Re: Απάντηση: Contrast ratio-Λόγος αντίθεσης
Τι θα πει "blooming"; Νομίζω δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στο μάτι... :smile:
Ο αισθητήρας πάντα πάνω στο πάνελ πρέπει να είναι και να μετράει σημειακά. Άλλο που στους προβολείς δεν μπορεί να γίνει...
Εγώ σαν "blooming" θεωρώ ότι είναι η διαρροή φωτός που γίνεται από το πάνελ τι ίδιο (ασήμαντο στις LCD, ελάχιστα πιο ασήμαντο στις πλάσμα), και στις local dimming το φως που έρχεται από το ότι οι ζώνες είναι μεγάλούτσικες και από το φως που σκεδάζεται μέσα στο κουτί, πίσω από το πάνελ από τα υπόλοιπα LED.
Υποπτεύομαι ότι εσύ αναφέρεσαι σε κάτι άλλο...
(Στους προβολείς το δημιουργεί το πανί προβολής, έτσι όπως το φαντάζομαι...)
Γιώργο, ο αισθητήρας κολλημένος στην οθόνη δεν μπορεί να μετρήσει το blooming γιατί μετράει σημειακά, το μάτι μας, όμως, μπορεί να το αντιληφθεί. Αν τραβούσαμε αρκετά πιο πίσω τον αισθητήρα ώστε να μεγαλώνει η εμβέλεια, τα νούμερα του άνσι θα έπεφταν.
Τι θα πει "blooming"; Νομίζω δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στο μάτι... :smile:
Ο αισθητήρας πάντα πάνω στο πάνελ πρέπει να είναι και να μετράει σημειακά. Άλλο που στους προβολείς δεν μπορεί να γίνει...
Εγώ σαν "blooming" θεωρώ ότι είναι η διαρροή φωτός που γίνεται από το πάνελ τι ίδιο (ασήμαντο στις LCD, ελάχιστα πιο ασήμαντο στις πλάσμα), και στις local dimming το φως που έρχεται από το ότι οι ζώνες είναι μεγάλούτσικες και από το φως που σκεδάζεται μέσα στο κουτί, πίσω από το πάνελ από τα υπόλοιπα LED.
Υποπτεύομαι ότι εσύ αναφέρεσαι σε κάτι άλλο...
(Στους προβολείς το δημιουργεί το πανί προβολής, έτσι όπως το φαντάζομαι...)