cop's risky life...

"Το θύμα φέρει εννέα τραύματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι τυφλά και τα πέντε είναι διαμπερή."

βέβαια τους την "χαλάει" που ήταν 9 οι σφαίρες.....αλλιώς μπορεί να
μιλάγανε για εξοστρακισμό !

Από πυρά αστυνομικού έχασε τη ζωή του ο άτυχος 25χρονος βορειοηπειρώτης τεχνίτης στην αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα! Αυτό προέκυψε από στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και από μαρτυρίες αστυνομικών που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Την ίδια ώρα αποκαλυπτόταν ότι οι γκάφες της ΕΛ.ΑΣ. στην επιχείρηση σύλληψης των αλβανών ληστών δεν έχουν τέλος.

Ο ένας εκ των δύο αλβανών κακοποιών που αφόπλισαν τους αστυνομικούς στο Μαρούσι ως τις 23 του περασμένου Νοεμβρίου βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας αλλά κατάφερε να φύγει σαν κύριος από τα κρατητήρια του Τμήματος Θηβών ακινητοποιώντας τους φρουρούς με ένα πιστόλι το οποίο δεν αποκλείεται να άφησε επίορκος αστυνομικός στο καζανάκι της τουαλέτας. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Και ο δεύτερος κακοποιός κυκλοφορούσε ελεύθερος γιατί είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Λάρισας στις 27 Νοεμβρίου 2009. Το χειρότερο; Η Αστυνομία γνώριζε εδώ και έναν μήνα τα πάντα για τους δύο κακοποιούς, την ταυτότητά τους, τις 18 ληστείες που είχαν διαπράξει μέσα σε λίγες ημέρες στις αρχές του χρόνου και τους αναζητούσε. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. είχε περάσει... μπροστά από τους αλβανούς ληστές τη στιγμή που έβγαιναν, στις 12 Φεβρουαρίου 2009, από υποκατάστημα της Εurobank στο Ιλιον το οποίο μόλις είχαν ληστέψει. Οι ληστές πυροβόλησαν στον αέρα για να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, το πλήρωμα του περιπολικού όμως δεν αντελήφθη τίποτε και κατευθύνθηκε σε άλλο σημείο!

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 25χρονος που ήταν πατέρας ενός βρέφους 18 μηνών έφερε πέντε διαμπερή και τέσσερα «τυφλά» τραύματα από σφαίρες των 9 mm. Σφαίρες τέτοιου διαμετρήματος έχουν τα υπηρεσιακά περίστροφα των αστυνομικών αλλά και δύο πιστόλια μάρκας Ζastava CΖ99 που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο αλβανών κακοποιών. Ωστόσο από μαρτυρίες αυτοπτών αλλά και αστυνομικών ο άτυχος Βορειοηπειρώτης δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος και στο κεφάλι όταν κινήθηκε προς μια πιλοτή όπου κρυβόταν ένας αστυνομικός που πυροβολούσε στα τυφλά προς την πλευρά των Αλβανών. Συνολικά υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της συμπλοκής ρίχθηκαν 90 σφαίρες και πέντε χειροβομβίδες.

Εντύπωση ακόμη προκαλεί ότι δεν διατάχθηκε καμία ειδική εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του 25χρονου στον Βύρωνα ούτε και για το φιάσκο του Αμαρουσίου και την αποτυχημένη καταδίωξη στη λεωφόρο Κηφισιάς. Για την αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα αναφέρθηκε ότι «το θέμα θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη», ενώ για το περιστατικό του Αμαρουσίου θα γίνει μόνο μια αυτεπάγγελτη έρευνα για τις συνθήκες του αφοπλισμού των αστυνομικών. Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τον εντοπισμό δύο ακόμη συνεργών των αλβανών ληστών αλλά και μιας 30χρονης αλλοδαπής η οποία βρισκόταν στο διαμέρισμα-κρησφύγετο των δραστών στον Βύρωνα και έσπευσε να εξαφανισθεί μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, ενώ πήρε μαζί της, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μέρος της λείας των ληστειών.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=315676&ct=32&dt=18/02/2010

Μιά απίστευτη συσσώρευση βλακείας και ανικανότητας.

Παντως είναι σωστό αυτό που λένε οτι δηλαδή ''έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις'' δεν νομίζω οτι κανένας σας έχει εμπλακή σε ''πόλεμο?''
γιατί πόλεμος είναι, στην κυριολεξία, αυτό που γίνεται εκεί έξω! τον έχω βιώση στα 30 χρόνια υπηρεσίας μου στο τμήμα της Ομόνοιας, δεν θα δικαιολογήσω κανέναν, απλά θα ήθελα να μην καταδικάζετε απο το πληκτρολόγιο με ελαφρά τη καρδία κάτι το οποίο δεν έχεται βιώση, και εύχομαι να μήν το βιώσει κανένας στην ζωή του!
Όσο για τους αστυνομικούς, όχι δεν είναι εκπαιδευμένοι, πρωσωπικά για να μπορέσω να ανταπεξέλθω, γράφτηκα σε ιδιωτικό σκοπευτικό σύλλογο πρίν πολλά χρόνια και έχω πληρώσει πολλά ευρώ-δραχμές τότε, σε σφαίρες, όπως και για το όπλο μου! για την εκπαιδευσή μου, θέλεται και άλλη λεπτομέρεια?
υπάρχουν σφαίρες ειδικές, πρέπει να τις ξέρεται λέγωνται HOLLOW POINT ειναι αυτές με την τρύπα στην μέση του βλήματος, οι οποίες δεν εξωστρακίζονται με κανένα τρόπο! (όταν χτυπήσουν τοίχο διαλύονται τελείως) όμως απαγορεύωνται στην Ελλάδα, βλέπεται λοιπόν? το πιό εύκολο είναι να κατηγορήσουμε τους αστυνομικούς, όμως δεν νομίζω οτι πρέπει!
Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν κάνουν και αυτοί τα λάθη τους! όμως τα παιδιά δεν ήθελαν στο τέλος τέλος να γίνουν Αστυνομικοί, τους οδήγησε εκεί η Πολιτεία για έναν καλό μισθό! όπου να πέρναγαν με τις Πανελλήνιες έκεί θα πήγαιναν!

Last edited:
Καλός μισθός?
Μάλλον τα "παράπλευρα" κοιτάζουν.
Γιατί μόνο καλός μισθός δεν είναι αυτή τη στιγμή τα 900-1000 που παίρνει ένας χωροφύλαξ :D (νταξ, αστυφύλαξ).
Τώρα επί της ουσίας τι να πω, δεν μιλάμε για μια σφαίρα αλλά για 9.

Μιας που έχουμε και έναν άνθρωπο από τα σώματα ασφαλείας εδώ μέσα μήπως θα ήταν ευκαιρία να του κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις για τις συνθήκες της δουλειάς του και όχι να του τη πέσουμε ????

Θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να λυθούν κάποιες απορίες....

υ.γ. δύο φορές που έχω βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση εντελώς περαστικός, μόλις άκουσα πιστολιά έπεσα κάτω πίσω από έναν κάδο απορριμάτων και δεν σηκώθηκα παρά μόνο όταν ηρέμησε η ιστορία..... κοινώς δεν με έτρωγε η περιέργεια να δω τι παιζόταν....

Last edited:
Κανίς δεν την πέφτει σε κανέναν Αντώνη.
Όσο γι αυτό που λες, αν σε έβρισκε η πρώτη, δεν θα άκουγες αλλά θα έπεφτες κάτω από μόνος σου :flipout:

Re: Απάντηση: cop's risky life...

Κανίς δεν την πέφτει σε κανέναν Αντώνη.
Όσο γι αυτό που λες, αν σε έβρισκε η πρώτη, δεν θα άκουγες αλλά θα έπεφτες κάτω από μόνος σου :flipout:

Υπάρχει μια βασική διαφορά, δεν με πέρασαν για τον δράστη οπότε πρόλαβα να πέσω κάτω..... άσε που είχα ήδη πέσει κάτω γιατί είχα δει τις κινήσεις των αστυνομικών.... :D

Ο μισθός λέγεται καλός όχι για το ύψος του, αλλά για την σιγουριά του επαγγέλματος, στον ιδιοτικό τομέα (που είναι και τα παιδιά μου) οι μισθοί είναι απο 570 ευρώ έως και 900, αλλά ανα πάσα στιγμή περιμένουν να απολυθούν, όπως καταλαβαίνετε με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, δεν είναι ότι καλύτερο!
Το πρώτο και μεγάλο λάθος είναι λοιπόν οι Πανελλήνιες, σας λέω πράγματα που συζητούν οι αστυνομικοί μεταξύ τους, δευτερο επισεις μεγάλο λάθος είναι οι πεζές περιπολίες, οι οποίες με διάταγμα δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν αστυνόμευση, δηλαδή να διενεργούν ελέγχους στην περιοχή τους!!!
αυτό αρκετά χρόνια τώρα.Το 1990 προσωπικά κόντεψα να φάω πρόστιμο γιατί έκανα έλεγχο σε οίκο ανοχής όντας σε πεζή περιπολία, η απάντηση στην αναφορά μου (τους ελέγχους αυτούς διενεργεί το τμήμα ηθών της Ασφάλειας),
όταν έκανα έλεγχο σε κατάστημα της περιοχής, μου απάντησαν οτι κακώς έπραξα διότι είναι δουλειά του Υπουργείου Εμπορίου, όταν λοιπόν έχουν αφαιρέση την αστυνόμευση απο τους αστυνομικούς είναι εύκολο να καταλάβεται τι κάνουν οι περιπολίες που βλέπεται τώρα στους δρόμους!
όσο για τους αλλοδαπούς, παλιά το κράτος έβαζε πτήσεις τσάρτερ για τον επαναπατρισμό τους, ή λεωφορία για τους ''γείτονες'' αυτά δεν υπάρχουν πιά γιατί στοιχίζουν, οπότε δεν μπορούμε να ''μαζεύουμε κόσμο στα τμήματα''
επήσεις δεν ''μαζεύουμε'' τους τοξικομανείς με πρέζα κάτω απο 3 γραμμάρια,
γιατί ο εισαγγελέας τους αφήνει λόγω αρρώστιας και ''ιδίας χρήσης'' άλλο εάν το ξέρουν και απλά κάνουν μερικά δρομολόγια ακόμη τα βαποράκια!!!
Αυτά είναι λίγα, πολύ λίγα απο αυτά που μάλλον δεν θα ξέρεται για το τι γίνεται στην πράξη έξω στο πεζοδρόμιο, που υπηρέτησα μέχρι την τελευταία μέρα που έφυγα, τώρα πρίν λίγο χρόνο!
Και να θυμάστε όπου υπάρχουν πολλά άτομα γίνονται και λάθη, τα οποία δυστυχώς δεν θα σταματήσουν να γίνονται όση εκπαίδευση και να έχουν οι αστυνομικοί, γιατί το ένστικτο της επιβίωσης
είναι πολύ δυνατό οταν κληθή να λειτουργήση και δύσκολα ελέγχεται, ακόμα και καλά εκπαιδευμένες αστυνομίες κάνουν τέτοια λάθη!

Last edited:
9 τραύματα ???? από 9 χιλιοστά βλήματα ? πως ρε φουστη ?

οπλοπολυβόλο 9 χιλιοστά ?

Ηeckler & Koch MP5. Tα χρησιμοποιεί κατά κόρον η Αστυνομία.

Χρησιμοποιούν βλήματα των 9mm.

Οπως και τα πιστόλια USP της ίδιας εταιρείας.

Και παρέμεινε όρθιος αρκετή ώρα ώστε να προλάβει να φάει 9 σφαίρες, τις δύο μάλιστα στο κεφάλι και την καρδιά; Εξαιρετική ατυχία του 25χρονου, ή ευστοχία του αστυνομικού, ειδικά για "πυροβολισμούς στα τυφλά".

Κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά εδώ.. μα καθόλου καλά..

Κυκλοφορεί στο ίντερνετ,ήδη το σενάριο ότι τον εξέλαβαν,σαν μέλος της συμμορίας των Αλβανών κι εξαιτίας του σωματότυπού του...

Η υπόθεση αυτή αποδεικνύεται φιάσκο εφάμιλλο της Οδού Νιόβης. Αυτό που δεν καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό είναι το εξής: αφού βρήκαν το κρησφύγετο των δύο κακοποιών, γιατί δεν τους άφησαν να μπουν μέσα, να καλέσουν ενισχύσεις και να εισβάλουν στο σπίτι χωρίς να διακινδεύσουν τη ζωή των αθώων περαστικών; Ελπίζω να μην ακούγομαι σαν τους ξερόλες που βγαίνουν στα κανάλια, αλλά πέστε μου, αυτό δεν θα ήταν και το λογικό;

Τέτοιες επιχειρήσεις για σύλληψη εξαιρετικά επικίνδυνων ατόμων γίνονται χρησιμοποιώντας ελεύθερους σκοπευτές σε καίρια σημεία. Μόλις οι σκοπευτές εγκλωβίσουν τους στόχους και δώσουν σήμα, τότε και μόνον ο επι κεφαλής τους καλεί να παραδοθούν. Με την παραμικρή κίνηση οι σκοπευτές κάνουν αυτό που ξέρουν. Οταν πας να κάνεις τέτοιες επιχειρήσεις με υποπολυβόλα ή τυφέκια εφόδου ή ακόμη χειρότερα με πιστόλια, τέτοια αποτελέσματα έχεις....

ΑΠ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΟΙ 9 ΒΟΛΙΔΕΣ ΗΤΑΝ 9ΜΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ "ΑΛΒΑΝΟ".......

ΑΠ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΗ ΝΑ ΦΑΕΙ 9 ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΗ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΨΙΛΟΠΑΝΙΚΟΥ ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΗ.

Ωραία! Ας ρωτήσω κάτι.

Αν μπούνε κλέφτες στο σπίτι μας φωνάζουμε την αστυνομία;
Ή μήπως επειδή είναι μπάτσοι, ανεκπαίδευτοι, ψευτοπαλληκαράδες, φιγουρατζήδες και όλα τα κακά της μοίρας μας, δεν τους φωνάζουμε καθόλου;
Μήπως και μας πυροβολήσουν κατά λάθος δηλαδή.
Ή μήπως εξοστρακιστεί καμιά σφαίρα.
Ή μήπως μας ρίξουνε σε καμιά ζαρτινιέρα.
Ή μήπως μας πλακώσουν στο ξύλο, ή μας βασανίσουν απάνθρωπα.
Λογικά δεν τους φωνάζουμε, δεν παίρνουμε το 100 ε;

Εγώ βέβαια αν χρειαστεί, αυτό το νούμερο θα πάρω και μαζί θα πάρω και το ρίσκο των πιο πάνω περιπτώσεων.
Εσείς που ανησυχείτε και βρίζετε την αστυνομία τι θα πάρετε;
Μήπως το 199 ?? Να έρθει η πυροσβεστική με τη μάνικα να βρέξει τους κλέφτες;
Μήπως το 166 ?? Να τους ακινητοποιήσουν με την χρήση π.χ. του απινιδωτή;
Θα ήθελα να μου λύσετε την απορία.

Last edited by a moderator:
Μιχαλη ολοι την Αστυνομια θα παρουν ΟΚ...το θεμα μας ειναι αλλο ομως κανενα απο τα παιδια παραπανω δεν ασκουν κριτικη για την κριτικη αλλα γιατι θελουν μια αστυνομια που ο ρολος της να ειναι

1 αποτρεπτικος
2 αμερολυπτος
3 σύννομος
3 σοβαρος

εδω εχουμε μια αστυνομια που δυστυχως τα θαλασσωνει τακτικοτατα.....Φυσικα οσοι την χλευαζουν δεν θα μπορουσαν ουτε 1 χρονο να αντεξουν αστυνομιες τυπου Αμερικης και Καναδα οχι γιατι ειναι καταδυνστευτικες αλλα γιατι ειναι αστυνομια με ολοι την σημασια της λεξεως και επνεουν στους πολιτες τους εμπιστοσυνη και σεβασμο

Επισης τα χειροτερα δεν εχουν ερθει ακομη και η Ελληνικη αστυνομια δεν ειναι ετοιμη να αντιμετωπισει το κυμα βιας που ερχεται και θα εχουμε πολλα φαινομενα σαν του Βυρωνα....