Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

η μεγαλη διαφορα μεταξυ ενος μεγαλου σενταν και ενος suv ειναι η αεροδυναμικη.τα περισσοτερα suv ειναι σαν τουβλα κοντρα στον αερα.γι αυτο και δεν πρεπει να δινουμε μεγαλη σημασια στις μετρησεις καταναλωσεις των εταιριων.ασ μετρησουν ενα suv τι καταναλωνει πηγαινοντας με 160 χ.α.ω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Για εμενα δεν τειθεται θεμα συγκρισης των δυο καθως αλλες αναγκες καλυπτει το ενα και αλλες το αλλο.

Θεωρητικά πάντα. Διότι το τι SUV κυκλοφορεί π.χ. στο κέντρο της Γλυφάδας δε λέγεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Το καλυτερο θα ηταν να οδηγουσαμε diesel τα οποια προσφερουν μεγαλυτερη οικονομια καυσιμου απο τα υβριδικα.

Πχ. VW Polo Bluemotion , 3.7 lt ανα 100 Km...

http://www.telegraph.co.uk/motoring/main.jhtml?xml=/motoring/2007/05/12/nosplit/mfpolo12.xml

Δεν διαφωνώ μαζί σου Γιάννη, :grinning-smiley-043ωστόσο η ποιότητα και η καθαρότητα του καυσίμου σε σχέση με την αυξημένη τιμή και την νοθεία οδηγεί άλλους συνειρμούς, άλλωστε τι το συζητάμε όταν για την Αθήνα το ντήζελ είναι όνειρο.

εγω μεχρι τον οκτωβρη δουλευα στην μουρουζη στο κολωνακι.το τι καγιεν και χαμερ ειδαν τα ματια μου δεν περιγραφεται.και τα παραταγανε και πανω στις γωνιες κλεινοντας τους δρομους

Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Παράδειγμα,η σύζυγος με Toyota Yaris.Λόγω κουβέντας με παρακαθήμενη φίλη της,δεν...αντελήφθει,ότι άναψε κόκκινο κι προκάλεσε πολλαπλή καραμπόλα με 50-60 χιλιόμετρα και με 4 άλλα σταματημένα στο φανάρι αμάξια.Αποτέλεσμα;

Του αμέσως μπροστά Honda Civic το πίσω μέρος έφθασε όλο στο πίσω κάθισμα ενώ έπαθαν και σοβαρές ζημιές οι πισω πόρτες,του αμέσως επόμενου Golf κάτι λιγότερο και τ' άλλα δύο έπαθαν επίσης αρκετές ζημιές.
Του Yaris καταστράφηκε ο προφυλακτήρας,έσπασαν μερικά συνδετικά-απορροφητικά ελάσματα και στράβωσε ελάχιστα η μπροστινή άκρη του ψυγείου...

Μιλαμε για το καινουργιο Yaris που κυκλοφορει εδω και 2 χρονια περιπου? Γιατι ενας γνωστος μου που τον ακουμπησαν στο παρκαρισμα του εφυγε ολος ο προφυλακτηρας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Μιλαμε για το καινουργιο Yaris που κυκλοφορει εδω και 2 χρονια περιπου? Γιατι ενας γνωστος μου που τον ακουμπησαν στο παρκαρισμα του εφυγε ολος ο προφυλακτηρας...

Οχι του 2002.

Τα SUV εκτός του ότι καταναλώνουν περισσότερο είναι και απαράδεκτα στην οδική τους συμπεριφορά
(συγκρίνοντας πάντα με τα αντίστοιχα επιβατηγά).

Τα SUV εκτός του ότι καταναλώνουν περισσότερο είναι και απαράδεκτα στην οδική τους συμπεριφορά

Eχεις οδηγησει ποτε BMW Χ5? Δεν εχει μεγαλη διαφορα στην αισθηση απο μια 5αρα σενταν.

Έχω οδηγήσει τα περισσότερα SUV( απο Honda HRV μέχρι το μεγάλο Toyota Cruiser).Δεν είναι απλά απαράδεκτα σε σχέση με τα επιβατικά ΙΧ,είναι επικίνδυνα.Ιδιαίτερα γι' άπειρους οδηγούς και με ταχύτητες πάνω απο 130-140 χιλιόμετρα.Κυριολεκτικά πλέουν,ενώ άν υπάρχει ισχυρός πλευρικός άνεμος(κάποιες φορές είναι και τοπικός....),μπορούν να φύγουν ακόμα και μέχρι μια λώρίδα.Μου έχει συμβεί κι απλά ήμουν τυχερός που δεν υπήρχε παρακείμενο αμάξι...

Ωστόσο δεν φταίνε τα ίδια,φταίμε εμείς που τα χρησιμοποιούμε για διαφορετικούς λόγους απ' ότι φτιάχτηκαν.Δεν είναι φόρμουλες και δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες.

Έχω οδηγήσει τα περισσότερα SUV( απο Honda HRV μέχρι το μεγάλο Toyota Cruiser).Δεν είναι απλά απαράδεκτα σε σχέση με τα επιβατικά ΙΧ,είναι επικίνδυνα.Ιδιαίτερα γι' άπειρους οδηγούς και με ταχύτητες πάνω απο 130-140 χιλιόμετρα.Κυριολεκτικά πλέουν,ενώ άν υπάρχει ισχυρός πλευρικός άνεμος(κάποιες φορές είναι και τοπικός....),μπορούν να φύγουν ακόμα και μέχρι μια λώρίδα.Μου έχει συμβεί κι απλά ήμουν τυχερός που δεν υπήρχε παρακείμενο αμάξι...

Ωστόσο δεν φταίνε τα ίδια,φταίμε εμείς που τα χρησιμοποιούμε για διαφορετικούς λόγους απ' ότι φτιάχτηκαν.Δεν είναι φόρμουλες και δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες.

προφανώς δεν έχεις οδηγήσει αρκετά τότε...

μετά από 7 χρόνια σε υπηρεσιακά τύπου terrano και με συνεχή οδήγηση επί 8ωρο σε απίστευτες συνθήκες, καταδιώξεις κλπ, θεωρώ τα SUV το μέλλον των αυτοκινήτων. Γι'αυτό ο κόσμος τα αγοράζει.

1. Είναι ξεκούραστα στην οδήγηση. Μπορείς να οδηγείς για ώρες...

2. Τα περί ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ κατανάλωσης καυσίμου είναι μύθος. Το diesel terrano 2.7 "έκαιγε" μετά από περίπου 1.000.000 χλμ εντός πόλης και υπό συνθήκες τρέλας 10-11 λίτρα στα εκατό χλμ. Το 2λιτρο βενζίνης Χ3 καίει 11 λίτρα εκτός και περίπου 13 εντός, όταν το 1.6 FSI νέο passat που είχα ήταν στα 10-11 λίτρα.

3. Περί ταχύτητας: με το Χ3 είμαι μόνιμα στα 140-160 χλμ. Με συνήθη ταχύτητα τα 150. Ούτε θόρυβος, ούτε τραντάγματα, ούτε πλαγιολισθήσεις ούτε λοιπά παραμύθια... Σταθερότατο, αξιοπιστότατο και οδηγικά αλάνθαστο. Γι'αυτό και το χρυσο-πληρώνεις βέβαια...

4. Καλύτερη θέση οδήγησης, καλύτερη ορατότητα για τον οδηγό και φυσικά καλύτερη ασφάλεια. Γι'αυτό τα προτιμούν πλέον οι γυναίκες (ευκολότερη οδήγηση) και οι έχοντες τέκνα οικογενειάρχες σαν και του λόγου μου...

5. Σχετικά δε με την ασφάλεια, ξέρω ότι για όσο διάστημα ήμουν στην υπηρεσία δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο από ατύχημα με terrano. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο για τα τύπου ΙΧ...

Eχεις οδηγησει ποτε BMW Χ5? Δεν εχει μεγαλη διαφορα στην αισθηση απο μια 5αρα σενταν.

Και πως στρίβει σε σχέση με μια μεγάλη σενταν 5άρα;

Να το θέσω αλλιώς:

Μία Cayenne turbo με μία 911 turbo. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψω ότι οι σχεδόν δυόμιση τόνοι "πάνε" τo ίδιο με τον ενάμιση. Για να μη μιλήσω για το κέντρο βάρους και μας πάρουνε οι μηχανικοί με τα αβγά!!!

Pleo,

Δε ξερω για τα υπολοιπα suv αλλα η cayenne οχι απλα στρίβει στριβει και με τις πάντες. Το αυτοκίνητο αυτο ειναι πολυ μπροστα σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (πέρα των επιδόσεων) και ας το κοροιδευουν που εχει γεμίσει ο τόπος με δαυτα...

Συμπέρασμα: Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την μετωπική η πλαγιομετωπική και έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ενα μικρό και μια μαούνα ...επιλέξτε το μικρό!

προφανώς δεν έχεις οδηγήσει αρκετά τότε...

μετά από 7 χρόνια σε υπηρεσιακά τύπου terrano και με συνεχή οδήγηση επί 8ωρο σε απίστευτες συνθήκες, καταδιώξεις κλπ, θεωρώ τα SUV το μέλλον των αυτοκινήτων. Γι'αυτό ο κόσμος τα αγοράζει.

1. Είναι ξεκούραστα στην οδήγηση. Μπορείς να οδηγείς για ώρες...

2. Τα περί ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ κατανάλωσης καυσίμου είναι μύθος. Το diesel terrano 2.7 "έκαιγε" μετά από περίπου 1.000.000 χλμ εντός πόλης και υπό συνθήκες τρέλας 10-11 λίτρα στα εκατό χλμ. Το 2λιτρο βενζίνης Χ3 καίει 11 λίτρα εκτός και περίπου 13 εντός, όταν το 1.6 FSI νέο passat που είχα ήταν στα 10-11 λίτρα.

3. Περί ταχύτητας: με το Χ3 είμαι μόνιμα στα 140-160 χλμ. Με συνήθη ταχύτητα τα 150. Ούτε θόρυβος, ούτε τραντάγματα, ούτε πλαγιολισθήσεις ούτε λοιπά παραμύθια... Σταθερότατο, αξιοπιστότατο και οδηγικά αλάνθαστο. Γι'αυτό και το χρυσο-πληρώνεις βέβαια...

4. Καλύτερη θέση οδήγησης, καλύτερη ορατότητα για τον οδηγό και φυσικά καλύτερη ασφάλεια. Γι'αυτό τα προτιμούν πλέον οι γυναίκες (ευκολότερη οδήγηση) και οι έχοντες τέκνα οικογενειάρχες σαν και του λόγου μου...

5. Σχετικά δε με την ασφάλεια, ξέρω ότι για όσο διάστημα ήμουν στην υπηρεσία δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο από ατύχημα με terrano. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο για τα τύπου ΙΧ...

1) το ίδιο ισχύει και για sedan ίδιας αξίας ... άσε που κάνεις το λάθος της πολύωρης οδήγησης ... πάντα μικρά διαλείμματα για περισσότερες από 3 ώρες
2) το diesel σε μικρό αυτοκίνητο δεν ξεπερνάει τα 5 λίτρα ... οικονομία μέσα στην πόλη
3) άλλο ένα λάθος ... sedan ίδιας αξίας καίει πάντα λιγότερο και είναι πολύ πιο σταθερό
4) α)σχετικό β) πάλι σχετικό γ) υπερ σου καλύτερη ασφάλεια , κατά του άλλου που τον σκοτώνεις ... γυναίκες με SUV = δολοφόνοι ... επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχουν καλή αίσθηση του χώρου , και δυστυχώς δίπλωμα στο χέρι χωρίς ικανή οδηγητική ικανότητα ...
5) είναι καλό να το ακούω , ΑΛΛΑ ! τα οχήματα off road είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένο σκοπό , όχι για βόλτες στην πόλη και σε στενούς δρόμους

ΥΓ οφείλεις να δεις το νέο Lancia Δέλτα που έχει φανταστικούς χώρους και υπεραρκετό για οικογενειάρχη ... γενικά για τους οικογενειάρχες υπάρχει η κατηγορία των Caravan με μεγάλη ποικιλία ...

Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Pleo,

Δε ξερω για τα υπολοιπα suv αλλα η cayenne οχι απλα στρίβει στριβει και με τις πάντες. Το αυτοκίνητο αυτο ειναι πολυ μπροστα σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (πέρα των επιδόσεων) και ας το κοροιδευουν που εχει γεμίσει ο τόπος με δαυτα...

Πως στρίβει σε σχέση με το αντίστοιχο δρόμου λέμε, γι' αυτό και πρέπει να μου πεις πως ανεβαίνει την Πάρνηθα η 911 και πως η Cayenne.

Μιας και ειπες για Πάρνηθα, ανεβαινεις μια χαρα μέχρι πάνω και χωρίς καθυστερήσεις χωρις ομως το "παιχνιδι" στις στροφές της 911 (οπως και να το κανουμε ειναι αλλη αισθηση) αλλα το παιρνεις μετα στους χωματόδρομους που δεν μπαινει αυτη...

ααα και το εχω δοκιμάσει.... ετσι?

Και από χρόνους; Αίσθηση στο όριο;

Μήπως τελικά η Porsche πρέπει να στέλνει Cayenne στο Νίμπουργκρινγκ για να σπάσει το ρεκόρ;

Κι εγώ θεωρώ ότι η Cayenne δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα... τρακτέρ και αγροτικά (μα καμμία απολύτως) όμως φοβάμαι ότι τους νόμους της φυσικής δεν τους ανατρέπει τελικά.

Απάντηση: Re: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Κι εγώ θεωρώ ότι η Cayenne δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα... τρακτέρ και αγροτικά (μα καμμία απολύτως) όμως φοβάμαι ότι τους νόμους της φυσικής δεν τους ανατρέπει τελικά.

Έχεις οδηγήσει ποτέ σου κανένα από αυτά τα "τρακτέρ και αγροτικά " όπως λές; Κανένα Χ5 κανένα ή κανένα Land Cruiser ας πούμε;

Τα σύγχρονα SUV είναι πολύ καλά αυτοκίνητα για την χρήση που προορίζονται και έχουν εξελιχθεί σε πολλούς τομείς.

Δεν είναι όμως καλύτερα από ίδιας αξίας αυτοκίνητα όσον αφορά την οδική τους συμπεριφορά σε ασφάλτινο οδόστρωμα. Γιά την ακρίβεια είναι σίγουρα χειρότερα.

Το πρόβλημα με τα SUV δεν είναι με τα αυτοκίνητα.
Το πρόβλημα είναι με την ψευδαίσθηση ασφάλειας και υπεροχής που δημιουργούν σε μεγάλη μερίδα άπειρων οδηγών . (λόγω βάρους , ύψους , μεγέθους γενικά , υψηλής θέσης οδήγησης – που δημιουργεί και εσφαλμένη αίσθηση της ταχύτητας κ.λ.π.).

Δεν είναι τυχαίο που επιλέγονται από μεγάλες μερίδες φοβισμένων οδηγών.