Cosmote TV στο εξωτερικό?

Τον γενικό οδηγό άμα ακολουθήσεις είσαι εντάξει. Και μην συνδέσεις τον δέκτη με internet ποτέ, ούτως η άλλος η υβριδικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν εκτός Ελλάδας.

Με λιγα λογια να προχωρήσω και δυσκολα να υπαρξει προβλημα σχετικα με το κλειδωμα καναλιων...(για τις υπηρεσιες τις εξτρα γνωριζω οτι ειναι κομμένες)

Το ρίσκο πάντα θα ειναι δικό σου, ποτέ κάποιος δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για κάτι που ειναι εκτός των προβλεπόμενων. Η διεύθυνση που θα δηλωθεί θα ειναι των γονιών σου?

Το ρίσκο πάντα θα ειναι δικό σου, ποτέ κάποιος δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για κάτι που ειναι εκτός των προβλεπόμενων. Η διεύθυνση που θα δηλωθεί θα ειναι των γονιών σου?

Ναι εννοείται ειναι ρίσκο ..κ ναι εκει ο λογαριασμός.

Εάν τύχει να κλειδώσει ο δέκτης τον στέλνεις πίσω στους γονείς σου και αφού τον συνδέσουν πάλι στο σπίτι ζητάς να ανοίξει πάλι κάνοντας τον χαζό για το τι συμβαίνει μιας και ο δέκτης πλέον θα βρίσκεται Ελλάδα. Αλλά να σου πω και κάτι απο δορυφόρο ποτέ δεν εντόπισαν ποτέ θέση συνδρομητή μόνο απο ip και internet εντοπίζουν θέσεις.

Εάν τύχει να κλειδώσει ο δέκτης τον στέλνεις πίσω στους γονείς σου και αφού τον συνδέσουν πάλι στο σπίτι ζητάς να ανοίξει πάλι κάνοντας τον χαζό για το τι συμβαίνει μιας και ο δέκτης πλέον θα βρίσκεται Ελλάδα. Αλλά να σου πω και κάτι απο δορυφόρο ποτέ δεν εντόπισαν ποτέ θέση συνδρομητή μόνο απο ip και internet εντοπίζουν θέσεις.

Εν τω μεταξύ οταν θα παραλαβουν το κουτί οι δικοι μ κ το συνδεσουν...θα παρουν στο 13888 κ τι θα πουν;επειδη ηδη εχουν αποκωδικοποιητή κ πιατο κτλ...επισης το γεγονός οτι θα ναι δορυφορικο δε θα πρεπει να ενωθει ουτε στο πατρικο μου στο ιντερνέτ;για κυπρο οκνδε θα το ενωσω ποτε.

Ίντερνετ να μην μπει πουθενά. Αν ειναι στο όνομα σου η συνδρομή ας χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σου να κάνουν την ενεργοποίηση.

Πάντως πολλοί είχαν ενωμένους τους δέκτες στο εξωτερικό και χρησιμοποιούσαν τις υβριδικές υπηρεσίες μέχρι να κλείσουν και δεν είχαν κάποια ενόχληση από την εταιρεία, οπότε μην φοβάσαι

Στη δική μου περίπτωση, ήταν αδύνατο να κάνω ενεργοποίηση στην Ελλάδα (για διάφορους λόγους). Έτσι, αναγκαστικά έφερα το δέκτη στην Κύπρο με την προοπτική να κάνω ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου και τον σύνδεσα στην εγκατάσταση μου για να δω αρχικά αν είναι όλα ΟΚ με το σήμα, κτλ... Ως δια μαγείας, είδα εικόνα στα κανάλια του ΟΤΕ από την πρώτη στιγμή, χωρίς να κάνω ενεργοποίηση!

Ναι η αλήθεια είναι ότι αν μείνει κάποια ώρα ανοικτός ο δέκτης πέρνει το σήμα μόνη της η κάρτα. Κανείς όμως την ενεργοποίηση όσο είσαι εδώ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αααα μαλιστα...ναι το θεμα ειναι οτι εγω δν μπορω λογω δουλειας να παω ελλαδα αμεσα γ να το ενεργοποιησω..κ θα βαλω κάποιον συγγενη μου να το κανει...θα τα καταφερει ειναι κατι ευκολο;μην αρχισουν κ ρωτάνε περιεργα στο τηλ

Θα τα καταφέρει, αλλά καλό θα ήταν εκείνη τη στιγμή να είναι σε λειτουργία ο αποκωδικοποιητής και γυρισμένος πχ. σε κανάλι Cinema ή Sports για να πάρει άμεσα το σήμα ενεργοποίησης και να παίξει.

Καλημέρα Παιδιά!

Έχετε κανένα τεχνικό να προτείνετε να με βοηθήσει στην εγκατάσταση του δορυφορικού στην Κύπρο (Λευκωσία). Το έχω ενεργό Ελλάδα 4 χρόνια , αλλά με πιάτα και καλωδιώσεις δεν σκαμπάζω πολλά , οπότε θα χρειατώ κάποιον για το τεχνικό κομμάτι με πιάτα και σήματα.

Αν γνωρίζετε κανένα αξιόπιστο στείλτε στοιχεία να μιλήσω μαζί του.Ευχαριστώ

Καλησπέρα και από μένα.
Οι γονείς μου μένουν Γερμανία και βλέπουν τα ελληνικά κανάλια μέσω NOVA που είναι στο όνομά μου.
Μετά την «απόσυρση» του ALPHA από την NOVA δέχομαι μια αφόρητη πίεση από τη μητέρα μου για εύρεση λύσης .:motz:
Αδυνατώντας να πληρώσω εγώ τον ALPHA προκειμένου να επανέλθει στη NOVA αποφάσισα να κινηθώ στην οικονομικότερη λύση της αγοράς COSMOTE TV :p
Το πιάτο μέσω του οποίου γίνεται η λήψη του σήματος της NOVA είναι τοποθετημένο σε διαμέρισμα άλλου ενοίκου και μάλλον δεν επιδέχεται αλλαγή ρύθμισης - στόχευσης ( αν τα λέω καλά καθότι είμαι άσχετος με το θέμα )
Αν τελικά πάρω COSMOTE tv και στείλω τον αποκωδικοποιητή στη Γερμανία θα «παίξει» κατευθείαν χωρίς καμία ρύθμιση ( ώστε να δει επιτέλους η μάνα μου στον ALPHA τη μουρμούρα και το τατουάζ :laugh:) ή θα υπάρχουν θέματα με τη λήψη του σήματος ;
Αντίστροφα αν γίνει εγκατάσταση εδω στην Αθήνα της COSMOTE και πάρω εγώ τον αποκωδικοποιητή της NOVA θα βλέπω κανονικά ή και εδώ θα χρειαστούν πρόσθετες ρυθμίσεις ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:
Ας τα πάρουμε με την σειρά.

Η Nova κοιτάει Hot Bird 13E (13.0°E) το πιάτο δηλαδή.

Η cosmote κοιτάει Eutelsat 9B (9.0°) το πιάτο

Άρα οι γονείς σου αν τους στείλεις δέκτη cosmote θα πρέπει να γυρίσουν το πιάτο στις (9.0°) στο δορυφόρο Eutelsat 9B

Ομοίως και εδώ στην Ελλάδα αν σου εγκαταστήσει ο τεχνικός την κεραία για λήψη στις 9.0° θα πρέπει αν πάρεις εσύ τη Nova να γυρίσεις την κεραία στις 13°

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Επειδή πιθανόν να μην του επιτραπεί τελικά να επέμβει στο ήδη τοποθετημένο πιάτο , εναλλακτικά θα μπορέσει να κάνει κάτι αν βάλει στο μπαλκόνι (1ου ορόφου) κάτι τέτοιο;
https://www.amazon.de/gp/product/B00319C8VG/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Απάντηση: Re: Cosmote TV στο εξωτερικό?

εναλλακτικά θα μπορέσει να κάνει κάτι αν βάλει στο μπαλκόνι (1ου ορόφου) κάτι τέτοιο;

Δεν σου κρύβω ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία από αυτά, και δεν έχω και διαβάσει κιόλας.
Για να το λέει όμως πιο πάνω ο Χρήστος (cmoustakas ) προχώρα άφοβα.

Καλησπέρα και από μένα.
Οι γονείς μου μένουν Γερμανία και βλέπουν τα ελληνικά κανάλια μέσω NOVA που είναι στο όνομά μου.
Μετά την «απόσυρση» του ALPHA από την NOVA δέχομαι μια αφόρητη πίεση από τη μητέρα μου για εύρεση λύσης .:motz:
Αδυνατώντας να πληρώσω εγώ τον ALPHA προκειμένου να επανέλθει στη NOVA αποφάσισα να κινηθώ στην οικονομικότερη λύση της αγοράς COSMOTE TV :p
Το πιάτο μέσω του οποίου γίνεται η λήψη του σήματος της NOVA είναι τοποθετημένο σε διαμέρισμα άλλου ενοίκου και μάλλον δεν επιδέχεται αλλαγή ρύθμισης - στόχευσης ( αν τα λέω καλά καθότι είμαι άσχετος με το θέμα )
Αν τελικά πάρω COSMOTE tv και στείλω τον αποκωδικοποιητή στη Γερμανία θα «παίξει» κατευθείαν χωρίς καμία ρύθμιση ( ώστε να δει επιτέλους η μάνα μου στον ALPHA τη μουρμούρα και το τατουάζ :laugh:) ή θα υπάρχουν θέματα με τη λήψη του σήματος ;
Αντίστροφα αν γίνει εγκατάσταση εδω στην Αθήνα της COSMOTE και πάρω εγώ τον αποκωδικοποιητή της NOVA θα βλέπω κανονικά ή και εδώ θα χρειαστούν πρόσθετες ρυθμίσεις ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα φίλε μου. Σήμερα θα συνδέσω τον αποκωδικοποιητή της κοσμοτε σε πιάτο που στοχεύει hotbird να δω αν θα δουλεύει έστω και με μικρή απόκλιση.

2ον) Η δορυφορική κεραία που έδειξες από το άμαζον δουλεύει μια χαρά. έχω μία παρόμοια. Να ξέρεις όμως ότι δεν πρόκειται να πετύχεις ποτέ ποιότητα σήματος πάνω από 85-90%. Κι επίσης όταν βρέχει έντονα θα έχεις πρόβλημα σήματος. Αν η περιοχή που μένουν οι γονείς σου δεν έχει έντονα καιρικά φαινόμενα είναι μια πολύ καλή λύση.