Ο μισθός λέγεται καλός όχι για το ύψος του, αλλά για την σιγουριά του επαγγέλματος, στον ιδιοτικό τομέα (που είναι και τα παιδιά μου) οι μισθοί είναι απο 570 ευρώ έως και 900, αλλά ανα πάσα στιγμή περιμένουν να απολυθούν, όπως καταλαβαίνετε με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, δεν είναι ότι καλύτερο!
Το πρώτο και μεγάλο λάθος είναι λοιπόν οι Πανελλήνιες, σας λέω πράγματα που συζητούν οι αστυνομικοί μεταξύ τους, δευτερο επισεις μεγάλο λάθος είναι οι πεζές περιπολίες, οι οποίες με διάταγμα δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν αστυνόμευση, δηλαδή να διενεργούν ελέγχους στην περιοχή τους!!!
αυτό αρκετά χρόνια τώρα.Το 1990 προσωπικά κόντεψα να φάω πρόστιμο γιατί έκανα έλεγχο σε οίκο ανοχής όντας σε πεζή περιπολία, η απάντηση στην αναφορά μου (τους ελέγχους αυτούς διενεργεί το τμήμα ηθών της Ασφάλειας),
όταν έκανα έλεγχο σε κατάστημα της περιοχής, μου απάντησαν οτι κακώς έπραξα διότι είναι δουλειά του Υπουργείου Εμπορίου, όταν λοιπόν έχουν αφαιρέση την αστυνόμευση απο τους αστυνομικούς είναι εύκολο να καταλάβεται τι κάνουν οι περιπολίες που βλέπεται τώρα στους δρόμους!
όσο για τους αλλοδαπούς, παλιά το κράτος έβαζε πτήσεις τσάρτερ για τον επαναπατρισμό τους, ή λεωφορία για τους ''γείτονες'' αυτά δεν υπάρχουν πιά γιατί στοιχίζουν, οπότε δεν μπορούμε να ''μαζεύουμε κόσμο στα τμήματα''
επήσεις δεν ''μαζεύουμε'' τους τοξικομανείς με πρέζα κάτω απο 3 γραμμάρια,
γιατί ο εισαγγελέας τους αφήνει λόγω αρρώστιας και ''ιδίας χρήσης'' άλλο εάν το ξέρουν και απλά κάνουν μερικά δρομολόγια ακόμη τα βαποράκια!!!
Αυτά είναι λίγα, πολύ λίγα απο αυτά που μάλλον δεν θα ξέρεται για το τι γίνεται στην πράξη έξω στο πεζοδρόμιο, που υπηρέτησα μέχρι την τελευταία μέρα που έφυγα, τώρα πρίν λίγο χρόνο!
Και να θυμάστε όπου υπάρχουν πολλά άτομα γίνονται και λάθη, τα οποία δυστυχώς δεν θα σταματήσουν να γίνονται όση εκπαίδευση και να έχουν οι αστυνομικοί, γιατί το ένστικτο της επιβίωσης
είναι πολύ δυνατό οταν κληθή να λειτουργήση και δύσκολα ελέγχεται, ακόμα και καλά εκπαιδευμένες αστυνομίες κάνουν τέτοια λάθη!