Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

έχω την εντύπωση ότι δεν έχετε οδηγήσει κάποιο σύγχρονο suv γι'αυτό οι κρίσεις για την οδηγική του συμπεριφορά κλπ, γιατί διαβάζω μόνον εικασίες.

Το χειρότερο δε είναι ότι τα ίδια διαβάζω και σε περιοδικά από δήθεν ειδικούς 25άρηδες που έχουν πάρει κάποια αυτοκίνητα μόνο για test-drive στην Αθήνα, άντε μέχρι το Σούνιο.

Ξαφνικά, όλοι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι που προτιμούν τα SUV είναι ηλίθιοι, επιδειξίες νεόπλουτοι, ή γυναίκες που θα έπρεπε να ασχολούνται με την κουζίνα τους γιατί πώς να το κάνουμε, δεν έχουν αίσθηση του χώρου όπως διάβασα πιο πάνω, άρα αφαιρέστε τους τα διπλώματα για να κυκλοφορούν οι "πιλότοι".

Θα σας παρότρυνα να πάτε σε κάποια αντιπροσωπία και να κάνετε 1 test-drive , αλλά δυστυχώς δεν δίνουν τα αυτοκίνητα όπως στο εξωτερικό για κάποιες μέρες ώστε να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη άποψη.

η σύγκριση δε του cayenne και της 911 είναι μακράν πολύ άστοχη, εκτός αν στην 911 χωρά μια τετραμελής οικογένεια και τα μπαγκάζια της για να πάει Θεσσαλονίκη-Στοκχόλμη χειμωνιάτικα όπως κάνω εγώ με το Χ3...

κοίτα φίλε pomolo, οι Αμερικάνοι έχουν φτηνή βενζίνα, φτηνά αμάξια ,parking και μεγάλους δρόμους...

οι Αθηναίοι τα πληρώνουν χρυσά η βενζίνα τσούζει και τα parking είναι είδος πολυτελείας.

Ποιο το νόημα έχει να κυκλοφορείς με SUV στην Αθήνα? Το μόνο που έχω καταλήξει είναι το prestige (ήμαρτον).

Αναλύω λίγο περισσότερο κάτι που ανέφερε ο Ηλίας Κ. λίγο πιο πάνω: Επειδή στο SUV κάθεσαι ψηλότερα, σου δίνει την αίσθηση ότι πας με μικρότερη ταχύτητα και ενστικτωδώς αυξάνεις. Αυτό, σύμφωνα με άρθρο που διάβασα πρόσφατα (νομίζω στην Καθημερινή), δεν είναι εικασία, έχει προκύψει από στατιστικές.

Μήπως λοιπόν κάποιες από τις αρετές που αναφέρονται είναι περισσότερο ψευδαισθήσεις παρά πραγματικά γεγονότα;

Nα πούμε και καμία αλήθεια, σε καμία περίπτωση δεν καίνε λιγότερο από ένα σεντάν ίδιων κυβικών, ίσως επειδή τα πιο πολλά έχουν μόνιμη τερακίνηση.´
Περισσότερη πολιτισμένη συμπεριφορά για μένα έχουν τα Χ3 & Χ5, αλλα και το CRV με το RAV.
Να προσθέσω ότι ποτέ δεν κινούμαστε σε στροφές με υψηλές ταχύτητες μιας και λόγο ύψους είναι επικύνδυνο.
Σχετικό παράδειγμα γιαυτό είχα πριν κανά μήνα με το Tiguan, το οποίο είναι για μένα ένα πολύ επικύνδυνο αυτοκίνητο και θέλει μεγάλη προσοχή κατά την οδήγηση.
Καλό Σαβατοκύριακο.

Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Το χειρότερο δε είναι ότι τα ίδια διαβάζω και σε περιοδικά από δήθεν ειδικούς 25άρηδες που έχουν πάρει κάποια αυτοκίνητα μόνο για test-drive στην Αθήνα, άντε μέχρι το Σούνιο.

Ξαφνικά, όλοι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι που προτιμούν τα SUV είναι ηλίθιοι, επιδειξίες νεόπλουτοι, ή γυναίκες που θα έπρεπε να ασχολούνται με την κουζίνα τους γιατί πώς να το κάνουμε, δεν έχουν αίσθηση του χώρου όπως διάβασα πιο πάνω, άρα αφαιρέστε τους τα διπλώματα για να κυκλοφορούν οι "πιλότοι".

α) δεν διαβάζω (πια) περιοδικά. Οτι πω, είναι τα συμπεράσματα μου από τους δρόμους μας.
β) ναι, όταν οδηγεί γυναίκα SUV, δεν χωράμε. Δυστυχώς (λόγο ύψους?)δεν έχουν αντίληψη πόσο χώρο αφήνουν από τα δεξιά τους, και σε στενούς δρόμους διπλής κατεύθυνσης, με μια λωρίδα ανά κυκλοφορία (και παρκαρισμένα αριστερά - δεξιά), μαζεύω αναγκαστικά καθρέφτες, ή περνάω χιλιοστό από το παρκαρισμένο δεξιά μου! Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά είναι η επιβεβαίωση του κανόνα.
γ) ναι, όταν οδηγούν άντρες SUV, έχουν την αντίληψη ότι το κινητό τους περίπτερο είναι ο άρχοντας του δρόμου, αριστερή λωρίδα καβατζωμένη μόνιμα, και συμπεριφορά racer... Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά είναι η επιβεβαίωση του κανόνα.

Είναι όπως το λές Lepton.

Τα SUV προσφέρουν χώρους – ελκτική δύναμη – κίνηση εκτός δρόμου. Τέλος.

Δεν έχουν κανένα άλλο οδηγικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με οχήματα ίσης αξίας (και μικρότερης μάλιστα)

Δίνουν ψευδαίσθηση υπεροχής απλώς έναντι των άλλων οχημάτων – όχι έναντι του δρόμου (αυτού καθ’ εαυτού). Στην απολαυστική οδήγηση «μάχεσαι» με τον δρόμο όχι με τα άλλα αυτοκίνητα.

Σε ένα ιδεατό ταξίδι σε ασφαλτόδρομο χωρίς κανένα άλλο όχημα υστερούν σε όλα. Είναι αργά – δυσκίνητα – ογκώδη – δαπανηρά .

Υ.Γ. επειδή είμαι και εγώ κάτοχος (και) ενός μεγάλου SUV τώρα τελευταία νοιώθω λίγο δεινόσαυρος με αυτό.

Καλο ΣΒK. και προσοχή στο δρόμο σε όλους

κοίτα φίλε pomolo, οι Αμερικάνοι έχουν φτηνή βενζίνα, φτηνά αμάξια ,parking και μεγάλους δρόμους...

οι Αθηναίοι τα πληρώνουν χρυσά η βενζίνα τσούζει και τα parking είναι είδος πολυτελείας.

Ποιο το νόημα έχει να κυκλοφορείς με SUV στην Αθήνα? Το μόνο που έχω καταλήξει είναι το prestige (ήμαρτον).

Ακριβώς!!!

Επειδή τα αυτοκίνητα είναι ένα άλλο από τα χόμπι μου και ασχολούμαι ιδιαίτερα, σας αναφέρω ότι οι περισσότεροι θάνατοι με SUV είναι από ανατροπές και όχι από μετωπικές διότι τα περισσότερα SUV ανατρέπονται εύκολα.

Αν πούμε το υποθετικό σενάριο ότι ένας οδηγός SUV κάνει ένα απότομο ελιγμό για να μην τρακάρει μετωπικά με ένα άλλο αυτοκίνητο, οι πιθανότητες να ανατραπεί είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι ένα σενταν και σκεφτήτε πόσες τούμπες θα κάνει αν τον ελιγμό τον κάνει με μεγάλη ταχύτητα στην εθνική.....

Επίσης στο crash test το 500αράκι τα πήγε περίφημα σε σχέση με ένα αυτοκίνητο 10ετίας.
Το AutoMotor Und Sport είχε κάνει παλαιότερα crash test μεταξύ ενός Nissan Patrol και ενός Golf 3 και τα αποτελέσματα ήταν πολύ χειρότερα για το (τότε) Golf από ότι για το σημερινό 500αράκι.

Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Nα πούμε και καμία αλήθεια, σε καμία περίπτωση δεν καίνε λιγότερο από ένα σεντάν ίδιων κυβικών, ίσως επειδή τα πιο πολλά έχουν μόνιμη τερακίνηση.´
Περισσότερη πολιτισμένη συμπεριφορά για μένα έχουν τα Χ3 & Χ5, αλλα και το CRV με το RAV.
Να προσθέσω ότι ποτέ δεν κινούμαστε σε στροφές με υψηλές ταχύτητες μιας και λόγο ύψους είναι επικύνδυνο.
Σχετικό παράδειγμα γιαυτό είχα πριν κανά μήνα με το Tiguan, το οποίο είναι για μένα ένα πολύ επικύνδυνο αυτοκίνητο και θέλει μεγάλη προσοχή κατά την οδήγηση.
Καλό Σαβατοκύριακο.

Καταρχήν ΑΝ δεν θες να καεί πάμε σε 1000αρι όλα τα άλλα πονάνε.
Eχω βαρεθεί να το ταΐζω.

Σιμο, με το slk έχω κάνει πολλά ταξίδια με το Tiguan έκανα ακριβώς την προηγουμένη εβδομάδα που πήγα Ζάκυνθο.

Σε αντίθεση με αυτό που γραφεί ο Λεύτερης το SUV επειδή είναι ψηλό αυτοκίνητο με τρομάζει στις στροφές, ενώ στο άλλο είμαι πίτα κάτω.

Λοιπόν κατά το ταξίδι πάει άνετα στα 150 αρκεί να μην κάνεις μ…κιες και το τιμόνι ακούει σε όλες τις εντολές.
Επίσης μπορώ να πω ότι ήταν ξεκούραστο αν και μου αρέσει να οδηγώ χαμηλά και ξαπλωτός.

Αυτό που ΔΕΝ μου αρέσει αλλα δεν μπορεί να τα θες και όλα από 30.000 είναι το απότομο φρενάρισμα μετά τα 150 αλλιώς δεν θα υπήρχαν και τα ποιο ακριβά αυτοκίνητα.
Ο κινητήρας δε για 1400 είναι καταπληκτικός … όπως ολοι οι ΤFSI

Tελος, πιστεύω ότι το μέλλον είναι SUV επειδή δεν βρίζεις στις Ελληνικές λακκούβες, μπορεί να πας εκεί που δεν πάει ένα κανονικό αυτοκίνητο.
Για διακοπές είναι highly recommended, για την πόλη παίρνω το metro.

συμφωνώ ότι δεν είναι για το κέντρο της Αθήνας, άλλωστε κανένα 4τροχο δεν είναι, όταν μιλάμε για το parking ή την κατανάλωση ή την ευκολία μετακίνησης στα στενά της πόλης. Δεν είναι για σύγκριση... αλλά ούτε τα ferrari ή τα porsche ή η 750 ή η S-Klasse είναι για τέτοιες συνθήκες...

Σχετικά με τα ατυχήματα και την οδηγική συμπεριφορά: έχοντας: 7 χρόνια Χ 320 ημέρες Χ 8 ώρες σε Terrano σε οποιεσδήποτε ακραίες συνθήκες οδήγησης μπορεί να φανταστεί κάποιος ως οδηγός ή συνοδηγός, τολμώ να πώ ότι τα οδηγικά μειονεκτήματα και τα περί ανατροπών δεν τα είδα πουθενά. Ξέρω δε, ότι μετά το 8ωρο κατεβαίνοντας από 1 terrano δεν συγκρίνονταν με την κούραση/θάνατο που ένοιωθες όταν κατέβαινες από 1 xsara ή octavia.

Σίγουρα, ένα sedan ή coupe κάθεται καλύτερα στο δρόμο, αλλά ΕΛΕΟΣ! Δεν είμαστε πιλότοι F1! μπορεί πολλοί να νοιώθουν έτσι οδηγώντας κάποιο rallye ή vts 10ετίας, αλλά τί να κάνουμε... ούτε οι δρόμοι μας πίστες! οπότε ας προσγειωθούμε λιγουλάκι στα περί ταχύτητας, ελιγμών, κλπ. :FSGSFGS4:

Πισω στο θεμα μας
Αν και δεν εχω δει ολο το φιλμ, λογω λαθους στο προγραμμα του υπολογιστη μου, νομιζω οτι το τεστ αυτο θελει να μας δειξει οτι το λαθος δεν ειναι στο Φιατ αλλα στο Αουντι. Μαλλον το πως ειναι κατασκευσμενο μπροστα. Δεν εχει την απαιτουμενη μαλακωτητα για να αποροφησει ενδεχωμενη συγκρουση με μικρωτερο αυτοκινητο, η πλειοψηφια σους δρομους σημερα.Και φαινεται καθαρα στα πρωτα δευτερολεπτα, οτι το δοκαρι που θα επρεπε να υπηρχε μπροστα για αυτο ακριβως το λογο, ειναι τοποθετημενο πολυ ψιλα! Το ιδιο ειχε παρατηρησει και το ADAC σε πρωηγουμενο τεστ μεταξυ SUV Βολβο και γκολφ, το οποιο ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο το Φιατ 500. Απλα το δοκαρι του Βολβο ηταν πολυ ψιλα τοποθετημενο και το αποτελεσμα ηταν σαν το αποτελεσμα μεταξυ Q7 vs Fiat!
Το αντιστοιχο ομως τεστ μεταξυ ΚΙΑ SUV vs golf εφερε ενα τελειως διφορετικο αποτελεσμα για το γκολφ! Το ΚΙΑ ειχε αυτο το δοκαρι για την αποροφηση της ενεργειας σωστα τοποθετημενο!
Μηπως καποιος ξερει Γερμανικα για να μας γραψει τι λεει ο σπηκερ? Υπαρχει αλλο ενα φιλμ απο κατω που δειχνει τα αυτοκινητα μετα την συγκρουση και κατι λεει! Μηπως ειναι αναλυση της συγκρουσεως και συμπερασματα?
ΥΓ> Το Φιατ 500 εχει κατασκευαστει για να παρει 6 αστερια στο ncap οταν αρχισει αυτη η καινουργια βαθμολογια στο τελος του χρονου.

Με αερόσακο που σκίζεται και τον οδηγό που τελικά χτυπάει άσχημα το κεφάλι του ,θα είναι θαύμα αν πάρει και 3 αστέρια.

Ο αεροσακος μπορει να εχει σκιστει απο διαφορες αιτιες δεν ειμαι ειδικος για να να το εξηγισει αυτο. Μπορει να ωφειλεται και σε αστοχια υλικου επισης, τιποτα το παραξενο εδω, συμβαινει με ολους τους κατασκευστες. Εξαλλου ο αεροσακος δεν ειναι κατασκευσμενος απο την Φιατ αλλα την Σουηδικη Autoliv.
Αυτο και μονο δεν ειναι λογος για 3 αστερια. Το οτι χτυπησε το κεφαλι του ισως να ωφειλεται στην κατασκευη του Αουντι και οχι στο Φιατ, οπως εγραψα και πριν.
Εχει συμβει σε εμενα να εχω τρακαρει με Μαζντα 626 της εργασιας μου και να μην εχει ανοιξει ο αεροσακος καθολου. Η συγκρουση ηταν πολυ παραπανω απο τα 18χλμ που δινουν γενικα οι εταιριες σαν κατωφλι ενεργοποιησης του.
Το Α κολονακι ειχε μετακηνηθει 10 χιλιοστα προς τα πισω και η πορτα ανοιξε με δυσκολια.
θα ηταν ενδιαφερων καποιος που καταλαβαινει Γερμανικα να μας πει τι λεει ο σπηκερ.