Component μεχρι 576i γινεται;

pantelos

Senior Member
24 April 2007
378
Θεσσαλονικη
Καλημερα παδια.Εχω την LG 32LZ50 μοντελο 3ος/2005.Εχει μια dvi,η οποια μου δινει σημα μονο σε συνδεση με τον Η./Υ. και μια component στην οποια ακριβως διπλα απο τις εισοδους γραφει:DVD in(480i-576i).Ειναι δυνατον;Οχι τιποτε αλλο,αλλα ειμαι ετοιμος να παρω δορυφορικο δεκτη HD η PS3.Μη καταληξουμε να εχουμε την πηγη και να μας λειπει η TV!!!Αν καποιος ξερει κατι ας βοηθησει.

Καλημερα παδια.Εχω την LG 32LZ50 μοντελο 3ος/2005.Εχει μια dvi,η οποια μου δινει σημα μονο σε συνδεση με τον Η./Υ. και μια component στην οποια ακριβως διπλα απο τις εισοδους γραφει:DVD in(480i-576i).Ειναι δυνατον;Οχι τιποτε αλλο,αλλα ειμαι ετοιμος να παρω δορυφορικο δεκτη HD η PS3.Μη καταληξουμε να εχουμε την πηγη και να μας λειπει η TV!!!Αν καποιος ξερει κατι ας βοηθησει.

HDCP υποστηριζει το DVI στην τηλεοραση σου? Αν οχι σε βλεπω να αγοραζεις αλλη πολυ συντομα.

Παιδια η component υποστηριζει εως 576i και η dvi ειναι μονο για συνδεση με PC(δοκιμασα να συνδεσω το dvd player που εχει hdmi και δεν εδινε σημα).Επισης δε νομιζω να εναι HDCP η dvi που εχει.Μαλλον θα μπουμε σε εξοδα ε;Και μαλλον δωρον αδωρον η αγορα PS3 η δεκτη HD.

Συμφωνω κ. Νικο,αλλα εννοω δωρον αδωρον γιατι ενω η πηγη θα μπορει να σου δωσει αψογη εικονα δε θα μπορεις να τη χαρεις.Οποτε καταληγουμε στο οτι χρηζω αγορας tv.Αντε να δουμε τι μπορουμε να βρουμε με 1800 ευρω το πολυ.

Δεν έχεις κάποια πηγή για να δοκιμάσεις αν δέχεται 1080i ή 720p από component ?

Πάντως με 1800 παίρνεις αξιόλογη LCD στις 40-42 και plasma μέχρι και 50''

Edit: Σόρυ δεν είδα ότι δοκίμασες.

Πάρε εκεί μία 40άρα HD ready με 1200 ευρώ και ας τους άλλους να κουρεύονται με το 1080p ... Σε απόσταση μεγαλύτερη από 1,5 μέτρο δεν υπάρχει διαφορά ενώ για να φανεί τελείως η διαφορά πρέπει να είσαι στο μισό μέτρο ...

Εχεις δικαιο,νομιζω.Αλλα πιστευω οτι σε λιγο καιρο,αν αγορασω hd ready,θα ψαχνομαι για full hd παλι.Μπηκε το ρημαδι το μικροβιο και δεν ξεκολαω ευκολα τωρα.

Για να μην ανοιξω καινουριο thread ρωταω εδω.Υπαρχουν διαφορα ψηφιακα κολπα για πιο σωστη κινηση,καλυτερα χρωματα κτλ.Επισης οι τηλεορασεις που εχουν και 1080p και 24p και 100hz ειναι ακριβες.Αν μπορουμε να επιλεξουμε καποια μεταξυ αυτων για θεαση hd και gaming τι θα προτιμουσατε;Ειπαμε το budget ειναι μεχρι 1800 ευρω το πολυ.

Ρίξε μια ματιά στις:

Sony 40W3000
Samsung 40F86
Toshiba 42Z3030
Toshiba 40XF355
Sharp 42X20

Πιο "κινηματογραφικές" είναι οι δύο πρώτες, αλλά στην Samsung έχουν αναφερθεί κάποια προβληματάκια με gaming. Η Z3030 έχει τσιμπημένα χρώματα σε SD υλικό αλλά με HD είναι ΟΚ. Το ίδιο και η XF355 η οποία έχει καλύτερο μαύρο από την Z3030 αλλά δεν έχει 100Hz. Για την Sharp ισχύει μέσες άκρες ότι και για την XF355.

Παιδια,αν τελικα παρω tv,ειμαι αναμεσα στις samsung 40m86,40f86 και sharp 42xl2e.Αναμεσα σε αυτες τις 3,εκτος και αν εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε,ποια ειναι καλυτερη,κατα τη γνωμη σας και αν τελικα:η m86 και η f86 υποστηριζουν κατι απο 24p,100hz,xv colour;Και αν περνουν 1920*1080 απο υπολογιστη και απο ποια εισοδο;Συγνωμη αν σας ζαλισα αλλα η γνωμη αυτων που εχουν καποιο απο αυτα τα μοντελα και η εμπειρια καποιων αλλων θα βοηθησουν.Α και κατι αλλο.Εχθες πηγα στα mediamarkt και ειδα την m86.Μου φανηκε υπεροχη σε ολα της και δεν ξερω αν εχει κατι απο τα χαρακτηριστικα που ανεφερα πριν;

Θα σιυ απαντήσω την δική μου άποψη, όχι απο reviews, αλλα απο το τι εχω δει. Και οι 3 που γράφεις, είναι Full HD και υποστηρίζουν 24p, Xvcolor (για την Sharp, λαμβάνω υπόψιν τα λεγόμενα των κατόχων) και η F και XL2E έχουν 100Ηz. Η Μ δεν έχει, αλλα δεν έχω καταλήξει τελικά αν αυτό είναι πρόβλημα. Εγώ προσωπικά έχω αποκλείσει την Samsung, για 2 λόγους (και τις πλάσμα για άλλα 2).
1ον Την "τρελή" γυαλάδα που έχει. Δεν ειμαι σίγουρος αν θα με ενοχλεί, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα που έλεγε κ η γιαγιά μου.
2ον Τα χρώματά της τα έκρινα υπερβολικά. Ναι το μάυρο της είναι εκπληκτικό, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα εμένα μου δείχνει πιο "ψεύτικη απο τις άλλες.
Και οι 2 δικοί μου λόγοι είναι υποκειμενικοί και επομένως περι ορέξεως ...........
Ένας φίλος μάλιστα είπε και το εξής ωραίο. Μοιάζει η εικόνα με μια καρτ ποστάλ. Την βλέπεις και λές φοβερή παραλία. Πας εκεί και λές μα στην κάρτα έδειχνε πιο ωραία. Ναι αλλά δεν είναι αληθινή. Θες πιστή απεικόνιση, ή σου κάθονται καλύτερα τα πιο κορεσμένα χρώματα? Είπαμε κολοκυθόπιτα.
Πιστεύω ότι σε αυτές τις ίντσες και για LCD, την καλύτερη εικόνα την έχει η Sony Χ. Καλό μαύρο καλή απόδοση των χρωμάτων και όλα τα καλούδια, αλλά είναι ακριβή αυτή η γκέισα. Η Sony W3000 έχει καλή απόδοση (σαν της Sharp), αλλά δεν έχει 100Ηz (αν δεν σε ενδιαφέρουν όμως υπάρχει και η Sharp X20).
Πάντως η Samsung (αν και βγάζουν προβλήματα) θεωρώ ότι είναι best buy για πολλούς λόγους (αν εξαιρέσεις τους δικούς μου). Ένας απο αυτούς είναι και η καλή σχέση που υπάρχει απο πλευράς Φουρλή. Αν πας εκεί νομίζω καλό θα είναι να πας στην F που έχει και τα 100 Hz. Μπορεί να έχουν πρόβλημα και να μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, αλλά θα έχεις σίγουρα καλύψει την ψυχολογική σου ανάγκη και δεν θα αισθάνεσαι την έλλειψη. Αν πάλι θες να πας στην Μ, δεν νομίζω να βρεις και πολλούς δυσαρεστημένους εδω μέσα οπότε πάλι μέσα είσαι. Άσε που δεν θα έχεις ούτε Kuro, ούτε Skuro δίπλα για να την συγκρίνεις, οπότε αν σε ικανοποιεί, μην διστάζεις, χτύπα την.

Δηλαδη Αθηναιε Παοκτση,αν καταλαβα καλα,η m86,εχει 24p και τιποτα αλλο.Η f86 εχει και τα 3 χαρακτηριστικα και η xl2e εχει,επισης και τα τρια.Σωστα;

Δηλαδη Αθηναιε Παοκτση,αν καταλαβα καλα,η m86,εχει 24p και τιποτα αλλο.Η f86 εχει και τα 3 χαρακτηριστικα και η xl2e εχει,επισης και τα τρια.Σωστα;
Αθηναίος παοκτσής άρα απο άλλο ανέκδοτο :music-smiley-005:. Η Μ έχει Xv Color και 24p. Δεν έχει 100Hz. Αν κοιτάξεις ανάλογα threads της F, θα δείς ότι γενικά η χρησιμοποίησή του δεν προσφέρει και πολλά γιατι παρουσιάζει προβλήματα σε κάποιες ρυθμίσεις (νομίζω μόνο στο low παίζει καλά).
Πάντως σου είπα. Αν θες την καλύτερη LCD σε αυτές τις ιντσες, παίρνεις την X. Εγώ δεν δίνω τα παραπάνω. Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις το καλύτερο value for money, σε top επιπεδο lcd, πας για την M. Αν θες και 100Hz, πας για την Sharp. Αν δεν σε πειράζουν τα μειονεκτήματα των plasma, πας εκεί. Αν θες το απόλυτο σε TV, πας σε KURO. Τελικά τα πράγματα είναι τόσο απλά.
Με το Budget που αναφέρεις, κοίτα τις προτάσεις του Γιώργου. Όποια και να πάρεις ευχαριστημένος θα είσαι. Μην γελιέσαι όμως, για τα περισσότερα απέδευτα μάτια (τα δικά μου) οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Οπότε μια καλή τηλεόραση σε καλά ευρωπουλάκια θα σε ικανοποιήσει έτσι κ αλλιώς. Αν πάρεις την M πάντως, σου μένουν και μερικά να τα ξοδέψεις αλλού.