Απάντηση: Re: Contrast ratio-Λόγος αντίθεσης
@
petasis:
@
warewolf73: εκτιμώ το γεγονός ότι προσέγγισες καθαρά τεχνικά το ζήτημα. Δεν υπάρχει ανάγκη να καταφεύγουμε στην συνομωσιολογία, σε τεχνολογικό forum βρισκόμαστε.
Κοιταξε, αμιγως τεχνικα δεν μπορω να πω οτι το προσεγγισα, μιας και οι γνωσεις μου σε ολες τις παραμετρους των μετρησεων κλπ ειναι το λιγοτερο ελλιπεις.
Μαθαινοντας και εγω σιγα σιγα να καταλαβαινω τι "εννοουν" τα νουμερα, τι αξια εχει καθε παραμετρος της εικονας κλπ, στην πορεια αυτη βρεθηκα με καποιες αντιφασεις (οσον αφορα τις μετρησεις/συμπερασματα) που σαν αρχαριο με μπερδεψαν χειροτερα.
Καταλαβα κι εγω στην πορεια οτι αρκετα reviews δυστυχως ειτε απο υποκειμενικοτητα, ειτε απο funboy-σμο, ειυε απο αλλα κινητρα, στρογγυλευαν γωνιες. Δεν λεω οτι κανουν το ασπρο μαυρο οκ, αλλα μερικες φορες χρησιμοποιουν καποια τερτιπια για να ευνοησουν καποια συσκευη, αυτο δεν ειναι μυστικο. Καποτε ειχαμε συζητησει μια μετρηση για προβολεα οπου μια μετρουσαν φακο, μια οθονη, μια με κλειστη ιριδα, μια με ανοιχτη κλπ κλπ για να βγαλουν τα νουμερα που ηθελαν.
Εφερα ενα ακραιο παραδειγμα που εβγαζε ματι σε μυημενους, απλα για να πω οτι μερικες φορες, συμβαινουν αυτα σε reviews.
Με τον καιρο, μαθαινοντας κι εγω τωρα σιγα σιγα τι σημαινουν οι μετρησεις (και τι αφορουν) βλεπω ορισμενες φορες αντιφασεις στα γραφομενα ενος review.
Δεν θα κατσω να ασχοληθω αν ειναι σκοπιμο, ή υποκειμενικη κριση οπως λες. Απλα αυτο που ξερω, ειναι οτι οσο μαθαινω να "αποκωδικοποιω" τις μετρησεις και τα διαγραμματα, μπορω πιο ευκολα να ξεχωρισω αν υπαρχουν μικρες αντιφασεις στα σχολια της εκαστοτε συσκευης.
Ο petasis, εχει παρα πολυ καλη γνωση των μετρησεων/επιδοσεων των tv (δεν συγκρινομαι εγω μαζι του) και ξερω οτι σαν πιο εμπειρος θα καταλαβει κατι που εμενα μου ξεφυγε (και ειναι αρκετα αυτα)
Με αυτα και με αυτα θελω να πω οτι το ηθικο διδαγμα ειναι ενας αρχαριος (αν του αρεσει φυσικα) αν ασχοληθει και μαθει να εκτιμα τις μετρησεις και τι αυτες σημαινουν, καθως και ποιες παραμετροι ειναι σημαντικοι σε οποια συσκευη, τοτε θα μπορει να βελτιωσει την κριση του, οχι μονο απεναντι στη συσκευη, αλλα γιατι οχι, να αντιληφθει ορισμενες φορες καποια ψεγαδια στα σχολια ενος reviewer. Πως νομιζεις οτι ετσι κι αλλιως υπαρχουν reviewers καταξιωμενοι και καποιοι που εντεχνως παραπλανουν .?
(γιατι απο εμπειρους και μυημενους και οι reviewers κρινονται καποια στιγμη)
Να θυμισω ελληνικο περιοδικο οπου τα τελευταια χρονια εβγαζε σαν καλυτερα προιοντα συγκεκριμενης μαρκας συνεχως. ? Και μου την εβαζε και συνεχως εξωφυλλο. ?
Δυστυχως αυτα συμβαινουν. Οσο μαθαινουμε και εμεις ομως, μας ανοιγουν τα ματια και παιρνουμε χαμπαρι μερικες φορες.
Και ολα αυτα απο ερασιτεχνες που τους αρεσει το αθλημα, μεσα απο fora, κλπ κοινωνικα δικτυα επικοινωνιας.
Θεωρω οτι ο petasis που ειναι μεσα στα πραγματα και μπορει να κρινει καλυτερα απο μενα και απο παρα πολλους αρχαριους σαν εμενα, θα εχουν δει τα ματακια του (και ακουσει τα αυτια του) διαφορα οπου εγω δεν εχω αντιληφθει. Δεν ξαφνιαζομαι λοιπον αν τον ακουω να λεει αυτο κι εκεινο.
Σιγουρα εχει τους λογους του. Το αν θα πιστεψει ο καθενας μας τον καθε "petasis" ειναι προσωπικο μας θεμα.
Ετσι κι αλλιως, οταν εισαι καιρο σε ενα forum και γνωριζεσαι (και απο κοντα ) με καποια ατομα, τα διαβαζεις συνεχως, ε, καποια στιγμη ξερεις τι ρολο βαρανε, το επιπεδο γνωσεων τους, που και πόσο βοηθουν σε ενα θεμα κλπ.
Οποτε φιλε TR-909 μην θεωρεις οτι ο petasis ειναι...συνομωσιο-λαγνος κλπ
θα εχει αντικρυσει (μιας και ασχολειται μανιωδως με θεματα Tv κλπ) φανταζομαι αρκετες φορες αντιφασεις, μιας και δiαβαζει πολλα reviews.
Η μονη συνομωσιολογια, ειναι αυτη που θα σου πουν οτι γραφω κειμενα σεντονια, μην τους πιστεψεις, δεν ξερω γιατι το λενε.
(εξαιρειται το παρον κειμενο)