Copland CTA 405 problem... :(

εαν εισαι στο 99% των ακουσματων ευχαριστημενος υπαρχει λογος να ψαξεις το υπολοιπο 1 % ?

Προτείνω να συμβουλευτείς τον Sire σου...

Τον έχω ντιαμπλερίσει μάναμ... Δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να μιλήσω στον παπού Cain...

Btw, αν ένας λαμπάτος pro αγκαλιά με έναν τρανζιστοράτο τελικό μπορεί να δώσει τον ήχο της λάμπας αγκαζέ με τη δυναμικότητα και τα ρεύματα του τρανζίστορ γιατί υπάρχουν οι λαμπάτοι τελικοί και δεν το κάνουν όλοι έτσι;
Τι θα χάσω αν ακολουθήσω αυτό τον δρόμο; :ears:

Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

εαν εισαι στο 99% των ακουσματων ευχαριστημενος υπαρχει λογος να ψαξεις το υπολοιπο 1 % ?

Όπως είπα, είναι αυτό το "γαμώτο".
Και δεν μιλάω για υψηλές στάθμες... Μιλάω για ρεαλιστικές στάθμες που μπορείς ακόμη και να συζητάς με τον διπλανό σου...

Όταν λέει ο θείος να διαλέγουμε πρώτα ηχείο και μετά ενισχυτή...

αααααχ, δεν ακούτε, δεν ακούτε...

Φιλαράκ, μάλλον σε γκαντέμιασα.

Προχθές ήμουν στον Ατόφιο (ο οποίος έχει προ-τελικό copland, τον οποίο καταφέραμε και "αδειάσαμε" με τα Padua του κάποιες φορές-σε εκκωφαντικές εντάσεις) και του λέω:
-"Ρε συ, αυτός ο Τζιμισκί με τα ATC με τι copland τα παίζει?"
-"Με τον ολοκληρωμένο. 50 βάτ"
-"Και δεν έκλασε μέντες ακόμα?"
-"????"

Πω ρε φίλε. Σε γκαντέμιασα.

Πάντως αυτό που σου προτείνω και εφόσον σου αρέσει ο ήχος της copland, να δοκιμάσεις τον προ-τελικό της.
Εμένα μου αρέσουν πολύ πάντως.

Αλλιώς υπάρχουν πολλέεεεεεεεεες επιλογές...

Μάλλον θα χρειασθείς κανένα βαρβάτο σε ρεύματα μηχάνημα γύρω στα 100 με 150 watt αν τα ηχεία έχουν ευαισθησία γύρω στα 85 db.
Εχοντας στην κατοχή μου τα 801 Matrix που είναι απο τα δυσκολότερα σε οδήγηση φορτία ο symphonic line RG 10 MKIV τα έβγαζε πέρα ΕΠΑΞΙΑ!!!!!δείχνοντας την καλή σχεδίαση και τροφοδοσία που έχει....δεν κάνω διαφήμηση στον Αλέκο υπ οψιν..
Για ψάξε λίγο για καλό ενισχυτή ...σε τέτοια κατηγορία..
Τώρα...άν θες λαμπάτο γιατί όπως να το κάνουμε η λάμπα είναι λάμπα για κοίτα τους melody του Μπάμπη.
Πάντως σίγουρα τα 50 watt του copland δεν φθάνουν σε καμία περίπτωση για τα ATC γιατί είναι και λίγο αδυνατούλης...
Πάμε γιά άλλα λοιπόν...!!!
Φιλικά..

Push-pull λαμπάτος με KT88 είναι ο Copland. Από που κι ως που τάξη Α; Εξαιρετικός ενισχυτής, αλλά αν τα ATC είναι μόνο 82dB είναι ατυχής συνδυασμός. Δοκίμασε ένα τρανζιστοράτο της Copland να δεις αν θα παίξει.

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Push-pull λαμπάτος με KT88 είναι ο Copland. Από που κι ως που τάξη Α;

Υπάρχουν αρκετοί λαμπάτοι ΡΡ με ΚΤ88 σε τάξη Α.Πού είναι το περίεργο;

Απλά 50W μου φαίνονται πολλά για τάξη Α από ένα ζευγάρι ΚΤ-88. Κι αν είναι τάξη Α, γιατί δεν το διαφημίζει η Copland στο site της και γράφει μόνο για low feedback;

Θα μου έρθουν διάφορα να ακούσω το Σαββάτο...
Πάντος ο ενισχυτής με το που μπαίνει στην μπρίζα βλέπω μία κατανάλωση 200 Watt χωρίς καν να αρχίσει να παίζει...
Υποθέτω ότι αυτό είναι γνώρισμα της τάξης Α; :)

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Απλά 50W μου φαίνονται πολλά για τάξη Α από ένα ζευγάρι ΚΤ-88. Κι αν είναι τάξη Α, γιατί δεν το διαφημίζει η Copland στο site της και γράφει μόνο για low feedback;

4 KT 88 έχει.Τώρα για το τι πραγματικά είναι και σε τι ποσοστό δεν ξέρω.Δεν έχω δεί μετρήσεις κάπου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Κάπου θέλω να σταματήσω να "χαλιέμαι" και να ακούσω μουσική, και σε υψηλές στάθμες (όχι στάθμες για πάρτυ) αλλά και σε χαμηλές (το 99 % των ακροάσεών μου).
Δεν είναι τόσο το ότι ακούω στις στάθμες που κλιπάρει όσο το "γαμώτο" της υπόθεσης που λέει ότι ένα στερεοφωνικό των 12.000 ευρώ ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να κλιπάρει...

Welcome to the world of Hi-end.

Δεν παιρνουμε απλα ενα καλο ηχειο και καθαρισαμε. Αν δεν γινει ΟΛΗ η δουλεια σωστα καταληγεις να ακους χειροτερα και ποιο ενοχλητικα απο το παλιο σου ολοκλωρημενο ΑΙWA.

Ωπ! Guybrush! Βρήκαμε τον Tremere! :flipout:

Ευτυχώς, δεν πιάνει σ' εμένα η γκαντεμιά του, γιατί είμαι ενεργός (προς το παρόν).

Να προτείνω κάτι ανορθόδοξο;
Λαμπάτος προ με τελικό τάξης D ή Icepower, ίσως και Tripath.

Αν σου κάτσει θα γλιτώσεις πολλά λεφτά, μια και αυτές οι υλοποιήσεις είναι πολύ φτηνές.
Και μην ακούσω για ψηφιακίλες και αηδίες...

Δυστυχώς δεν έχω βρεί ταβάνι σε ότι έχω δοκιμάσει σε αυτά τα ηχεία...
Σημαντική διευκρίνηση: τα ηχεία μένουν.
Παμπαρακάτω

Δεν είναι τόσο το ότι ακούω στις στάθμες που κλιπάρει όσο το "γαμώτο" της υπόθεσης που λέει ότι ένα στερεοφωνικό των 12.000 ευρώ ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να κλιπάρει...
Ναι, ναι, αλλά το ξέρεις ότι το χρήμα κτήσης οθδόλως συνδέεται με τα μηχανικά ορία των μεγαφώνων ή τα όρια του ενισχυτικού κυκλώματος.
Αρα, όσα χ´ρηματα και να ξοδέψεις ποτέ δεν σου αφαιρείται η ελευθερία ΝΑ κλιπάρεις ή/και ΝΑ τινάξεις τη μεσαιο/χαμηλή μονάδα.

Πάντος πέρα από την ευχάριστη συζήτηση εδώ, για απλή λύση επι του θέματος ανευ φιλοσοφικών προεκτάσεων, θάλεγα να δοκιμάσεις το μεγάφωνο με τρανσίστορ. Πχ Συμφώνικ Λάϊν που αναφέρεται παραπάνω. Νη Δία, οι ίδιοι οι εμπορευόμενοι τον Κόπλαντ (ο Αλέκος + παρέα δεν είναι;;) είχαν θηριώδη συλλογή ενισχυτών διαφόρων μαρκών, μεγεθών και χρωμάτων όταν πέρασα αποκει μια μέρα... Δεν δοκιμάζεις καμμιά 10ριά;; Θέλω να πω με όλο το σέβας, πάρε ποικιλία και δοκίμαζε και κατάγραψε τας εντυπώσεις.

Πάντος εγώ οδηγούσα ATC (100) για λίγο μ'ενα Συμφώνικ -- + μιά χαρά ήταν. Αμήν λέγω ημήν: Ωραίο ηχείο.
{προσοχή: Μου φαίνεται ότι το μεγάλο ΑΤc είναι πιο ευαίσθητο απ'το δικό σου}

Το μεγάλο ATC είναι πιο ευαίσθητο. Τα 40άρια είναι αναίσθητα λόγω ακουστικής ανάρτησης.
Από τα 50άρια και πάνω τα ATC περνάνε σε σχεδίαση bass reflex.

και εγω οταν τον ακουσα τον cta 405 ειπα πολυ καλο μηχανιμα αλλα οταν το ανοιγαμε (με πολυ ποιο ευκολα ειχα απο τα δικα σου)αδειαζε σε σχετικα μικρες εντασεις.ο copland που εχω ο csa 515 ειναι 150w sta8 kai 260sta4 και οπως ειπε ο Στεριος τον αδειαζαμε σε καποια χαμηλα περασματα.μαλλον δεν φτανουν τα 50 φιλε μου!-bye-

Αχμ...
Αν πάω πάντος σε προ λαμπάτο - τρανζιστοράτο τελικό μάλλον θα πάω σε κομμάτια της ίδιας εταιρίας για να μην έχω περίεργα αποτελέσματα...
Δεν με νοιάζει τόσο να έχω στάθμες, όσο το να ακούω "μουσική" σε κάποια λογική στάθμη όταν μου τη βαρέσει.

Θα δω τι παίζει και ο τελικός της Copland, όπως και ο υβριδικός της, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν τα 2x85 θα κάνουν κάτι παραπάνω...

Είδωμεν. Σε δύο ωρίτσες έχω ραντεβού σπίτι μου με τον ανθρωπιό να κάνουμε τα πειράματά μας. :)

δεν μπωρεις να βαλεις ενα τελικο στον ολοκληρωμενο?
να κανεις διενυσχιση με εναν τελικο κοπλαντ.
ο τελικος μου ειναι υβριδικος αν τον βρεισ μεταχ. ακουσετων για εμενα ειναι απο τα καλυτερα κοματια του κοπλαντ.

Γνωρίζοντας τα ηχεία σου καλά (το είχα γράψει παλαιότερα και στο Νάσο, όταν έψαχνε ηχεία) μάλλον ένα τρανζίστορ τύπου Hegel, Symphonic, Audia Flight θα σε φτάσουν εκεί που θέλεις.
Χροιές σε χαμηλές εντάσεις, δύναμη χωρίς την απώλεια των χροιών και την ησυχία σε υψηλές εντάσεις.

Καλώς ήρθες στο… club της πραγματικότητας και όχι της θεωρίας και των manuals. :-)