CRT Προβολείς

Επισης, οσο πιο "θολη" η εικονα (λεγε-με-CRT), τοσο πιο ευκολα κρυβονται τα προβληματα της κινησης και δημιουργειται η ψευδαισθηση της "κινησης-βουτυρο"..

Επισης, οσο πιο "θολη" η εικονα (λεγε-με-CRT), τοσο πιο ευκολα κρυβονται τα προβληματα της κινησης και δημιουργειται η ψευδαισθηση της "κινησης-βουτυρο"..

+100

-bye-

Απάντηση: Re: CRT Προβολείς

Σε τι refresh rate παίξατε;

1080p/60 στον προβολέα από τον VP30, το WDTV και το player στο auto,
δεν νομίζω ότι η ευκρίνεια έχει σχέση με την κίνηση, πάντως το WDTV είχε λίγο περισσότερο sharpnes
το οποίο (ενοχλούσε) και το ελάττωσα από τον scaler!
Θολή εικόνα εάν είχα, θα τον είχα πετάξει τον προβολέα!!! πιστεύω όσοι έχουν γνώμη, να έχουν δει
CRT σε αυτές τις αναλύσεις!

Last edited:
Αν μιλάμε για 60Hz, ως γνωστό βλέπατε με 3:2 pulldown, πράγμα που σημαίνει ότι εξ'ορισμού δεν είχατε σωστή κίνηση, από κανέναν συνδυασμό.

Επίσης, λες ότι το WD είχε υπερβολικό sharpness? Αυτό μου ακούγεται πολύ παράξενο, τη στιγμή που το WD δεν έχει κανένα ενσωματωμένο φίλτρο sharpness.

Μήπως το άλλο player ήταν πολύ soft?

Η ευκρίνεια δεν έχει άμεση σχέση με την κίνηση από τεχνικής άποψης, αλλά η μειωμένη ευκρίνεια όντως "συγχωρεί" (a.k.a. masking) την μέτρια κίνηση.

Καλα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..Παντως, ολοι οι CRT ειναι θολοι αν συγκριθουν με οποιονδηποτε συγχρονο ψηφιακο προβολεα..
Και η θολουρα της εικονας εχει αμεση σχεση με το ποσο αντιλαμβανομαστε καποια artifacts της εικονας (οπως πχ το judder των 24fps) τα οποια "μασκαρονται" πολυ ωραια..

φιλοι μου αυτα που λεει ο Ηλιας αληθευουν και πραγματικα εγω απορησα με ποσο καλα επαιζε αυτο το φτηνο πλεηερ.Ας μην ανακατευουμε την παραμετρο CRT,νομιζω ολοι εχουμε δει αρκετο judder,για να το ξεχωρισουμε.Η ευκρινεια δεν εχει καμμια σχεση με το αν τρεμει η εικονα.Βαλαμε χαρακτηριστικες σκηνες,ελικοπτερα κλπ. απο το Μποντ και τη σκηνη του καφενειου που ειχα ζητησει και στην παρουσιαση του 8οαρη.Το περασε ανελπιστα καλα .Judder προσωπικα ειδα και αρκετο αε αλλα κλιπακια που μου εβαλε ο Ηλιας.Στο συγκεκριμενο εργο τα πραγματα ηταν πολυ καλα.Η εικονα HD στον CRT ειναι χειροτερη απο καλο ψηφιακο απο πολυ κοντα στην οθονη,απο αποσταση θεασης ειναι εξαιρετικη και υπερεχει στα σκοτεινα απο τους ψηφιακους λογω πολυ καλυτερου μαυρου.

To "προβλημα" Δημητρη, ειναι οτι το judder φαινεται δυσκολοτερα σε εναν CRT απο οτι σε εναν ψηφιακο, ακριβως λογω της μειωμενης του ευκρινειας, αφου μασκαρεται. Αρα εχει αμεση σχεση η παραμετρος CRT...

Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

To "προβλημα" Δημητρη, ειναι οτι το judder φαινεται δυσκολοτερα σε εναν CRT απο οτι σε εναν ψηφιακο, ακριβως λογω της μειωμενης του ευκρινειας, αφου μασκαρεται. Αρα εχει αμεση σχεση η παραμετρος CRT...

δεν νομιζω οτι μασκαρεται....να σου πω τι εννοω....στην σκηνη που σου ειπα του καφενειου,οταν κανει πανινγκ η καμερα,κινηση και τζαντερ τα κανουν συνηθως ολα λιμπα και την πινακιδα του καφενειου και τα τραπεζακια δεν μπορεις να δεις τιποτα.Προχτες στου Ηλια οταν περασε τη σκηνη αυτη,διαβαζα ξεκαθαρα την πνακιδα του καφενειου και εβλεπα τα τραπεζακια με ελαχιστο κουνημα,υπηρχε βεβαια λιγο κουνημα αλλα ταβλεπες ευκρινως.Δεν ειναι δηλαδη οτι ηταν θολο και δεν εβλεπες,απλα ηταν ευκρινες και μπορουσες να το διαβασεις ενω σχεδον ολες τις φορες που τοχω δει-πλην φλο-μοσιον-δεν εβλεπα τιποτα.

Δημητρη, χωρις να αμφισβητω αυτα που ειδατε, θεωρω οτι για να συγκρινεις την κινηση δυο προβολικων καλο ειναι να ειναι διπλα-διπλα ή εστω Α-Β γιατι η μνημη εξαπατα..Και οπως και να το κανουμε, η εικονα που βλεπατε δεν ηταν θολη για CRT οχι ομως και για ψηφιακο προβολεα..
Εδω και στους ψηφιακους, την εποχη που πειραματιζομασταν με HTPC και ffdshow θυμαμαι οτι μια απο την πρωτες διαπιστωσεις που καναμε ηταν οτι με την χρηση ffdshow σε DVD, η εικονα καθαριζε (λογω καλυτερου scaling) αλλα η κινηση φαινοταν χειροτερη (αφου το judder ηταν πλεον πιο ορατο). Κλασσικο παραδειγμα τα φαναρακια του Van Helsing, οπου χωρις ffdshow φαινοντουσαν "βουτυρο".Ομως με το ffdshow ηταν πλεον εμφανες ενα ελαφρο τρεμοπαιγμα εντος του πλαισιου του φαναριου, το οποιο πριν απλα δεν ηταν ορατο!

Καλα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..Παντως, ολοι οι CRT ειναι θολοι αν συγκριθουν με οποιονδηποτε συγχρονο ψηφιακο προβολεα..
Και η θολουρα της εικονας εχει αμεση σχεση με το ποσο αντιλαμβανομαστε καποια artifacts της εικονας (οπως πχ το judder των 24fps) τα οποια "μασκαρονται" πολυ ωραια..

Δέν (συγκρίναμε) προβολείς! από περιέργεια μόνο, το πώς παίζουν οι ματρόσκες, έναντι των γνήσιων BLUE RAY!!!
Απλά ανέφερα τι μας έκανε εντύπωση!

Last edited:
Όχι δεν δέχονται 24, το μετατρέπουν σε 48 ή 72 για να παίξει! τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ!

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Και οι ψηφιακοί το ίδιο κάνουν, σε 48 το μετατρέπουν.

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Και οι ψηφιακοί το ίδιο κάνουν, σε 48 το μετατρέπουν.

Μπαμπη, τι προβλημα δεν υπαρχει ?

Ο φιλος παραπανω λεει οτι εκαναν την δοκιμη στα 60....

1080p/60 στον προβολέα από τον VP30, το WDTV και το player στο auto,
δεν νομίζω ότι η ευκρίνεια έχει σχέση με την κίνηση, πάντως το WDTV είχε λίγο περισσότερο sharpnes
το οποίο (ενοχλούσε) και το ελάττωσα από τον scaler!
Θολή εικόνα εάν είχα, θα τον είχα πετάξει τον προβολέα!!! πιστεύω όσοι έχουν γνώμη, να έχουν δει
CRT σε αυτές τις αναλύσεις!

Δεν νομιζω οτι δεχονται αυτουσιο προοδευτικο σημα. Το παιρνει ο scaler στην εισοδο σε 24p/50p/60p το μετατρεπει σε 1080i 60/50 και το στελνει στον προβολεα. Κανω λαθος?

Χρήστο δεν ξέρω γιατί έπαιζαν στα 60Hz από τη στιγμή που ο προβολέας δέχεται τα 24Hz.
Εγώ απάντησα στην παρακάτω ερώτηση του Τάσου.

Να ρωτήσω, δεν υπάρχει τρόπος οι CRT να δέχονται 24άρι σήμα για να μην υπάρχει το γνωστό 3:2 pulldown;

Με μπλέξατε.

Εγώ τώρα να πουλήσω τον 750 και τον Luma και να πάρω έναν CRT και μία SpinSpan Βερύκοκο να κάνω δουλειά (aka φέτα ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα) ;

:p

Εγω έχω καταλαβει ότι λεει ο Τακης: Ότι απλώς δεν δέχονται 24 στην εισοδο (και την μετατροπή την κάνει ο scaler)

Re: Απάντηση: Re: CRT Προβολείς

Πές μας κάτι καινούριο.... Αν δεν είχες και τον Κούλη.... -bye-
Ωωωωω μέγιστη κακία αυτό κε. Μπίκε!

Λυπάμαι την κατρακύλα και την ζήλια στην οποία έχεις οδηγηθεί ελλείψει σοβαρού προβολέα και Λουκουμά.

Κρίμα απλώς. Χάνω πάσα ιδέα.

Γιατί δεν έβαλες τουλάχιστον τον PanMan να το γράψει αυτό;

Εγω φταιω δλδ που ο Κούλης λέει τα προφανή αλλά αυτά δεν είναι προφανή και για εσένα;

YΓ Βασικά, αν δεν είχα τον Κούλη θα είχα περισσότερα λεφτά και ψυχική ηρεμία.

:p :p :p

Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

Δεν νομιζω οτι δεχονται αυτουσιο προοδευτικο σημα. Το παιρνει ο scaler στην εισοδο σε 24p/50p/60p το μετατρεπει σε 1080i 60/50 και το στελνει στον προβολεα. Κανω λαθος?

Είπαμε, είναι παλιά τεχνολογία, αλλά όχι και έτσι... :flipout::flipout:

Ο G70 του Ηλία, Τάκη -bye-, ήταν χτισμένος σε βάσεις επαγγελματικού μόνιτορ κι όχι τηλεόρασης... Δέχεται προοδευτικό κανονικά και χρονίζει από 38 έως 150 Hz κάθετα και μέχρι 110 KHz οριζόντια.

Απλώς, χωρίς μοντιφιές, τα δέχεται αυτά από αναλογικό RGBHV. Οπότε εκ των πραγμάτων 24p από BluRay δεν μπορεί να πάρει αυτούσιο χωρίς τη μεσολάβηση scaler/μετατροπέα (HDMI -> RGBHV) και θέλει τουλάχιστον διπλασιασμό στα 48 Hz καθότι η είσοδός του ξεκινάει να κλειδώνει από τα 38 Hz και πάνω...