Cosmote TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

Re: OTE TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

η δορυφορικη τηλεοραση εχει πεθανει απο ποτε απο το ευρυζωνικο ιντερνετ καλα πλακα κανετε.το ιντερνετ εχει χιλια δυο κακα εχει αποσυνδεσεις εχει χαμηλες ταχυτητες σου κοβει mb αν βλεπεις ταυτοχρονα τηλεοραση και σερφαρεις και μιλαμε για ιντερνετ στην ελλαδα και οχι στην ιαπωνια.η δορυφορικη ληψη ειναι πολυ ανωτερη σε ολα και το μονο της προβλημα ειναι η βροχη που ομως μπορει να λυθει με ενα μεγαλυτερο πιατο. και αν ο θεος ριχνει τραπεζια για λιγη ωρα χανεις σημα και περιμενεις.

το δορυφορικο εχει πεθανει..

Δεν νομίζω.
Αν για οποιονδήποτε λόγο καταρρεύσουν τα πάντα, δηλαδή όλα τα δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ, DIGEA (από σεισμό, πόλεμο κλπ) με ένα πιάτο, μία μπαταρία αυτοκινήτου, έναν δέκτη και μία τηλεόραση θα έχεις ενημέρωση από όλο τον κόσμο και οι δορυφόροι θα δουλεύουν και θα μεταδίδουν τα πάντα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η δορυφορικη τηλεοραση εχει πεθανει απο ποτε απο το ευρυζωνικο ιντερνετ καλα πλακα κανετε.το ιντερνετ εχει χιλια δυο κακα εχει αποσυνδεσεις εχει χαμηλες ταχυτητες σου κοβει mb αν βλεπεις ταυτοχρονα τηλεοραση και σερφαρεις και μιλαμε για ιντερνετ στην ελλαδα και οχι στην ιαπωνια.η δορυφορικη ληψη ειναι πολυ ανωτερη σε ολα και το μονο της προβλημα ειναι η βροχη που ομως μπορει να λυθει με ενα μεγαλυτερο πιατο. και αν ο θεος ριχνει τραπεζια για λιγη ωρα χανεις σημα και περιμενεις.

Συμφωνώ απολύτως!

Περιμένω αυτό που θα βγάλει ο ote tv που στο δορυφορικό δεκτή θα μπορείς να συνδέσεις Ethernet για να έχεις το replat tv και τις επιλογές από τις νέες ταινίες που έχει το ote tv μέσω connx.το hd από το connx που το είδα σε ένα φίλο είναι καθαρό μακράς καλύτερο από το sd που είχε πριν βάλει vdsl αλλά όχι σαν του δορυφορικού

Περιμένω αυτό που θα βγάλει ο ote tv που στο δορυφορικό δεκτή θα μπορείς να συνδέσεις Ethernet για να έχεις το replat tv και τις επιλογές από τις νέες ταινίες που έχει το ote tv μέσω connx.το hd από το connx που το είδα σε ένα φίλο είναι καθαρό μακράς καλύτερο από το sd που είχε πριν βάλει vdsl αλλά όχι σαν του δορυφορικού

ναι λογικά μέσω connx είναι καλύτερα τα hd αφού δεσμεύει μεχρι 10 Μbps ενώ στο δορυφορικό σπάνια πάει τόσο το bitrate

Απάντηση: OTE TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

Ο φίλος γράφει ότι είναι κατώτερο από το hd του δορυφορικού.

Προσωπικά απορώ με αυτό που γράφει ο φίλος γιατί έχω δει το HD του δορυφορικού και μου φάνηκε τραγικό. Δυστυχώς δεν έχω δει κάπου το ipHDtv

το hd στο iptv (αν και προς το παρον 720p) ειναι πολυ καλυτερο απο το δορυφορικο. Δεν κανει τα σπασίματα του δορυφορικού και φυσικα εχει bitrate 10-12 mbps.
To εχει πεθανει που ειπα πριν είναι κάπως λάθος. Εννοουσα θα πεθάνει. Σε 1-2 χρονια που θα έχουν ανέβει οι ταχύτητες λόγω vdsl δεν βρίσκω λόγο κάποιος να έχει δορυφορικό. Όπως στην αμερική με την καλωδιακή θα γίνει.

Εμενα το δορυφορικο ειναι εξαιρετικο hd και δεν εχει σπασιματα!το μεσω iptv
μου φαινεται πιο σκοτεινο. Τη προηγουμενη κυριακη στο δορυφορικο ολα τα ντερμπυ ειχαν φοβερη εικονα.

το hd στο iptv (αν και προς το παρον 720p) ειναι πολυ καλυτερο απο το δορυφορικο. Δεν κανει τα σπασίματα του δορυφορικού και φυσικα εχει bitrate 10-12 mbps.
To εχει πεθανει που ειπα πριν είναι κάπως λάθος. Εννοουσα θα πεθάνει. Σε 1-2 χρονια που θα έχουν ανέβει οι ταχύτητες λόγω vdsl δεν βρίσκω λόγο κάποιος να έχει δορυφορικό. Όπως στην αμερική με την καλωδιακή θα γίνει.

Φίλε Eki_13 Επίτρεψέ μου ευγενικά να διαφωνήσω λίγο.

Προσωπικά ζω από την πληροφορική και είμαι αυτός που λέει ότι τα σύγχρονα δίκτυα είναι το αύριο (δίκτυα είναι και η ειδικότητά μου).

Με το σκεπτικό σου καταλαβαίνω ότι η SES η οποία εκτόξευσε πριν από τρεις μήνες καινούριο δορυφόρο με διάρκεια ζωής 15 χρόνια σε δύο με τρία χρόνια θα αρχίσει να «μπαίνει μέσα» λόγω ευρυζωνικότητας. Πίστεψέ με ότι το business plan που έχουν κάνει είναι για πάνω από 5 χρόνια μετά.

Ασύρματα (με ραδιοκύματα) μπορείς να στείλεις πληροφορία σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός στην άκρη του σύμπαντος, με το καλώδιο/ίνα έχεις περιορισμούς.
Η χρυσή τομή είναι ο συνδυασμός και των δύο ανάλογα τι θέλεις να κάνεις.

Οι δορυφόροι δεν θα κατέβουν ίσως ποτέ (πάντα βάζω το ίσως πριν το ποτέ) και θα εξυπηρετούν στρατιωτικούς, τηλεπικοινωνιακούς, μετεωρολογικούς, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σκοπούς.

Με συγχωρείς για την διαφωνία που έχω και σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικό ή εγωιστικό, είναι απλά η γνώμη μου στην οποία μπορεί να κάνω και λάθος, μου αρέσει όμως ο διάλογος και φυσικά σέβομαι και την γνώμη του άλλου.

επειδη παλια ειχα ευρωζονυκο conextv μια απλη ερωτηση διλαδη ειναι καλυτερο το δορυφωρικο απο το ευρωζωνικο ...ρωταω γιατι σκεφτωμε να επισρεψω στον οτε με τη ληξη
του σιμβολαιου που εχω με τη φορτνετ αφου πλεον απο οτι διαβαζω εχει χασει αρκετα απο το αθλητικο πακετο .....και οταν ρωταω μιλανε αοριστα
ειχα ευρωζονικη συνδεση καποιο καιρο ειχα πολλα σπασιματα στην εικονα .....βεβαια το φτιαξανε απο τον οτε και για 1,5 χρονο δεν ειχα προβληματα
και μια ερωτηση ακομα τη ενωητε συνδιασμος δορυφορικου -και ευρωζωνικου και πως γυνετε;

συγνωμη αν το εχω σε λαθος τοπικ

Φίλε Eki_13 Επίτρεψέ μου ευγενικά να διαφωνήσω λίγο.

Προσωπικά ζω από την πληροφορική και είμαι αυτός που λέει ότι τα σύγχρονα δίκτυα είναι το αύριο (δίκτυα είναι και η ειδικότητά μου).

Με το σκεπτικό σου καταλαβαίνω ότι η SES η οποία εκτόξευσε πριν από τρεις μήνες καινούριο δορυφόρο με διάρκεια ζωής 15 χρόνια σε δύο με τρία χρόνια θα αρχίσει να «μπαίνει μέσα» λόγω ευρυζωνικότητας. Πίστεψέ με ότι το business plan που έχουν κάνει είναι για πάνω από 5 χρόνια μετά.

Ασύρματα (με ραδιοκύματα) μπορείς να στείλεις πληροφορία σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός στην άκρη του σύμπαντος, με το καλώδιο/ίνα έχεις περιορισμούς.
Η χρυσή τομή είναι ο συνδυασμός και των δύο ανάλογα τι θέλεις να κάνεις.

Οι δορυφόροι δεν θα κατέβουν ίσως ποτέ (πάντα βάζω το ίσως πριν το ποτέ) και θα εξυπηρετούν στρατιωτικούς, τηλεπικοινωνιακούς, μετεωρολογικούς, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σκοπούς.

Με συγχωρείς για την διαφωνία που έχω και σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικό ή εγωιστικό, είναι απλά η γνώμη μου στην οποία μπορεί να κάνω και λάθος, μου αρέσει όμως ο διάλογος και φυσικά σέβομαι και την γνώμη του άλλου.

μιλαω για δορυφορικη τηλεοραση και για την μερια του πελατη. οχι για την χρηση των δορυφορων γενικότερα. σιγουρα ενα υβριδικό μοντελο θα βοηθησει, αλλα σκεψου το εξης απλο. Νεος πελατης, θελει συνδρομητικη τηλεοραση. Και εχει 2 επιλογες για τις ιδιες ακριβως υπηρεσιες. Η μια να βαζει πιατα καλωδια κλπ. Και η δευτερη να βαλει απλα το router στη πριζα. Τι λες να διαλεξει?

αυτο εναι ενα βασικο ερωτιμααξιζει η διαφορα να δει μεσο δοριφορου ,η διαφορες στο ανθρωπινο ματι ειναι λιγες ,ο φιλος παραπανω το εθεσε ποιο σωστα το θεμα,ειδικα για ανθρωπους που δεν ειναι γνωστες του θεματος......

Last edited by a moderator:

και στη τελευταία βουνοκορφή της Γης να είσαι πώς θα έρθει το ευρυζωνικο? εγώ που έχω κυρια κατοικία και εξοχικό με βολεύει το δορυφορικό, απλά κουβαλας εναν δέκτη (σε περίπτωση παντρεμενου δέκτη με κάρτα -αλλιώς ούτε δέκτη γιατί αγοραζεις εναν δεύτερο ).και δεύτερο μην ξεχνάμε και το δορυφορικό ίντερνετ, όπου αυτό διατίθεται....

μιλαω για δορυφορικη τηλεοραση και για την μερια του πελατη. οχι για την χρηση των δορυφορων γενικότερα. σιγουρα ενα υβριδικό μοντελο θα βοηθησει, αλλα σκεψου το εξης απλο. Νεος πελατης, θελει συνδρομητικη τηλεοραση. Και εχει 2 επιλογες για τις ιδιες ακριβως υπηρεσιες. Η μια να βαζει πιατα καλωδια κλπ. Και η δευτερη να βαλει απλα το router στη πριζα. Τι λες να διαλεξει?

Καλημέρα,
Ωραία το έθεσες.
Από την μεριά του απλού χρήστη/πελάτη φυσικά ή καλωδιακή είναι η ευκολότερη λύση και θα συμφωνήσω 100% μαζί σου.
Από την μεριά του «ψαγμένου» και του πιο απαιτητικού χρήστη/πελάτη ο δορυφόρος είναι μονόδρομος.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν υπέρ και κατά, αλλά…
Με το καλώδιο είσαι παντρεμένος και άμεσα εξαρτημένος από αυτό, ενώ με τον δορυφόρο είσαι ανεξάρτητος και ελεύθερος να λάβεις το σήμα σου από οποιαδήποτε τοποθεσία θέλεις, ακόμα και συνδρομητής να μην είσαι σε κάποιο πακέτο μπορείς να απολαμβάνεις χιλιάδες ελεύθερα κανάλια.

Τα προβλήματα που έχουν διάφοροι συνδρομητές δορυφορικής είναι γιατί οι εταιρίες (ας με συγχωρήσουν οι εταιρίες) τοποθετούν δίσκους σερβιρίσματος για λικεράκι και όχι κάτοπτρα επώνυμα με μεγαλύτερη διάμετρο, πιο ευαίσθητα LNB και ακριβά καλώδια με λίγες απώλειες για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παγώματα της εικόνας σε κάποιους, όχι όλους και οι δυσκολίες της αδιάκοπης λήψης σε βροχερό καιρό.

μια απλη ερωτηση ,εκτος θεματος pcmax εφοσον εισαι γνωστης του θεματος τη διαμετρο κατοπτρο πρεπει να βαλουμε για να μην εχουμε προβλημα με της καιρικες συνθηκες
οπως περιγραφης παραπανω ,ωστε να μην εχεις προβλημα στη θεαση

σε ευκολους δορυφορους που ειναι τα πακετα του οτε και της νοβα ενα πιατο ποιοτικο αλουμινιου 1.20 ειναι υπεραρκετο για ολες τις καιρικες συνθηκες.δεν μιλαμε ο θεος να κανει κατακλυσμο εκει και με 1,80 μπορει να χαθει το σημα.

μια απλη ερωτηση ,εκτος θεματος pcmax εφοσον εισαι γνωστης του θεματος τη διαμετρο κατοπτρο πρεπει να βαλουμε για να μην εχουμε προβλημα με της καιρικες συνθηκες
οπως περιγραφης παραπανω ,ωστε να μην εχεις προβλημα στη θεαση

Καλημέρα,
Εξαρτάται τον δορυφόρο (πόσο εύκολος είναι)

Για τον Hotbird στις 13Ε (NOVA), για τον Astra 19,2E και για τον Eutelsat 9E (ΟΤΕ TV) με κάτοπτρο ένα μέτρο δεν θα έχεις 99,9% ποτέ πρόβλημα λήψης.

Εγώ για παράδειγμα έχω τοποθετήσει το Gibertini OP100L λαμβάνω και τους τρεις παραπάνω δορυφόρους με το ίδιο κάτοπτρο και με όλες τις δυνατές βροχές (και σε διάρκεια) που είχαμε όλες αυτές τις ημέρες το σήμα του ΟΤΕ TV δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 85%

Σου παραθέτω προηγούμενο post σε ερώτηση φίλου για την ποιότητα σήματος σε συγκεκριμένη συχνότητα του ΟΤΕ TV με πολύ άσχημο καιρό πριν λίγες ημέρες.

Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις τι σήμα σου δίνει ο δέκτης του ΟΤΕ στη συχνότητα 12418 V ; Τα κανάλια OTE Sport 5 HD και OTE Sport 6 HD εκπέμπουν στη συγκεκριμένη συχνότητα.
Ευχαριστώ.
Καλημέρα και χρόνια πολλά,
Αυτή την στιγμή ο ουρανός είναι νεφοσκεπής και με σχετικά έντονη βροχή (Αθήνα νότια)
Στην φωτογραφία θα δεις αυτό που ζητάς.
IMG_0169.jpg

Καλημέρα,
Ωραία το έθεσες.
Από την μεριά του απλού χρήστη/πελάτη φυσικά ή καλωδιακή είναι η ευκολότερη λύση και θα συμφωνήσω 100% μαζί σου.
Από την μεριά του «ψαγμένου» και του πιο απαιτητικού χρήστη/πελάτη ο δορυφόρος είναι μονόδρομος.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν υπέρ και κατά, αλλά…
Με το καλώδιο είσαι παντρεμένος και άμεσα εξαρτημένος από αυτό, ενώ με τον δορυφόρο είσαι ανεξάρτητος και ελεύθερος να λάβεις το σήμα σου από οποιαδήποτε τοποθεσία θέλεις, ακόμα και συνδρομητής να μην είσαι σε κάποιο πακέτο μπορείς να απολαμβάνεις χιλιάδες ελεύθερα κανάλια.

Τα προβλήματα που έχουν διάφοροι συνδρομητές δορυφορικής είναι γιατί οι εταιρίες (ας με συγχωρήσουν οι εταιρίες) τοποθετούν δίσκους σερβιρίσματος για λικεράκι και όχι κάτοπτρα επώνυμα με μεγαλύτερη διάμετρο, πιο ευαίσθητα LNB και ακριβά καλώδια με λίγες απώλειες για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παγώματα της εικόνας σε κάποιους, όχι όλους και οι δυσκολίες της αδιάκοπης λήψης σε βροχερό καιρό.

Συμφωνω. Αλλα το ποσοστο απλοι χρηστες - ψαγμενοι ειναι 95-5. Ισως λεω κ πολυ. Το δορυφορικο φυσικα και θα εχει χρηση σε απροσιτες περιοχες, οπως εχει και το δορυφορικο ιντερνετ. Το ιδανικο σεναριο θα ηταν ο νεος υβριδικος δεκτης να υποστηριζει και τα 2. Και να διαλεγει ο χρηστης. Τεχνικα -απο την στιγμη που θα υποστηριζει replay tv- δεν υπαρχει θεμα στο να δείχνει και το live πρόγραμμα απο το ιντερνετ. (λυνεται ετσι και το προβλημα της μεταφορας που ανεφερε ο φιλος πριν)

Το πρόβλημα με την μεταγωγή δεδομένων μέσω δορυφόρου είναι ότι υπόκειται σε φυσικούς περιορισμούς. Το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει μια συχνότητα είναι και το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει ένα κανάλι στο δορυφορικό. Εάν δείτε λίγο μεσοπρόθεσμα, φέτος θα δούμε μεγαλύτερες ταχύτητες internet, εάν πούμε από τα 100Mbps το iptv σου δεσμεύει τα 25 για τα HD κανάλια, έχεις αμέσως μια υπηρεσία πολύ καλύτερη από οποιοδήποτε δορυφορικό πακέτο. Και αναλόγως, εάν πάμε μακροπρόθεσμα, σε μια ταχύτητα internet 250Mbps (δεν είναι κανένα όνειρο, στην Ελλάδα γίνονται οι δοκιμές του VDSL2 Vectoring... στα Labs). Αυτή τη στιγμή εάν συγκρίνουμε μια σοβαρή υπηρεσία όπως το Sky με πολύ καλά bitrates σε σχέση με το HD που έχουμε μέσω IPTV προφανώς και είναι καλύτερο, αλλά πολύ σύντομα θα πάψει.
Σε καμία περίπτωση και δεν θα ''καταργηθούν'' οι δορυφορικές μεταδόσεις και αυτό επειδή το σήμα μπορεί να είναι διαθέσιμο θεωρητικά και πρακτικά παντού εντός του footprint, ενώ για το IPTV χρειάζεσαι φυσική υποδομή. Αλλά οι δυνατότητες στο IPTV απλά ξεφεύγουν. Οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες τείνουν προς τα εκεί.