CRT Προβολείς

Πάντως οι μετρήσεις αναλυτικότητας κίνησης σε γραμμές, δεν αποτελούν πανάκεια, καθώς ακόμα δεν έχουν τυποποιηθεί (διαφορετικοί reviewers χρησιμοποιούν διαφορετικά πατερνάκια με διαφορετικές ταχύτητες, ενώ παίζει ρόλο και ο υποκειμενικός παράγοντας). Συν τοις άλλοις, η επιλογή των 1080 γραμμών ως μέγιστη μέτρηση, αποτελεί μία βλακώδη επιλογή, η οποία προέρχεται από άτομα που έχουν μπερδέψει τις αναλυτικότητες των φακών με των displays και το μόνο που καταφέρνει είναι να μπερδεύει τον κόσμο...

Αν οι περισσότερες γραμμές παίζουν κάποιο ουσιαστικό ρόλο εξαρτάται και από το τί και πώς βλέπουμε, όπως και από το πως στέκονται όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες εκτίμισης της ποιότητας εικόνας.

Π.χ. για κινηματογραφικές ταινίες σε 24/25p χωρίς interpolation δεν χρειάζονται περισσότερες από 300-400 γραμμές. Και παραπάνω να έχουμε, δεν θα υπάρξει ορατή διαφορά.

Αν πάλι έχουμε ένα display με 1080 γραμμές κίνησης με κακό μαύρο και μέτρια χρωματική συμπεριφορά κι ένα άλλο που αριστεύει σε αυτούς τους τομείς, αλλά με 500 γραμμές "μόνο", εσείς ποιό θα προτιμούσατε;

Last edited:
Εάν δεν σας κάνω να ψάχνεται για CRT, να μη με λένε Ηλία!

Ο ιδιοκτήτης του AVSforum επανήλθε στα πατρώα εδάφη! (λέγε με CRT)
για τον εαυτό του!

Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

Εάν δεν σας κάνω να ψάχνεται για CRT, να μη με λένε Ηλία!

Ο ιδιοκτήτης του AVSforum επανήλθε στα πατρώα εδάφη! (λέγε με CRT)
για τον εαυτό του!
ΟΚ, άρα δεν ψάχνεται πλέον ο (ένας και μοναδικός, μαθουσάλας, αντιπρόσωπος απο την Γουαδελούπη, ιδιοκτήτης του Κροπωλείου 'Ο Μαύρος Προβολεάς') άνθρωπος. :p

Οι υπόλοιποι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι (εκτός αν μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι tm) :p

YΓ Έχει αρχίσει να φαίνεται το Argi-Στερητικό μου; :p

Ευτυχώς δεν μας λείπει το χιούμορ! γιατί εάν το χάσουμε κι'αυτό καήκαμε φίλοι μου!!!

Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

ΟΚ, άρα δεν ψάχνεται πλέον ο (ένας και μοναδικός, μαθουσάλας, αντιπρόσωπος απο την Γουαδελούπη, ιδιοκτήτης του Κροπωλείου 'Ο Μαύρος Προβολεάς') άνθρωπος. :p

Οι υπόλοιποι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι (εκτός αν μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι tm) :p

Έχει αρχίσει να φαίνεται το Argi-Στερητικό μου; :p

Για ...τιμωρία θα γράψεις 1000 φορές RG rg εναλλάξ, και αύριο με τον κηδεμόνα σου! :flipout: -bye-

Φιλικά
Γιώργος.