Contrast ratio-Λόγος αντίθεσης

Re: Απάντηση: Contrast ratio-Λόγος αντίθεσης

Γιώργο, ο αισθητήρας κολλημένος στην οθόνη δεν μπορεί να μετρήσει το blooming γιατί μετράει σημειακά, το μάτι μας, όμως, μπορεί να το αντιληφθεί. Αν τραβούσαμε αρκετά πιο πίσω τον αισθητήρα ώστε να μεγαλώνει η εμβέλεια, τα νούμερα του άνσι θα έπεφταν.

Τι θα πει "blooming"; Νομίζω δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στο μάτι... :smile:
Ο αισθητήρας πάντα πάνω στο πάνελ πρέπει να είναι και να μετράει σημειακά. Άλλο που στους προβολείς δεν μπορεί να γίνει...

Εγώ σαν "blooming" θεωρώ ότι είναι η διαρροή φωτός που γίνεται από το πάνελ τι ίδιο (ασήμαντο στις LCD, ελάχιστα πιο ασήμαντο στις πλάσμα), και στις local dimming το φως που έρχεται από το ότι οι ζώνες είναι μεγάλούτσικες και από το φως που σκεδάζεται μέσα στο κουτί, πίσω από το πάνελ από τα υπόλοιπα LED.

Υποπτεύομαι ότι εσύ αναφέρεσαι σε κάτι άλλο...
(Στους προβολείς το δημιουργεί το πανί προβολής, έτσι όπως το φαντάζομαι...)

Blooming εννοώ το φωτοστέφανο, π.χ. ένα λευκό φεγγάρι σε μαύρο φόντο. Για την ακρίβεια, μια τέτοια εικόνα είχα δει σε 'κείνη την Φίλιπς. Το φως το φεγγαριού χυνόταν στο μαύρο χαλώντας την αντίθεση.

:flipout:
Την έριχνε από άπειρο στο 8000:1;
[Μου φαίνεται έχασα όλη την πλάκα στο συγκριτικό... :flipout:]

Που την είδες την 9705; Υπέθεσα στο συγκριτικό που είχαμε κάνει το 2010. 8000:1 είναι η ANSI αντίθεση της 9705.
Αφού έβαλα λινκ στην μέτρηση... :smile:

To 2008; Στο δωμάτιο με τις aurea; Η 9703 πρέπει να ήταν...

Αλλά και πάλι, το θέμα είναι αν η ANSI σκακιέρα αρκεί ή όχι (που νομίζω αρκεί).

Last edited by a moderator:
Έσκασαν οι φαν του on/off!!:D

Georgie, μάλλον θα συμφωνήσω με τον γάτο..-bye-

(ναι, η 9703 ήταν μάλλον και πιθανότατα να ήταν εκεί που λες!! Την είχαμε δει μαζί με τον Γιώργο, τον παλιό συντονιστή των τηλεοράσεων.)

TV Contrast Ratio Explained - Part 1...http://www.practical-home-theater-guide.com/contrast-ratio.html

TV Contrast Ratio Explained - Part 2...http://www.practical-home-theater-guide.com/contrast-ratio-1.html

source:[practical-home-theater-guide.com]

-----------------------------

σχ:...One last point that is critical is the impact ambient light has on perceived contrast ratio...

Πολύ ωραίο άρθρο για μια ακόμη φορά από τον Xavito. Με βλέπω να γίνομαι subscriber στα posts του :-p

Θα ήθελα λίγο να σταθώ σε αυτό:

"Do not get carried away with big contrast numbers. The eye dynamic response is the limiting factor; at any one point in time, you would not be able to perceive a contrast ratio of more than at most 1,000:1 - irrespective of display technology."

Με όλο το σέβασμο και μόνο με την πρόθεση να καταλάβω. Επειδή έχω διαβάσει αρκετές απόψεις στο forum που "υμνούν" την αντίθεση τι τελικά ισχύει στην πραγματικότητα?

Αυτά που γράφονται στο φόρουμ και "υμνούν" την αντίθεση ισχύουν στην πραγματικότητα...

Αυτό που μετράει είναι μια καλη και σταθερή τιμή του black level η οποία πρεπει να τείνει στο 0, παράλληλα με μια αξιοπρεπή φωτεινότητα. Το contrast ratio απο μονο του δεν λέει και πολλά.
Τι να το κάνω το 10.000:1 contrast όταν το black level είναι 1-2 cd/m...

Σωστά ο συνδυασμός παίζει ρόλο. Θες και χαμηλή τιμή στην στάθμη μαύρου, και υψηλή (ANSI) αντίθεση. Ταυτόχρονα.

Το "συμπέρασμα" που θέλει να περάσει το άρθρο, ότι αντιθέσεις πάνω από 1000:1 δεν έχουν νόημα, επειδή δεν μπορείς να τις δεις, είναι λανθασμένο.
Έχει κάνει λογικά άλματα για να το βγάλει.

Τι να το κάνω το 10.000:1 contrast όταν το black level είναι 1-2 cd/m...

Για να ισχύει αυτό που γράφεις με απλά μαθηματικά πρέπει η φωτεινότητα να είναι 10.000 cd/m2...-bye-

Εκτός αν λείπει κάπου μια υποδιαστολή.

Πάντως πρέπει να θυμόμαστε ότι η αντίθεση (εφόσον η μέτρηση γίνεται πάνω στην οθόνη) είναι κατά πολύ μικρότερη στο σημείο θέασης.

Για να ισχύει αυτό που γράφεις με απλά μαθηματικά πρέπει η φωτεινότητα να είναι 10.000 cd/m2...-bye-

Εκτός αν λείπει κάπου μια υποδιαστολή.

Πάντως πρέπει να θυμόμαστε ότι η αντίθεση (εφόσον η μέτρηση γίνεται πάνω στην οθόνη) είναι κατά πολύ μικρότερη στο σημείο θέασης.

ψιλο-τυχαια τα νουμερα :)

Πανο που νομιζα οτι αρχιζω να μαθενω κατι παλι με μπερδεψαται.

Ρε παιδια το : Calibrated black level (ANSI checkerboard) οσο πιο χαμιλο ειναι τοσο το καλυτερο δεν σιμενει?

Επεισης , αφου η CRT και η ΠΛΑΣΜΑ ειναι η καλυτερες στο μαυρο χρομα , πος γινετε η Η7000 να φτανει την ΖΤ60 σε cd/m2 ??
Εκτος αν οι μετρισεις του ΗDTV ειναι ανα3ιοποιστες , πειτε μου για να 3ερο και να μαθενουν και οσοι διαβαζουν το Topic.

Η στάθμη μαύρου όσο πιο χαμηλή, τόσο το καλύτερο. Η αντίθεση ANSI όσο πιο μεγάλη, τόσο το καλύτερο.

Αφού είναι έτσι , γιατί το ANSI τον ΑΚΡΙΒΩΝ μοντέλων ( βλέπε Η7000 ) και zt60 είναι ΧΑΜΗΛΟ , ενώ της W605B ( παράδειγμα ) είναι ΥΨΗΛΟ ( 0,59cd/m2 ) .
Δεν μπορώ να καταλάβω....Όσο πιο ακριβή είναι μια τηλεόραση τόσο πιο σκάρτη ? Περίεργα μου τα λέτε...
Αν δεν πιστεύεται googlarete HDTV Η7000 και θα δείτε ότι το ansi είναι 0,06 η 0,04 ενώ η W605B είναι 0,059....

Αφού είναι έτσι , γιατί το ANSI τον ΑΚΡΙΒΩΝ μοντέλων ( βλέπε Η7000 ) και zt60 είναι ΧΑΜΗΛΟ , ενώ της W605B ( παράδειγμα ) είναι ΥΨΗΛΟ ( 0,59cd/m2 ) . Δεν μπορώ να καταλάβω....Όσο πιο ακριβή είναι μια τηλεόραση τόσο πιο σκάρτη ? Περίεργα μου τα λέτε... Αν δεν πιστεύεται googlarete HDTV Η7000 και θα δείτε ότι το ansi είναι 0,06 η 0,04 ενώ η W605B είναι 0,059....
αυτό που μάλλον διαβάζεις είναι η στάθμη μαύρου. Το ansi constrast είναι ο λόγος λευκού προς μαύρο όταν μετράς και τα 2 έχοντας βάλει ένα τέτοιο pattern στην τηλεόραση.
ANSI_zps985784a2.jpg
βγάζεις το μέσο όρο των λευκών και το μέσο όρο των μαύρων και διαιρείς το λευκό με το μαύρο. Γιαυτό το βλέπεις σαν χχχχ:1. καλό διάβασμα http://www.projectorjunkies.com/ansi-contrast-και-onoff-contrast/

Last edited: