Τα ΑΒ και MyMarket και γενικά τα SuperMarket κατά καιρούς με εκπλήσσουν με τις τιμές τους.
Παλιότερα έβρισκα σε supermarkets Heradura και 1800 Tequila σχεδόν σε τιμή Olmeca.
Τον τελευταίο χρόνο κατά καιρούς έχω βρει το 7αρι Havana Club σε τιμή κάτω ή περίπου στα 25 ευρώ. Το 7αρι μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο άλλα 7-8αρια που κυκλοφορούν, άλλα σε αυτή την τιμή είναι όνειρο για παραλία. Περνούμε από το supermarket μια μπουκάλα και δυο τρείς παγωμένους χυμούς, άντε να βρούμε και κάνα παγάκι, και έτοιμο το πάρτι στην παραλία. Με μια μπουκάλα διαθέσιμη, το πρόβλημα είναι να μην καείς από τον ήλιο όταν θα σε πάρει ο ύπνος
Σίγουρα δεν αξίζει η επίσκεψη σε κάβα για φθηνά , διαθέσιμα ποτά σαν τα φθηνά Bacardi. Τα super market πάντα είναι πιο φθηνά. Και δεν θα πρέπει να αξιολογούμε τις κάβες από το ένα έχουν φθηνά τα ποτά κίνησης, αλλά το κατά πόσο έχουν ευκαιρίες σε ποτά που δύσκολα θα βρεις στην αγορά.
Καμιά φορά θα αγοράσω και εγώ μεγάλη μπουκάλα 1 λίτρο, Bacardi , ότι πιο φθηνό σε προσφορά, για να έχω φθηνό ποτό για ποσότητες κοκτέιλ. Σίγουρα είναι μια λύση για να μην πληρώνουμε ακριβά το ποτό που μπλέκουμε με φρουτοχυμους. Κρίμα το καλό ποτό σε κοκτέιλ που λένε…
Από την άλλη το μετανιώνω, γιατί υπάρχουν τόσα εξαιρετικά ρούμια στα ~30 ευρώ, που δεν λέει τίποτα το να γλυτώσεις 10 ευρώ. Τελικά , προσωπική μου άποψη, δε πειράζει να σπαταλήσω λίγο παραπάνω για καλύτερο ρούμι. Το αποτέλεσμα στο κοκτέιλ είναι τόσο καλύτερο και τα αρώματα τόσο πιο πλούσια που προτιμώ να πιώ ένα κοκτέιλ και καλό πάρα δύο με το πιο φθηνό ρούμι της αγοράς.
Το παραπάνω δε μπορώ να πώ ότι το κάνω με όλα τα ποτά, αλλά σίγουρα ισχύει για τα ρούμια. Λ.χ σε βότκα, με καλύπτουν οι τυπικές για κοκτέιλ, οπότε θα πάρω κάτι που κυκλοφορεί πολύ και είναι προσφορά στο supermarket.