Cosmote TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

Re: OTE TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

@Eki πηρε παραταση και δεν θα γινει τελικα σημερα.
Δυστυχως δεν εχω και ενημερωση για ποια μερα θα γινει τελικα.

Πεφτω από τα σύννεφα

Απο 16/02/2015 θα υπαρχει η δυνατοτητα HD προβολης των καναλιων για πελατες OTE TV μεσω ευρυζωνικης συνδεσης για ορισμενους συνδρομητες VDSL γραμμης.
Δεν θα υπαρχει καποια επιπλεον χρεωση.
Προσοχη ομως, οχι ολοι οσοι εχουν VDSL γραμμη.
Το ποιοι θα ειναι αυτοι , δυστυχως δεν μπορω να το απαντησω τωρα.

Πλεον μπορει οποιος εχει VDSL να παει σε καταστημα ΟΤΕ/Γερμανος και να κανει αιτηση για HD.
προϋπόθεση ειναι να εχει εναν συγκεκριμενο τυπο γραμμης VDSL την οποια δεν την εχουν ολοι οσοι εχουν VDSL.

Ξεκινησε το πιλοτικό για HD με vdsl. Ίδιος δέκτης . πάρτε τηλ στο εμπορικό τμήμα για να δειτε αν είστε αλλιώς περιμένετε να σας καλέσει το τμήμα που το έχει αναλαβει. Είμαι περίεργος να δω αν είναι 1080 η 720

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πλεον μπορει οποιος εχει VDSL να παει σε καταστημα ΟΤΕ/Γερμανος και να κανει αιτηση για HD.
προϋπόθεση ειναι να εχει εναν συγκεκριμενο τυπο γραμμης VDSL την οποια δεν την εχουν ολοι οσοι εχουν VDSL.

Μαζί γράψαμε. Ξέρεις κάτι παραπάνω για 1080 η 720? Δεν είναι συγκεκριμένος τύπος γραμμής. Απλά συμμετέχουν μόνο ορισμένα καφαο στο πιλοτικό

κανονικα HD ειναι το 720p.
απλα και στα 1080i τα λενε HD (στο OTE TV).
Δεν ξερω με ποιον τροπο θα γινει απο τους 2

ενεργοποιησα σημερα τα hd και αναμενω. δεν ηξερε αν ειναι 720p η περναει αναβάθμιση στον δεκτη για να βγαζει και 1080. Αν είναι μονο 720p ποιος ο λογος να το εχουν μονο στο VDSL?

ενεργοποιησα σημερα τα hd και αναμενω. δεν ηξερε αν ειναι 720p η περναει αναβάθμιση στον δεκτη για να βγαζει και 1080. Αν είναι μονο 720p ποιος ο λογος να το εχουν μονο στο VDSL?
Μια διευκρίνηση, επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα του HD μέσω ευρυζωνικής, η ενεργοποίηση έγινε μέσω τηλεφώνου στο 13888 ή μέσω καταστήματος OTE / Γερμανός;
Πάντως πιστεύω ότι όσοι έχουμε VDSL μέσω KV (καφαο) θα πρέπει να μας δώσουν 1080i, αλλιώς δεν έχει νόημα. Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος το 720p είναι πιο απαιτητικό σε bandwidth από το 1080i.

ενεργοποιηθηκε! μπορει να γινει τηλεφωνικα. η εικόνα ειναι πολύ καλη αλλα δυστυχως 720p. Να δούμε αν θα χρειαστει αναβάθμιση για 1080i η καινουργιος δεκτης

ενεργοποιηθηκε! μπορει να γινει τηλεφωνικα. η εικόνα ειναι πολύ καλη αλλα δυστυχως 720p. Να δούμε αν θα χρειαστει αναβάθμιση για 1080i η καινουργιος δεκτης

Μεγεία.. Μπορείς να δείς πόσα mbps καταλαμβάνει απο την γραμμή οταν ειναι ενεργός ο δέκτης;

με SD καταλαμβάνει 4mbps .

Με 720HD ;
Περιμένω τα αποτελέσματα σου.

Το βλέπεις από μοντεμ η με speedtest εννοεις;

Το βλέπεις από μοντεμ η με speedtest εννοεις;

Οχι απο modem - router βλέπεις μόνο πόσο συγχρονίζει η VDSL σου.

Είναι εύκολο.

Κλείνεις δέκτη και κάνεις ενα speedtest με server GRNET ή ΟΤΕ σου βγάζει πχ 30mbps

Ανοίγει δέκτη και ξανακάνεις το speedtest απο τον ίδιο server που επέλεξες και την πρώτη φορά. Εαν βγάλει 24MBPS για πχ σημαίνει οτι το 720 καταλαμβάνει 6mbps.

Για να είμαι ειλικρινής απο 6-8 mbps ποντάρω οτι θα καταλαμβάνει :)

Κάνε το τέστ άλλη μια φορά για να σιγουρέψεις τα αποτελέσματα.

Οχι απο modem - router βλέπεις μόνο πόσο συγχρονίζει η VDSL σου.

Είναι εύκολο.

Κλείνεις δέκτη και κάνεις ενα speedtest με server GRNET ή ΟΤΕ σου βγάζει πχ 30mbps

Ανοίγει δέκτη και ξανακάνεις το speedtest απο τον ίδιο server που επέλεξες και την πρώτη φορά. Εαν βγάλει 24MBPS για πχ σημαίνει οτι το 720 καταλαμβάνει 6mbps.

Για να είμαι ειλικρινής απο 6-8 mbps ποντάρω οτι θα καταλαμβάνει :)

Κάνε το τέστ άλλη μια φορά για να σιγουρέψεις τα αποτελέσματα.

μωρε ναι απλα δεν ξερω αν ειναι και πολυ αξιοπιστο αυτο. Μπορει να εχει variable bit rate. Θα κάνω δοκιμές το σουκου και θα σας πω

Είναι απο Grnet τουλάχιστον που κάνω εγώ δεν διαφοροποιεί τα αποτελέσματα.
http://www.speedtest.net

τώρα άλλο τρόπο δεν μπορώ να φανταστώ.

Αναμένουμε αποτελέσματα σου. :)

6 Mbps δεσμευει ο ΟΤΕ για το SD σημα.
Στο 720p λογικα περιπου 8-10 Mbps

6 Mbps δεσμευει ο ΟΤΕ για το SD σημα.
Στο 720p λογικα περιπου 8-10 Mbps

4 mbps δεσμεύει για το SD οχι 6.

Εγώ πιστεύω 6 με 8 το μέγιστο για HD720p

κοντός ψαλμός θα μάθουμε σύντομα .

11 Mbps κόβει στο OTE Sport1 HD. Πιο συγκεκριμένα, σε 30-άρα κατεβάζει με 2,2 μέγιστη με το OTE Sport 1 HD ανοιχτό.

4 mbps δεσμεύει για το SD οχι 6.
6 Μbps ειναι.
Σε 4αρα ταχυτητα για παραδειγμα , διπλασιαζει την ταχυτητα σε 8 Mbps οσο λειτουργει το TV και δεσμευει τα 6 Mbps για την τηλεοραση και τα 2 Mbps για πλοηγηση στο διαδικτυο.

Μολις εγινε η μετατροπη. Μιλαμε, η μερα με τη νύχτα με πριν.... Καμια σχεση.
Ευχαριστω οποιον αναδειξε τη νεα υπηρεσία...
Δεν το ήξερα οτι υπήρχε, το περίμενα όμως

Σήμερα έγινε και σε μένα η μετατροπή μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Απλά όπως με ενημέρωσαν και τα παιδιά από το τεχνικό τμήμα ακόμα θεωρείται ότι βρίσκετε σε πιλοτικό στάδιο η δυνατότητα για HD μέσω ευρυζωνικής και ότι τις επόμενες μέρες θα δίνεται κανονικά σε όσους έχουν VDSL κυρίως μέσω KV (καφαο) αλλά και μέσω A/K ύστερα από έλεγχο της γραμμής. Επίσης μου είπαν ότι θα ενημερώνουν και τηλεφωνικά σε όσους θα είναι τεχνικά διαθέσιμο ότι θα πραγματοποιηθεί η μετατροπή. Να επιβεβαιώσω και εγώ την εμφανέστατη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας στα καθαρά HD κανάλια (π.χ. OTE Sport, Ote Cinema, Village HD κτλ.) καθώς και ότι δεσμεύεται ταχύτητα η οποία κυμαίνεται χονδρικά μεταξύ 10 και 12 Mbps κατά την αναπαραγωγή των προαναφερόμενων καναλιών.

πολύ ωραία καλο θέατα τα κανάλια σε HD!

με 10-12 mbps που δεσμεύει δεν πάει σε ADSL .

Πάντως η ευρυζωνική τηλεόραση με vdsl πιστεύω οτι θα είναι ανώτερη απο δορυφόρο.

πολύ ωραία καλο θέατα τα κανάλια σε HD!

με 10-12 mbps που δεσμεύει δεν πάει σε ADSL .

Πάντως η ευρυζωνική τηλεόραση με vdsl πιστεύω οτι θα είναι ανώτερη απο δορυφόρο.

φυσικα και ειναι. το μονο που μενει ειναι να μην τρωει απο το bandwidth που πληρωνεις, αλλα απο το extra που πιανει η γραμμη