναμη του vacuum... Και αυτο ειναι crucial και δεν διορθωνεται.

P.s ΘΑ ηταν ενδιαφερον αν εχει κεφι ο φιλτατος Δαμιανος ,να μας πει δυο λογια για το VPI...

tnx για τα insights.

τωρα εχεις και τα 2 ? τι υγρο εβαλες, το ιδιο η διαφορετικο ?

Το Okki Nokki εφυγε. Το πληρωσα ακριβα το peace of mind... Χρησιμοποιησα της Okki Nokki και στα δυο πλυσιματα για να εχω "benchmark". Εχω ενα "δειγμα" clearaudio που ηρθε με το smart matrix, αλλα για 58 ευρω το λιτρο δεν το συζητω. Ουτε καν θα το δοκιμασω μη και μου αρεσει :p .
To οκκι νοκκι με 10 ευρω το διαλυμα που βγαζει ενα λιτρο ( + 2,5 ευρω για "κοκκινο" φυσιολογικο ορο) ειναι μια χαρα. Αργοτερα πιστευω θα αρχισω τις αλχημειες. Εχω ακουσει καλα και για το L'art du son ...

Απάντηση: Re: Clearaudio smart matrix vs okki nokki

Το Okki Nokki εφυγε. Το πληρωσα ακριβα το peace of mind... Χρησιμοποιησα της Okki Nokki και στα δυο πλυσιματα για να εχω "benchmark". Εχω ενα "δειγμα" clearaudio που ηρθε με το smart matrix, αλλα για 58 ευρω το λιτρο δεν το συζητω. Ουτε καν θα το δοκιμασω μη και μου αρεσει :p .
To οκκι νοκκι με 10 ευρω το διαλυμα που βγαζει ενα λιτρο ( + 2,5 ευρω για "κοκκινο" φυσιολογικο ορο) ειναι μια χαρα. Αργοτερα πιστευω θα αρχισω τις αλχημειες. Εχω ακουσει καλα και για το L'art du son ...

58 ευρώ το λίτρο;;;
Καλά χρυσόσκονη βάζουν;;;

Και συνεχίζω
απο οτι βλέπω το clear audio κοστίζει γύρω στα 1100 κατι που δεν δικαιολογεί την τιμή προς απόδοση
μάλλον ο leo 1964 εχει δίκιο μερικοί ψάχνουν γιά κοροϊδα σε δύσκολες εποχές

ΝΑ ρωτησω τους γνωστες. Εχω πλυνει καμμια 50αρια δισκους με το clearaudio αλλα απο το σωληνακι πισω δεν βγαζει καθολου υγρο ακομη και οταν του δινω κλιση. Γνωριζει κανεις τι παιζει (οι δισκοι πλενονται σταδιακα και οχι σε μια ημερα)

ΝΑ ρωτησω τους γνωστες. Εχω πλυνει καμμια 50αρια δισκους με το clearaudio αλλα απο το σωληνακι πισω δεν βγαζει καθολου υγρο ακομη και οταν του δινω κλιση. Γνωριζει κανεις τι παιζει (οι δισκοι πλενονται σταδιακα και οχι σε μια ημερα)

υποθέτω ότι είναι αντίστοιχο σωληνάκι με το okki nokki :
Την ίδια στιγμή πρέπει να το αδειάζεις να μη ξεραίνεται μέσα και να μένουν υπόλοιπα καθώς πάντα υπάρχει περίπτωση φρακαρίσματος.
Εάν λες ότι έχεις πλύνει 50 δίσκους μόλις τώρα και δε βγαίνει τίποτα είναι περίεργο
Εάν έχεις πλύνει 1-2 τη φορά εδώ και κάνα εξάμηνο, ε λογικά θα εξατμίστηκε.
Μπορεί να χρειάζεται και μια μικρή κλήση, Άνοιξε την τάπα τράβα όσο σωληνάκι βγαίνει προς τα έξω (μην κανει μεσα κυκλο) και γύρε και το πλυντήριο λίγο προς την κατεύθυνση αυτή.

Σκεφτομουν να ριξω απεσταγμενο νερο απο πανω για να τρεξει. Απο την τρυπα που μπαινει ο "βραχιονας" εννοω. ΝΑ ξεπλυθει και λιγο. Τι λες;
Ναι 3-4 τη φορα. Πως να εξατμιστει εκει μεσα;

Σκεφτομουν να ριξω απεσταγμενο νερο απο πανω για να τρεξει. Απο την τρυπα που μπαινει ο "βραχιονας" εννοω. ΝΑ ξεπλυθει και λιγο. Τι λες;
Ναι 3-4 τη φορα. Πως να εξατμιστει εκει μεσα;

Νταξ, συμβαίνει εξατμίζεται, αλλά μη το αφήνεις έτσι άλλη φορά.
Τώρα μια μικρή δοκιμή αξίζει αλλά με μικρές ποσότητες βαλε από καμία σύριγγα για να μετράς ποσότητα εισόδου εξόδου, και παίξε λίγο και με την αναρρόφηση ένα δυο κλικ.

Πως να μη το αφηνω ετσι; Τι να κανω δηλαδη;

Σημερα επλυνα 20 και δεν εχει τρξει σταγονα ουτε καν στο σωληνακι... Σιγουρα κατι δεν παει καλα...
I Summon Μιχαηλος ... :p