Cosmote TV στο εξωτερικό?

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά για τρίμετρο σε κόβω. Το καλύτερο για μένα ειναι να μπεις σε τοπικά forum αν βρεις άλλους Έλληνες για να πάρεις γνώμες, αυτό ειναι το ένα που μπορείς να κανεις το αλλο ειναι να βρεις κάποιον να εχει διμετρο η τριμετρο κινητό πιάτο να πάρεις δέκτη και να πας εκεί να κανεις επιτόπου μια δοκιμή στην πράξη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..
Σήμερα πάντως που έκανα αναζήτηση έβγαλε 75% ισχύ και 20% ποιότητα χωρίς να πειράξω τίποτα!
Ξέρει κανείς πόση ποιότητα πρέπει να πιάσω για να κλειδωσει ο δορυφόρος και αν με πιάτο 2μ αντί για 1μ - που έχω τώρα - θα καταφέρει να ανέβει αρκετά η ποιότητα;; με επαγγελματική στόχευση εννοείται

Πρέπει η ποιότητα να είναι πάνω από 60% για να έχεις μια καλή λήψη. Το ιδανικότερο πάντως θα είναι να είναι η ποιότητα πάνω από 80%. Βεβαία η δέσμη της cosmote δεν μπορώ να ξέρω τη ποιότητα σήματος μπορεί να κατεβάσει ανά μέγεθος πιάτου στην περιοχή σου.

Last edited:
Αν θυμαμαι καλά υπήρχαν αναφορές απο το Qatar για 3.0 μετρα κατοπτρα, γιατι παρά το ιχνόγραμμα, η ισχύς φθίνει πολύ αργά. Ωστόσο, βασει θέσης του δορυφόρου και σφαιρικότητας της γης, αν δεκτουμε πως καθε ιχνογραμμα ειναι σχεδον κυκλικό (που φυσικα δεν ειναι) θα περιμενα το ιδιο αποτελεσμα ληψης στο Αφγανιστάν. Το καλύτερο ειναι αυτό που σου είπε ο Χρηστος στο πρωτο μηνυμα. Διαφορετικά να πας με τον δεκτη σου σε καποιον επαγγελματια και να το δοκιμασετε σε μεγαλύτερη εγκατασταση.

H προσπαθεια για Cosmote ελαβε τελος ...λογω αδυνατου σηματος και λογω τιμης κατοπτρου 2 μετρα και ανω..

Το κακο της υποθεσης ειναι πως δεν μπορω να ξαναπιασω nova ...εστρεψα τον δορυφορο προς Eutelsat hotbird 13B/13C και 19 μοιρες γωνια αλλα παπαλα...

Δυστυχως δεν συγκρατησα τη θεση του δορυφορου πριν προσπαθησω να πιασω Eutelsat 9B (Cosmote tv) και ο γειτονας λεει οτι πριν (οταν επιανε nova) το πιατο δεν ηταν στραμενο προς εκει που βρισκω εγω τον Hotbird 13Β/13C αλλα 20-30 μοιρες πιο αριστερα...

Υπαρχει περιπτωση λογω περιοχης (Αφγανισταν) να πιανει Nova μεσω αλλου δορυφορου??

Και μια τελευταια ερωτηση....το γωνιομετρο του πιατου εχει ενδειξεις και απο τις 2 πλευρες οι οποιες δεν εχουν την ιδια κλιμακα..
Η μια πλευρα εχει γραμμενο ενα "Α" και εχει μοιρες απο 0 εως 50 ..η αλλη πλευρα εχει ενα "Β" και κλιμακα απο 20 εως 80 μοιρες..
Ποια ειναι η σημασια τους γνωριζει κανεις??

Τωρα μολις διαβασα οτι για τη Nova ο διακοπτης DiSEqC πρεπει να ειναι στη θεση 1....ΙΣΧΥΕΙ ? εγω τον ειχα στο 0...

Αν έχεις Diseqc στο πιάτο και ο δορυφόρος της Cosmote (Eurobird 9E) είναι στην πρώτη θέση δεν έχεις κανένα πρόβλημα και να μην το έχεις στο 1. Αν όμως είναι στην 2 θέση και πια πάνω πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώσεις στο δέκτη.

Να σημειωσω ότι ο αποδικωποιητης είναι ο Νova ds831 και αυτό για το DiSEqC το διαβασα για τον hd831..

Πάμε πάλι από την αρχή. Αν έχεις στο πιάτο διακόπτη Diseqc Που σημαίνει ότι έχεις πάνω από ένα LNB τότε αν ο Hotbird είναι στην θέση 1 του Diseqc δεν πρέπει να κάνεις τίποτα στον δέκτη. Αν όμως έχεις πάνω από δυο LNB στο πιάτο και o Hotbird είναι βιδωμένος στην θέση δυο η τρία η τέσσερα του Diseqc τότε πρέπει να το δηλώσεις στον δέκτη. Εσύ έχεις διακόπτη Diseqc στο πιάτο ?

Οχι! ενα lnb εχω

Δοκιμασα τα παντα...εκανα σαρωση με diseqc στο 1 και στο disambed ...τιποτα
Δοκιμασα να βαλω το πιατο εκει που μου εδειχνε η εφαρμογη "Satelite Director" οτι βρισκεται ο Hotbird....τιποτα..
Δοκιμασα να βαλω το πιατο στις 249 (azimuth) συμφωνα με αυτο (Καμπουλ) http://www.dishpointer.com/ ...τιποτα
Η εφαρμογη και η πυξιδα δεν συμφωνουσαν οσον αφορα τη θεση του πιατου

Ανεβοκατεβαζα τη γωνια του πιατου περιξ των 18-19 μοιρων...τιποτα...

Τι στο διαολο κανω λαθος?

παρε τεχνικο για να μην εκνευριζεσε :flipout: να στο φτιαξει.καλα στο αφγανισταν πουλανε πιατα 2 μετρα στα 90 ευρω και εδω θελουν 2000 χιλιαρικα.το 3 μετρο δηλαδη ποσο κοστιζει 150 ευρω αν ειναι ετσι να ερθω στο αφγανισταν να αγορασω ενα και να το φερω μεσω τουρκιας :flipout:

Υπάρχει τρόπος αλλαγής/ρύθμισης ώρας/time zone στον δέκτη (Kaonmedia NS1110H); Δεν είναι κανένα σπουδαίο πρόβλημα, απλά οι λάθος ώρες στο EPG είναι ελαφρά ενοχλητικές. Στα μενού δεν βρήκα τίποτα, μοιάζει να είναι κλειδωμένος στην ελληνική ώρα.

Καλησπέρα παιδιά

Να κουράσω και εγω λιγο...μενω Κύπρο ειμαι απο ελλαδα κ θελω οτε τβ Κύπρο..μιλησα με τον οτε και μου ειπαν προφανως οτι θα φαινομαι ελλαφα λογαριασμοι κτλ αλλα...αν γινει καποια αναβαθμιση στον αποκωδικοποιητη ή οτιδήποτε και δει ο οτε οτι βρισκομαι εξωτερικο δικαιουται και ισως διακοψει τη λειτουργία...εχει συμβει σε κανεναν;δηλαδη υπαρχει μεγαλο ρισκο να κανω συμβολαιο και να μου το κοψουν κ να πληρωσω ολο το συμβολαιο;

Δεν ακούσει τέτοια περίπτωση ποτέ στο παρελθόν ούτε για Κύπρο αλλά ούτε για την υπόλοιπη Ευρώπη να έχουν διακόψει συνδρομή που την εντόπισαν σε αναβάθμιση. Σίγουρα στους όρους χρήσεις αναφέρεται το δικαίωμα αυτό της εταιρείας.

Σε ευχαριστώ πολυ... ερώτηση δευτερη...οι γονεις μου στην ελλαδα εχουν κανονικά otetv...εγω θα κανω νεα συνδρομη οπότε θα μ στείλουν αποκωδικοποιητή εκει..θα πρεπει να ενεργοποιηθεί ελλαδα κ μετα να τον παρω κυπρο;αν ναι πως;πρεπει με παρουσια τεχνικου ή εφοσον υπαρχει η εγκατασταση ηδη ειναι κατι ευκολο;

Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί Ελλάδα.

Ο τρόπος μιας και έχουν και οι γονείς σου ειναι πολυ εύκολος, παει ο δέκτης στους γονείς σου και μπαίνει στην θέση του δικού τους βγαίνουν δηλαδή όλα τα καλώδια πάνω απο τον δικό τους και τα βάζουν στον δικό σου επικοινωνεί αυτός που θα ειναι στο όνομα του η σύνδεση με το 13888 για να γίνει η ενεργοποίηση. Μετα απο αυτό ο δέκτης Ειναι έτοιμος.

Εγινε να σαι καλα !τελευτα ερώτηση...να ακολουθησω καποιες συγκεκριμενες οδηγιες για εγκατασταση κυπρο;η απλα να ακολουθησω τον γενικο οδηγο;