CocaCola ZERO drinkers..... αληθευει ?

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
το παρακάτω μου ήρθε με e-mail.. αληθεύει?

"Στα συστατικά πάνω στην ετικέτα από την Ελληνική Zero,
μία από τις γλυκαντικές ουσίες είναι το κυκλαμικό οξύ. Σε άλλα αναψυκτικά,
η υποκατάστατα ζάχαρης, μπορεί να περιγράφεται σαν κυκλαμικό νάτριο.
Από την ετικέτα μιας ZERO που αγόρασα από ταξίδι μου
στην Αμερική, το κυκλαμικό ΔΕΝ χρησιμοποιείται σαν γλυκαντικό.
Το αναψυκτικό περιέχει μόνο ασπαρταμη.
Ο λόγος είναι πολύ απλός: Το κυκλαμικό έχει απαγορευθεί στις Ηνωμένες
Πολιτείες από τον FDA (τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ)
και μάλιστα από το 1969. Παρά την πίεση που άσκησε η εταιρία Abbot
ώστε να αρθεί η απαγόρευση, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Συνεχίζει
πάντως να κυκλοφορεί σαν γλυκαντικό σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το κυκλαμικό από την Wikipedia στο http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclamate

Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρονται εκεί, τόσο για την
πιθανή καρκινογόνο δράση του, όσο και για την ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ που προκάλεσε σε πειραματόζωα (ποντίκια αλλά και πρωτεύοντα
θηλαστικά)

Ελπίζω να διψάτε για περισσότερη πληροφόρηση.
Η επιλογή είναι δική σας.
Εις υγείαν!"

Καθότι "zero drinker" (όλο ταμπέλες μου κρεμάνε ρε γμτ :D), το έψαξα το θέμα.

Όσον αφορά στην καρκινογόνο δράση του, το ίδιο το link στην Wikipedia εξηγεί ότι στη σχετική έρευνα δόθηκε σε 240 ποντίκια ποσότητα αντίστοιχη με το να καταναλώσει ένας άνθρωπος 350 zerο σε μία μέρα. 8 από αυτά ανέπτυξαν καρκίνο. Προσωπικά, πρέπει να καταναλώνω 350 κουτάκια σε περίπου... 4 χρόνια. Ως εκ τούτου, για εμένα τουλάχιστον, οι συνέπειες που προκαλεί η ζάχαρη της απλής Coca Cola είναι κατά πολύ δυσμενέστερες.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι η ουσία είναι απαγορευμένη στις Η.Π.Α. και τα παραπάνω ίσως πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάποια επιφύλαξη.

Όσον αφορά στην επιρροή στο αναπαραγωγικό σύστημα, μία πιο αξιόπιστη πηγή είναι η έκθεση του αρμόδιου οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την οποία μεταφράζω:
"Τα νέα δεδομένα δεν αποκάλυψαν ενδείξεις για βλαβερή επιρροή του κυκλαμικού οξέος στις ανθρώπινες αναπαραγωγικές παραμέτρους" και προτείνει (με συντελεστές ασφαλείας της τάξης του 30) ημερήσια συνιστώμενη δόση μέχρι 7mg/kg βάρους σώματος, δηλαδή περίπου μισό γραμμάριο τη μέρα. Ένα κουτάκι Zero έχει λιγότερο από το ένα δέκατο της ποσότητας αυτής.

Σε τι διαφερει από την light ξερει κανεις?

Προσωπικα η light μου αρεσει περισσοτερο...

Σε τι διαφερει από την light ξερει κανεις?

Προσωπικα η light μου αρεσει περισσοτερο...

H light είναι πιο γλυκιά και νομίζω ότι έχει μόνο ασπαρτάμη ως γλυκαντικό.

Επίσης, η light είναι για γυναίκες και η zero, μάυρη γαρ, για άντρες που ντρέπονταν να πιουν light. :D

orangejuice.jpg

ούτε ασπαρτάμες ουτε παπαράμες

δόξας ο θεός τα πετάμε στις χωματερές σε αυτή την χώρα :a0210:

τα επιτρεπόμενα όρια μπορούν εύκολα να αναθεωρηθούν

καθώς οι παράγοντες που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας είναι πολλοί και αρκετοί από αυτούς εξελισσόμενοι, οι συνδυασμοί δε αυτών χιλιάδες ...

μία ουσία που είναι απαγορευμένη σε μία (τουλάχιστον ??) χώρα θεωρώ οτι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται κάτω από την ομπρέλα του επιτρεπόμενου ορίου (αυτή που τελικά τα νομιμοποιεί όλα),
εκτός εάν αναγράφεται ευκρινώς στην συσκευασία οτι περιέχεται ουσία που σε μεγάλη κατανάλωση έχει αποδειχτεί καρκινογόνα .... ή οτιδήποτε άλλο ..

υ.γ : kokar :grinning-smiley-043

H light είναι πιο γλυκιά και νομίζω ότι έχει μόνο ασπαρτάμη ως γλυκαντικό.

Επίσης, η light είναι για γυναίκες και η zero, μάυρη γαρ, για άντρες που ντρέπονταν να πιουν light. :D

:blush::blush: Τι να πω... ντρεπομαι!!

Τι σημαίνει αυτό που γράφει στη ετικέτα "περιέχει πηγή φαινυλαλαλίνης"; Το τονίζει κιόλας με ποίο ευδιάκριτα γράμματα... Τι είναι η φαινυλαλαλίνη ;

H γλυκαντική ουσία του μέλλοντος είναι η στέβια.
Πρόκειται για ένα θαμνώδες φυτό που κατάγεται απο την Παραγουάη και τη Βραζιλία και έχει αρχίσει να καλλιεργείται στη Χώρα μας με στόχο να αποτελέσει ίσως την εναλλακτική καλλιέργεια σε αυτήν του καπνού.
Προς το παρόν η καλλιέργεια της στέβιας είναι δοκιμαστική αλλά αναμένεται να πάρει άδεια για χρήση και κυκλοφορία στην Ελλάδα όπως συμβαίνει άλλως τε σε Αμερική και Ασία

Απάντηση: Re: CocaCola ZERO drinkers..... αληθευει ?

orangejuice.jpg

ούτε ασπαρτάμες ουτε παπαράμες

δόξας ο θεός τα πετάμε στις χωματερές σε αυτή την χώρα :a0210:

Ναι..φάε εσύ κατι πανσέτες και κατι λουκάνικα χωριάτικα στα κάρβουνα...και μετά πιές φυσικό χυμό πορτοκάλι...να δείς τι καλά που είναι!!!!:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: CocaCola ZERO drinkers..... αληθευει ?

Ναι..φάε εσύ κατι πανσέτες και κατι λουκάνικα χωριάτικα στα κάρβουνα...και μετά πιές φυσικό χυμό πορτοκάλι...να δείς τι καλά που είναι!!!!:flipout::flipout:
raki.jpg

παντως coke δεν βάνω στο στόμα μου ...

να μου χαλάσει και την επιγευση απο τα ψητά :flipout:

Τι σημαίνει αυτό που γράφει στη ετικέτα "περιέχει πηγή φαινυλαλαλίνης"; Το τονίζει κιόλας με ποίο ευδιάκριτα γράμματα... Τι είναι η φαινυλαλαλίνη ;
μολις την πιεις φαίνεσαι ότι λαλάς

είναι ξαδέρφι της ναφθαλίνης :a0210::flipout::flipout::grandpa:

Η ουσία φαινυλαλαλίνη έχει άμεση επίδραση στη νοραδρεναλίνη. Γνωστή σαν φάρμακο που αλλάζει τη συμπεριφορά, βρίσκεται στον καφέ, τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τις πάστες και τη σοκολάτα. Συνήθως διαλέγουμε αυτές τις τροφές όταν έχουμε άγχος ή κούραση. Μας "ανεβάζουν" προσωρινά και μας βοηθούν στη συγκέντρωση. Ωστόσο, οι μεγάλες ποσότητες αυξάνουν τα επίπεδα της νοραδρεναλίνης και μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης, της επιθετικότητας ακόμα και της βίας.

τι έλεγα ότι λαλάς ?

http://www.in2life.gr/wellbeing/nutrition/articles/157609/article.aspx?m=14

το προβλημα στα light προιοντα ειναι αλλο,η ασπαρταμη,αυτο ειναι το επικινδυνο συστατικο,αν μπορειτε να την αποφυγετε μονο καλο θα κανετε στον οργανισμο σας.