Επισης, οσο πιο "θολη" η εικονα (λεγε-με-CRT), τοσο πιο ευκολα κρυβονται τα προβληματα της κινησης και δημιουργειται η ψευδαισθηση της "κινησης-βουτυρο"..
Σε τι refresh rate παίξατε;
To "προβλημα" Δημητρη, ειναι οτι το judder φαινεται δυσκολοτερα σε εναν CRT απο οτι σε εναν ψηφιακο, ακριβως λογω της μειωμενης του ευκρινειας, αφου μασκαρεται. Αρα εχει αμεση σχεση η παραμετρος CRT...
Να ρωτήσω, δεν υπάρχει τρόπος οι CRT να δέχονται 24άρι σήμα για να μην υπάρχει το γνωστό 3:2 pulldown;
Καλα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..Παντως, ολοι οι CRT ειναι θολοι αν συγκριθουν με οποιονδηποτε συγχρονο ψηφιακο προβολεα..
Και η θολουρα της εικονας εχει αμεση σχεση με το ποσο αντιλαμβανομαστε καποια artifacts της εικονας (οπως πχ το judder των 24fps) τα οποια "μασκαρονται" πολυ ωραια..
Όχι δεν δέχονται 24, το μετατρέπουν σε 48 ή 72 για να παίξει! τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ!
Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Και οι ψηφιακοί το ίδιο κάνουν, σε 48 το μετατρέπουν.
1080p/60 στον προβολέα από τον VP30, το WDTV και το player στο auto,
δεν νομίζω ότι η ευκρίνεια έχει σχέση με την κίνηση, πάντως το WDTV είχε λίγο περισσότερο sharpnes
το οποίο (ενοχλούσε) και το ελάττωσα από τον scaler!
Θολή εικόνα εάν είχα, θα τον είχα πετάξει τον προβολέα!!! πιστεύω όσοι έχουν γνώμη, να έχουν δει
CRT σε αυτές τις αναλύσεις!
Να ρωτήσω, δεν υπάρχει τρόπος οι CRT να δέχονται 24άρι σήμα για να μην υπάρχει το γνωστό 3:2 pulldown;
Εγω έχω καταλαβει ότι λεει ο Τακης:
Ωωωωω μέγιστη κακία αυτό κε. Μπίκε!Πές μας κάτι καινούριο.... Αν δεν είχες και τον Κούλη....![]()
Δεν νομιζω οτι δεχονται αυτουσιο προοδευτικο σημα. Το παιρνει ο scaler στην εισοδο σε 24p/50p/60p το μετατρεπει σε 1080i 60/50 και το στελνει στον προβολεα. Κανω λαθος?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.