Cloverfield

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
Η ταινία ήταν διαφορετική και σαν διαφορετική μας άρεσε. Η ένσταση μου ήταν στον ‛ήχο που πραγματικά ήταν εκπληκτικός , απ τα καλύτερα σκασίματα woofer που έχω ακούσει . Όμως δεν συμβαδίζει καθόλου με την εικόνα που υποτίθεται ερχόταν μέσα από μια απλή κάμερα mini DV και δεν δικαιολογεί τέτοιο ήχο . Όχι βέβαια πως με χάλασε αλλά λέμε …

Μετριότατη ταινία με το πρώτο μισάωρο να κοιμάσαι βλέποντας ένα κλασσικό Αμερικάνικο πάρτι σαχλαμάρα. Η συνέχεια καλύτερη αλλά όχι τίποτε το ιδιαίτερο, το τέλος τουλάχιστον χαζό

Re: Απάντηση: Re: Cloverfield

Τι λαθη; Μπορεις να γίνεις πιο συγκεκριμενος;

Τα πιο προφανή ήταν η ημερομηνία που εμφανιζόταν/εξαφανιζόταν, και οι σκηνές του υπόγειου, που μια το άσπρο πουκάμισο ενός από τους πρωταγωνιστές ήταν καθαρό και μια λερωμένο. Το γερμένο κτήριο όπου ο 59ος όροφος του δίπλα ταίριαζε με την ταράτσα του (άρα είχε καμιά 70αριά ορόφους) και το περνά στιγμιαία (με την κάμερα κλειστή), η μπαταρία της κάμερας που δεν τέλειωσε ποτέ (ακόμα και με το φως αναμμένο), το σίδερο αυτής που την πλάκωσε ο τοίχος που ανέπνεε μαζί της, το πώς τον πήρε τηλέφωνο χωρίς να έχει συσκευή κοντά της, το τρεχαλητό που έριχνε στην συνέχεια (πιο γρήγορα και από την άλλη που δεν είχε χτυπήσει), και γενικά διάφορες λεπτομέρειες που δείχνουν μια προχειρότητα.
Από σεναριακά κενά άπειρα, με κορυφαίο την μη αντίδραση του πρωταγωνιστή για τον θάνατο του αδερφού του...

Re: Απάντηση: Cloverfield

Η ταινία ήταν διαφορετική και σαν διαφορετική μας άρεσε. Η ένσταση μου ήταν στον ‛ήχο που πραγματικά ήταν εκπληκτικός , απ τα καλύτερα σκασίματα woofer που έχω ακούσει . Όμως δεν συμβαδίζει καθόλου με την εικόνα που υποτίθεται ερχόταν μέσα από μια απλή κάμερα mini DV και δεν δικαιολογεί τέτοιο ήχο . Όχι βέβαια πως με χάλασε αλλά λέμε …

πως συμβαδιζει η εικονα με τον ηχο σε σχεση με την ποιοτητα?

η εικονα ειναι εικονα και ο ηχος ηχος.

Σιγουρα!!!
Θα φταίει μάλλον ότι την είδα από τα ηχεία της τηλεόρασης :blush:
Είχα μια προαίσθηση ότι δεν θα μου αρέσει, οπότε δεν μπήκα στον κόπο να ανάψω τον ενισχυτή...

Θα φταίει μάλλον ότι την είδα από τα ηχεία της τηλεόρασης :blush:
Είχα μια προαίσθηση ότι δεν θα μου αρέσει, οπότε δεν μπήκα στον κόπο να ανάψω τον ενισχυτή...

για αναψε το να δεις το πανηγυρι!!!

Re: Απάντηση: Cloverfield

Εμένα πάντως η μπάντα που θυμάμαι ήταν του μάτριξ 1...

Πάντως μου έμεινε μια απορία: ο τίτλος πώς "κολλάει" με την ταινία;

Πάντως μου έμεινε μια απορία: ο τίτλος πώς "κολλάει" με την ταινία;
Η ιστορία (ο μύθος?) από τον Β' Παγκόσμιο λέει ότι σε εκτάσεις γης (field) που έχουν υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς, το πρώτο πράγμα που φυτρώνει και καλύπτει όλη την έκταση είναι το τριφύλλι (clover).
Οπότε... Cloverfield

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Cloverfield

Τα πιο προφανή ήταν η ημερομηνία που εμφανιζόταν/εξαφανιζόταν, και οι σκηνές του υπόγειου, που μια το άσπρο πουκάμισο ενός από τους πρωταγωνιστές ήταν καθαρό και μια λερωμένο. Το γερμένο κτήριο όπου ο 59ος όροφος του δίπλα ταίριαζε με την ταράτσα του (άρα είχε καμιά 70αριά ορόφους) και το περνά στιγμιαία (με την κάμερα κλειστή), η μπαταρία της κάμερας που δεν τέλειωσε ποτέ (ακόμα και με το φως αναμμένο), το σίδερο αυτής που την πλάκωσε ο τοίχος που ανέπνεε μαζί της, το πώς τον πήρε τηλέφωνο χωρίς να έχει συσκευή κοντά της, το τρεχαλητό που έριχνε στην συνέχεια (πιο γρήγορα και από την άλλη που δεν είχε χτυπήσει), και γενικά διάφορες λεπτομέρειες που δείχνουν μια προχειρότητα.
Από σεναριακά κενά άπειρα, με κορυφαίο την μη αντίδραση του πρωταγωνιστή για τον θάνατο του αδερφού του...

Καλα, την ταινια καρε-καρε την ειδες; :p
Περαν της πλακας, αυτο με την διαρκεια της μπαταριας της καμερας με προβληματισε και εμενα, μεχρι που το προηγουμενο Σ-Κ οπου ήμουν εξωτερικο ,τραβαγα 2 ημερες με την Canon Hv-20 χωρις να σβήσει (γεμισα μια κασετα- οσο ηταν υποτιθεται και ο χρονος του Cloverfield)..

Τάκη, και το δικό σου χέρι έτσι κουνιότανε σαν αυτού που τραβούσε το Cloverfield?? :BDGBGDB55: :grinning-smiley-043

Ίσως η χειρότερη ταινία της χρονιάς, με μικρή ίσως εξαίρεση το εύρημα με την ερασιτεχνική κάμερα...

Κατά τα άλλα χάλι απύθμενο...

Τώρα αξιώθηκα να την δω (σε 1080p mkv). :violent-smiley-030:

Ηταν όντως περίεργη η αίσθηση της λήψης με κάμερας, είχε και το καλό και το κακό. Το καλό ήταν ότι σε έβαζε σε πρώτο πλάνο μέσα στα γεγονότα, δίνοντας υπέρμετρο ρεαλισμό και το κακό βέβαια η ζαλάδα που σου ερχόταν ειδικά αν το βλέπεις σε πολλές ίντσες συν την χάλια εικόνα (υποτίθεται ότι η εικόνα ήταν από ερασιτεχνική βιντεοκάμερα). Ευτυχώς που ο σκηνοθέτης μας ξεκούραζε με σταθερά πλάνα πότε-πότε π.χ. ρίχνοντας την κάμερα κάτω.

Γνωρίζοντας εκ των πρωτέρων περί τίνος πρόκειται θα ήθελα το πάρτι και οι συνηθισμένες γκομενοδουλειές να κράταγαν πολύ λιγότερο. Περίμενα με ανυπομονησία πότε θα ξεκινήσει το πανηγύρι. Για την διάρκεια της ταινίας πολύ κράτησε το αρχικό πάρτι.

Οσον αφορά την υπόθεση τι περιμένατε; όταν ένα τέρας τριγυρνάει μέσα στην πόλη και το κυνηγάει όλος ο στρατός των ΗΠΑ, η εξέλιξη είναι αναμενόμενη. Αυτό που που έκανε εντύπωση είναι πως γίνεται να του έχουν ρίξει όλα τα πυρομαχικά της αμερικής πάνω του και αυτό να μην έχει πάθει ούτε γρατζουνιά...αν βγει 2 είμαι πολύ περίεργος να δω με τι τρόπο μπορεί να τραυματίζεται :chinscratch:

Οσο για τον ήχο, ακόμα και με το DTS του mkv, είχα μόνιμα ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου καθ' όλη την διάρκεια της ταινίας :SFGSFGSF:;)

Ισως δεν συμφωνώ. Νομίζω πως είδα μια χειρότερη, αλλά δεν θυμάμαι καλά ποιά ήτανε.
Ίσως η χειρότερη ταινία της χρονιάς, με μικρή ίσως εξαίρεση το εύρημα με την ερασιτεχνική κάμερα...

Κατά τα άλλα χάλι απύθμενο...