Club D300 !!!

Τωρα πια το αποφασισα D300 και το μπεντ παξιμαδι .

Tι εξαιρετος νεος. Ευγε! Ευγε! ...για το ηθος και το σθενος που επεδειξες στα ανελεητα χτυπηματα του εχθρου :rifle:! ( παντως ομολογουμενως ο Τασος τα λεει πολυ ωραια :grandpa:).

και προκαταβολικα....... welcome!!!!

Θανκ γιου all .-bye-
Μετα αρχιζουν τα δυσκολα , αλλα γουατ δε φακ τι σας εχω εδω ?
Επι της ευκαιριας, πρεπει να εμπεδωσω και σε ενα προγραμα και μονο ενα .
Το ινκλουντετ NX αρκει ? - εκτος απο το αργει- η κατι αλλο?

Mε το capture ΝΧ μπορεις να κανεις παρα πολλα (ο raw convertor του ειναι πιθανον ο καλυτερος) αλλα θελει διαβασμα.

Την πιο πληρες εργαλειοθηκη την εχει το photoshop CS αλλα και με το αρκετα φθηνοτερο photoshop elements καλυπτεσαι.

Αν θες να εχεις και καλα εργαλεια αλλα και πολυ καλη οργανωση στις φωτο σου τοτε .....lightroom. Βγηκε εχθες και η καινουργια εκδοσηhttp://www.scottkelby.com/blog/2008/archives/1740

kai
http://www.scottkelby.com/blog/2008/archives/1739#more-1739

Last edited:
α και σχετικα με το firmware update για την 300, βρηκα αυτο απο τον thom hogan

July 14--Astute readers will have already noticed that I have posted my D3 review and Complete Guide page. Nikon's two major firmware updates and some issues that I had to resolve with whether my sample was doing something different than others made these things painfully slow to finish, as I had to go back and do all my tests twice more, then test other D3 bodies. Nikon has a habit of sneaking in unknown changes at firmware updates. Indeed, if you've got a D300 you should probably already have noted that there appear to be two unannounced differences with the latest firmware for that camera. First, the 14-bit hesitation seems to have been either removed or lowered significantly. Second, there seem to be improvements to autofocus tracking of some motions; I notice this especially in 51-point.

η nikon ελεγε μονο οτι διορθωσε ενα θεμα με την μπαταρια που παρουσιαστηκε σε καποια μοντελα. who knows....

Last edited:
Μολις την παραγγειλα.
Εκανα ( σε συνενοηση ) μια αγορα ενα ποσο να μπει στην καρτα και τα υπολοιπα αντικαταβολη .
Μεθαυριο την περιμενω κομπλε και πηρα και μια εξτρα μπαταρια.
a036.gif
a035.gif
a049.gif

καλοριζικη και καλες φωτο. Περιμενουμε εντυπωσεις (και απο τον 16-85 που μ ενδιαφερει).

Την εχω στο ρευμα ,αλλα δεν θα δω και πολλα μιας και πρεπει να φυγω για Αθηνα ετσι κι αλλοιως .
Μεσα περιεχει το ΝΧ2................... σε 60ημερη trail version:motz::motz:
Τελος της επομενης βδομαδας θα εχω κατι καινουργιο οπου την τριτη θα την αφησω σε ενα φιλο μου φωτογραφο να την τεσταρει μαζι με τον 16-85 γιατι θελει να παρει κι αυτος μια.
Καλο Σαβ/κο σε ολους .

Μεσα περιεχει το ΝΧ2................... σε 60ημερη trail version:motz::motz:

Αμ.....
Προειδοποιήθηκες, άρα δεν δικαιούσαι να παραπονείσαι.

Μάλλον οι κάτοχοι Νικον αντλείτε κάποιου είδους μαζοχιστικές απολαύσεις, δεν το εξηγώ αλλιώς :flipout::flipout::flipout:

Καλορίζικη smoothbore, καλές λήψεις και καλώς ήρθες στο club (κλαμπ)!

( όχι κλούμπ ρε παιδιά ή κλάμ-π! Ούτε στην Κούβα είμαστε ούτε για ...σφιγκτήρες μιλάμε! :flipout: )

Μάλλον οι κάτοχοι Νικον αντλείτε κάποιου είδους μαζοχιστικές απολαύσεις, δεν το εξηγώ αλλιώς :flipout::flipout::flipout:

Tσσσ... χρωματική ολίσθηση προς το πράσινο... φυσικό και αναμενόμενο! :D

Nikonians, αυξάνεστε και πληθύνεστε, οέ, οέ! :party:

Θανκιου γκαϊς .
Σημερα γυρισα και στο δρομο για Αθηνα την Παρασκευη (τρενο) διαβαζα το βιβλιαρακι και επαθα πονοκεφαλο:flipout:

Αν ληφθει υποψιν οτι ειναι και η πρωτη μου ψηφιακη .............. το χω το εγκεφαλικο.

ΥΣ
Παει η αδεια , μ ενα βιβλιαρακι θα γυρναω, σαν Αλβανος που δινει σηματα :flipout:

Θανκιου γκαϊς .
Σημερα γυρισα και στο δρομο για Αθηνα την Παρασκευη (τρενο) διαβαζα το βιβλιαρακι και επαθα πονοκεφαλο:flipout:

Αν ληφθει υποψιν οτι ειναι και η πρωτη μου ψηφιακη .............. το χω το εγκεφαλικο.

ΥΣ
Παει η αδεια , μ ενα βιβλιαρακι θα γυρναω, σαν Αλβανος που δινει σηματα :flipout:

Δεν πιστεύω να υποτιμάς το φόρουμ μας... :D
Γιατί σε αυτό το νήμα στο έβδομο ποστ υπάρχει κάτι ειδικά για τον πονοκέφαλό σου! http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27687

:beatnik2:
Τα εχω δει ηδη Soto ................τα υπολοιπα σηματα πως περνανε ?:flipout::flipout:
Δεν πειραζει, στην αρχη θα πηγαινω σιγα και δεξια .

Θανκιου γκαϊς .

ΥΣ

Ποιό βιβλιαράκι; Εαν είδα καλά από εναν ξαδερφό μου που την αγόρασε την προηγουμενη εβδομάδα, το μανουαλ ειναι ενα κτήνος 400 σελίδων!!!

Ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια :award:

Εχω ηδη τον οδηγο του Thom Hogan σε cd. Ο ανθρωπος εχει κεντησει. Εχω διαβασει καποια πραγματα και ειλικρινα ο αθρωπος ειναι αλλη κλαση. Οχι μονο αναλυει το καθε τι αλλα σου λεει αν και ποτε πρεπει να το χρησιμοποεις για να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα.

Πηρα απ εξω επισης και το best selling manual του D. Busch (το ονομα θα το ξανακοιταξω). Δεν το εχω διαβασει αλλα ειναι 700+ σελιδες με εχρωμες φωτο. Σιγουρα απο μια ματια φσινεται πολυ καλυτερο απο της μαμας αλλα δεν μπορω να πω πολλα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΙΠΗΣ 7.3 ΚΑΡΕ/ΔΕΥΤ. ΧΩΡΙΣ ΤΟ GRIP!

Ταχύτητες ριπής κατά σειρά (από 6 και πάνω):

1. Χωρίς το grip:
6+ καρέ το δευτερόλεπτο, μέχρι 100 καρέ η κάθε ριπή!

στο mode Ch.

2. Χωρίς το grip:
7.3 καρέ/δευτ. για ριπές μέχρι 9 καρέ η κάθε ριπή!

Φτιάχνεις ένα custom menu πχ στη θέση C και επιλέγεις τα παρακάτω:
- Bracketing/flash -> Ε5 Auto bracketing set -> flash only
E6 Auto bracketing (Mode M) -> flash only
- F controls -> F4 Assign FUNC. Button -> FUNC. Button Press -> Bracketing Burst
FUNC. Button + Dials-> αλλάζεις -> Auto bracketing

-Βγαίνεις από το μενού, κρατάς πατημένο το κουμπί Fn ( βρίσκεται στο μπροστινό μέρος ), περιστρέφεις τον κύριο επιλογέα δεξιόστροφα μέχρι να επιλέξεις 9F.
-Άλλαξε σε mode S και είσαι έτοιμος!

Τώρα όταν κρατάς πατημένο το Fn κουμπί, θα έχεις 7.3 καρέ/δευτ. για ριπές μέχρι 9 καρέ η κάθε μία!

(Tον τρόπο για τα 7.3 καρέ /δευτ. τον βρήκα στο φόρουμ του www.dsluser.co.uk και συγκεκριμένα εδώ: http://www.dslruser.co.uk/forum/viewthread.php?forum_id=6&thread_id=7265
Αυτός μιλάει για 8 καρέ/δευτ. αλλά τα μέτρησα με ακρίβεια (με την κυματομορφή του ήχου) και είναι 7.3. Καθόλου λίγα με την στάνταρ μπαταρία βεβαίως!!! :smile: )

3. Xωρίς το grip:
8 καρέ το δευτερόλεπτο για ριπές μέχρι 100 καρέ η κάθε ριπή.

Με χρήση του τροφοδοτικό ρεύματος που περιλαμβάνεται, στο mode Ch.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και battery pack τρίτης εταιρίας πιο οικονομικό ίσως από το grip.

4. Mε το grip:
8 καρέ το δευτερόλεπτο για ριπές μέχρι 100 καρέ η κάθε ριπή.

στο mode Ch.