Cosmote TV στο εξωτερικό?

Re: Απάντηση: Cosmote TV στο εξωτερικό?

εγώ πάντως εντός της εβδομάδας θα παραγγείλω την κεραία selfsat H50D που λένε είναι δυνατή κεραία . Μένω Αγγλία και δεν επιτρέπουν πιάτο στην πολυκατοικία που μένω.

Όταν με το καλό την βάλεις, πες μας εντυπώσεις και επιδόσεις.

Μας επεσε το ηθικο εμας εδω στο εξωτερικο,γυρισαμε απο διακοπες και μας καταργησανε το replay tv...Κατα τη γνωμη μου η μονη λυση θα ειναι καποια στιγμη
να το κανουν νομιμο σε ευρωπαικη ενωση.Μεχρι τοτε καληνυχτα..

Τελη Αυγουστου θα εχω εξοπλισμο (κυριως για VPN και καποια network tests) και τοτε θα δουμε τι μπορει να γινει.

Re: Απάντηση: Cosmote TV στο εξωτερικό?

Όταν με το καλό την βάλεις, πες μας εντυπώσεις και επιδόσεις.

εχω και εγω την ιδια (H50D2) και ειναι πολυ καλη (Ελβετια). Χανω σημα μονο οταν εχει μεγαλη καταιγιδα αλλα και αυτο προσωρινα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Cosmote TV στο εξωτερικό?

Φίλε εγώ βρήκα στο amazon H50D. Αυτο που έχεις εσυ είναι καλύτερο λόγο D2.μπορεις να βάλεις photo; . Αν θες πμ

Το νουμερο μετα το D δειχνει τον αριθμό των εξόδων. Το D2 ειναι σαν ενα twin lnb, το D4 σαν quad, κ.ο.κ. Αν θελεις λοιπον να συνδεσεις μονο εναν δεκτη, το H50D θα κανει τη δουλεια του. Η σειρα H50 ειναι η καλύτερη της selfsat.

Απάντηση: Re: Cosmote TV στο εξωτερικό?

Την έχω παραγγείλει και την περιμένω . Προορίζεται για να βλέπω ΟΤΕ τιβι στο Λονδίνο . Στην εγκατάσταση είναι δύσκολο ; μπορείς να μου πεις τη να προσέξω ώστε να βρω με ευκολία τον δορυφόρο ; ευχαριστώ

Μεγειες. Η εγκατασταση της δεν ειναι κατι δυσκολότερο απο ενα απλο παραβολικό κατοπτρο. Απλα λόγω μικρότερου gain (ποσο σημα πιανει), να χρειαζεται πιο ακριβη στοχευση. Δεν υπαρχει κατι για να προσεξεις. Απλα παρε απο το ebay ενα satfinder του 5ευρου το οποιο θα σε βοηθησει αρκετα.

Μεγειες. Η εγκατασταση της δεν ειναι κατι δυσκολότερο απο ενα απλο παραβολικό κατοπτρο. Απλα λόγω μικρότερου gain (ποσο σημα πιανει), να χρειαζεται πιο ακριβη στοχευση. Δεν υπαρχει κατι για να προσεξεις. Απλα παρε απο το ebay ενα satfinder του 5ευρου το οποιο θα σε βοηθησει αρκετα.

Οκ. Σε ευχαριστώ . Ελπίζω να τα καταφέρω

Έχει βρει κανεις κάποια λύση στο replay TV στο εξωτερικό; η είμαι μόνο εγώ που έχω λυσσάξει!

Μόνο ζωντανά. Η υλοιποιηση της παρόχου εταιριας του λειτουργικού λαμβανει υποψη vpn συνδεσεις.

Εστησα OpenWRT σε ενα TP-Link adapter με εναν δικο μου προσωπικο VPN server που εχω στησει στην Ελλαδα.

Δυστυχως ο δεκτης κολλαει οταν τον συνδεω στον ανταπτορα.
Αλλα ο αγωνας συνεχιζεται αυτο το ΣΚ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω πως θα μπορούσα να δώ COSMOTE TV στην Ουαλία / Ηνωμένο Βασίλειο. Αν υπάρχει κάποιο link στο site για setup καθώς και το τι εξοπλισμό χρειάζομαι. Ευχαριστώ πολύ!

Last edited by a moderator:
Καλησπερα και καλωσορισες στο avclub. Για να εχεις cosmote tv, πρεπει να εχεις τον εξοπλισμό (αποκωδικοποιητης+καρτα), τον οποιο φερνεις σε βαλιτσα απο την Ελλάδα αφου εχεις κανει το αντιστοιχο συμβολαιο συνδρομης. Επειτα χρειαζεται ενα κατοπτρο (για την περιοχή σου απαιτείται κατοπτρο τουλαχιστον 60εκατοστων) το οποιο θα αγοράσεις απο τοπικό σου κατάστημα.

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Οκ με την συνδρομή και τον βασικό εξοπλισμό.
Ίσως ακουστώ κλισέ αλλά δυστυχώς δεν έχω ιδέα τι είναι το συγκεκριμένο κάτοπτρο η πως να το ζητήσω εδω. Σαν δορυφορικό πιάτο ουσιαστικά?
Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιες επιλογές?

Θα χρειαστείς satellite dish 60cm ή ακόμα καλύτερα 80cm, ένα Single LNB (είναι το μάτι που βάζουμε μπροστά στο πιάτο) καθώς και satellite coaxial cable με F type connectors (τα βύσματα στις ακρές). Μήκος καλωδίου επιλέγεις μόνος σου ανάλογα με την απόσταση πιάτου - δέκτη). Σε νιώθω για αρχάριο οπότε σε ενημερώνω εξαρχής πως το να κεντράρεις μόνος σου το πιάτο θέλει υπομονή, χρόνο, καμιά φορά και κατάλληλα εργαλεία. Μπορείς να βρεις οδηγούς στο ίντερνετ αλλά έχε στο βάθος του μυαλού σου ότι ίσως χρειαστεί να καλέσεις τεχνικό.

Επίσης είναι απαραίτητο το σημείο στο οποίο θα εγκαταστήσεις το πιάτο να έχει καλή θέα προς το νότο. Αν δεν βλέπει νότια ή αν έχεις πολυκατοικίες μπροστά δεν θα μπορέσεις να πιάσεις σήμα και θα μείνεις με δέκτη και συνδρομή που δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Ότι άλλη πλροφορία θες εδώ είμαστε

Οπως αναφερεται παραπανω κανε μια ερευνα σχετικα με το που μενεις. Αν εισαι σε μονοκατοικία βαζεις το πιατο οπου θελεις, αρκει σωστά να κοιταει στον νοτο. Ενα χρησιμο εργαλειο ειναι το www.dishpointer.com , οπου βαζεις τη διευθυνση σου, το δορυφορο που σε ενδιαφερει (9Ε για ΟΤΕ, 13Ε για Νοβα) και μπορεις να δεις στον χαρτη την κατευθυνση που πρεπει να εχει το πιατο.

Αν εισαι σε πολυκατοικια ρώτησε αν υπαρχει κεντρική δορυφορικη εγκατασταση. Καποιες φορές εχουν εγκατασταση για τον Αστρα που εξυπηρετει τους παροχους του Η.Β. και καμια φορα για τον Hotbird οπου εκει ανηκει η νοβα, οπότε ίσως και να σε βόλευε κατι τετοιο. Δε χανεις τιποτα να ρωτησεις αν μπορει να μπει δευτερο LNB για να σε εξυπηρετησει. Για cosmote tv ρωτας για τον δορυφόρο Eutelsat 9B στις 9 μοιρες ανατολικά.

Απο αγορά εξοπλισμού, αυτό το κατοπτρο και αυτό το LNB θα σε καλύψουν απολυτα.

Υπάρχει και η λύση της digea, όπου με το παραπανω κατοπτρο και με έναν απλο αποκωδικοποιητή του εμποριου (πανω κατω 50-60 ευρω) μπορεις να εχεις χωρις συνδρομη τα επιγεια ελληνικά. Περισσότερα εδώ.

Καλησπερα σε ολους!
Καινουργιος στο φορουμ και κατοικος Βερολινου. Ενδιαφερομαι κι εγω για τα αθλητικα της cosmote. Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι μενω σε πολυκατοικια χωρις μπαλκονι και η εγκατασταση πιατου ειναι αδυνατη. Απ οτι διαβασα μια λυση ειναι το selfsat. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως δυσκολα θα μπορεσω να πιασω σημα αφου απ το παραθυρο δεν εχω ανοιχτο πεδιο. Εδω και η φωτογραφια απ το σαιτ που δωσατε παραπανω. https://imgur.com/a/bsyUB Εχετε να προτεινετε καποια λυση; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.