Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Νίκο όταν θά υπαρξει <συνταγή> για τό <ιδανικό> υπολογιστη -τρανσπορτ ,περιμένω τή σχετική ενημέρωση
Όσον αφορά τή <συμβουλή> πού θά έδινα σέ κάποιον πού θά έμπαινε γιά πρώτη φορά στά συγκεκριμένα <χωράφια> θα ήταν νά <εξερευνησει> τό χώρο αρχίζοντας μέ ενα φτηνό λαπτόπ καί έπειτα μέ βάση τίς εμπειρίες του καί τίς ανάγκες του νά αποφάσιζε ο ίδιος
Τό ζητούμενο είναι νά ακούμε τή μουσικούλα μας καί όχι ssd-hdd-μνημες -κάρτες ήχου κλπ,κλπ
Νά θέσω ένα <ακραίο> ερώτημα ,με 80 ευρω στή τσέπη ,προτιμάς καλο usb καλώδιο η ένα ssd δίσκο;

Αυτή τή στιγμή ακούω μέ ένα <ξεπεράσμενο> ψηφιακό,δηλαδη με λαπτοπ 6 ετων με Τ8300 -hdd 500gb-squeezebox duet -Sonic Frontiers SFD2 mk-2,τό νεωτερο μέρος του ψηφιακου ειναι 6 ετων,το dac του 1996

Συνονόματε με κάλυψες 100%

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Αυτό κι αν είναι προς διερεύνηση...
Σε υπολογιστή που έχει spdif,παίζουμε από αυτή ή από την USB;
Κι αν το δεύτερο,πως και δεν χάνουμε απ' την διπλή μετατροπή;
απο όσο βλέπω σιγά σιγά καθιερώνονται τα usb -i2s interfaces και σαφώς έχει να κάνει και με την υλοποίηση υποθέτω... βλέπε πχ Berkeley!
αλλά και στην πρώτη πως θα πάρεις spdif απο τον υπολογιστή; απο την κάρτα ήχου;

και βέβαια η άλλη απάντηση είναι Firewire!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη

απο όσο βλέπω σιγά σιγά καθιερώνονται τα usb -i2s interfaces και σαφώς έχει να κάνει και με την υλοποίηση υποθέτω... βλέπε πχ Berkeley!
αλλά και στην πρώτη πως θα πάρεις spdif απο τον υπολογιστή; απο την κάρτα ήχου;

Μα από όπου κι αν πάρεις spdif,είτε από την κάρτα ήχου,είτε απ' την μητρική,το ίδιο είναι.
Εγώ θα έλεγα μάλιστα καλύτερα απ' την μητρική κι όσο πιο κοντά στο τσιπ,εσωτερικά ακόμα καλύτερα (οι πιο πολλές έχουν τέτοια υποδοχή.)
Ετσι κι αλλιώς το σήμα της spdif είναι αναλλοίωτο αν δεν το τζολέψει κανείς με dsp,Eq's και κόλπα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Ε ρε γλέντιαα!! Εύχομαι να την βρείς!!
Να υποθέσω πως τώρα για συνδεση σε κομπιούτερ χρησιμοποιείες usb-spdif;

Λάθος υπόθεση έκανες, pc-squeezebox-spdif-dac.

Όσο τό νήμα προχωρά ,μπαίνουν καί άλλοι παράμετροι ,γι αυτό έγραψα στον Νίκο οτι <εισάγει καινά δαιμόνια>

Καί περιμένουμε και τήν άποψη τού Βαγγέλη του Κυρίτση γιά τά συμπεράσματά του

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Π

Μα από όπου κι αν πάρεις spdif,είτε από την κάρτα ήχου,είτε απ' την μητρική,το ίδιο είναι.
Εγώ θα έλεγα μάλιστα καλύτερα απ' την μητρική κι όσο πιο κοντά στο τσιπ,εσωτερικά ακόμα καλύτερα (οι πιο πολλές έχουν τέτοια υποδοχή.)
Ετσι κι αλλιώς το σήμα της spdif είναι αναλλοίωτο αν δεν το τζολέψει κανείς με dsp,Eq's και κόλπα.

Τσου , δεν ειναι όλες οι spdif ίδιες
Ο κουνιαδος μου εχει σε pc την asus Stx που ειναι κλασεις ανώτερη απο την ενσωματωμένη της gigabyte για να ταιζει το musical fidelity m1 ,μέρα με νύχτα διάφορα όχι αστεία

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Λάθος υπόθεση έκανες, pc-squeezebox-spdif-dac.

Το είχα το touch και με after τροφοδοτικο μάλιστα , τρελό μηχανάκι overall , αλλα η spdif του ως τρανςπορτ μου ηταν λίγο θολή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θε

Τσου , δεν ειναι όλες οι spdif ίδιες
Ο κουνιαδος μου εχει σε pc την asus Stx που ειναι κλασεις ανώτερη απο την ενσωματωμένη της gigabyte για να ταιζει το musical fidelity m1 ,μέρα με νύχτα διάφορα όχι αστεία

Την είχα κι εγώ,αναλογικά είναι όντως η μέρα με την νύχτα (κοντράρει μεγάλα ντακ σωστά ρυθμισμένη),σε native αναπαραγωγή με spdif κόντρα όμως με την εσωτερική της μητρικής ήταν μία η άλλη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη

Το είχα το touch και με after τροφοδοτικο μάλιστα , τρελό μηχανάκι overall , αλλα η spdif του ως τρανςπορτ μου ηταν λίγο θολή

Σύντομα θά μπει η i2s,ενω ηδη έχει αλλαχθει τό ρολοι καί ο πυκνωτης στή είσοδο τής τροφοδοσίας

Last edited:
Επίσης ενα κόστος που θα πρεπει να αναλογιστεί κανείς στο computer audio ειναι η ασφάλεια απο τεχνικό fail των δίσκων
Χρειάζεται οποσδηποτε backup αλλιώς το κλάμα και η αγανάκτηση ειναι δεδομένη ότι θα προκύψει κάποια στιγμή
Δεν εχω χάσει ποτε data στα 25 χρονια που ασχολούμαι με υπολογιστές ,βάζω το χέρι στην τσέπη και τα εχω ολα χ2

Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Επίσης ενα κόστος που θα πρεπει να αναλογιστεί κανείς στο computer audio ειναι η ασφάλεια απο τεχνικό fail των δίσκων
Χρειάζεται οποσδηποτε backup αλλιώς το κλάμα και η αγανάκτηση ειναι δεδομένη ότι θα προκύψει κάποια στιγμή
Δεν εχω χάσει ποτε data στα 25 χρονια που ασχολούμαι με υπολογιστές ,βάζω το χέρι στην τσέπη και τα εχω ολα χ2

+100000000000000000000000000000
Raid 1 τουλάχιστον!
Μπροστά στον κόπο που έχει κάνει κάποιος,το κόστος είναι αμελητέο.

Αυτό ρυθμίζεται, έστω και εν μέρη, με τη μοιρασιά με φίλους. ;-)

Αυτό κι αν είναι Raid:flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:

Αυτό ρυθμίζεται, έστω και εν μέρη, με τη μοιρασιά με φίλους. ;-)

εμένα μόνο τσ@ντες μου ζητάνε οι φίλοι μου :flipout::flipout::flipout:
άντε και κάνα despicable me
να φανταστείς του λέω του άλλου , έλα ρε να σου δώσω κάνα φλακι να ακούς , φλακ ? είναι αυτά που πιάνουν πολύ χώρο ε? καντα mp3 και φερτα ,βρε δεν πας στο δι@λο λέω εγώ :flipout:

Last edited:
Και μένα, αλλά τα τελευταία χρόνια διεύρυνα το κύκλο μου με ομοιοπαθής καμένους του ΑVClub :laugh:

(θέλει βέβαια λίγο ακόμα οργάνωση το θέμα... αλλά εντάξει, όλα γίνονται!)

σας εχασα το νημα μου θυμιζει computer forum που εμπαινα παλια,
καταληξαμε τελικα να τα χωσουμε σε πισι για ηχο ή οχι?
μεχρι τωρα τα χωνα σε καρταρες γραφικων και cpu αντε να δουμε τι αλλο?

Κάτι για τις Παπαρήγες τις καλές λέν πιο πάνω...
Έχουν να "χώσουν" βλέπω...

Να συνοψίσουμε στο hardware λιγάκι με αληθινές τιμές και σύμφωνα με την πλειοψηφία;
Όποιος θέλει συμπληρώνει.

Μητρική.
Ας πάμε στην Η81 AMP UP Gigabyte-(80-100 ευρώ),να πιάσουμε και το ψυχολογικό πως κάτι έχουμε σχεδιασμένο για εμάς.
Κι οι υπόλοιπες μικρές,εκεί παίζουν,για θηρίο πάμε και στα 400-500,δεν το χρειαζόμαστε όμως.
Επεξεργαστής i3 -120-180 ευρώ
Μνήμη 8 Gb-60-80 ευρώ.
Τροφοδοτικό της προκοπής 600 watt-150+,ας είναι και κάτι παραπάνω για αθόρυβο και modular
Κάρταγραφικών δεν θέλουμε,έχει ενσωματωμένη η μητρική,παίζει μια χαρά.-0 ευρώ.
Δίσκοι,ένας 120άρης SSD για το λειτουργικό-90-120 ευρώ,κι όποιον άλλον θέλει να καρφώσει επάνω κανείς,εσωτερικό,εξωτερικό ή δικτυακό.
Κουτί ότι θέλει ο καθένας,ας είναι όμως μελετημένο να κόβει κάποιο θόρυβο υπάρχουν κάποια.-50 έως.....................
Να κοτσάρουμε και μια μικρή υδρόψυξη 60-80 ευρώ για να είναι ο θόρυβος πια αμελητέος;Όπως νομίζει ο καθένας,μπαίνει άλλωστε κι εκ των υστέρων.

Κάτι θα έχω ξεχάσει,πείτε κι εσείς.

Last edited:

Να συνοψίσουμε στο hardware λιγάκι με αληθινές τιμές και σύμφωνα με την πλειοψηφία;
Όποιος θέλει συμπληρώνει.

Μητρική.
Ας πάμε στην Η81 AMP UP Gigabyte-(80-100 ευρώ),να πιάσουμε και το ψυχολογικό πως κάτι έχουμε σχεδιασμένο για εμάς.
Κι οι υπόλοιπες μικρές,εκεί παίζουν,για θηρίο πάμε και στα 400-500,δεν το χρειαζόμαστε όμως.
Επεξεργαστής i3 -120-180 ευρώ
Μνήμη 8 Gb-60-80 ευρώ.
Τροφοδοτικό της προκοπής 600 watt-150+,ας είναι και κάτι παραπάνω για αθόρυβο και modular
Κάρταγραφικών δεν θέλουμε,έχει ενσωματωμένη η μητρική,παίζει μια χαρά.-0 ευρώ.
Δίσκοι,ένας 120άρης SSD για το λειτουργικό-90-120 ευρώ,κι όποιον άλλον θέλει να καρφώσει επάνω κανείς,εσωτερικό,εξωτερικό ή δικτυακό.
Κουτί ότι θέλει ο καθένας,ας είναι όμως μελετημένο να κόβει κάποιο θόρυβο υπάρχουν κάποια.-50 έως.....................
Να κοτσάρουμε και μια μικρή υδρόψυξη 60-80 ευρώ για να είναι ο θόρυβος πια αμελητέος;Όπως νομίζει ο καθένας,μπαίνει άλλωστε κι εκ των υστέρων.

Κάτι θα έχω ξεχάσει,πείτε κι εσείς.

ενταξει φαινεται αλλα εγω θα προτεινα λαπτοπ αμα ειναι μονο για μουσικη απο usb που εχει και την οθονη του με μια 13αρα και οποιος θελει κοτσαρει και εναν ssd μεσα για ταχυτητα ή και παραπανω μνημη επεκτασιμοτητα να υπαρχει.
thats all τοσο απλο ειναι.
ενα γρηγορο παραδειγμα ολα μας κανουν για να παιξουμε φλακ
http://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342274_342314/Από-12-01-έως-13-3-ίντσες-4GB.html
και δωστε την διαφορα να παρετε κανα καλυτερο ντακ οποιος δεν ειναι ευχαριστημενος.