COSMOTE TV Kaonmedia KTSF-B3202NSO (combo)

Re: Ote Tv Kaonmedia HD

Καλημέρα. Γνωρίζει κανένας πότε θα βγει η επόμενη αναβάθμιση που θα διορθώνει τα pixel στην οθόνη ακόμα και στα HD κανάλια ?

δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα αναβάθμισης ή κάποιου άλλου προβλήματος του δέκτη αλλά όντως η εικόνα σε πολλά κανάλια είναι κακή από την ημέρα που έγινε to update...στα HD δεν είναι τόσο φανερή η πτώση στην ποιότητα όσο είναι στα SD κανάλια (mad hits,fx ,eurosport 2 κτλ)...
πάντως για να λέμε και τα σωστά η εικόνα στο mtv έχει διορθωθεί αρκετά από χθες και πλησιάζει τα επίπεδα που ήταν πριν την αναβάθμιση..:drummer:

Απάντηση: Re: Ote Tv Kaonmedia HD

...οπως επισης και το οτι ο δεκτης με καθε διακοπη ρευματος κανει reboot στις εργοστασιακες ρυθμισεις
Κάτσε... τι εννοείς με αυτό? Κάνω εγώ τις ρυθμίσεις μου και ρυθμίσεις εικόνας μέσα στα μενού.
Όταν γίνει διακοπή ρεύματος θα τις χάσει?

Re: Απάντηση: Re: Ote Tv Kaonmedia HD

Κάτσε... τι εννοείς με αυτό? Κάνω εγώ τις ρυθμίσεις μου και ρυθμίσεις εικόνας μέσα στα μενού.
Όταν γίνει διακοπή ρεύματος θα τις χάσει?

Οχι λαθος διατυπωση δεν θα χασει τις ρυθμισεις,απλα το μονο που επαναφερει: ειναι ο συντονισμος στο καναλι της βουλης και η επαναφορα της εντασης στο μεσο.
Αυτα sory για την λαθος αναφορα

δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα αναβάθμισης ή κάποιου άλλου προβλήματος του δέκτη αλλά όντως η εικόνα σε πολλά κανάλια είναι κακή από την ημέρα που έγινε to update...στα HD δεν είναι τόσο φανερή η πτώση στην ποιότητα όσο είναι στα SD κανάλια (mad hits,fx ,eurosport 2 κτλ)...
πάντως για να λέμε και τα σωστά η εικόνα στο mtv έχει διορθωθεί αρκετά από χθες και πλησιάζει τα επίπεδα που ήταν πριν την αναβάθμιση..:drummer:

Σκεφτείτε ότι με το update προστέθηκαν 4 ακόμα κανάλια ένα εκ των οποίων HD, επίσης δοκιμάζονται άλλα 5-6 και προστέθηκε μεγαλύτερη περίληψη προγράμματος οπότε είναι λογικό να έχει μειωθεί το διαθέσιμο BW

Σκεφτείτε ότι με το update προστέθηκαν 4 ακόμα κανάλια ένα εκ των οποίων HD, επίσης δοκιμάζονται άλλα 5-6 και προστέθηκε μεγαλύτερη περίληψη προγράμματος οπότε είναι λογικό να έχει μειωθεί το διαθέσιμο BW

λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι αναβάθμιση....αλλά υποβάθμιση!!:smash:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί και σε κανέναν άλλον μετά την τελευταία αναβάθμιση να μην παίζουν όλα τα ελεύθερα κανάλια από τον hotbird. Σήμερα γύρισα από τις διακοπές και ο δέκτης παρουσιάζει πρόβλημα- ενώ στην αναζήτηση βρίσκει κανάλια όταν πάω να δω αν παίζουν γράφει ''Τεχνικό πρόβλημα-ο αποκωδικοποιητής δεν λαμβάνει σήμα...και τα σχετικά''. Δοκίμασα διάφορους αναμεταδότες, αλλά τίποτα. Ξέρετε κάτι, ή να φωνάξω τον τεχνικό που μου έκανε την εγκατάσταση; (στον ΟΤΕ πάντως δεν παίρνω τηλέφωνο-ένας Θεός ξέρει τι θα μου πουν...). Σας ρωτάω σε αυτήν την ενότητα γιατί πιστεύω πως είναι πρόβλημα του δέκτη (ή ακόμη και της εγκατάστασης-παρ' όλο που πριν την αναβάθμιση δεν είχα κάποιο πρόβλημα).

Περιμένουμε και ενημέρωσή με το πρόβλημα που προέκυψε με την οπτική στα κανάλια που αναβαθμίστηκε ο ήχος τους και δεν παίζουν εάν δεν αλλάξεις σε PCM τις ρυθμίσεις ήχου του δέκτη.

Επειδή έλειπα διακοπές κι επέστρεψα χθες, διαπίστωσα την αναβάθμιση του f/w και την προσθήκη νέων καναλιών. Αυτό που με τρόμαξε όμως είναι ότι στην οθόνη με την στάθμη του σήματος, κι ενώ η ένταση σήματος είναι σταθερότατη και όπως πριν, η ποιότητα έχει καταποντιστεί σε σχέση με αυτό που είχα πριν την αναβάθμιση. Από 100, τώρα μου δείχνει κοντά στο 20. Είναι γενικό το φαινόμενο ή ο καύσωνας τρέλανε το LNB;

Επειδή έλειπα διακοπές κι επέστρεψα χθες, διαπίστωσα την αναβάθμιση του f/w και την προσθήκη νέων καναλιών. Αυτό που με τρόμαξε όμως είναι ότι στην οθόνη με την στάθμη του σήματος, κι ενώ η ένταση σήματος είναι σταθερότατη και όπως πριν, η ποιότητα έχει καταποντιστεί σε σχέση με αυτό που είχα πριν την αναβάθμιση. Από 100, τώρα μου δείχνει κοντά στο 20. Είναι γενικό το φαινόμενο ή ο καύσωνας τρέλανε το LNB;

το δικό μου λέει..
ισχύς σήματος 246 (σχεδόν φουλ οι μπάρες)
ποιότητα σήματος 39827.0Ε-7 (μια μπάρα πάνω από το μηδέν)

:award:

υ.γ. μόνο στο σχεδιάγραμμα βλέπεις την πτώση της ποιότητας?
για βάλε και τα sd κανάλια να δεις την πραγματική ποιότητα της εικόνας.... :FSGSFGS4:

Last edited:

ΟΤΕ Sports HD: 1881.0E-7 (παίζει με 1985.0E-7)
ΟΤΕ Sports 1: 1881.0E-7 (παίζει με 1985.0E-7)
OTE Cinema: 1881.0E-7 (παίζει με 1985.0E-7)

Σε όλα είχα πολύ μικρότερα νούμερα πριν το upgrade και η μπάρα ήταν full. Τώρα η μπάρα είναι 7-8 γραμμές και τα νούμερα στο θεό. Επίσης, δεν χρειάζεται πλέον κωδικό για πρόσβαση στο μενού των ρυθμίσεων.

Καλησπέρα,
Υπάρχει δυνατότητα να οριστούν σε αριθμητικά κουμπιά κάποια κανάλια; Δηλαδή στο 1 η ΕΤ-1, στο 2 η ΝΕΤ, κλπ. και να μην χρησιμοποιείται το τριψήφιο νούμερο του καναλιού; Τα έβαλα στα favorites αλλά μόνο πατώντας το κουμπί βγαίνει το μενού. Στόχος είναι να λειτουργεί το τηλεχειρηστήριο για τα ελληνικά κανάλια όπως της τηλεόρασης μετά τη διακοπή των αναλογικών από Υμμητό.
Ευχαριστώ.

Εμένα μετά την αναβάθμιση δεν παίζουν τα ελεύθερα που είχα κατεβάσει στον hotbird....Επίσης οι προρυθμισμένοι αναμεταδότες δεν κατεβάζουν κανάλια ενώ είναι και λάθος τα χαρακτηριστικά κάθε συχνότητας γιατί ενώ είναι DVB-S η συχνότητα στον δέκτη φαίνεται σαν DVB-S2 με συνέπεια να μην κατεβάζει κανάλια.....Επίσης όταν βάζω μόνος μου τα χαρακτηριστικά μιας μετάδοσης ναι μεν κατεβάζει τα κανάλια τα οποία αποθηκεύω αλλά μόλις πάω να δω εικόνα μου λέει ότι ο δέκτης δεν λαμβάνει σήμα..........

κι εμενα το ιδιο κανει ρε παιδια

καμμια ιδεα για το τι μπορουμε να κανουμε ?

Καλησπέρα,
Υπάρχει δυνατότητα να οριστούν σε αριθμητικά κουμπιά κάποια κανάλια; Δηλαδή στο 1 η ΕΤ-1, στο 2 η ΝΕΤ, κλπ. και να μην χρησιμοποιείται το τριψήφιο νούμερο του καναλιού; Τα έβαλα στα favorites αλλά μόνο πατώντας το κουμπί βγαίνει το μενού. Στόχος είναι να λειτουργεί το τηλεχειρηστήριο για τα ελληνικά κανάλια όπως της τηλεόρασης μετά τη διακοπή των αναλογικών από Υμμητό.
Ευχαριστώ.

Πραγματι ...Αν εδινε καποιος τα φωτα του θα βοηθουσε πολυ .... Οντως ειναι προβλημα να μη μπορεις να βαλεις τα καναλια στη σειρα και στην θεση που θες !!!!
Μηπως υπαρχει καποια λυση ????

Thanks

Πήρα και εγώ το δέκτη μου προχθές (αυτόν με το νέο τηλεκοντρόλ :) ) και τον ενεργοποίησα και έκανε και την αναβάθμηση.
Όλα καλά το μόνο που χάλασε είναι ότι ενώ η ποιότητα σήματος είναι 80% στην πραγματικότητα, η μπάρα τώρα γεμίζει μόνο ως το 20%
Τα νούμερα του BER όμως είναι όπως ήταν το ίδιο καλά (375 Ε-7 στην 12149 που είναι η εύκολη και 1878 Ε-7 στην 12265 που είναι η πιο ζόρικη).

Η ερώτηση μου είναι η εξής.
Υπάρχει κανείς που ο δέκτης να του έχει κατεβάσει αυτόματη αναβάθμηση πάνω απο 1 φορά??

Πραγματι ...Αν εδινε καποιος τα φωτα του θα βοηθουσε πολυ .... Οντως ειναι προβλημα να μη μπορεις να βαλεις τα καναλια στη σειρα και στην θεση που θες !!!!
Μηπως υπαρχει καποια λυση ????

Thanks

Πήρα τηλέφωνο το 13888 και η απάντηση είναι ότι δεν γίνεται. Ζήτησα να το εξετάσουν για επόμενη αναβάθμιση και μου πρότειναν να στείλω και mail ή να κάνω post στο FB του ΟΤΕ. Δεν κατάλαβα αν κατέγραψαν την πρόταση.

κάνε post στο fb page του OTE. Θα πάει στην εξυπηρέτηση πελατών και θα σου απαντήσουν σχετικά άμεσα. Ενημέρωσε και εμάς όταν μάθεις κάτι να γνωρίζουμε τι πλάνα έχουν.

απ'ότι παρατήρησα τα pixels και η χάλια εικόνα επέστρεψαν...κρίμα γιατί για 2-3 μέρες είχε φτιάξει η κατάσταση...:singer:

ποιον αναμεταδοτη επιλεγουμε? τωρα εχω OTE ΤV 2