Re: OTE TV Kaonmedia KTSF-B3202NSO (combo)
Όταν ανοίγω για 1η φορά τον αποκωδικοποιητή μετά από αποσύνδεση του από το ρεύμα ή κατά τη διάρκεια νέου συντονισμού, έχω παρατηρήσει ότι αν δεν έχει ήδη στοχευθεί καλά ο 9Α πρωτού ανοίξω τον δέκτη και κάνει boot, τότε δεν πρόκειται να πιάσει σήμα αργότερα ακόμη και αν στην πορεία κεντράρω σωστά.
Είχα χάσει άπειρες ώρες να παλεύω με την κεραία γύρω γύρω από την υποτιθέμενη σωστή γωνία (με βάση το dishpointer.com) και ο αποκωδικοποιητής να μην βρίσκει σήμα με τίποτα. Το satfinder είχε "τερματίσει", εγώ ήμουν σίγουρος ότι κοίταγε εκέι που έπρεπε να κοιτάει και δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Τον έκλεισα, έφυγα, και λίγο αργότερα από περιέργεια, χωρίς να κουνήσω καθόλου την κεραία τον άναψα ξανά και αμέσως είδα εικόνα και σήμα σχεδόν άριστα, δείγμα του ότι ήταν ήδη σωστά κεντραρισμένη αλλά απλά ο ΚΑΟΝ δεν ξύπναγε.
Είναι αυτή γνωστή συμπεριφορά του και επίσης, συναντάνται και σε άλλους δέκτες και πιο σημαντικό, και στον PVR δέκτη του ΟΤΕ; Αν ισχύει κάτι τέτοιο κάνει την διαδικασία στόχευσης αρκετά δύσκολη υπόθεση για ερασιτέχνες όπως εγώ καθώς πρέπει να ανοιγοκλείνεις τον δέκτη από το ρεύμα κάθε λίγο και λιγάκι μέχρι να βρεις τελικά σήμα, ενώ μπορεί να έχεις ήδη στοχεύσει σωστά και να μην το ξέρεις και να παιδεύεσαι άδικα.