Clint Eastwood – Σαν το παλιό καλό κρασί

Ποιά η αγαπημένη σας ταινία σκηνοθετημένη από τον Κλίν

• Total voters
    85
.

εδω συζητουμε για τον Κλιντ Ησγουντ
παρακαλω τους διαχειριστες να μην μεταφερουν τα μηνυματα αυτα στην επι παντος οπου και δεν ανηκουν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

.
τι εγινε τελικα , δεν καταλαβα
εγω ειμαι οφφ τοπικ η ο Κλιντ ?

Last edited by a moderator:
O Kλιντ ειναι παντου In Topic ;)

Η παντοτεινη αναφορα στο..."καλο" το "κακο" και το "ασχημο"

Le_Bon_la_Brute_et_le_Truand.jpg

Εξαλου το ειδα προχτες για ακμα μια φορα...

Και η αξεπεραστη ατακα:

" Ο κοσμος χωριζεται σε 2 κατηγοριες.
Αυτους που εχουν ενα πιστολι
Και αυτους που σκαβουν
Εσυ σκαβεις"

Βεβαια ο Κλιντ ηταν απλα ο ερμηνευτης, αλλα αθελα του (ισως) εγινε ο πομπος...

Για οσους αρνουνται να σκαβουν.

:AFADF0:
:twoguns:

.

αδιαφορα
ποτε δεν μου αρεσε σαν προσωπικοτητα και σαν σκηνοθετης
η φυσικη του θεση ομως ειναι στην ομαδα τραμπ λιγοι ειναι οι μεγαλοι καλιτεχνες
που συμπασχουν με φασιστες
ο Αμερικανικος λαος απεχθανεται και τους δυο, και θα υπαρξη μεγαλη αποχη

Όταν είχαμε ασχοληθεί με το "Grand Torino" είχα γράψει ότι ο Eastwood είναι ο πιο προοδευτικός Ρεπουμπλικανός. Από την άλλη πλευρά οι "μη φασίστες" Δημοκρατικοί είναι υπεύθυνοι για τον 10ετή πόλεμο του Βιετνάμ..πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο.
Τέλος έχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα η άποψη της αυθυπαρξίας του έργου τέχνης, άποψη της οποίας είμαι θιασώτης υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της μεγαλύτερης Αμερικανικής προπολεμικής πένας, του Ezra Pound o οποίος έκανε προπαγανδιστικές εκπομπές υπέρ του Μουσολίνι από τον ραδιοσταθμό της Ρώμης.
Όσο για την μεγαλύτερη μεταπολεμική πένα της Αμερικής...μιλάμε για ένα πρεζόνι - φονιά - "ψυχάκια".

Όταν είχαμε ασχοληθεί με το "Grand Torino" είχα γράψει ότι ο Eastwood είναι ο πιο προοδευτικός Ρεπουμπλικανός. Από την άλλη πλευρά οι "μη φασίστες" Δημοκρατικοί είναι υπεύθυνοι για τον 10ετή πόλεμο του Βιετνάμ..πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο.
Τέλος έχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα η άποψη της αυθυπαρξίας του έργου τέχνης, άποψη της οποίας είμαι θιασώτης υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της μεγαλύτερης Αμερικανικής προπολεμικής πένας, του Ezra Pound o οποίος έκανε προπαγανδιστικές εκπομπές υπέρ του Μουσολίνι από τον ραδιοσταθμό της Ρώμης.
Όσο για την μεγαλύτερη μεταπολεμική πένα της Αμερικής...μιλάμε για ένα πρεζόνι - φονιά - "ψυχάκια".

τι μου λες τωρα... τετοια παραδειγματα μπορω να σου πω αλλα 10
αλλα για μενα ο καουμπου ουτε προοδευτικος ειναι ουτε αληθινος και αυτο μου το λεει μεσα απο τις λαικιστικες ταινιες του
οσο για τον μεγαλο ποιητη και το θρυλικο πρεζονι μακρια απο τον καου μπου

ξερω φυσικα οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα αρεστος στο φορουμ πλεον
αλλα δυστηχως για μενα δεν μπορω να συμβιβαστω
και προοδευτικος και ποιοτικος απο την καρεκλα και τα λογια δεν θα γινω ποτε

φιλια

Originally Posted by opsim View Post
και αρσενοκοίτη

Για ποιον λετε ; Ποια ειναι αυτη η πενα ;

Για ποιον λετε ; Ποια ειναι αυτη η πενα ;

Wild Bill.

τι μου λες τωρα...

Το μόνο που επικαλούμαι είναι όπως έγραψα η αυθυπαρξία του έργου τέχνης. Δέχομαι και σέβομαι την γνώμη σου όσο αφορούν το καλλιτεχνικό μέρος των ταινιών του απλά δεν βρίσκω ως επιχείρημα απόρριψης τις πολιτικές του πεποιθήσεις

ξερω φυσικα οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα αρεστος στο φορουμ πλεον

"Τραβηγμένη" άποψη και κατά τη γνώμη μου αναληθής.

και αρσενοκοίτη -bye-

Yep, το ξέχασα αυτό.

αγαπητε Πανο ποτε δεν θα απορριψω την καλιτεχνικη αξια καποιου απο τις πολιτικες του αναφορες
απλα στα πλην του Κλιντ συμπληρωσα αλλο ενα
ολες αυτες οι τοποθετησεις νομιζω ηταν ανευ λογου

για μένα όποιος ενσάρκωσε τον βρώμικο Χαρρυ, δεν θα μπορούσε με τίποτα Χίλαρυ...

αυτός ο ξερός ορθολογισμός καταστρέφει κάθε διάθεση για ενδιαφέρουσα συζήτηση....
λέμε τώρα...

Αλλά ....θα έπρεπε να το ξέραμε....πια.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την παρέμβαση (αλλά βλέπω ότι είναι απόλυτα θεμιτό και αποδεκτό)

Εδω συζητουμε για τις ταινιες του και σε οποιον αρεσουν ή διαφωνουν με αυτες.

Η ζωή του σκηνοθέτη και οι επιλογές του είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται άμεσα στο έργο του και πάντα θεωρούσα ότι η προσωπικη του ζωη δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το έργο του.

Το νημα ανοιξε στην κατηγορια κινηματογραφου και οι σχολιασμοί πάνω στις προσωπικές του επιλογές έχουν άμεση συσχέτιση με το πως εισπράττει ο θεατής το τελικό αποτέλεσμα. Συνεπώς οι σχολιασμοί είναι χρήσιμοι, να μην πω απαραίτητοι, η δε συζήτηση επ αυτών προσδίδει ενδιαφέρον στη συζήτηση, μάλιστα σε ένα νήμα, που λίγο πολύ έχει κάνει τον κύκλο του.... Αλλωστε πόσες ακόμα ταινίες να κάνει?

Παρακαλω θερμά τους διαχειριστες να μεταφερουν το νήμα στην προηγούμενή του μορφή, καθώς το off-spring νήμα που δημιουργήθηκε είναι εντελώς μπάσταρδο και άνευ προέλεσυης, λογικής συνέχειας ή προφανούς λόγου ύπαρξης.

Σωστα...

Για μια φορα που ενας σκηνοθετης φερνει λιγο παθος στην γαλαρια και χωρις αντισηπτικα...

Στελιο φιλαρακι μου,αγαπαμε τους φιλους μας με τα ελατωματα τους.Οπως και τους καλλιτεχνες.
Ε, ο Κλιντ βγηκε φολα ρεπουμπλικανος,τι να κανουμε.
Και ενας αλλος αγαπημενος (και δικος σου αυτος) ο Steve ηταν το ιδιο.Εβλεπε παντου κουμμουνια,ψοφαγε για τον Νιξον και ηταν υπερ του πολεμου στο Βιετναμ.
Κολλητος του ηταν ο Paul Newman,που το FBI του Χουβερ και ο ιδιος ο Νιξον τον ειχε μεσα στους 10 "πιο επικινδυνους εχθρους των ΗΠΑ".
Και μιλωντας για δεξιους ο δικος μου αγαπημενος ειναι ο Μελβίλ.Πιο δεξιος και αμερικανοπληκτος απο δαυτον πεφτεις στο γκρεμο.Κυκλοφορουσε μονιμα με καουμποικο καπελο και δεν καταδεχοταν να οδηγα γαλλικα αυτοκινητα,ειχε ενα Ford Mustang γι'αυτη τη δουλεια,ασε που τα εχωνε στο Γαλλικο Μαη.Και θες το καλυτερο?
Καποτε ειχε πει το αμιμητο:"Eγω ειμαι δεξιος γιατι πιστευω στην καθολικη ελευθερια του ατομου.Ειμαι σιγουρος ομως οτι ως ανθρωποτητα μονο οι κομμουνιστες μπορουν να μας σωσουν"

Ο Κλιντ ειναι old school Ρεπουμπλικανος.Που σημαινει οτι βασικα δεν γουσταρει καμια ομοσπονδιακη κυβερνηση να του πρηζει τα παπαρια (οπως μας τα πρηζει εμας η απειρως αντιδημοκρατικοτερη ΕΕ).Καποτε Ρεπουμπλικανος τελειωσε τη δουλεία στην Αμερικη,τωρα οι Ρεπουμπλικανοι εχουν μαζεψει οτι πιο ακροδεξιο υπαρχει.
Απο την αλλη οι Δημοκρατικοι βρηκαν ευκαιρια να εδραιωθουν στο κατεστημενο (που δεν γουσταρει και πολυ τη λαικη δεξια) και σπρωχνουν την Χιλλαρι που ειναι πιο δεξια και απο τον Νιξον.Ζοριστικαν με τον Μπαμια (αν και εκανε κι αυτος αρκετες κωλοτουμπες στις οποιες αποδειχτηκε καλυτερος του Τσιπρα) και τωρα πανε για μια "σωστη" υποψηφιοτητα.Το οτι το 50% των δημοκρατικων δεν την γουσταρει και οι περισσοτεροι πανε με βαρια καρδια να την ψηφισουν λεει σιγουρα κατι.
Παντως το κατεστημενο στις ΗΠΑ μια χαρα κερδισμενο θα ειναι.Βαζει ενα δικο του τρελλο (το οτι οι Αμερικανοι πιστευουν οτι ο Τραμπ δεν ειναι κατεστημενο με ξεπερνα..) για να αναγκασει τους παντες να ψηφισουν αυτη που θελει πραγματικα.Μια χαρα τα λεει ο Λυμπε και μια χαρα στο ειπε ο Υπερηχας,περιμενες ο Βρωμμικος Χαρυ να ψηφισει ποτε την Χιλαρυ?

Oλα αυτα στα λεω γιατι μ'αρεσουν τα οφφ τοπικ σου...;)

Το Gran Torino ανηκει σε ολο τον κοσμο.Η γεναιοδορια και η ανθρωπια του Κλιντ με αυτη την ταινια στο μπαλαντζο ειναι πολυ μεγαλυτερη απο το οποιο κλεισιμο του ματιου στον καθε Τραμπ...

(Μπαγασα με εκανες και πηρα συνδεση για να μπω μεσα στο νημα,εδω που κανω διακοπες)...

Μαλλον καποιοι θελουν ο Eastwood ..... να φορεσει καπελακι Καστρο, γυαλακι Τροτσκι
και να νυχτοπεριφερεται στα Εξαρχεια βαφοντας με σπρεϋ "Eξω οι βασεις του θανατου" .....

Μηπως να αφησουμε τις απιθανοτητες .... για καποιο αλλο συμπαν ?
Να μην γινομαστε περιγελος ανευ αιτιας και νοηματος ?

Βεβαια .... εσεις τωρα βαλατε πλωρη .... :surf-aki: .... και ποιος σας σταματα.
Godspeed and safe sail -bye-....

Ο Κλιντ ειναι old school Ρεπουμπλικανος.Που σημαινει οτι βασικα δεν γουσταρει καμια ομοσπονδιακη κυβερνηση να του πρηζει τα παπαρια (οπως μας τα πρηζει εμας η απειρως αντιδημοκρατικοτερη ΕΕ).Καποτε Ρεπουμπλικανος τελειωσε τη δουλεία στην Αμερικη,τωρα οι Ρεπουμπλικανοι εχουν μαζεψει οτι πιο ακροδεξιο υπαρχει.

Ο κόσμος ξυπνάει βίαια από την καταναλωτική απολιτίκ ραστώνη και αμύνεται με ό τι έχει. Η ροπή προς τα "άκρα" (sic) είθε να είναι το καινούργιο συλλογικό ''Εμείς'' κόντρα στην παγκοσμιοποίηση και στην ασυδοσία των αγορών που θέλουν Αυτοί - συμπεριλαμβανομένων και κάτι μποέμ "αριστερών'' που φλερτάρουν μόνιμα με το σοσιαλδημοκρατικό λαππά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα τι είδους πρόσημο θα έχει αυτή η ροπή. Αλλά, σε αντίθεση με το 1918, όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις τώρα, θα ξεκινήσουν από τη "δεξιά".