Compact Μηχανές εώς 230-250 ευρώ

Τόσο ήταν η τιμή για την 860. Κοίτα αν έχει μείνει πουθενα σε κανα κατάστημα (Πλαίσιο, saturn, media markt) Μπορεί να έχουν και εκθεσιακό κομμάτι, που αν δεν έχει καμιά ζημιά είναι συνήθως μια χαρά και με εγγύηση κανονική, σε τιμή χώμα. Είχα πάρει έτσι την 850 πρόπερσι και ήταν άψογη (μέχρι που κλάπηκε... σνιφ σνιφ)

Από ότι είδα η 870 βρίσκεται γύρω στα 240 . Από διάφορα reviews βλέπω οτι είναι πολύ καλή, αξίζει όμως τα χρήματά της?

Eπανέρχομαι να σας κουράσω λίγο ακόμη ελπίζοντας να μη σας εκνευρίζω με την ασχετοσύνη μου αλλά βλέποντας ένα συγκριτικό του dpreviw στην κατηγορία αυτή είδα ότι βγάζει κορυφαίες την canon 870 μετην Fujifilm F100fd.
Αν συμπληρώσουμε και μια διαφορά 30-40 φθηνότερη η 2η τι θα προτείνατε?
Εγώ κλείνω κάπως υπέρ της canon και λόγω design.

Εγώ πάντως τελικά άφησα τις compact και πήρα την πρώτη μου d SLR και είμαι υπερ-ευχαριστημένος! ( olympus e420 ) Και το κουλό- για την κατηγορία της...είναι compact! :P Α..και απο λεφτά... γύρω στα 330...οχι πολύ παραπάνω απο όσα ήθελα να δώσω.

Μιας και μιλαμε για compact, σκεφτομαι και γω σαν το φιλο παραπανω για μηχανη αλλα με ενδιαφερουν και λιγο τα μεγαλα zoom και ας ανεβω κανα 50αρι 60αρι στη τιμη.Εχω ξεχωρισει 2 μοντελα το SP565 OLYMPUS και CANON SX-10.Αν καποιος μπορει να με βοηθησει με την επιλογη η αν εχει κατι αλλο να μου προτεινει, να τονισω οτι ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η επιλογη slr γιατι δεν εχω σκοπο να το ''ψαξω'' και πολυ το αθλημα.

Re: Απάντηση: Compact Μηχανές εώς 230-250 ευρώ

εγώ επέλεξα πριν λίγο καιρό την SX110 και είμαι υπερευχαριστημένος !

Καλη φαινετε αλλα θα με ενδιεφερε να εχει μεγαλυτερο ζοομ.

Καλημέρα, φίλοι!

Βρίσκομαι κι εγώ τώρα στη φάση της αναζήτησης compact μηχανής σ' αυτή την κατηγορία τιμής, για τη σύζυγο.

Δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Η μηχανή θα χρησιμοποιείται για απλές καθημερινές στιγμές σε συνθήκες ημερήσιου φωτισμού ή σε εσωτερικούς χώρους με φλας. Απαραίτητο προσόν η φορητότητα.

Προς το παρόν αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στην PΑΝΑSONIC DMC-TZ5 και στην CANON POWERSHOT SX 110 IS (σύμφωνα με όσα έχω προλάβει να διαβάσω).

Αγαπητοί φίλοι (ειδικοί και μη), τα φώτα σας παρακαλώ! Σημασία έχει η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας (με το δεδομένο βέβαια ότι η μηχανή θα είναι compact). Καλό θα ήταν το ζουμ να μην είναι κάτω από 5x.

Ευχαριστώ!

Τις προτιμήσεις μας τις ανέφερες και μόνος σου. Επίσης αν σε ενδιαφέρει ο ευρυγώνιος φακός (δηλ. να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερα στο πλάνο) τότε δες και την CANON IXUS 870IS.

Αν θέλεις μια πιο οικονομική λύση που δίνει πολύ καλές φωτογραφίες ρίξε μια ματιά στην CANON IXUS 80/82.

Τις προτιμήσεις μας τις ανέφερες και μόνος σου. Επίσης αν σε ενδιαφέρει ο ευρυγώνιος φακός (δηλ. να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερα στο πλάνο) τότε δες και την CANON IXUS 870IS.

Αν θέλεις μια πιο οικονομική λύση που δίνει πολύ καλές φωτογραφίες ρίξε μια ματιά στην CANON IXUS 80/82.

Βλάση, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Δεν σου κρύβω ότι η Panasonic με εντυπωσίασε με τα προσόντα της (ζουμ, image stabilization, οθόνη υψηλής ανάλυσης, φακός, ποιότητα κατασκευής κ.ά.), αλλά εκείνο που με "χάλασε" ήταν ότι έχει μάλλον υπερβολικό noise reduction, με αποτέλεσμα απώλειες στη λεπτομέρεια ακόμη και σε 100 ISO. Αυτό πόσο φανερό είναι, Βλάση;

Από την άλλη, είναι κοινή νομίζω η αίσθηση ότι η Canon κρατάει τα σκήπτρα στην ποιότητα - και μάλλον προς τα εκεί σκέφτομαι να στραφώ.

Ευχαριστώ και πάλι!

Βλάση, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Δεν σου κρύβω ότι η Panasonic με εντυπωσίασε με τα προσόντα της (ζουμ, image stabilization, οθόνη υψηλής ανάλυσης, φακός, ποιότητα κατασκευής κ.ά.), αλλά εκείνο που με "χάλασε" ήταν ότι έχει μάλλον υπερβολικό noise reduction, με αποτέλεσμα απώλειες στη λεπτομέρεια ακόμη και σε 100 ISO. Αυτό πόσο φανερό είναι, Βλάση;

Από την άλλη, είναι κοινή νομίζω η αίσθηση ότι η Canon κρατάει τα σκήπτρα στην ποιότητα - και μάλλον προς τα εκεί σκέφτομαι να στραφώ.

Ευχαριστώ και πάλι!

You can 't have them all.

Ειδικότερα τώρα εγώ δεν έχω δει αυτή τη συμπεριφορά της PANASONIC σε καλές φωτιστικές συνθήκες. Φυσικά από ISO 200 τα αποτελέσματα είναι μάλλον άσχημα, αλλά δεν ξέρω πολλές μηχανές με εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα (μιλώ για κόμπακτ). Τα πρώτα τεστ δείχνουν ότι και οι νέες superzoom canon έχουν παρόμοια συμπεριφορά, ίσως κάπως καλύτερη.

Αυτά είναι τα όρια της τεχνολογίας και οι επιλογές του κάθε κατασκευαστή.

Καλά νέα. Η CANON 870 IS με 10 μεγα και φακό 28-110 (μην το ξεχνούμε) παίζει πλέον στα 200 ευρώ στην Ελλάδα. Δείτε http://shop.repella.gr/index.php?target=categories&category_id=305 . Λογικά θα πρέπει να ισχύει και σε άλλα καταστήματα.

καλη ή υπαρχει και καλυτερη στα χρηματα αυτα???

(δεν εχει και manual mode... ή μαλλον δεν χρειαζεται manual στην compact???)

Εξαιρετική τιμή για μια πολύ καλή πόκετ μηχανή.
Από τη στιγμή που δεν προσφέρει το διάφραγμα παρά ελάχιστη δυνατότητα ελέγχου του βάθους πεδίου, δεν είναι και τα απολύτως απαραίτητα τα προγράμματα Α και Μ.