Clearaudio Turntables.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Μου ειχε προταθεί η Clearaudio Concerto, αλλά θεώρησα υπερβολική την τιμή και πήρα την Cadenza black.

Η Black ειναι φοβερη κεφαλη.Moυ θυμιζει την,κατηργημενη δυστυχως,Jubilee και μαλιστα στο καλυτερο.
Παντως και η Concerto ειναι πολυ καλη.Αλλα θελει phono της ιδιας εταιριας και μαλιστα πολυ καλο-αρα και ακριβο.H Ortofon ειναι πιο ευελικτες σ'αυτο το θεμα.

Μπορει λοιπον καποιος να κρατησει το πλατω και το βραχιονα και να παιξει με τις κεφαλες.Οι Ortofon ειναι μια πολυ καλη λυση για τα Clearaudio,εχουν ουδετερο ηχο,δεν τονιζουν καμμια συχνοτητα,απλα επειδη ειναι χαμηλοεξοδες θελουν λιγη προσοχη στο phono...

Η ευελιξία είναι μεγάλο προσόν. Δε θέλω να με περιορίζει αυτό που αγοράζω.
Είμαι ευτυχής με την Black. Ανάλυση, λεπτομέρεια, ουδετερος ήχος δεν τονίζουν καμμιά συχνότητα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Για τις κεφαλές τις clearaudio συμφωνώ και εγώ ότι μπορεί κάποιος να πάρει καλύτερες κεφαλές στα ίδια λεφτά

έχω την Μαέστρο και μάλλον είναι η τελευταία κεφαλή της εταιρίας που θα πάρω.

Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Για τις κεφαλές τις clearaudio συμφωνώ και εγώ ότι μπορεί κάποιος να πάρει καλύτερες κεφαλές στα ίδια λεφτά

Απο Stradivari και πανω παντως σκοτωνουν.Μιλαμε για παρα πολυ ψηλα επιπεδα.Αλλα παμε και πολυ ψηλα (οικονομικα)...

Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Μου ειχε προταθεί η Clearaudio Concerto, αλλά θεώρησα υπερβολική .την τιμή και πήρα την Cadenza black.

Και πολύ καλά έκανες.

Συμφωνώ απολύτως με τα σχόλια σου για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.
Και εγώ είμαι απόλυτα εκνευρισμένος με αυτήν.

Θυμάμαι οτι αρχικά η αναβάθμιση του performance σε Magnum είχει 850 ευρώ και ήταν άκρως δελεαστική.

Λίγους μήνες αργότερα πήγε στα 1050 ακόμα λογική τιμή είπα και ας μου την έσπασε η τόσο γρήγορη άυξηση της..

Πριν απο λίγους μήνες απο σήμερα ξέσπασα σε αυθόρμητα γέλια όταν έμαθα οτι είχε πάει στα 1600!!!! μιλάμε για100% αύξηση μέσα σε 2 χρόνια!!!!
Ρε δεν πα'να Γ@@@@@@

Ό μόνος λόγος που σκεύτομαι πια να πάω ξανά σε κεφαλή της εταιρίας είναι η πολύ σημαντική έκπτωση με ανταλλαγή αφου έχω ήδη μια αλλα και αυτό θα εξαρτηθεί αν μέχρι του χρόνου που θα αρχίσω να κοιτάω έχουν ανεβάσει πάλι τις τιμές δυό τρείς φορές θα στρίψω δια του αρραβόνως..

Last edited:

Και πολύ καλά έκανες.

Συμφωνώ απολύτως με τα σχόλια σου για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.
Και εγώ είμαι απόλυτα εκνευρισμένος με αυτήν.

Θυμάμαι οτι αρχικά η αναβάθμιση του performance σε Magnum είχει 850 ευρώ και ήταν άκρως δελεαστική.

Λίγους μήνες αργότερα πήγε στα 1050 ακόμα λογική τιμή είπα και ας μου την έσπασε η τόσο γρήγορη άυξηση της..

Πριν απο λίγους μήνες ξέσπασα σε αυθόρμητα γέλια όταν έμαθα οτι είχε πάει στα 1600!!!! μιλάμε για100% αύξηση μέσα σε 2 χρόνια!!!!
Ρε δεν πα'να Γ@@@@@@

Ό μόνος λόγος που σκεύτομαι πια να πάω ξανά σε κεφαλή της εταιρίας είναι η πολύ σημαντική έκπτωση με ανταλλαγή αφου έχω ήδη μια αλλα και αυτό θα εξαρτηθεί αν μέχρι του χρόνου που θα αρχίσω να κοιτάω έχουν ανεβάσει πάλι τις τιμές δυό τρείς φορές θα στρίψω δια του αρραβόνως..

Κοίτα μπορείς να ανταλλάξεις την clearaudio κεφαλή σου με μια ortofon. Έτσι έκανα εγώ. Τα παιδια στον Ορφέα με εξυπηρέτησαν άριστα. Έδωσα την Maestro για την Black με μια έκπτωση στην τιμή της τελευταίας.

Αν επιτρέπεται ποιό ήταν το ποσοστό της έκπτωσης;..(Δεκτά και pm)
Ρωτάω γιατι για τις ομογάλακτες η ανταλλαγή με φθαρμένη (οχι κατεστραμμένη) παλιά έχει έκπωση γύρω στο 35%
Καλοκοιτάω και τις Benz-Lyra..

Απο Stradivari και πανω παντως σκοτωνουν.Μιλαμε για παρα πολυ ψηλα επιπεδα.Αλλα παμε και πολυ ψηλα (οικονομικα)...

Nομίζω οτι κάποιος πρέπει να έχει πολύ σημαντικό εισόδημα για να ξοδέψει 3500 και βάλε χιλιάδες για κάτι που θα πετάξει σε τρία με 5 το πολύ χρόνια, ειδάλλως είναι καθαρή ανοησία...

Αν επιτρέπεται ποιό ήταν το ποσοστό της έκπτωσης;..(Δεκτά και pm)
Ρωτάω γιατι για τις ομογάλακτες η ανταλλαγή με φθαρμένη (οχι κατεστραμμένη) παλιά έχει έκπωση γύρω στο 35%
Καλοκοιτάω και τις Benz-Lyra..

Εχεις p.m.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Nομίζω οτι κάποιος πρέπει να έχει πολύ σημαντικό εισόδημα για να ξοδέψει 3500 και βάλε χιλιάδες για κάτι που θα πετάξει σε τρία με 5 το πολύ χρόνια, ειδάλλως είναι καθαρή ανοησία...

Eχω την εντυπωση οτι αυτο αφορα καθαρα αυτον που τα διαθετει..
Ενας που ειναι εξω απο το χομπυ(ή που δεν ειναι φαν των πικαπ) θεωρει ανοησια ακομα και τα 500 ευρω για κεφαλη.
Παει αλλου η κουβεντα ομως και δεν νομιζω οτι αφορα το θρεντ...

Επειδή με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα του Clearaudio και κυρίως του Concept και το σκέφτομαι σοβαρά μιας και μου άρεσε αυτό που άκουσα, μια ερώτηση προς αυτούς που δοκίμασαν τα entry level Clearaudio σε σύγκριση με Ρ3 και άλλα συναφή πικάπ.

Το phono stage και το υπόλοιπο σύστημα τι επιπέδου ήταν? Ήταν ικανό να πάρει το 100% του ClearAudio το οποίο θεωρητικά είναι μια κατηγορία πάνω?

Σε κάθε περίπτωση είναι άποψή μου ότι το phono stage μας πρέπει να είναι τουλάχιστον μια κατηγορία πάνω από το πικάπ μας. Όπως προφανώς και το υπόλοιπο σύστημα.

Το Concept Eίναι φοβερό Value, πρέπει να το ακούσεις οπωσδήποτε και δεν χρειάζεται ένα phono του διχίλιαρου όπως το περιγράφεις για να το εκτιμήσεις.
Άν ήταν έτσι τότε εμείς οι πιό τολμηροί με τα πικάπ των δυο τριών και βάλε χιλιάδων καταστραφήκαμε!...

Το phono έχει περισσότερο σχεση με την κεφαλή. Είναι βασικός και σημαντικός ο ρόλος του στο τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά για χαμηλοέξοδες MC κεφαλές οι απαιτήσεις για καλό-ακριβό phono αυξάνουν.
Ψάξου καλά στο θέμα αυτό. Δοκίμασε στο σύστημά σου μερικά για να δεις ποιο σου κάνει κλικ περισσότερο.
Γνώμη μου είναι να πάρεις κάποιο με ρυθμίσεις αντιστασης-κέρδους, για να μπορείς μελλοντικά να ταιριάξεις όποια κεφαλή θέλεις και να μην περιορίζεσαι.
Σχετικά με κεφαλη-phono πάρε τα καλύτερα που μπορείς, δε θα χάσεις.

@Luxilla, αν έχεις πικάπ/βραχίωνα του 3χίλιαρου και phono του 500άρικου ή ακόμα και του χιλιάρικου, δεν θα δίσταζα να πω ότι δεν παίρνεις το 100% αυτού που μπορεί να σου δώσει το μηχάνημά σου. Mπορεί να καταφέρνεις να το εκτιμήσεις, αλλά έχει πολλά παραπάνω να σου δώσει.

@quevedo, Phono έχω ήδη το PH3 της Audio Research, απλά ψάχνομαι για εναλλακτικές σε πικάπ που δεν έχω ακούσει ακόμα.
Κεφαλή έχω την Virtuozo wood και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.

@Luxilla, αν έχεις πικάπ/βραχίωνα του 3χίλιαρου και phono του 500άρικου ή ακόμα και του χιλιάρικου, δεν θα δίσταζα να πω ότι δεν παίρνεις το 100% αυτού που μπορεί να σου δώσει το μηχάνημά σου. Mπορεί να καταφέρνεις να το εκτιμήσεις, αλλά έχει πολλά παραπάνω να σου δώσει.

@quevedo, Phono έχω ήδη το PH3 της Audio Research, απλά ψάχνομαι για εναλλακτικές σε πικάπ που δεν έχω ακούσει ακόμα.

Εξαρτάται τι κεφαλή του φοράς φίλε μου, αν κινείσαι το πολύ εως τα χιλια άκτε και κάτι ψιλά όπως εγώ τό τε νο πρόβλημ.
Πάντως σίγουρα με την αγορά ενός εξαιρετικού phono κανείς δεν βγαίνει χαμένος. -bye-

Mε συγχωρείται που θα επέμβω αλλα έχω μία απορία?αναφέρθηκε κάποια στιγμή το θέμα γύρω απο τις κεφαλές τις εταιρείας οι οποίες μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα άρχιζε να αυξάνεται η τιμή τους.Οι απορία μου είναι και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος,αν αυτή η άυξηση είχε να κάνει με το ΦΠΑ που γνωρίζεται όλοι αγαπητοί φίλοι συμφορουμήτες ότι έχει εκτοξευτεί στο 23 τοις εκατό.Αν είναι ένας απο αυτούς τους λόγους που η τιμή τους ανέβηκε στα ύψοι και τόσο γρήγορα τότε αγαπητοί φίλοι μας βλέπω ν'ασχολούμαστε με άλλο χόμπυ.

Η τελευταία αύξηση στις τιμές των προϊόντων της εταιρείας έγινε αφού είχε ήδη καθοριστεί ο ΦΠΑ στο 23%.

Ευχαριστώ guevedo για την απάντηση που μου έδωσες απλώς είχα αυτην την απορία.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα με τα phonostage που αναρτήθηκε προηγουμένως ότι θα πρέπει να έχουν τη διπλάσια τιμή από ένα πλατό βραχίωνα.Αυτό δεν είναι απόλυτο δεν ξέρω αν θυμάστε αγαπητοί συμφορουμήτες ότι για κάποια περίοδο στον ΗΧΟ είχανε το phono sutherland ph 3d τιμή γύρω στα 900 ευρώ και το είχανε δοκιμάσει με το linn sondek lp 12 se τιμή γύρω στις 10.000 ευρώ.Σχολιο λέγανε ότι το PHD είναι μια πραγματική ευκαιρία phonostage,μιας και αντάγωνιζεται ευθέως αρκετά ακριβότερες προτάσεις του είδους.Ηευελιξία στον τομέα των ρυθμίσεων ,η πλήρης απομόνωση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και τα εντυπωσιακά ηχητικά αποτελέσματα το κατατάσσουν μεταξύ των πρώτων.ΤΕΥΧΟΣ 424.

Πάντως όσο σεβασμό και να έχω στην porsche 911 των πικάπ, το αυθεντικό Linn το καινούριο όσο καλύτερο και νάναι δεν νομίζω οτι αξίζει τόσα λεφτά.Απλά η Linn το υπέρ κοστολογεί (Εγώ πάνω απο τέσσερα δεν θα έδινα κιαυτά με βαριά καρδιά) με γνώμονα το συναισθημα και την ιστορια του..

Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν γιαυτό η τιμή κτήσης ενός μηχανήματος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο για την πραγματική του αξία
Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα ήμουν τόσο αφελής να καταπιώ αμάσητη την οποιαδήποτε άποψη περιοδικού πόσο μάλλον του ήχου..

Last edited:

Δέν έχω κάν εξωτερικό phono :HTEHETH63: