Copland CTA 405 problem... :(

Καλα με αυτα που συμβαινουν σημερα με τους παπαδες καλο ειναι να μην λεμε οτι το ταδε μηχανημα παιζει παπαδες γιατι μονο δυσφημηση θα ειναι:slapface:

Είσαι αλήτης τελικά! :flipout:

Πάντως φίλε Tzimisce, και χωρίς παρεξήγηση, βλέποντας τη σειρά αξιολόγησης που έδωσες για όσους προτιμούν λαμπάτο ήχο, σκέφτομαι πως μάλλον έχεις συνδέσει την υπό-οδήγηση των ηχείων σου με τον λαμπάτο ήχο. :smash:

Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Σόρι που ρωτνάω, αλλά κάνατε ακροάσεις με σκοπό να εξάγετε συμπεράσματα για κάποια μηχανήματα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο στο πάτωμα ή αυτό έγινε λόγω της φωτογράφησης και μόνο?

Ακριβώς όπως το είπε ο φίλος Lemarchand. :)
Δεν δοκιμάζαμε μηχανήματα για άμεση αγορά, απλά δώσαμε τροφή στα ATC για να δούμε τελικά πόσα watt θέλουν (πανάθεwattα) και καταλήξαμε ότι αν παίξεις κάτω από 200 watt πρέπει να σταματήσεις να αγχώνεσαι για στάθμες. :p

@KostasF
Όχι γιατί τα ATC δεν είναι δύσκολα σαν φορτία αλλά wattοφάγα αν θέλεις στάθμες. Οπότε δεν τίθεται θέμα υποοδήγησης.
Ο ρυθμός, το μπάσο, η εικόνα είναι σωστά με όλους τους ενισχυτές που δοκιμάσαμε. :)
Μάλιστα ο λαμπάτος Copland μου έδωσε την εντύπωση του πιό "άμεσου" από όλους...

Μιχάλη,έχω την αίσθηση πως άλλο εννοούσε ο Κώστας,αλλά ας το διευκρινίσει ο ίδιος οταν μπορέσει... Πάντως,δεν νομίζω πως τα ηχεία σου είναι βαττοφάγα...Επιμένω στο οτι χρειάζονται ρεύματα...Δεν είναι το θέμα έντασης και μόνο...Με δεδομένο πως για να ακούσεις διπλάσια ένταση απο τα 50 βαττ που τους δίνεις,χρειάζονται 500,δεν νομίζω πως το βασικό τους θέμα είναι τα βάττ... Το χαμηλό δε που αναφέρεις σαν σωστό,είναι σχετικό...πχ,για μένα δεν είναι σωστό το να ''τραβάει'' και να είναι ''πλαδαρό'' ,αφού μου μοιάζει ψέυτικο και αδύναμο,κάτι το οποίο αποδεικνύεται και απο το γεγονός πως όταν πας να ζητήσεις πιο ρεαλιστικές στάθμες,τελειώνουν όλα.... Βέβαια,όπως έχουμε πει πολλές φορές,όλα είναι θέμα γούστου τελικά και το τι πάει καλύτερα στο αυτί μας και με αυτόν τον γνώμωνα και μόνο πρέπει να πορευόμαστε! Αυτός είναι και ο λογος άλλωστε,που πουλάνε όλες οι εταιρίες,ενω τα μηχανήματά τους παίζουν εντελώς διαφορετικά! Κάθε μια έχει το ''κοινό'' της και προχωράει....

Δεν δοκιμάζαμε μηχανήματα για άμεση αγορά, απλά δώσαμε τροφή στα ATC για να δούμε τελικά πόσα watt θέλουν (πανάθεwattα) και καταλήξαμε ότι αν παίξεις κάτω από 200 watt πρέπει να σταματήσεις να αγχώνεσαι για στάθμες. :p

@KostasF
Όχι γιατί τα ATC δεν είναι δύσκολα σαν φορτία αλλά wattοφάγα αν θέλεις στάθμες. Οπότε δεν τίθεται θέμα υποοδήγησης.
Ο ρυθμός, το μπάσο, η εικόνα είναι σωστά με όλους τους ενισχυτές που δοκιμάσαμε. :)
Μάλιστα ο λαμπάτος Copland μου έδωσε την εντύπωση του πιό "άμεσου" από όλους...

οσο πιο πολυ ρευμα τοσο καλυτερα.

αυτο ισχυη για ολα τα ηχεια.

εκτος των φ.ρ.

Αυτός είναι και ο λογος άλλωστε,που πουλάνε όλες οι εταιρίες,ενω τα μηχανήματά τους παίζουν εντελώς διαφορετικά! Κάθε μια έχει το ''κοινό'' της και προχωράει....

Αυτό ξαναπές το. :)

εκτος των φ.ρ.

Φ.Ρ.;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Σίγουρα από το να μην δοκιμάζατε τίποτα...καλά κάνατε.

Αλλά όταν μιλάμε για ATC και αξιολόγηση μηχανημάτων όλα παίζουν περισσότερο ρόλο.

Απλά εφιστώ την προσοχή, δεν πάω να το παίξω έξυπνος. :slapface:

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Σίγουρα από το να μην δοκιμάζατε τίποτα...καλά κάνατε.

Ω, μα ναι, ήταν καθαρά εγκυκλοπαιδικά όλα και η δοκιμή αφορούσε κατά 90% στάθμες όπως και γνωριμία με ενισχυτές τάξης D και το μπλεσκατούλι... :-)

Σήμερα πήρα στα χέρια μου ένα ντεσιμπελόμετρο και άρχισα να παίζω (τα παιδία παίζει)...
Από ότι είδα μπορώ να ακούω χωρίς να κλιπάρει ο ενισχυτής μέχρι τα 94 db peak.

Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεστε τις "ρεαλιστικές στάθμες" εσείς αλλά θα πρέπει να συνεχίσω να το ψάχνω ή να κάτσω στα αυγά μου;

:grandpa:Σε τακτική έκθεση σε περιβάλλον με στάθμες πάνω απο 80db επέρχονται βλάβες με προσθετική δράση σε βάθος χρόνου...:flipout:

Σε τι απόσταση το μέτρησες αυτό? Θα ήθελα 95db στη θέση ακρόασης να βγαίνουν άνετα και όχι "λίγο πριν το κλιπάρισμα".

Άσε που δεν είναι μόνο αυτό.

Ακόμη και κλιπάρισμα να μην έχει ο ενισχυτής πχ στα 93db, δεν υπάρχει περίπτωση να τα οδηγεί σωστά όταν βρίσκεται στο όριό του, οπότε σίγουρα χάνεις πολλά πράγματα (συμπίεση δυναμικών, εικόνα μηδέν κλπ κλπ).

Βάλε κανα βαρβάτο τρανζίστορ και τα λέμε μετά...

Σε τι απόσταση το μέτρησες αυτό? Θα ήθελα 95db στη θέση ακρόασης να βγαίνουν άνετα και όχι "λίγο πριν το κλιπάρισμα".

Αυτό ήταν στη θέση ακρόασης, στα 2 - 2.5 μέτρα.

Άσε που δεν είναι μόνο αυτό.

Ακόμη και κλιπάρισμα να μην έχει ο ενισχυτής πχ στα 93db, δεν υπάρχει περίπτωση να τα οδηγεί σωστά όταν βρίσκεται στο όριό του, οπότε σίγουρα χάνεις πολλά πράγματα (συμπίεση δυναμικών, εικόνα μηδέν κλπ κλπ).

Δεν παίζω συνέχεια εκεί. Μίλησα για peak, το οποίο σημαίνει ότι ακούω στα 87-88 db και σε κάποιο peak της μουσικής χτυπάει τα 93 π.χ.
Συνήθως βέβαια ακούω πιό χαμηλά μουσική.
Αν ανεβάσω τον ήχο και έχω μόνιμα 90db π.χ. σε κάποια δυναμικά θα μου πάει στα 96+ και θα χαθεί η μπάλα...

Βάλε κανα βαρβάτο τρανζίστορ και τα λέμε μετά...

Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποια στιγμή τα powercharger γιατί η λάμπα είναι αγαπησιάρικο πράγμα...
Ή να περιμένω να βάλει στις αγγελίες τον ενισχυτή του ο Dipie. :BDGBGDB55:

:grandpa:Σε τακτική έκθεση σε περιβάλλον με στάθμες πάνω απο 80db επέρχονται βλάβες με προσθετική δράση σε βάθος χρόνου...:flipout:

Νι; Ορίστεεε; Δι σας ακούω! Πάρτε το μηδέν! :flipout:

Και για να μην μιλάμε μόνο για DB, ο ενισχυτής κλιπάρει μετά από τη μέση, περίπου στη θέση +5 (ανάλογα με τη μουσική που ακούω)

Με βλέπω να κάθομαι στα αυγά μου και κάποια στιγμή να πηγαίνω σε κάποιον Jadis... :p

Δοκίμασες έναν τρανζιστοράτο της Copland; Θα μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις για διενίσχυση;

H Copland έχει τον τελικό της που γίνεται από 2x125 1x250.
Παίζει να είναι η επόμενη αγορά μου.

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Και για να μην μιλάμε μόνο για DB, ο ενισχυτής κλιπάρει μετά από τη μέση, περίπου στη θέση +5 (ανάλογα με τη μουσική που ακούω)

Με βλέπω να κάθομαι στα αυγά μου και κάποια στιγμή να πηγαίνω σε κάποιον Jadis... :p

Είσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής αποδίδει τα watts που πρέπει, πριν φτάσει στο σημείο να κλιπάρει ? Κάτι δεν μου κάθεται καλά ...