Cocktail Hour

Re: Απάντηση: Cocktail Hour

http://www.gadgetify.com/alkobot-bartender-robot/

alkobot.gif

θέλει πολλά ψωμια ακομα για να φτασει το επιπεδό μας :D

Τι λες τώρα!!!!..

Re: Απάντηση: Cocktail Hour

http://www.gadgetify.com/alkobot-bartender-robot/

alkobot.gif

θέλει πολλά ψωμια ακομα για να φτασει το επιπεδό μας :D

Θα μπορουσε να βαλει κι ενα ανακατευτηρι πριν παει στην αρχικη του θεση...:p

Μισες δουλειες κανει ομως, θα μπορουσε να ειχε ενα διψηφιο digital display ωστε να επιλεγει τον αριθμο του κοκτειλ που θελει καποιος απο μια λιστα...
Αυτο βεβαια θελει χρονο προγραμματισμου στο arduino και γνωση των σωστων ml του κοκτειλ...:p

Απάντηση: Re: Cocktail Hour

Απο spiced εχω δοκιμασει μονο το sailor jerry το οποιο εχει την ομορφοτερη ετικέτα που εχω δει! Εχω επισης ενα myers's αλλα το χω για τα brownies...:flipout:

Εννοείται θα δοκιμασω οτι προτείνεις! Θα παραγγείλω και το kenwood. Δεν ανοιγεις και το νημα "ωρα για ρουμι" εσυ, να μεταφερθουν τα τελευταια ποστς και να μας ενημερώνεις που και που για τις δοκιμές σου ωστε να μην πεταμε χρηματα σε σαχλαμαρες;

Ναι το sailor αξίζει να το αγοράσεις μονο για την εσω ετικέτα :D
Το άλλο καλό είναι ότι το βρίσκεις πολύ συχνά έξω σε μπαρ τόσο στην Ελλάδα όσο και έξω.

Δε ξέρω για νήμα για τα ρούμια, μετά θα θέλουμε άλλο για τις τεκίλας , θα μπλέξουμε με 100 νήματα
Ας αφήσουμε τους ουισκάδες να έχουν το χώρο τους , εμείς τα μπλέκουμε όλα :D
Μπορεί να το έχω ξανά γράψει, η ποιότητα που θα αγοράσει κανείς σε ρούμι των 40-60 ευρώ, σε ουίσκι θα είχε τα τριπλάσια λεφτά.
Ενώ με το Plantation 20αρι, έχουν αλλαξοπιστήσει δύο φίλοι που ως τώρα έπιναν μονό ουίσκι.
Για τους ουισκάδες που μας διαβάζουν άρα προτείνω ανεπιφύλακτα μια μπουκάλα Plantation 20, στην τελική θα το ποιούν με φρούτα μέσα στο καλοκαίρι που μας έρχεται αν δεν τους καλύψει για σκέτο (με μια σταγόνα νερό, οχι απαρέτητα απο νερό σκοτίας) …

1460970048112

Πολύ σχετικό με τα ρούμια … η κασασα … Cachaça

Είναι απαραίτητη για το πολύ-αγαπημένο Caipirinha

Στα ~20 ευρώ το μπουκάλι , απαραίτητη για κάθε κοκτέιλ-ο-φιλο

Αποψή μου μακρια από pitu … βρείτε CACHACA YPIOCA OURA 3 YO

mission_ypioca_ouro1-194x660.jpg

Αν θέλετε την άποψη μου, πειραματιστείτε με την κασασα
Αναδεικνύει το σπίρτο από τα εσπεριδοειδή
Ένα από τα καλύτερα που μπορείτε να συνδυάσετε είναι το κουμκουάτ και είμαστε τυχεροί γιατί στη χώρα μας έχουμε

kumquat.jpg

Κόβουμε το κουμκουάτ πολύ λεπτές φέτες και το προσθέτουμε σε ένα ποτήρι με λίγο πάγο και κασασα
Αν το κόψετε προσεκτικά μπορείτε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια (που είναι το μισό φρούτο)
Ζαχαρη (μαυρη) όχι από την αρχή, ισως στο δεύτερο ή όπως και να έχει… Πρώτα δοκιμάστε το σκέτο
Σε μικρό ποτήρι λικέρ με μισό παγάκι
Εννοείται το λεπτό-κομμένο κοθμκουατ , θα καταλήξετε να το ‛μασουλίσετε’, είναι τραγανό και γεμάτο άρωμα. Σκέτο σπίρτο!

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα ρούμι, αλλά ειδικά εάν βρείτε κουμκουάτ , δοκιμάστε το πρώτα με κασασα και θα καταλάβετε και το τι τυπου ρουμι θέλετε για συνδυασμό.

............Ευχαριστώ tmjuju...θα το ανοίξω σύντομα και θα σου πω αν μου άρεσε πιο πολύ απο το zacapa 23.

Attachments

• 20180403_214355.jpg
    20180403_214355.jpg
    244.1 KB · Views: 58
Λοιπόν tmjuju....η πρόταση σου όχι μόνο μου άρεσε, αλλά αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον μου για το ρούμι γενικότερα!

Πραγματικά εξαιρετικό. Το zacapa μπροστά του...φτωχός συγγενής... ούτε καν κοντά. Να σαι καλά, αύριο θα πάω να πάρω κι άλλο από φόβο μην τους τελειώσει το stock.

Μονο σε κάβα και οχι σε όλες. Δοκίμασε στον Ανθίδη. Αν το χει ακριβά, παρήγγειλε το online. Σε supermarket δυστυχως μην ελπιζεις να βρεις κάτι πέρα από bacardi άσπρο και captain morgan.

Θοδωρή έμαθα σήμερα προμηθεύτηκες σκληρά ποτά ,μέχρι και κοκτέιλ με τσιπουρο σε βλέπω να <χτυπάς>

Υπαρχει κατι βαρυτερο απο Bailey's ? ... :chinscratch:

Eγινα λιωμα τις προαλλες ... με μισο ποτηρακι :rolleyes:

Πηγα χτυπησα ΤΡΙΑ Milco (με σπανακοcheese) ... και συνηλθα :proud:

Ενα κλικ πιο "ζορικο" ειναι το kahlua αλλα δεν πινεται σκετο.

Μπορεις να το δοκιμάσεις σε white russian που σου το ειχα κανει μια φορα παλιά και σου αρεσε και ηταν πιο δυνατο χωρις να το νιώθεις στην γεύση.

Το έχει και σε supermarket; πχ ΑΒ; Ή μόνο κάβα;

Τα ΑΒ και MyMarket και γενικά τα SuperMarket κατά καιρούς με εκπλήσσουν με τις τιμές τους.
Παλιότερα έβρισκα σε supermarkets Heradura και 1800 Tequila σχεδόν σε τιμή Olmeca.

Τον τελευταίο χρόνο κατά καιρούς έχω βρει το 7αρι Havana Club σε τιμή κάτω ή περίπου στα 25 ευρώ. Το 7αρι μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο άλλα 7-8αρια που κυκλοφορούν, άλλα σε αυτή την τιμή είναι όνειρο για παραλία. Περνούμε από το supermarket μια μπουκάλα και δυο τρείς παγωμένους χυμούς, άντε να βρούμε και κάνα παγάκι, και έτοιμο το πάρτι στην παραλία. Με μια μπουκάλα διαθέσιμη, το πρόβλημα είναι να μην καείς από τον ήλιο όταν θα σε πάρει ο ύπνος :D

Σίγουρα δεν αξίζει η επίσκεψη σε κάβα για φθηνά , διαθέσιμα ποτά σαν τα φθηνά Bacardi. Τα super market πάντα είναι πιο φθηνά. Και δεν θα πρέπει να αξιολογούμε τις κάβες από το ένα έχουν φθηνά τα ποτά κίνησης, αλλά το κατά πόσο έχουν ευκαιρίες σε ποτά που δύσκολα θα βρεις στην αγορά.

Καμιά φορά θα αγοράσω και εγώ μεγάλη μπουκάλα 1 λίτρο, Bacardi , ότι πιο φθηνό σε προσφορά, για να έχω φθηνό ποτό για ποσότητες κοκτέιλ. Σίγουρα είναι μια λύση για να μην πληρώνουμε ακριβά το ποτό που μπλέκουμε με φρουτοχυμους. Κρίμα το καλό ποτό σε κοκτέιλ που λένε…

Από την άλλη το μετανιώνω, γιατί υπάρχουν τόσα εξαιρετικά ρούμια στα ~30 ευρώ, που δεν λέει τίποτα το να γλυτώσεις 10 ευρώ. Τελικά , προσωπική μου άποψη, δε πειράζει να σπαταλήσω λίγο παραπάνω για καλύτερο ρούμι. Το αποτέλεσμα στο κοκτέιλ είναι τόσο καλύτερο και τα αρώματα τόσο πιο πλούσια που προτιμώ να πιώ ένα κοκτέιλ και καλό πάρα δύο με το πιο φθηνό ρούμι της αγοράς.

Το παραπάνω δε μπορώ να πώ ότι το κάνω με όλα τα ποτά, αλλά σίγουρα ισχύει για τα ρούμια. Λ.χ σε βότκα, με καλύπτουν οι τυπικές για κοκτέιλ, οπότε θα πάρω κάτι που κυκλοφορεί πολύ και είναι προσφορά στο supermarket.

............Ευχαριστώ tmjuju...θα το ανοίξω σύντομα και θα σου πω αν μου άρεσε πιο πολύ απο το zacapa 23.

χαχα τα κατάφερες το βρήκες βρε μπαγάσα , δε κυκλοφορεί πολύ!
καλή απόλαυση
ναι πίνεται εύκολα, καλά έκανες και πήρες δεύτερη μπουκάλα

Δοκίμασε το και με μανταρίνι / κουμκουάτ . απλά ρίξε το φρούτο μέσα, όχι απαραίτητα χυμό
Αν και η αλήθεια είναι οτι σκέτο είναι απόλαυση το άτιμο
Και μπορεί να σε πιάσει η ντροπή μου λέω παραπάνω '' μη βάζω τόσο ακριβό ποτό σε κοκτέιλ ή με φρούτα' '

Bitters … ο άσος στο μανίκι Για κάθε κοτειλόπληκτο

Δεν μπορώ να πω ότι έχω εντρυφήσει ούτε ότι έχω την τεράστια συλλογή
Αλλά στην κάβα μου προσπαθώ να έχω πάντα μερικά μικρά μπουκαλάκια από αυτά τα θαυμαστά αρώματα

Μια σταγόνα κάνει τη διαφορά
Fee Brothers Aztec Chocolate
71DeuabPfoL._SL1500_.jpg

Το παραπάνω είναι το αγαπημένο μου ‛όπλο’. Αλλάζει άρδην το οπουδήποτε φρουτο-κοκτέιλ. Με μια δυνατή δόση πικρό κακάο. Δυο σταγόνες μπορεί να είναι και υπερβολή ανά ποτήρι.

Από εκεί και πέρα σύνηθες να έχουμε ένα lime. Στην Ελλάδα φυσικά το να βρεις λεμόνι ή λαιμ είναι εύκολο. Δεν είναι ότι αντικαθιστά το Lime, μπορεί να προστεθεί και σε κοκτέιλ που έχουμε βάλει Lime.
Μάλιστα μπορούμε να αναμείξουμε λάιμ, λεμόνι και bitter, για να φτιάξουμε ένα εξαιρετικά δροσιστικό soft-cocktail χωρίς άλλο αλκοόλ πέραν του λίγου του bitter. Σε αντίστοιχα soft drinks τα biiters παίρνουν πολύ πιο πρωταγωνιστικό ρόλο , και μπορούμε να προθέτουμε και καυτερές-spicy γεύσεις πέραν των φρουτένιων.

Έχω και κάποιο vanilla, που όντως μπορεί να εμπνεύσει.
Γενικά τα άτιμα είναι πανάκριβα, αλλά ευτυχώς μας κρατάνε χρόνια παρέα καθώς μια δυο σταγόνες συνήθως αρκούν.

Από εκεί και πέρα, cherry bitter παίζει πολύ, κάποιοι απλά ρίχνουν μια σταγόνα στο αφρώδες ποτό τους ή στη σαμπάνια ή στη σόδα τους.
Μάλλον δεν θα πάρω ποτέ πορτοκάλι , μιας και έχουμε τόσες εναλλακτικές, από διάφορες γεύσεις μανταρίνια κ.ο.κ. που με υπερκαλύπτουν και εύκολα μπορούμε να διαλέξουμε δυο τρία διαφορετικά .
Περί ορέξεως άρα, διαλέξτε ότι τραβάει η καρδιά σας.
Δε ξέρω τι μπορεί να έχετε εσείς?, ή ποιο είναι το αγαπημένο σας? ή πιο σας κεντρίζει την περιέργεια? και ποιο μπορεί να χρησιμοποιούσατε μόνο και μόνο σε ένα ποτήρι σόδα ή χυμό ?

Re: Απάντηση: Re: Cocktail Hour

Τα ΑΒ και MyMarket και γενικά τα SuperMarket κατά καιρούς με εκπλήσσουν με τις τιμές τους.
Παλιότερα έβρισκα σε supermarkets Heradura και 1800 Tequila σχεδόν σε τιμή Olmeca.

Τον τελευταίο χρόνο κατά καιρούς έχω βρει το 7αρι Havana Club σε τιμή κάτω ή περίπου στα 25 ευρώ. Το 7αρι μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο άλλα 7-8αρια που κυκλοφορούν, άλλα σε αυτή την τιμή είναι όνειρο για παραλία. Περνούμε από το supermarket μια μπουκάλα και δυο τρείς παγωμένους χυμούς, άντε να βρούμε και κάνα παγάκι, και έτοιμο το πάρτι στην παραλία. Με μια μπουκάλα διαθέσιμη, το πρόβλημα είναι να μην καείς από τον ήλιο όταν θα σε πάρει ο ύπνος :D

Σίγουρα δεν αξίζει η επίσκεψη σε κάβα για φθηνά , διαθέσιμα ποτά σαν τα φθηνά Bacardi. Τα super market πάντα είναι πιο φθηνά. Και δεν θα πρέπει να αξιολογούμε τις κάβες από το ένα έχουν φθηνά τα ποτά κίνησης, αλλά το κατά πόσο έχουν ευκαιρίες σε ποτά που δύσκολα θα βρεις στην αγορά.

Καμιά φορά θα αγοράσω και εγώ μεγάλη μπουκάλα 1 λίτρο, Bacardi , ότι πιο φθηνό σε προσφορά, για να έχω φθηνό ποτό για ποσότητες κοκτέιλ. Σίγουρα είναι μια λύση για να μην πληρώνουμε ακριβά το ποτό που μπλέκουμε με φρουτοχυμους. Κρίμα το καλό ποτό σε κοκτέιλ που λένε…

Από την άλλη το μετανιώνω, γιατί υπάρχουν τόσα εξαιρετικά ρούμια στα ~30 ευρώ, που δεν λέει τίποτα το να γλυτώσεις 10 ευρώ. Τελικά , προσωπική μου άποψη, δε πειράζει να σπαταλήσω λίγο παραπάνω για καλύτερο ρούμι. Το αποτέλεσμα στο κοκτέιλ είναι τόσο καλύτερο και τα αρώματα τόσο πιο πλούσια που προτιμώ να πιώ ένα κοκτέιλ και καλό πάρα δύο με το πιο φθηνό ρούμι της αγοράς.

Το παραπάνω δε μπορώ να πώ ότι το κάνω με όλα τα ποτά, αλλά σίγουρα ισχύει για τα ρούμια. Λ.χ σε βότκα, με καλύπτουν οι τυπικές για κοκτέιλ, οπότε θα πάρω κάτι που κυκλοφορεί πολύ και είναι προσφορά στο supermarket.

Αν ανεβεις χαλκιδικη ποτε τον Αύγουστο....εχεις σπιτι να μεινεις στο λεω απο τωρα....εχουμε παρόμοιο πρόγραμμα.