Cosmote Speedport Plus 2 σε Bridge mode ;

Ίσως δεν έγινα κατανοητός. Δεν έχω εγώ το speedport (εγώ όχι ένα νοκια της νοβα). 😂

Ναι, τώρα έγινες πιο σαφής.

Το πιο πιθανό είναι το Linksys να έχει την ίδια IP ή IP εντός του ίδιου range με το SpeedPort και έτσι αφού το βάζεις στην ρύθμιση DHCP, να υπάρχει IP conflict και για αυτό να μην δουλεύει.
Θα πρέπει να πας από εκεί (ή να μπεις σε PC με teamviewer και να της μάθεις πως βρίσκει την IP μιας συσκευής) για να δει αν το SpeedPort και το Linksys έχουν την ίδια IP προ-ρυθμισμένη.

• Like
Reactions: michkal91
Ναι, τώρα έγινες πιο σαφής.

Το πιο πιθανό είναι το Linksys να έχει την ίδια IP ή IP εντός του ίδιου range με το SpeedPort και έτσι αφού το βάζεις στην ρύθμιση DHCP, να υπάρχει IP conflict και για αυτό να μην δουλεύει.
Θα πρέπει να πας από εκεί (ή να μπεις σε PC με teamviewer και να της μάθεις πως βρίσκει την IP μιας συσκευής) για να δει αν το SpeedPort και το Linksys έχουν την ίδια IP προ-ρυθμισμένη.
Να πάω από εκεί δύσκολο γιατί μένει σε άλλη πόλη.
Να φταίει το dhcp λες; Το θέμα που με κολλάει είναι ότι δείχνει το Linksys ότι δεν λαμβάνει ίντερνετ. Για αυτό έλεγα για τη Wan θύρα.

Μπες με teamviewer και μπες στο μενού του speedport, και τσέκαρε αν βλέπει το linksys στο connected devices (LAN devices νομίζω το έχει στο μενού, πάει πάρα πολύς καιρός που ακούμπησα τελευταία φορά Speedport :D )

Μπες με teamviewer και μπες στο μενού του speedport, και τσέκαρε αν βλέπει το linksys στο connected devices (LAN devices νομίζω το έχει στο μενού, πάει πάρα πολύς καιρός που ακούμπησα τελευταία φορά Speedport :D )
Κάτι από αυτό βολεύει;

Attachments

• IMG_5391.png
    IMG_5391.png
    128.3 KB · Views: 15
  • IMG_5381.png
    IMG_5381.png
    152.6 KB · Views: 17
  • IMG_5378.png
    IMG_5378.png
    186.8 KB · Views: 16
  • IMG_5333.png
    IMG_5333.png
    143.5 KB · Views: 16
  • IMG_5332.png
    IMG_5332.png
    150.8 KB · Views: 16
  • IMG_5331.png
    IMG_5331.png
    189.2 KB · Views: 14
  • IMG_5329.png
    IMG_5329.png
    306.2 KB · Views: 14
  • Like
Reactions: billpeppas
Κάναμε πάλι μια νέα δοκιμή αλλά τζίφος.
Κοκκινο μόνιμα. Από ότι έχω καταλάβει το dhcp πρέπει να μείνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.

Δεν βλέπω συνδεδεμένο (στην λίστα με τις IP που έδωσε ο DHCP) το Linksys...
Βάλε την να δει αρχικά αν το Linksys είναι συνδεδεμένο στην μοναδική θύρα ethernet του SpeedPort που δείχνει πως είναι συνδεδεμένη (Port 4).
Και να σου δώσει μια φωτογραφία από το αυτοκόλλητο του Linksys που δείχνει τα στοιχεία (IP Address, MAC Address κυρίως)

Δεν φαίνεται γιατί μάλλον το άνοιξε μετά. Της είπα εγώ να το ανοίξει και να στείλει την εικόνα να δούμε ότι όντως δουλεύει η ethernet.

• Like
Νέα δοκιμή σημερα

IMG_2396.png

Στο ethernet φαίνεται ότι βλέπει το Linksys

Πήγαμε στις ρυθμίσεις Wan (δε ξέρω αν έκανα καλά 😂) και φτιάξαμε το τελευταίο.

IMG_2398.png
IMG_2399.png
IMG_2400.png

Πάλι τίποτα.

Δοκιμάσαμε πάλι να το πάμε σε ppoe.
Έγινε πράσινο το φωτάκι στο linksys 🙏🙏🙏

• Like