Clearaudio Turntables.

Σαν μη σοβαρός και εγώ πιστεύω οτι τα περισσότερα που είχαν να πουν κατασκευαστικά τα πικάπ τα είπαν πρίν χρόνια
μην ξεχνάμαι το τερατάκι της thorens
το nakamichi dragon κλπ κλπ
το οτι απο τότε υπάρχει κάποια εξέλιξη είναι σίγουρο πόση είναι αυτή???

το οτι η clear audio βγάζει πικάπ γυαλιστερά γιά όλα τα βαλάντια δεν με πείθει οτι και καλά εχουν καλό ηχο

Σε τελευταία ανάλυση αυτό που έχουν τα καλά σχεδιασμένα πικάπ
και αυτό το διαισθανεσαι απο τον τρόπο κατασκευής τους
είναι το οτι κρύβουν μέσα τους την ψυχή του σχεδιαστή τους

γιά εμένα προσωπικά
η αναφερόμενη εταιρεία με το πολύ πλαστικό ακόμα δεν με έχει πείσει οτι ξέρει να κατασκευάζει πικάπ.

Re: Απάντηση: Clearaudio Turntables.

Μια ερωτηση ενος ασχετου:
Τι σχεση εχουν τα μοντιφιαρισμενα πικαπ Lenco,Garrard κλπ με τα εργοστασιακα της Rega,της Clearaudio,της Thorens ή της Project?
Ειναι το ιδιο πραγμα μια κατασκευή Home made στην οποια μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις,αρκει να ξερεις,με κοστος οσο βασταει η καρδια σου,με ενα εργοστασιακο έτοιμο πικαπ?
Δεν βρισκω τη σχεση οσον και αν προσπαθω...

Υ.Γ. Ας μου εξηγησει καποιος επισης πως γινεται το Linn Sondek ενα πικαπ που βγαινει απο το 70 ιδιο και απαραλαχτο να κοστιζει 10000 ευρω και ειναι ακριβοτερο απο ενα Verdier?

Ορισμενες αναφορες εγιναν αναλογα με την τροπη που πηρε η συζητηση.

Εις απαντηση στο ερωτημα του φιλου που ανοιξε το νημα,εγιναν εισηγησεις και λεχτηκαν αποψεις για εταιρειες που διαθετουν πικαπ γυρω στις 3000 ευρω οπως ρωτησε.

Στις 3000 ευρω τωρα,υπαρχουν και οι λυσεις αναβαθμισης ενος πικαπ το οποιο μπορει καποιος να αγορασει φτηνα και να μετατρεψει σε ενα εξαιρετικο πικαπ,προσθετοντας επιπλεον και την διασκεδαση,την εμπειρια που ειναι αναποσπαστο μερος του χομπυ,και ταυτοχρονα να μαθει καποιος μερικα πραγματα απο πρωτο χερι,και οχι να ζει με την ψευδαισθηση των μυθων γυρω απο ενα μοτερ των 20 η τω 100 ευρω,δυο κοματιων ακρυλικου και δυο αλουμινιου,για να μην αρχισουμε και τα περι "bullet proof wood".Εδω να κλεισουμε με το θεμα επισης του Linn που ανεφερες.Ισχυουν ολα τα πιο πανω.Χοντρο αστειο imo το keel ,κατι που ειδαμε στο AR XA μετα που γεννηθηκαμε οι περισσοτεροι,και επισης σε ενα Thorens TD125.

Πετρο,γι αυτο δεν βλεπω εξελιξη.Δεν εχω πειστει απο ομολογουμενως ενδιαφερουσες προτασεις μερικων κατασκευαστων και δεν εχω πειστει οτι χωρις τα πικαπ τους "δεν εχω ακομη ακουσει" τους δισκους μου.Τετοια σχολια ακουω δεκαετιες τωρα και ειμαι σιγουρος οτι θα ακουσουμε κι αλλες.

Εχω και χρησιμοποιω αρκετα πικαπ ακριβως διοτι εχω πλεον αποβαλει το συναισθηματικο και επαγγελματικο "δεσιμο" με οποια δηποτε μαρκα,και απολαμβανω καθε στιγμη με το καθε ενα απ'αυτα.Δεν πειθομαι οτι ΕΝΑ πικαπ οποιας δηποτε μαρκας τα κανει ολα.Δεν τα κανει και το ξερουμε ολοι.

Το πιο πανω που λεω,ειναι εντελως διαφορετικο απο το αν ειχα να διαλεξω ενα πικαπ μονο.

Γι'αυτο ειπα και στον φιλο μας να ακουσει οσο το δυνατον περισσοτερα πικαπ μπορει,και να εμπιστευτει το γουστο του.Δεν παμε ως αρνια στην σφαγη επειδη ετσι λεει ο Παναγιωτης.......................

Απάντηση: Re: Απάντηση: Clearaudio Turntables.

Ορισμενες αναφορες εγιναν αναλογα με την τροπη που πηρε η συζητηση.

Εις απαντηση στο ερωτημα του φιλου που ανοιξε το νημα,εγιναν εισηγησεις και λεχτηκαν αποψεις για εταιρειες που διαθετουν πικαπ γυρω στις 3000 ευρω οπως ρωτησε.

Στις 3000 ευρω τωρα,υπαρχουν και οι λυσεις αναβαθμισης ενος πικαπ το οποιο μπορει καποιος να αγορασει φτηνα και να μετατρεψει σε ενα εξαιρετικο πικαπ,προσθετοντας επιπλεον και την διασκεδαση,την εμπειρια που ειναι αναποσπαστο μερος του χομπυ,και ταυτοχρονα να μαθει καποιος μερικα πραγματα απο πρωτο χερι,και οχι να ζει με την ψευδαισθηση των μυθων γυρω απο ενα μοτερ των 20 η τω 100 ευρω,δυο κοματιων ακρυλικου και δυο αλουμινιου,για να μην αρχισουμε και τα περι "bullet proof wood".Εδω να κλεισουμε με το θεμα επισης του Linn που ανεφερες.Ισχυουν ολα τα πιο πανω.Χοντρο αστειο imo το keel ,κατι που ειδαμε στο AR XA μετα που γεννηθηκαμε οι περισσοτεροι,και επισης σε ενα Thorens TD125.

Χωρις βεβαια καμμια εγγυηση οτι αυτο θα δουλευει ή χωρις να το ακουσει οτι θα παιζει συμφωνα με το γουστο του και αν παθει και τιποτα αντε ψαχνε πως θα το φτιαξεις.
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με καποιον που ψαχνει ενισχυτη καποιας τιμης και του απανταμε "μην αγορασεις θα σου φτιαξω εγω εναν καλυτερο με καλυτερα υλικα αφου οι εταιριες ειναι φτηνιαρες και κοροιδευουν"...
Για να μην παρεξηγηθω,δεν εχω κανενα προβλημα με τετοιες λυσεις αρκει να το θελει ο ιδιος ο αναζητων.
Αντιθετα αυτα τα μοντιφιαρισμενα πικαπ μου αρεσουν.Θα το εψαχνα,για τον εαυτο μου και μονο ομως.Δεν θα εβαζα κανεναν στο τρυπακι αυτο,ιδιως αν δεν εχει ασχοληθει με πικαπ ή ψαχνει ετοιμη λυση.Δεν μπορεις να παρεις κανεναν στο λαιμο σου,ιδιως οταν προκειται να δωσει ενα πολυ σεβαστο ποσο,προτεινοντας του λυσεις diy...
Οσο για το Linn sorry αλλα δεν επιασα την απαντηση..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Clearaudio Turntables.

Χωρις βεβαια καμμια εγγυηση οτι αυτο θα δουλευει ή χωρις να το ακουσει οτι θα παιζει συμφωνα με το γουστο του και αν παθει και τιποτα αντε ψαχνε πως θα το φτιαξεις.
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με καποιον που ψαχνει ενισχυτη καποιας τιμης και του απανταμε "μην αγορασεις θα σου φτιαξω εγω εναν καλυτερο με καλυτερα υλικα αφου οι εταιριες ειναι φτηνιαρες και κοροιδευουν"...
Για να μην παρεξηγηθω,δεν εχω κανενα προβλημα με τετοιες λυσεις αρκει να το θελει ο ιδιος ο αναζητων.
Αντιθετα αυτα τα μοντιφιαρισμενα πικαπ μου αρεσουν.Θα το εψαχνα,για τον εαυτο μου και μονο ομως.Δεν θα εβαζα κανεναν στο τρυπακι αυτο,ιδιως αν δεν εχει ασχοληθει με πικαπ ή ψαχνει ετοιμη λυση.Δεν μπορεις να παρεις κανεναν στο λαιμο σου,ιδιως οταν προκειται να δωσει ενα πολυ σεβαστο ποσο,προτεινοντας του λυσεις diy...
Οσο για το Linn sorry αλλα δεν επιασα την απαντηση..

Για το Linn συμφωνησα μαζισου,οτι ειναι ενα πικαπ που δεν δικαιολογει την σημερινη τιμη του.Το μονοκομματο αλουμινενιο υποσασι δεν ειναι κατι νεο.Το εφαρμοσε πρωτη η AR στο XA,XB,Legend,και ακολουθως η Thorens στο TD125/TD126,δεκαετιες πριν.Το keel κοστιζει 2000 λιρες αγγλιας,μονο του !!!!!

Δεν εδωσα μονο την λυση του παλιου αναβαθμισμενου πικαπ στον φιλο μας.Του ειπα να ακουσει ολα τα πικαπ που μπορει και να αποφασισει μονος του.Δεν ημουν ποτε υπερ της τακτικης του να προτρεπω καποιον να αγορασει κατι επειδη αρεσει σε μενα,η επειδη "ετσι πρεπει να ακουει" ,η διοτι ολα τα αλλα ειναι πεπαλαιωμενα.

Τι κι αν χαλασει κατι;Σ'ενα πικαπ αντε να αλλαξει ενα μοτερ 50 ευρω,100 ευρω.Εδω παιρνεις ενα Hercules τροφοδοτικο για 250-300 ευρω.

Δεν μπορει να κανει σερβις ενα πικαπ κανεις στην Ελλαδα και την Κυπρο,μονο οι αντιπροσωποι;Δεν νομιζω,εχω δει ολοκληρα νηματα με φιλους εδω που πιθανον να βαζουν γυαλια σε μερικους αντιπροσωπους.

Ασε που πολλοι αντιπροσωποι στελνουν τα μηχανηματα τους για σερβις σε γνωστους ιδιωτες τεχνικους.

H τιμή του νέου Linn απάτη μεγάλη.

Για τα γούστα μου και τελείως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ηχητικά τα clearaudio ζητάνε τρελά λεφτά για αυτό που προσφέρουν. Στο 1000 μια χαρά για να είμαι και ήπιος.
Ναι η εταιρεία βοήθησε στη διάδοση του βινυλίου λόγω design κυρίως.
Οι περισσότεροι καλοί φίλοι ακούνε και με τα μάτια.
Για μένα respect στην εταιρεία ,επειδή σώθηκαν κάποια δεντράκια στον Αμαζόνιο. Άσχετα αν τα πικάπ της δεν είναι ανακυκλώσιμα.:ADFADF1:

Ένα μεταχειρισμένο EMT σε καλή κατάσταση θα έπρεπε να κάνει 10 φορές παραπάνω απ´όλη τη σειρά της c.a.

Φίλε Audiolytic με συγκίνησες με την αναφορά σου στο FONS. Mε τον SME τραγουδάει ακόμη και σήμερα. 40 χρόνια μετά.
Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου.
Ο Γιάννης όμως είναι εξαιρετικό παιδί και δεν θέλω να στεναχωρηθεί.:ernaehrung004:

Η ''αντιπαράθεση'' έχει και χιουμοριστικά στοιχεία.:2thumb22sup:

Για τους νέους φίλους απλά να πω ,πως ότι τους ικανοποιεί προσωπικά ας ψωνίσουν.
Μην ακούτε κανέναν, τα αυτιά σας μόνο. Και προσοχή στα μάτια.

Πάρα πολύ φιλικά.

η τεχνολογια πριν 20-30 χρονια δεν ελειπε

το καλυτερο ισως πικαπ ever ειναι αυτο

εχει αλλαξει η κατευθηνση λογω απαιτησεων του αγοραστικου κοινου. τωρα αν οι απαιτησεις ειναι περισοτερο ακουστικες η αισθητικες ειναι αλλο θεμα. (εγω παντος σιγα σιγα το φτιαχνω το πικαπακι μου)

H τιμή του νέου Linn απάτη μεγάλη.

Φίλε Audiolytic με συγκίνησες με την αναφορά σου στο FONS. Mε τον SME τραγουδάει ακόμη και σήμερα. 40 χρόνια μετά.
Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου.
Ο Γιάννης όμως είναι εξαιρετικό παιδί και δεν θέλω να στεναχωρηθεί.:ernaehrung004:

Πάρα πολύ φιλικά.

Δημητρη,1-2 αποπειρες να πετυχω ενα FONS δεν καρποφορησαν συστυχως.Να το προσεχεις και να το χαιρεσαι.

Οτε γω θελω να τον στεναχωρησω τον Γιαννη :ernaehrung004:
Ακριβως επειδη ειανι εξαιρετικο παιδι (καθαρα προσωπικα) περιμενω απο τα καλα παιδια να επιδιωξουν την "χειραφετιση" τους για το καλο των φιλων και πελατων τους.Να μην ξεχνανε ποτε οτι εγω και συ εχουμε ψηλα στην λιστα των προτεραιοτητων μας οταν αγοραζουμε κατι,το ποιον (ποιοτητα) του Γιαννη και ολων των καλων παιδιων,ετσι;

Γιαννη,:ernaehrung004:

Παω στον κτηνιατρο ..............για ενα τσεκαπ και επιστρεφω.............

...............της σκυλιτσας βρε :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Η ''αντιπαράθεση'' έχει και χιουμοριστικά στοιχεία.:2thumb22sup:
.

Σιγα μην στενοχωρηθει...Θα τον ποτισω ξυδι (σκωτσεζικο) και θα του φαινονται τα mp3 για βινυλια οδιοφάιλ...:ADFADF1:

Τωρα αν γουσταρει καποιος τα clearaudio ή οχι ειναι καθαρα θεμα γουστου.Σαφως και θελει ακροασεις και πολλες.
Παντως οσοι δεν τα γουσταρετε εχετε τη συμπαθεια μου...:aetsch::D

Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Παντως οσοι δεν τα γουσταρετε εχετε τη συμπαθεια μου...:aetsch::D

Περί συμπάθειας στο Internet... no kolokythopita

haters-gonna-hate-panda.jpg

:afro:

Δημητρη,1-2 αποπειρες να πετυχω ενα FONS δεν καρποφορησαν συστυχως.Να το προσεχεις και να το χαιρεσαι.

Οτε γω θελω να τον στεναχωρησω τον Γιαννη :ernaehrung004:
Ακριβως επειδη ειανι εξαιρετικο παιδι (καθαρα προσωπικα) περιμενω απο τα καλα παιδια να επιδιωξουν την "χειραφετιση" τους για το καλο των φιλων και πελατων τους.Να μην ξεχνανε ποτε οτι εγω και συ εχουμε ψηλα στην λιστα των προτεραιοτητων μας οταν αγοραζουμε κατι,το ποιον (ποιοτητα) του Γιαννη και ολων των καλων παιδιων,ετσι;

Γιαννη,:ernaehrung004:

Παω στον κτηνιατρο ..............για ενα τσεκαπ και επιστρεφω.............

...............της σκυλιτσας βρε :flipout:

:ernaehrung004:

η τεχνολογια πριν 20-30 χρονια δεν ελειπε

το καλυτερο ισως πικαπ ever ειναι αυτο

εχει αλλαξει η κατευθηνση λογω απαιτησεων του αγοραστικου κοινου. τωρα αν οι απαιτησεις ειναι περισοτερο ακουστικες η αισθητικες ειναι αλλο θεμα. (εγω παντος σιγα σιγα το φτιαχνω το πικαπακι μου)
Για το προσβλητικό και άδικο σχόλιο περι ακουστικών η αισθητικών απαιτήσεων όσον αφορά τους χιλιάδες περήφανους ιδιοκτήτες της μάρκας κόκκινου πανιού για λόγους που αδυνατώ να προσδιορίσω δεν το σχολιάζω παιρεταίρω.

Τώρα όσον αφορά την πικαπάρα που μας θύμισες.
Aν οι Ιάπωνες δεν είχαν εγκαταλείψει την κατασκευή πικάπ νομίζω οτι θα γελάγαμε με τις σημερινές υλοποιήσεις.
Παρόλα αυτά προτιμώ να ζώ στο παρόν το οποίο έχει να μου πρσφέρει τόσα πολλά ωστε να μην νοσταλγό το ένδοξο μέν ..αλλα παρελθόν..

Για το προσβλητικό και άδικο σχόλιο περι ακουστικών η αισθητικών απαιτήσεων όσον αφορά τους χιλιάδες περήφανους ιδιοκτήτες της μάρκας κόκκινου πανιού για λόγους που αδυνατώ να προσδιορίσω δεν το σχολιάζω παιρεταίρω.

με συνχωρεις αλλα δεν ηθελα να προσβαλω κανενα. δεν αναφερομαι σε καποια συγκεκριμενη μαρκα. νομιζω πως σχεδον ολες προσπαθουν να βελτιωθουν ηχητικα και να ακολουθησουν τις τασεις της αγορας.

Ok σε συγχωρώ.. μαλλον πρέπει να χαλαρώσω κιεγώ λιγάκι ώντας επηρεασμένος απο το πνέυμα του νήματος στα τελευταία post.
Χόπμυ είναι σε τελική αναλυση και συζήτηση για πικάπ όχι η έκτακτη σύνοδος κορυφής των βρυξελλών.
Μακάρι να υπήρχε το ίδιο πάθος και εκεί....

ετσι για να δωσω μια ιδεα με τι παιζω τωρα...

dsc00114ad.jpg

ναι, ειναι μονταρισμενος στραβα, πανω σε φελιζολ και το αντισκαιτ εκτος θςσης αλλα εβγαλε ηχο !!

sorry για το off topic

ετσι για να δωσω μια ιδεα με τι παιζω τωρα...

dsc00114ad.jpg

ναι, ειναι μονταρισμενος στραβα, πανω σε φελιζολ και το αντισκαιτ εκτος θςσης αλλα εβγαλε ηχο !!

sorry για το off topic
Εδώ είναι να ξεχνάμε και τα λίγα που ξέρουμε. Μη μας το κάνεις αυτό μέσα σε καύσωνα