Clint Eastwood – Σαν το παλιό καλό κρασί

Ποιά η αγαπημένη σας ταινία σκηνοθετημένη από τον Κλίν

• Total voters
    85
Re: Clint Eastwood - σαν το παλιο καλο κρασι

Αντε τωρα να βρεις ηθοποιο που θα πρωταγωνιστησει αξιοπρεπως στα ρημεικς του "για μια χουφτα δολαρια" και του "βρωμικου Χαρυ". Δεν γινεται. Και γι αυτο δεν εχει γινει μεχρι τωρα. Και αν γινει μαλλον φιασκο θα ειναι.

Σκηνοθετικες δουλειες βεβαια σαν του Κλιντ δεν ειναι και τοσο δυσκολο να ξαναγινουν.

Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι δεν είχα ψηφίσει και το'κανα. Έβαλα το "Unforgiven", το "Mystic River" αλλά αν έπρεπε να ψηφίσω μόνο μία θα ήταν στην κατηγορία "Άλλη" το "High plains drifter".

Απάντηση: Clint Eastwood - σαν το παλιο καλο κρασι

ειχα δει το bird και μ αρεσε
αλλα μετα τρεις μερες επεσα πανω σ ενα παρομοιο φιλμ
το Round Midnight μοιραιως εκανα την συγκριση
και ειδα ποσο μικρουλα ηταν η ταινια του Κλιντ μπροστα
στο αριστουργημα του Tavernie

ψηφιζω Βird

Yπάρχει κάτι σήμερα στην κινηματογραφική βιομηχανία που σας ενοχλεί;

Tο μοναδικό μου πρόβλημα είναι πως δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή με τα ριμέικς και με τη μεταφορά τηλεοπτικών σειρών στον κινηματογράφο. Θα προτιμούσα να ενθαρρύνανε σεναριογράφους να γράφουν νέες ιδέες σε πολλά διαφορετικά είδη κινηματογράφου. Aυτό έχει ανάγκη η 7η τέχνη.

Δεν έχω δεί όλες τις ταινίες του...αλλά απο αυτές που έχω παρακολουθήσει (Οι οποίες είναι αρκετές),μου άρεσαν σχεδόν όλες!!

Έχει ενα δικό του,μοναδικό στύλ,που τον κάνει σπουδαίο σε αυτό που προσπαθεί να δημιουργήσει.

Στην συνέντευξη αναφέρει κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο,σχετικά με τα ρεμέικς....Όντως έχουμε (ΈΧΩ) βαρεθεί όλες αυτές τις επαναλήψεις!!

Καινούργιες ιδέες!!!

βασικά σαν ηθοποιός δεν μου άρεσε αλλά κάποιες από τις ταινίες της λίστας είναι εξαιρετικές και σε καμία περίπτωση δεν θα τον χαρακτήριζα ως σκηνοθέτη αδιάφορο...

Ερμηνευτικά,με την βαθύτερη έννοια,και σε σύγκριση με κάποιους άλλους που έχω στο μυαλό μου...είναι λίγο πίσω ο Clint.
Αλλά πάλι,βγάζει κάτι διαφορετικό-μοναδικό,μπροστά στο γυαλί!! Σκηνοθετικά,δεν μένει παρά να συμφωνήσω!

Ο Κλιντ είναι τεράστιος, από τα λατρεμένα Λεονικά σπαγγέτι μέχρι τις πρόσφατες ενδοσκοπικές σκηνοθετικές δουλειές του. Μια ταινία του, προσωπικό μου favorite, που πιστεύω ότι λείπει από το poll είναι The Outlaw Josey Wales (1976). Είναι από τις πρώτες σκηνοθετικές του απόπειρες, μετά τα High Plains Drifter και Play Misty for Me και εκεί δείχνει ξεκάθαρα τη διαδρομή που θα ακολουθούσε. Επίσης κάτι για το οποίο είναι λιγότερο γνωστός, είναι η σχέση του με τη μουσική, λατρεύει τη τζαζ, παίζει πιάνο και συχνά επιμελείται τα σάουντρακ των ταινιών του. Ένας πολυσύνθετος χαρακτήρας, ο οποίος ακόμα στα 80+ είναι δραστήριος, παραγωγικός και το κυριότερο επίκαιρος και ουσιαστικός.

OutlawJoseyWales.jpg

Για μένα το καλύτερο είναι το Gran Torino.

Όσο για τα γουέστερν του Λεόνε εκεί είναι αξεπέραστος.

Last edited by a moderator:
Εκείνη την εποχή περίπου (2004),είχε γυρίσει κ το ''million dollar baby,'' επίσης πολύ καλό.

Τις τελευταίες δουλειές του όπου είναι πίσω απο την κάμερα μόνο,δεν τις έχω δεί ακόμα...

Xα χα χα
να κανεις μια ταινια....gran torino
και μετα να ψηφιζεις τον Ντοναλντ
παντα πιστευα ποσο μικρος ησουνα

Xα χα χα
να κανεις μια ταινια....gran torino
και μετα να ψηφιζεις τον Ντοναλντ
παντα πιστευα ποσο μικρος ησουνα

Απ τη μια μεριά σε καταλαβαίνω, από την άλλη πως θα σου φαινόταν αν υποστήριζε την Χίλαρυ;

.

Απ τη μια μεριά σε καταλαβαίνω, από την άλλη πως θα σου φαινόταν αν υποστήριζε την Χίλαρυ;

αδιαφορα
ποτε δεν μου αρεσε σαν προσωπικοτητα και σαν σκηνοθετης
η φυσικη του θεση ομως ειναι στην ομαδα τραμπ λιγοι ειναι οι μεγαλοι καλιτεχνες
που συμπασχουν με φασιστες
ο Αμερικανικος λαος απεχθανεται και τους δυο, και θα υπαρξη μεγαλη αποχη

.

αδιαφορα
ποτε δεν μου αρεσε σαν προσωπικοτητα και σαν σκηνοθετης
η φυσικη του θεση ομως ειναι στην ομαδα τραμπ λιγοι ειναι οι μεγαλοι καλιτεχνες
που συμπασχουν με φασιστες
ο Αμερικανικος λαος απεχθανεται και τους δυο, και θα υπαρξη μεγαλη αποχη

Ο Τραμπάκουλας, είναι απλά τρελλός.
η Killary, από την άλλη, έχει τα χεράκια της μέσα σε όλες τις βρωμιές της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία 25 χρόνια.
Και θα κάνει ό τι μπορεί να μας βυσματώσει με την ΤΤΙP.
Γενικά θεωρώ θλιβερό πως ότι "καλύτερο" έχει να επιδείξει κοτζάμ Αμερική είναι αυτά τα δύο λιμά.
Είναι κι αυτό ένα δείγμα της Βαβυλώνας: της ολοκληρωτικής δημοκρατίας που ζούμε.
Αλλά το γεγονός ότι τα 3/4 της ελίτ -ΜΜΕ, Wall Street κλπ- συντάσσεται πίσω από την Killary με κάνει πολύ σκεπτικό.

To νημα εχει σχεση με τον κινηματογραφο Στελιο Παππα.

Ανοιξε νημα οπου θες να συζητησεις για πολιτικες επιλογες και λοιπα.

Ξερουμε την αγαπη σου για τον Κλιντ αλλα δεν υπαρχει λογος να το δειχνεις ετσι με οποια αφορμη βρεις.

Ο Τραμπάκουλας, είναι απλά τρελλός.
Killary αμερικάνικης τελευταία 25 χρόνια.
Και θα κάνει ό τι μπορεί να μας βυσματώσει με την ΤΤΙP.
Γενικά θεωρώ θλιβερό πως ότι "καλύτερο" έχει να επιδείξει κοτζάμ Αμερική είναι αυτά τα δύο λιμά .
Είναι κι αυτό ένα δείγμα της Βαβυλώνας: της ολοκληρωτικής δημοκρατίας που ζούμε.
Αλλά το γεγονός ότι τα 3/4 της ελίτ -ΜΜΕ, Wall Street κλπ- συντάσσεται πίσω από την Killary με κάνει πολύ σκεπτικό.

απολυτα συμφωνω

To νημα εχει σχεση με τον κινηματογραφο Στελιο Παππα.

Ανοιξε νημα οπου θες να συζητησεις για πολιτικες επιλογες και λοιπα.

Ξερουμε την αγαπη σου για τον Κλιντ αλλα δεν υπαρχει λογος να το δειχνεις ετσι με οποια αφορμη βρεις.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ή "κακή" για κάποιους στάση ενός καλλιτέχνη προκαλεί αποστροφή από το κοινό.

Ή φάση με τον Κλιντ με ξενερωσε απίστευτα και σίγουρα δεν σκοπεύω να δω ταινία του, εκτος αν ξεχαστω...

Εδω συζητουμε για τις ταινιες του και σε οποιον αρεσουν ή διαφωνουν με αυτες.

Δεν με αφορα τι κανουν στην προσωπικη τους ζωη.

Το νημα ανοιξε στην κατηγορια κινηματογραφου οχι στην πολιτικη και το τι κανει ο καθεις στην προσωπικη του ζωη.

Παρακαλω τους διαχειριστες να μεταφερουν τα μηνυματα αυτα στην επι παντος οπου και ανηκουν.