Σ' ευχαριστώ φίλε Ηλία... :ernaehrung004:
Ως προς τα παιδιά του στούντιο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω επακριβώς τί έχουν κάνει, αν και η εμπειρία έχει δείξει πως πολλές φορές γίνεται κατάχρηση του όρου, μόνο για την Panasonic μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν είναι καλιμπραρισμένη, απλώς ρυθμισμένη με τις σχετικές καρτέλες του AVS, DVE και THX, χωρίς τη χρήση οργάνων.
Πάντως η "απλώς ρυθμισμένη" εικόνα της Panasonic μου φάνηκε πιό σωστή.
Για το moire έχεις δίκιο, στην πρωτότυπη φωτό στο 100% φαίνεται μόνο η μάσκα με τις γραμμές σάρωσης. Πάντως, αν κάνεις κλικ πάνω στην φωτό, όπου τη δείχνει σε μεγαλύτερο μέγεθος, δεν είναι και τόσο έντονο το φαινόμενο. Αρχικός στόχος ήταν να ανέβει η πλήρης φωτό χωρίς κανένα resize, αλλά την πάτησα.
Εγώ το βλέπω πιό έντονο σε "full size" ....
Πραγματικά την πάτησες ... εκτός απο την σμίκρυνση (αν την έκανε αυτόματα ο σερβερ ... το έχω τσεκάρει οτι χρησιμοποιεί πολύ απλοικό αλγόριθμο που επιδεινώνει την εμφάνιση θορύβου, moire, aliasing) τις καρασυμπίεσε (65Kbytes), ένα μέρος της κακής εμφάνισης οφείλεται και σ'αυτό.
Για την ιστορία, οι επίπεδες CRT τηλεοράσεις κορεάτικης και κινέζικης προέλευσης, είχαν ως επί το πλείστον προβλήματα moire (που δεν οφείλονταν σε resize φωτογραφίας

), ειδικά οι short tube, σοβαρότατα.
Εδώ βέβαια, δεν αναφερόμαστε σε τέτοια τηλεόραση...
Eμ με φτηνοδουλειές δεν μπορείς να ελέγξεις με αξιοπιστία την δέσμη ηλεκτρονίων όταν οι απαιτήσεις είναι μεγάλες (100Ηz, short tube). Θυμάμαι και κάποιες φθηνες με δυνατότητα 100Hz (Philips ??) έπαιζαν καλύτερα στα 50Ηz.
Και αν τα βάλεις κατω βλέπεις πως είναι ο ίδιος μηχανισμός που προκαλεί το moire/aliasing στους φωτο-αισθητήρες και τις crt. Περιοδικό missalignment μεταβολών πυκνότητας φωτονίων με τα φωτοστοιχεία του αισθητήρα στην μία και αντίστοιχα ηλεκτρονίων-φωσφόρων στις CRT.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν όλες με pause, οπότε δεν ήταν επιτακτικός ο κανόνας του ακέραιου πολλαπλάσιου. Το 1/20 επιλέχτηκε με γνώμονα το πιο κοντινό σε αυτό που βλέπει το μάτι, αποτέλεσμα με αυτή τη μηχανή (και πάλι απέχει παρασάγγας,

καμμία φωτογραφία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πραγματική στοίχιση των συσκευών δίπλα-δίπλα, ακούς petasis; )...
Δεν καταλαβαινω τι αλλάζει στο pause. H οθόνη έτσι και αλλιώς ανανεώνεται. Και ειδικά στην περίπτωση πεπλεγμένης σάρωσης θα σου τύχουν κάποιες γραμμές ενος πεδίου που θα είναι υποφωτισμένες (ή υπερφωτισμένες) σε σχέση με τις διπλανές τους.
Αναμένω με ανυπομονησία και τις δικές σου φωτό...