Cosmote TV στο εξωτερικό?

Απάντηση: ΟΤΕ TV στο εξωτερικό?

για Λονδίνο πόσο διάμετρο πρέπει να είναι το πιάτο? και σε ποιες μοίρες? για κεντράρισμα? ευχαριστώ

Re: ΟΤΕ TV στο εξωτερικό?

60εκ και πανω, στοχευση 9 μοιρες ανατολικά.

Ναι. Ακριβως το ιδιο footprint εχουν Ελλαδα και Ηνωμενο Βασιλειο.

E9B_Ku-band_Extended_Greece_downlink_coverage.jpg

Πηγη: http://www.eutelsat.com

Αυτό είναι πολύ καλό για τους φίλους μας που μένουν στο ηνωμένο βασίλειο. Σε ευχαριστώ Κώστα για την πληροφορία.

Εγω εχω 80αρι και πιανει τερμα γκάζι που λένε. Βορειοδυτική Αγγλία.

To footprint ειναι συντηρητικο. Ειμαι εκτος καλυψης θεωρητικά, αλλα κατεβαινουν ισχυρα όλες οι συχνότητες. Αναφορές απο Στοκχολμη, αρκετα εκτος, λενε το ιδιο.

Re: Απάντηση: Λήψη ΟΤΕ TV εκτός Ελλάδας

Καλησπερα σας,
Ευτυχως μολις βρηκα το φορουμ σας και θεωρω οτι μπορειτε να με βοηθησετε. Εμενα και πολλους αλλους συντοπιτες μου. Ειμαι συνδρομητρια ΟΤΕΤΒ και ζω στο Καταρ. Μεχρι να αλλαξει ο παραπανω δορυφορος που αναφερατε ζουσαμε ζωη και κοτα με φοβερη ληψη χωρις προβληματα. Πλεον βλεπουμε μονο ελαχιστοτατα καναλια. Καποιοι τεχνικοι εδω (δεν μπορεις να συννενοηθεις και πληρως) μας ειπαν οτι χρειαζεται πλεον 2μετρο πιατο το οποιο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ στο Καταρ(μην με ρωτησετε γιατι, εδω εχουμε πολλα περιεργα). Το προβλημα το εχουμε τουλαχιστον 500 ατομα αλλα κανεις δεν εχει απευθυνθει στα γραφεια του ΟΤΕΤΒ καθως πιστευουμε οτι ειμαστε ολοι παρανομοι. Θεωρειτε οτι μπορω να βρω καποια λυση? Ξεκαθαριζω οτι δεν θελω να αλλαξω σε NOVA, δεν μου αρεσουν τα καναλια και η τιμη. Σας χιλιοευχαριστω εκ των προτερων:worshippy:

Αγαπητή φίλη από το Katar καλώς όρισες στο Forum μας. Δυστυχώς θα επιβεβαιώσω τα όσα σωστά σας είπαν οι ντόπιοι τεχνικοί. Εδώ και δυο μήνες για να σου δώσω όσο πιο απλά να καταλάβεις τι έχει συμβεί ο ΟΤΕ στον δορυφόρο που εκπέμπει πέρασε τα κανάλια του σε μια δέσμη σήματος η όποια είναι πανεύκολη στην λήψη στην Ελλάδα και δύσκολη όσο απομακρύνεσαι από την Ελλάδα. Για αυτό το λόγο εσείς κάτω εκεί δεν έχετε πλέον λήψη. Ο τεχνικός λοιπόν καλώς σας είπε ότι για να είναι πλέον εφικτή σε εσάς η λήψη χρειάζεστε πιάτα τον 2 μέτρων, εγώ θα σου έλεγα ότι χρειάζεστε για την ακρίβεια μεγαλύτερα τον 2.40 μέτρων, αλλιώς δεν μπορείτε να έχετε πλέον πρόσβαση στο πακέτο του ΟΤΕ.

Καταστραφηκαμε!!!!ΚατΑρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ειμαι rookie αλλα θα ηθελα μια επεξηγηση σε οτι αφορα το footprint που βρηκα στο site eutelsat για τον 9Β. Στην περιοχη του Καταρ δειχνει οτι εχει την ενδειξη 42dBW. Αυτο τι σημαινει ακριβως? Καθοριζει την διαμετρο του πιατου? ΕΠισης, υπαρχουν πληροφοριες αν θα γινει το ιδιο και με την Νοβα στο μελλον? Εχει νοημα να απευθυνθουμε ομαδικα στην εταιρια ή δεν θα τους νοιαξει να χασουν καμια 500αρια συνδρομητες ή και περισσοτερους??? Σας ευχαριστω ολους και παλι

Για το θέμα του Footprint Θα δεις Εδώ. η δέσμη που σε ενδιαφέρει είναι Extended Greece. Για την Nova δεν έχουμε κάποια πληροφορία για κάτι αντίστοιχο μέχρι στιγμής. Στο άλλο σου ερώτημα για το αν μπορείτε να κάνετε κάτι δεν νομίζω, από ότι πρέπει να ξέρεις και εσύ η νόμιμη λήψη του πακέτου του ΟΤΕ είναι εντος Ελλάδος. Όποιος το κάνει αυτό εκτός Ελλάδος το κάνει με δικό του ρίσκο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λήψη ΟΤΕ TV εκτός Ελλάδας

Το προβλημα το εχουμε τουλαχιστον 500 ατομα αλλα κανεις δεν εχει απευθυνθει στα γραφεια του ΟΤΕΤΒ καθως πιστευουμε οτι ειμαστε ολοι παρανομοι.

Σωστά, οι υπηρεσίες αφορούν μόνο συνδρομητές στην Ελλάδα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λήψη ΟΤΕ TV εκτός Ελλάδας

Καλημερα, μετα απο αρκετη προσπαθεια καταφερα να βρω 180εκ πιατο σε κομματια
13059349_1000683653333050_1073431939_n.jpg
.
πιστευετε οτι ειναι καλης ποιοτητας κ οτι θα κανει την δουλεια?

Καλημερα! Τη συγκεκριμένη μαρκα δεν την εχω ξαναδει.. Όσο για το αν θα δουλεψει θα πρεπει να το δοκιμασεις. Ειναι πολυ εκτος της δεσμης, βεβαια με το 1.85, αν ειναι και καλης ποιοτητας, ισως να εχεις ελπίδες (αν κρινω με το ποσο αργα σβηνει το σημα εδω. Αν μπορεις να το δοκιμάσεις χωρις να δεσμευτεις για την αγορα του κατοπρου, κανε το (εχουν και ενα σεβαστο κοστος τετοιου μεγεθους). Διαφορετικά, θα σε στεναχωρησω, αλλα η νοβα ειναι μονοδρομος. Αναλογα με τις προτιμήσεις βεβαια, αλλα παντα ισχυει το μη χειρον βέλτιστον, ιδιαιτερα αν υπαρχουν παιδιά στο σπιτι και να θελουμε να ακουν τη γλωσσα.. Όσο για το παρανομοι, ολοι παιρνουν το ρισκο χωρις να περιμένουν ή να εχουν απαιτησεις. Προσωπικά πιστευω πως η νοβα δεν θα κανει τετοια κινηση. Ειναι υπερβολικά πολλοί οι συνδρομητές που εχουν παει τον αποκωδικοποιητή στο "χωριο".

Μια καλή λύση θα ήταν αν ο ΟΤΕ έδινε το πρόγραμμα του συνδρομητικά μέσω web, όχι όμως με την σημερινή μορφή αλλά μέσω application ή browser. Έτσι με μια καλή hide-ip υπηρεσία θα μπορούσε κάποιος άνετα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα οπουδήποτε στον κόσμο. Δεν θα ήταν καλό να το σκεφτεί ο ΟΤΕ; θα είχε περισσότερες πιθανότητες για επιπλέον συνδρομητές.

Καλησπερα, ευχαριστω Kostiko για την απαντηση. Ο τεχνικος αντιμετωπιζει ενα θεμα και θα ηθελα την γνωμη σας για να δω αν ειναι αξιοπιστα αυτα που μου λεει. Θα ερθει να το δοκιμασει αυριο το πρωι αλλα μου λεει οτι το lnb για ku band (televes universal) πρεπει να τροποποιηθει για να μπει πανω στο συγκεκριμενο πιατο. Η τροποποιηση περιλαμβανει να το τρυπησουν και να το "κολλησουν" μαζι με ενα c band lnb. Επειδη αυτα μου φαινονται κινεζικα του ειπα να κανει οτι νομιζει για να προσπαθησουμε. ενα ενδεικτικο κοστος που μου ζητησε ειναι: 37 ευρω εργασια, 32 ευρω το πιατο, 15 ευρω το c band lnb, 7.5 e for ku band lnb , 6 e for cable. Πωσ τα ακουτε εσεις οι ειδικοι??

Καλησπέρα και πάλι. Κοιτά οι τιμές είναι νορμάλ έως και χαμηλές. Σου ζητά 32 ευρώ για ένα πιάτο 1.85 που εδώ το φθηνότερο έχει 200 ευρώ. Βεβαία αυτό με τα 200 είναι επώνυμο ενώ αυτό που μας δείχνεις είναι περισσότερο no name. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα πιάτα παίρνουν LNB φλάντζας μπάντας C ίσως θέλει να κάνει καμία πατέντα με το LNB της KU. Για εμένα η στάση που πρέπει να κρατήσεις εσύ είναι ότι αν τους έχεις ζητήσει ότι γίνει να γίνει για να παίξει ο ΟΤΕ τότε όλα θα είναι καλά αν όχι τότε δεν σου κάνουν αυτά που σου πρόσφερε.

Ευχαριστω πολυ, ναι εχουμε κανει συμφωνια οτι θα του πληρωσω το πιατο μονο αν τα πιασει ολα αλλα ετσι και αλλιως θα του πληρωσω την εργασια καθως αυτο μου φανηκε δικαιο. Σας ευχαριστω και παλι, αν δουλεψει θα ενημερωσω.

Γεια σας και απο εμενα.
Μενω στην Ελβετια και θελω να βαλω ΟΤΕ Tv.
Το φορουμ με εχει βοηθησει πολύ και εχω καταληξει οτι θα ειμαι οκ με ενα πιατο 70-80εκ (απο οτι βλεπω ειμαι οριακα μεσα στη δεσμη).

Οι αποριες μου ειναι οι εξης:
1) Bλεπω οτι ο οτε πλεον στελνει εναν hybrid αποκωδικοποιητη ο οποιος θα συνδεεται και στο μοντεμ. Πιστευετε οτι θα εχουμε θεμα οι του εξωτερικού με αυτο? Θα βλεπει μηπως IP εξωτερικού και θα μπλοκαρει? εαν ναι, ξερει καποιος αν μπορει να χρησιμοποιηθει και χωρις ιντερνετ?
2) Θα κανω καινουρια συνδρομη. Πρεπει να ενεργοποιησω τον αποκωδικοποιητη ελλαδα? Και αν ναι, σκεφτομαι να παρω μονο τον αποκωδικοποιητη χωρις πιατο (θα αγορασω απο εδω πιατο), πως θα μπορεσω να τον ενεργοποιησω ελλαδα χωρις πιατο?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!

Για το πρώτο χωρίς να ειμαι 100% σίγουρος νομίζω οτι δεν είσαι υποχρεωμένος να τον συνδέσεις στο router,άρα δεν θα έχεις πρόβλημα.
Για το δεύτερο καλό θα είναι να είναι ενεργοποιημενη η συνδρομή από εδώ ,και μπορείς να το κάνεις συνδέοντας τον στην κεραία κάποιου φίλου που έχει ΟΤΕ η κάνει λήψη από τις 9Ε.