cPlay: o απόλυτος player

Καλησπέρα...
Μόλις άρχισα να ψιλοβγάζω μια άκρη με το foobar έπεσα πάνω σ' αυτό το thread... και μου άναψαν φωτιές γιατί όντως το cPlay πάιζει πάρα πολύ καλά... όσο μπόρεσα να το ρυθμίσω!!!!

Εχω την Prodigy Cube (έχει ή όχι asio;; μάλλον όχι έτσι δεν είναι; ) και ακουω μετα Grado SR60... αλλά σε λίγο καιρό θα μπορω να το παιζω και με το ηχοσυστημα!!

Ερώτηση Νο1: Τι είναι τα cue files;;
2) Μόνο με Cue Files μπορεις να φτιάξεις playlists ναι;; Απο ο,τι βλέπω τα flac τα παίζει μόνο ένα-ένα...
3) Μπορέι κάποιος να εξηγήσει λίγο και να δωσει κανενα tip για αυτες τις εφαρμογες σε jawa που βρήκα στο παραπάνω post του chriselme για το πως φτιάχνονται τα cue...
4) Με δεδομένη την Cube αν μπορει κανεις ας μου πει έναν μπουσουλα για τις πιο "σωστες" ρυθμίσεις...

Αυτά... Μόνο...
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!-bye-

Last edited:
Καλημέρα σας,
Να πω και γω την άποψή μου.
Με Foobar και πολλά πολλά components, ο CPlayer είναι πολύ πολύ καλύτερος (από ηχητικής πλευράς).
Επιτέλους το Asio4all δούλεψε αν και δεν έχω παίξει ακόμα με buffer κλπ, είναι ακόμα σε default ρυθμίσεις.
Από άποψη χρηστικότητας όντως υπάρχει θέμα, αλλά αξίζει τον κόπο να φτιάξεις cue files.
Σαν ν' ανέβηκα επίπεδο ρε παιδί μου, αφού αναρωτιέμαι γιατί δεν το είχα δοκιμάσει τόσο καιρό ο μπουνταλάς.
BTW χρησιμοποιώ την φτηνή πλην τίμια UCA202.

κυριοι κανετε λαθος.

οι δυο players παιζουν ακριβως το ιδιο.

απο εκει περα ειναι θεμα τι upsampler θα χρησιμοποιηθη

στον καθενα.

στον foobar θελη ψαξιμο ενω στο cplyer υπαρχη ενας πολυ καλος ηδη.

Χωρίς να έχω δοκιμάσει τον cPlay… τείνω να συμφωνήσω με τον Back βάση θεωρίας :-)

Το δικό μου πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με το kernel streaming και το asio4all.
Το πέτυχα με το cPlayer και τώρα 'υχαριστιέμαι μουσικούλα :guitarist:. Απλά συμβιβάζομαι στη δυσχρηστία του.

Τέλικά κάτι κατάφερα με τα cue files...

Στις ρυθμίσεις δεν ξέρω που να καταλήξω... σε σχέση πάντα με τις δυνατότητες της prodigy cube..

κυριοι κανετε λαθος.

οι δυο players παιζουν ακριβως το ιδιο.

απο εκει περα ειναι θεμα τι upsampler θα χρησιμοποιηθη

στον καθενα.

στον foobar θελη ψαξιμο ενω στο cplyer υπαρχη ενας πολυ καλος ηδη.

E τότε δεν κάνουμε λάθος... αν ακούμε το ένα με το "καλό" upsampler ενώ το άλλο χωρις...

Αυτό πως λειτουργεί στο foobar... είναι κάτι σαν add-on;;;

Ασε ρε φιλε....
Εχουμε σαλαταρει τελικα με αυτα τα κλαπατσιπανα:flipout:

Addon-plugin και τα ρεστα παγωτα!!!!!

Αναθεμα την ωρα που ασχοληθηκα!!!!!!

Τωρα κατεβασα τον foobar σε ενα καινουργιο netbook και ενω τα εχω κανει ολα σωστα ,δεν παιζει το KS:rifle::rifle:
Θα το πεταξω απο το παραθυρο...(αυριο ομως γιατι σημερα το χρειαζομαστε:flipout: )

Νομίζω ότι ο Back σωστά το έθεσε - ότι πιθανότατα οι διαφορές προέρχονταν από upsampling.
Και ο τύπος που έγραψε το foobar λ.χ. γράφει ότι:
http://www.foobar2000.org/FAQ
«
Does foobar2000 sound better than other players?
No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.
»

Τώρα ότι υπάρχουν 1002 λόγοι για να παίζει τελικά κάτι καλύτερα ναι υπάρχουν. Αλλά εάν θεωρήσουμε ότι το PC έχει επαρκή επεξεργαστική ισχύ, τα player χρησιμοποιούν την ίδια οδό (e.g. wasapi) , δεν έχουν προβλήματα συγχρονισμού ή buffering, και τα bit που στέλνουν στο driver είναι τα ίδια, τότε μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να αντιληφτούμε διαφορές. Από εκεί και πέρα ναι υπάρχουν driver settings, hardware, και ακόμα 1002 λόγοι.
Αλλά, σίγουρα καθένας μας μπορεί να κάνει τις δοκιμές του και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

Για την προηγούμενη ερώτηση οκ το βρηκα!
Ποιό resampler χρησιμοποιούμε όμως; Να υποθέσω το SoX και όχι το PPHS...

Μέχρι στιγμής... και οι δυο players με Asio4All και με SoX/VHQ/Στα 48kHz(πιο πάνω δεν δουλεύει το Asio4all στο foobar)/χωρις aliasing/linear phase/passband99.

Οπως λέει και ο backousis πιο πάνω παίζουν το ίδιο καλά... ή εγω δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά... τουλάχιστον με τα ProdigyCube/GradoSR60...

δεν ειναι ολοι οι players το ιδιο αλλα αυτοι που δινουν bitperfect εξοδο ειναι.

μεχρι να ανακαλυψω τον cplayer επαιζα με τον foobar χωρις upsampler αφου

ο phss εδινε χειροτερο αποτελεσμα.

οταν ο cplayer επαιξε καλυτερα δεν μπορουσα να το δεχτω βαση θεωριας.

ψαχνοντας το λιγο παραπανω βρηκα οτι ο cplay εχει ενα εξαιρετικο

upsampler.

αφαιρωντας τον οι δυο player επαιξαν ακριβως το ιδιο.

λογω της δυσχρηστιας του cplay εψαξα και βρηκα οτι ο resox υπαρχη και για

το foobar.

τον κατεβασα τον εβαλα και ειμαι μια χαρα.

το αποτελεσμα μεταξυ foobar με upsampler και cplay με upsampler δεν ειναι

ακριβως ιδιο αλλα ειναι εφαμιλλο ηχητικα.

κατεβαστε τον απο το Link του hydrogen audio.

οσο για asio 4ll kernel κλπ τα ιδια προβληματα ειχα με τα xp.

μολις εβαλα vista με wasapi τελειωσαν τα προβληματα

μολις εβαλα vista με wasapi τελειωσαν τα προβληματα

Αυτή είναι πολλές φορές και η δική μου συμβουλή. Καθώς είναι απλή λιτή και απέριττη συνταγή.