coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

Αυτό με την υποστήριξη acceleration δεν φαίνεται πια να ισχύει.

Εγώ για την ώρα δεν βλέπω πλεονέκτημα του CoreAVC Pro με την υποστήριξη Cuda σε σχέση με το "απλό" HW acceleration που κάνει ο MPC-HC με κάρτες Ati και Nvidia.

Απ'ότι βλέπω, για την ώρα τουλάχιστον, κανένα από τα δυο συστήματα δεν δουλεύει σωστά με το 100% των αρχείων.

To HW του MPC-HC και του αποκωδικοποιητη Η264 της cyberlink ειναι αχρηστα.Λειτουργουν κατα DXVA και μονο.
Αυτο σημαινει οτι εχουν περιορισμο στις προδιαγραφες των αρχειων και άλλη συμπεριφορα στην απεικονιση του video οταν ενεργοποιειτε το HW.

Η χρηση της γλωσσας προγραμματισμου CUDA δεν εχει κανεναν απο τους περιορισμους του DXVA.

Οπως εγραψα και στην αρχη:
"Επιτελους επιταχυνση σε οποιοδήποτε HD mkv αρχειο! Κανενας περιορισμος!
(Αρκει βεβαια εντος του container να υπαρχει τυπος αρχειου που το coreavc αναγνωριζει.)"

Η εκδοση 1.9 του CoreAVC ειναι η πρωτη με υποστηριξη CUDA,ειναι λογικο και αναμενομενο να υπαρχουν προβληματα στην αρχη.Μαλιστα ο ιδρυτης της CoreCodec το αναφερε οτι δεν ηταν τελείως ετοιμοι αλλα παρολ`αυτα θελαν να βγαλουν την εκδοση 1.9,θα βγαλουν και αρκετες αλλες 1.9.x.x μετεπειτα,μεχρι να λυσουν ολα τα προβληματα και να προχωρησουν στη μεγαλη αναβαθμιση της εκδοσης 2.

.

Last edited:
Κι εγώ ακριβώς τις παραπάνω σκέψεις έκανα μόλις διάβασα για εκμετάλλευση της τεχνολογίας Cuda.

Αλλά, από την άλλη, δεν θα απέκλεια και την περίπτωση "μαϊμουδιάς", αν η συμπεριφορά του CoreAVC άρχιζε να θυμίζει συμπεριφορά DXVA. Αλλά τη στιγμή που δεν έχουμε τα ίδια συμπτώματα, μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο.

Αλλά, bottom line, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το HW acceleration του CoreAVC Pro. Αναμονή..

Εγω παντως δεν εχω συναντησει προβλημα σε κανενα mkv αρχειο.
Περα απο τα τεστ (ολιγολεπτη θεαση ταινιων) εχω δει τρεις ταινιες στο προβολεα με χρηση του HW και δεν ειχα κανενα τεχνουργημα

Απ`οτι φαινεται ειναι διαφοροι παραγοντες που συντελουν στην εμφανιση τεχνουργηματων και αυτος ειναι ο λογος διαφορετικης συμπεριφορας στο καθε
χρηστη.

.

Last edited:
:grinning-smiley-043

We are aware of an artifacts/blockiness bug and are working on a fix.

http://forum.corecodec.com/viewtopic.php?f=3&t=1724

:grinning-smiley-043 και ξανα :grinning-smiley-043

Και κάποια άλλα ίνφο από το ίδιο λινκ:

- CoreAVC Professional Edition v1.9 supports NVIDIA CUDA hardware acceleration (Standard Edition does not). You need to have the NVIDIA drivers 182.05 or newer.
- Hardware interlaced content falls back to software decoding for now

Πρέπει να διαχωρίσουμε όμως τα πράγματα στο ότι το DXVA είναι hardware acceleration, ενώ το CUDA είναι software.

Δηλαδή το DXVA δεν χρησιμοποιεί resources του υπολογιστή (δεν χρησιμοποιεί καθόλου τη CPU ή την VGA για το decoding (είναι και οι δύο idle), ενώ το CUDA χρησιμοποιεί, οπότε καίει ρεύμα, ανεβάζει θερμοκρασίες κλπ.

Με το cuda (δηλ. χρησιμοποιώντας την VGA για δουλειές της CPU) η nvidia μπήκε σε ξένα χωράφια (της intel-amd) και θα γίνει ιστορική μάχη. Ίδωμεν.

To DXVA χρησιμοποιεί κανονικά την GPU για να κάνει το decoding. Αυτό φαίνεται από το GPU utilization το οποίο ανεβαίνει, όπως φυσικά και η θερμοκρασία.

Το CUDA είναι άλλη ιστορία. Ουσιαστικά επιτρέπει στην GPU να λειτουργεί σαν CPU, ώστε να είναι πιο χρήσιμη στο σύστημα.

To HW του MPC-HC και του αποκωδικοποιητη Η264 της cyberlink ειναι αχρηστα.Λειτουργουν κατα DXVA και μονο.
Αυτο σημαινει οτι εχουν περιορισμο στις προδιαγραφες των αρχειων και άλλη συμπεριφορα στην απεικονιση του video οταν ενεργοποιειτε το HW.

Η χρηση της γλωσσας προγραμματισμου CUDA δεν εχει κανεναν απο τους περιορισμους του DXVA.

Οπως εγραψα και στην αρχη:
"Επιτελους επιταχυνση σε οποιοδήποτε HD mkv αρχειο! Κανενας περιορισμος!
(Αρκει βεβαια εντος του container να υπαρχει τυπος αρχειου που το coreavc αναγνωριζει.)"

Η εκδοση 1.9 του CoreAVC ειναι η πρωτη με υποστηριξη CUDA,ειναι λογικο και αναμενομενο να υπαρχουν προβληματα στην αρχη.Μαλιστα ο ιδρυτης της CoreCodec το αναφερε οτι δεν ηταν τελείως ετοιμοι αλλα παρολ`αυτα θελαν να βγαλουν την εκδοση 1.9,θα βγαλουν και αρκετες αλλες 1.9.x.x μετεπειτα,μεχρι να λυσουν ολα τα προβληματα και να προχωρησουν στη μεγαλη αναβαθμιση της εκδοσης 2.

.

Το αλλη "συμπεριφορα σε video οταν ενεργοποιειται το ha" δεν το εχω προσεξει. Χρησιμοποιω τον codec του Powerdvd8 στο mpc. Με υλικο blu-ray μεσα απο το pdvd8 εχω σταθερη αποδοση (κλιμακα γκρι,χρωματικα) με το ha ενεργοποιημενο. Στις mkv που μπαινει το ha δε μπορω να εχω συγκριση με αυτες που δε μπαινει γιατι η κωδικοποιηση της καθε mkv δημιουργει διαφορετικα στοιχεια στην εικονα.
Δε καταλαβα ακριβως τι παραπανω κανει το cuda. Και η ati εχει ha σε ολα τα blu ray με το Powerdvd και σε καποιες mkv (σε ολες τις h284).Στο οτι δε κανει σπασιματα, εγω δεν εχω σπασιματα με τη 4850 καθολου. Εχω μονο στο panning της καμερας σπασιματα και θολουρα και προβληματα judder(benq 5000). Αυτα τα διορθωνει το cuda;
Ας δοκιμασουμε την αρχικη σκηνη του Sahara που εχει ενα διαρκες panning και αν εχει καλυτερη κινηση η nvidia μεσα και εγω.

dimitris (το γραφω οπως ειναι το nickname σου για να μη μπερδευτουμε) κανεις λαθος.

Πρωτον το σκεπτικο σου ειναι λαθος.Οποιαδηποτε συσκευη για τη λειτουργια της απαιτει ρευμα.Το HW acceleration κατα DXVA στις NVidia χρησιμοποιει το VPx τσιπακι που βρισκεται επανω στη καρτα γραφικων.Αναγκαστικα το τσιπ απαιτει ρευμα για τη λειτουργια του.Σιγουρα χαμηλοτερο απο το πυρηνα της καρτας γραφικων ή της CPU ομως οχι μηδενικο.

Δεύτερον η υλοποιηση του CUDA HW της CoreCodec ειναι πολυ εξυπνη!
Ενω στην αρχη νομιζαμε οτι χρησιμοποιουνται μονο οι shaders της καρτας γραφικων,τελικα χρησιμοποιειται και το VPx για υποβοηθηση.Ομως και εδω ειναι η βασικη διαφορα του HW κατα CUDA και κατα DXVA,στη περιπτωση της CUDA το VPx χρησιμοποιειται σαν παραλληλος επεξεργαστης και οχι σαν βασικος.

Αυτο εχει το θετικο οτι απο τη μια οι πολυ δυσκολες και ενεργοβορες διεργασιες συνεχιζεται να γινονται απο το VPx ομως τη πρωτευουσα αποκωδικοποιηση των ροων την εχει αναλαβει η GPU η οποια δεν εχει κανενα περιορισμο στο τι μπορει να δεχτει.

Ειναι πολυ ευκολο να διαπιστωσεις οτι δεν καταλωνεται ιδιαιτερο ρευμα απο τη καρτα γραφικων με τη χρηση ενος προγραμματος που δειχνει τη θερμοκρασια της.Θα δεις οτι παρα πολυ ελαχιστα θ`ανεβει κατα τη διαρκεια θεασης ταινιας με χρηση του CoreAVC 1.9 και ενεργο το CUDA.Συγκεκριμενα η δικια μου απο 49 βαθμους κελσιου ανεβηκε στους 51 βαθμους.Αντιθετα οταν τρεχει καποιο παιχνιδι και γινεται χρηση μονο των shaders θα φτασει τους 70.

To DXVA χρησιμοποιεί κανονικά την GPU για να κάνει το decoding. Αυτό φαίνεται από το GPU utilization το οποίο ανεβαίνει, όπως φυσικά και η θερμοκρασία.
Οχι δεν χρησιμοποιει τους shaders.Αυτος ειναι και ο λογος που οι πολυ αδυναμες onboard μπορουν να κανουν HW κατα DXVA.Ολη τη δουλεια την αναλαμβανει το VPx.

.

Last edited:
Δημητρη,ισως η αυξηση της θερμοκρασιας που βλεπεις να ειναι η αναποδη λογικη απο τη CUDA.Το VPx σαν βασικος επεξεργαστης και οι shaders για τις ευκολες δευτερευουσες.

PanMan εαν δεν εχει κανει καποια βλακεια αυτος που εφτιαξε το mkv αρχειο τοτε δεν πρεπει να εχουν καμια διαφορα τα levels αναμεσα τους.Πρεπει ολα τα mkv αρχεια να εχουν τα ιδια levels βαση του αρχικου μπλε δισκου.Μερικες φορες,πολυ σπανια ομως,ισως να πειραξουν τα levels.Αυτο ομως ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας.Προσωπικα το εχω συναντησει μονο δυο φορες.

Το CUDA το εξηγησε πολυ καλα και λακωνικα ο Δημητρης:
"Ουσιαστικά επιτρέπει στην GPU να λειτουργεί σαν CPU"

.

Last edited:
για να καταλαβω επδ με τρωει η τσεπη μου :afro: υπαρχει περιπτωση να πεξω τις ματροσκες με την 8800gtx που εχω τωρα? η να παω σε καινουργιο πισι

Μάλλον όχι σύμφωνα με αυτά που γράφει εδώ:
http://forum.corecodec.com/viewtopic.php?f=3&t=1724

παρόλο που γενικότερα η 8800GTX υποστηρίζει CUDA, περιλαμβάνει VP1 ενώ ο betaboy λέει ότι χρειάζεται συμπληρωματικά του CUDA και ύπαρξη VP2/3 ...

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Και αν αποτύχει, θα μπορούσες να τα παίξεις με μια κάρτα κόστους 30ε, όπως η 8500GT που έχω εγώ ...

Από τα πρώτα test που έκανα όταν είδα για πρώτη φορά DXVA στο PC μου, ήταν να ελέγξω θερμοκρασίες της GPU (780G) για να δω αν τη ζορίζει. Οι θερμοκρασίες ήταν όπως σε idle.

Το cuda δεν το έχω παίξει ακόμα, αναμένω stable drivers για το laptop (8400GS).

Απ' ότι είδα και η ATI αρχίζει να "cuda-ρει" με την τεχνολογία Stream. Ενδιαφέροντα πράγματα!

Θεωρητικά υποστηρίζει η 8600GTS. Δες και για κανένα νεότερο BIOS.. εμένα μετά από update άρχισε να παίζει σωστά η 8500 μου...

EVGA 8600 GTS 512 MB Overclocking.

δεν βρίσκω να υπάρχει κάτι για την κάρτα σου στην σελίδα της evga...

Οπότε πάμε πάλι πίσω...
Είσαι σίγουρος ότι έβαλες τους 182.05 beta? Μόνο με αυτούς ενεργοποιείται...