COSMΟΤΕ TV μοίρασμα σε 3 σπίτια μέσο Ethernet

akalyptos_2000

New member
24 August 2014
6
Kαλησπέρα

το σπίτι το δικό μου του αδελφού μου και του πατέρα μου είναι σε απόσταση 200μετρον και έχουμε στήσει μεταξύ μας δίκτυο με ταρατσο κεραιες (100mbit) όπου μοιραζόμαστε 1 vdsl(50mbit) γραμμή του ΟΤΕ

θέλουμε να βάλουμε τώρα και ΟΤΕ TV.

υπάρχει τρόπος να το μοιράσουμε μέσο Ethernet? αλλά το θέμα είναι ο καθένας να βλέπει ότι θέλει.. και ας αγοράσουμε και 3 αποκωδικοποιητες, αν γνωρίζει κάποιος να μας διαφωτίσει!

ευχαριστώ πολύ :)

Re: ΟΤΕ TV μοίρασμα σε 3 σπίτια μέσο Ethernet

Μάλλον χρειάζεστε τρεις αποκωδικοποιητές και τρεις συνδέσεις... Ούτε στην Nova δεν γίνεται αυτό που λες με Multiview.

θεωρητικα γίνεται.
3 αποκωδικοποιητές θες σίγουρα.
για να χρησιμοποιήσεις μονο το υπαρχον δίκτυο(1 link αναμεσα σε εσας) πρεπει να βαλεις τους 3 αποκωδικοποιητές στο κεντρικο σπίτι και να αγοράσεις hdmi to tcp/ip converters. δεν ξερω αν αξιζει το κόστος!

Κατσε μιλας για δορυφορικό? ειδα Ethernet και νομιζα οτι έλεγες για ευρυζωνικο

τα σπίτια είναι συνδεδεμένα με Ethernet τώρα άμα μπορώ να το πάρω με δορυφόρο και να το μοιράσω με εθερνετ.. καλος

Αυτά γινόντουσαν παλαιά με dreambox-νοβα κτλ.

Τώρα πια, για να βλέπουν 3 (και μάλιστα 3 διαφορετικά κανάλια) απλά απαιτούνται 3 συνδρόμες.

Ξέχνα το.
3 αποκωδικοποιητές = 3 συνδρομές = 3 πάγια

η βαζεις iptv και χανεις 15mbps bandwidth

Απάντηση: ΟΤΕ TV μοίρασμα σε 3 σπίτια μέσο Ethernet

Δε μπορούν να δουλέψουν 3 αποκωδικοποιητές IPTV στην ίδια γραμμή. Επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες mac address και φυσικά ο ΟΤΕ δε πρόκειται να ενεργοποιήσει δεύτερη (πόσο μάλλον και τρίτη) mac address στην ίδια γραμμή. Αν το IPTV BOX είναι ήδη ενεργοποιημένο σε άλλη γραμμή, ενδεχομένως και να παίζει ταυτόχρονα στο ίδιο δίκτυο, αλλά δε το έχω δοκιμάσει. Έτσι κι αλλιώς όμως δεν έχει νόημα, αφού θα πρέπει να πληρωθεί δεύτερη συνδρομή.

αν και δεν ισχύουν κάποια απο τα όποια γράφτηκαν πιο πάνω καλό θα ηταν να κλειδώσει το θέμα. Δεν νομίζω να είναι νόμιμος ο διαμοιρασμός σε διαφορετικές κατοικίες.

+1 συμφωνώ! Ειδικά σε διαφορετικά άτομα-"νοικοκυριά".

LoL ας μιλήσουμε τότε για την γνησιότητα τον windows που έχουμε

Re: Απάντηση: ΟΤΕ TV μοίρασμα σε 3 σπίτια μέσο Ethernet

2 δουλεύουν.. Για 3 το,υπεθεσα. Βάζεις 2 δέκτες στο ρουτερ είτε με switch είτε κάνοντας και άλλη μια έξοδο για iptv και βλέπεις ότι θες στον καθένα. 2 διαφορετικα κανάλια ειναι 8mbps και αν βλέπεις το ίδιο και στους 2 4mbps! Τον Οτε Γιατί να τον πειράξεις; Δικό σου bandwidth είναι. Το πληρώνεις ήδη.

2 δουλεύουν.. Για 3 το,υπεθεσα. Βάζεις 2 δέκτες στο ρουτερ είτε με switch είτε κάνοντας και άλλη μια έξοδο για iptv και βλέπεις ότι θες στον καθένα. 2 διαφορετικα κανάλια ειναι 8mbps και αν βλέπεις το ίδιο και στους 2 4mbps! Τον Οτε Γιατί να τον πειράξεις; Δικό σου bandwidth είναι. Το πληρώνεις ήδη.

Φίλε ΕΚΙ με την ίδια λογική το δικό σου bandwindth μπορείς να το μοιράζεις σε μια ολόκληρη πολυκατοικία και να μοιράζονται όλοι το κόστος για internet και tv .Οπότε τους βγαίνει τσάμπα ειδικά με VDSL. κάτω απο 10άρικο ακόμη και αν πληρώνουν τις "επίσημες" τιμες τιμοκαταλόγου.
Οπότε δεν το βλέπω και πολύ νόμιμο αυτό.

LoL ας μιλήσουμε τότε για την γνησιότητα τον windows που έχουμε

λάπτοπ με κανονικά 8αρια! και για το παράδειγμα σου, άλλο μία πράξη η οποία μπορεί να γίνει μία φορά από κάποιον που μπορεί να έχει ανέχεια (και ίσως στο μέλλον αγοράσει νόμιμο το software) και άλλο συνεχόμενη πράξη από κάποιους που μπορεί να έχουν έσοδα (συντάξεις, μισθούς κλπ κλπ), άλλο βέβαια αν σκοπεύετε στο κοντινό μέλλον (αφού δοκιμάσετε) να βάλετε και οι 3 γνήσια σύνδεση ΟΤΕ ΤV .
offtopic τέλος

Φίλε ΕΚΙ με την ίδια λογική το δικό σου bandwindth μπορείς να το μοιράζεις σε μια ολόκληρη πολυκατοικία και να μοιράζονται όλοι το κόστος για internet και tv .Οπότε τους βγαίνει τσάμπα ειδικά με VDSL. κάτω απο 10άρικο ακόμη και αν πληρώνουν τις "επίσημες" τιμες τιμοκαταλόγου.
Οπότε δεν το βλέπω και πολύ νόμιμο αυτό.

εγω μιλάω για την οικία μου. το να βγει προς τα εξω προφανως και δεν ειναι νομιμο. Αλλα αμα ειναι μεσα στο σπιτι, δεν βρισκω λόγο να είναι παράνομο.

εγω μιλάω για την οικία μου. το να βγει προς τα εξω προφανως και δεν ειναι νομιμο. Αλλα αμα ειναι μεσα στο σπιτι, δεν βρισκω λόγο να είναι παράνομο.

Για την οικία σου συμφωνώ .. Ο TS όμως αναφέρεται για διαμοιρασμο σε διπλανή πολυκατοικία.. Το οτι θα το διαμοιράσει σε συγγενικο πρόσωπο δεν το καθιστά και νόμιμο.

Απάντηση: ΟΤΕ TV μοίρασμα σε 3 σπίτια μέσο Ethernet

Εγώ επιμένω πως δε μπορείς να πάρεις έναν οποιοδήποτε δέκτη και να δουλέψει. Πρέπει η MAC του να είναι ήδη ενεργή στο σύστημα, σε άλλη συνδρομή. Τώρα αν ξεχνάνε να σβήσουν τις MAC όταν κάποιος κόψει την IPTV συνδρομή και πάρεις έτσι το δέκτη κάποιου άλλου, δε το γνωρίζω.

παιδια εγω θελω στο ιδιο σπιτι σε 2 διαφορετικες τηλεορασεις να παιζω διαφορετικα καναλια οτετν.
αυτο γινετε?και αν ναι τι χρειαζεται να κανω?
σας ευχαριστω.