CPU: Pentium 4 -> 3.4 GHz (mod.650) ή Pentium D -> 2.8 GHz (mod.820)??

Με τρώει ο pwpos μου και δεν ησυχάζω. Να θέσω, λοιπόν, ξανά την ερώτηση:

Έχω δημιουργήσει ένα βοηθητικό PC, που ξεκίνησε από την ανάγκη να "γεμίσω" ένα μικρό κουτί, το οποίο είχα πάρει για να του βάλω μέσα πολλούς δίσκους αποθηκευτικών αναγκών.

Στην πορεία, βρήκα μεταχειρισμένα:

Μια μητρική Asus P5LD2 με μνήμη RAM 1GB
Έναν επεξεργαστή Pentium D-> 2.8 GHz (mod.820)
Μια κάρτα γραφικών Asus ATI EAX1900XT 512MB
Μια Creative X-Fi Extreme Audio
Κάτι σκληρούς (αυτούς καινούργιους), συν κάτι άλλα περιφεριακά

και νάτο το PCάκι το βοηθητικό, που τείνει να μετεξελιχθεί σε δεύτερο κύριο.

Φοβάμαι, όμως πως αν του ζητήσω να κάνει κάτι τις παραπάνω, θα μου κολώνει.

Βρήκα στη γύρα (καινούργιο) έναν Pentium 4 ->3.4 Ghz (mod.650), κάτω από 80 ευρώ. Επειδή το έξοδο δεν είναι μεγάλο, σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο.

Να διευκρινήσω:

Το PCάκι θα δουλεύει για storage, back-up και αντιγραφή DVDs και ίσως αργότερα να του προσθέσω και κανένα drive HD (HD-DVD ή BD, θα δούμε), για αναπαραγωγή και εγγραφές.

Υ.Γ.:
Να πω ακόμα πως έχω βρει έναν Pentium D ->3.4GHz (mod.945) στα 150 Ευρώ, αλλά τον θεωρώ ακριβό. Τέλος, δεν έχω σκεφτεί αν με κανένα κατοστάρικο υπάρχει κανένας Core Duo ή Core 2 Duo, μικρότερης συχνότητας λειτουργίας, βέβαια, που ίσως έκανε καλύτερα την δουλειά

Γνώμες;

Last edited:
Παναγιωτη για τις εφαρμοφες που τον χρειαζεσαι ειναι μια χαρα.Ισως οταν μελλοντικα του ζητησεις HD αναπαραγωγη ή εγγραφη να ζοριστει αλλα μεχρι τοτε...Τα ιδια κανω με ενα P4 στα 3.0Ghz τριετιας χωρις κανενα προβλημα.Παντως περα απο τις οποιες μελλοντικες εφαρμογες η συγκεκριμενη συνθεση μπορει να σε καλυψει για πολλα χρονια σαν αποθηκευτικο μεσο ή σαν music server.

Last edited:
Παναγιωτη για τις εφαρμοφες που τον χρειαζεσαι ειναι μια χαρα.Ισως οταν μελλοντικα του ζητησεις HD αναπαραγωγη ή εγγραφη να ζοριστει αλλα μεχρι τοτε...Τα ιδια κανω με ενα P4 στα 3.0Ghz τριετιας χωρις κανενα προβλημα.Παντως περα απο τις οποιες μελλοντικες εφαρμογες η συγκεκριμενη συνθεση μπορει να σε καλυψει για πολλα χρονια σαν αποθηκευτικο μεσο ή σαν music server.

Audio Φίιλε μου, είπες την λέξη-κλειδί:

"Ισως οταν μελλοντικα του ζητησεις HD αναπαραγωγη ή εγγραφη να ζοριστει.."

Αυτό είναι ακριβώς που σκέφτομαι. Και η ερώτηση για τον P4->3.4 GHz ή ακόμα και για τον PD->3.4 GHz έχει αυτό το νόημα. Αν ζοριστεί με τον 2.8GHz, κάποιος από τους παραπάνω θα έλυνε το πρόβλημα;

Αυτό είναι που ρωτάω, με την έννοια ότι τώρα που τον στήνω είναι η ώρα για την αλλαγή, αλλά με φτηνό τρόπο.

Ολα ειναι θεμα χρηματων και αν σκοπευεις να "επενδυσεις" στο συστημα αυτο.Αν λοιπον δεν ειναι προβλημα τα χρηματα τοτε αγορασε τον πιο γρηγορο dual core που σηκωνει η μητρικη σου.Στη θεση σου ομως θα αγοραζα αυτον με τα 80 και θα εκανα τη δουλεια μου.Οταν θα πεσουν οι τιμες στα HD, BR και οταν θα εχουμε και υλικο βλεπουμε τι θα κανουμε.

Audio Φίιλε μου, είπες την λέξη-κλειδί:

"Ισως οταν μελλοντικα του ζητησεις HD αναπαραγωγη ή εγγραφη να ζοριστει.."

Αυτό είναι ακριβώς που σκέφτομαι. Και η ερώτηση για τον P4->3.4 GHz ή ακόμα και για τον PD->3.4 GHz έχει αυτό το νόημα. Αν ζοριστεί με τον 2.8GHz, κάποιος από τους παραπάνω θα έλυνε το πρόβλημα;

Αυτό είναι που ρωτάω, με την έννοια ότι τώρα που τον στήνω είναι η ώρα για την αλλαγή, αλλά με φτηνό τρόπο.

Βασικά για χρήση σε file server ή και HTPC ο υπάρχον dual core που έχεις είναι σαφέστατα ανώτερος από τον single core [email protected], άρα δεν υπάρχει θέμα. O Pentium D 945 έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά στα 150 είναι ακριβός, και πολύ πιθανά δεν θα επαρκεί για HD DVD / BluRay playback, οπότε μάλλον για την ώρα κάθεσαι με τον 820 μέχρι να χρειαστείς δυνατότητες HD DVD /BluRay. Τότε, βλέπουμε...

Τότε, βλέπουμε...

Μέχρι τότε, -λογικά- πιο φτηνά θα έρθει η αγορά μιας νεας καρτας γραφικών με ενσωματωμένη h/w επιτάχυνση για HD (ανοιξε ήδη ο δρόμος με τις nvidia 8500/8600, με κόστος από 80 ), παρά η αγορά ενός νέου και ισχυρού επεξεργαστή...

Απάντηση: CPU: Pentium 4 -> 3.4 GHz (mod.650) ή Pentium D -> 2.8 GHz (mod.820)??

Ο συνδιασμός ενός Dxxx με τις νέες κάρτες είναι η καλύτερη λύση , και επεξεργαστής για καλυτερες επιδόσεις και κάρτα γραφικών για να μην μασάει ο επεξεργαστής ...

Δημήτρη, και οι άλλοι, σας ευχαριστώ όλους σας.

Αν όπως λες ακόμα και ο Pentium D των 3.4GHz ίσως είναι λίγος, τότε ναι, προτιμώ να μείνω στον υπάρχοντα 2.8GHz.

Να πω ακόμα πως σήμερα, βρίσκω κοντά στα 190 Ευρώ Core 2 Duo στα 2.13Ghz, που δεν ξέρω αν πράγματι θα έκανε την διαφορά.

Re: Απάντηση: CPU: Pentium 4 -> 3.4 GHz (mod.650) ή Pentium D -> 2.8 GHz (mod.820)??

Ρε συ Παναγιώτη, μήπως να ανοίγαμε ένα κλάμπ? -bye-
Μέσα...

Πώς να το πούμε όμως??

The Amateur PC Clum of Greek Hi-Enders?

The Audiophiles PC Club of Greece?

Δεν ξέρω, βρες και συ τίποτα :flipout: