Crypto ReDi 215D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215D

Πάλι δεν βλέπω υπότιτλους. Θα ψάξω μελλοντικά για ένα τρέιλερ με ενσωματωμένους υπότιτλους.
Δοκίμασες να πατήσεις το κουμπί Subtitle;

Ναι το πάτησα αλλά παρόλο που έγγραφε English ή French subtitles δεν είδα τίποτα. Eίμαι τελείως άσχετος με το θέμα και θα χρειαστώ κάποιο tutorial. Απλά νόμιζα ότι η ταινία μαζί με τους υπότιτλους βρίσκεται σε κάποιο αρχείο, και απλά παίζουν αυτόματα!

Αν έχουν ίδιο όνομα τα αρχεία, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Δεν καταλαβαίνω πως προέκυψε η επιλογή English ή French subtitles.

Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215D

Άγγελε τελικά κατάφερα να δω υποτίτλους και μάλιστα τους φωτογράφισα. Αν θέλεις στείλε μου PM ακριβώς ποια μέθοδο πρέπει να ακολουθήσω για να ανεβάσω τις φωτογραφίες εδώ.

dsc02122eg.jpg

Ναι το πάτησα αλλά παρόλο που έγγραφε English ή French subtitles δεν είδα τίποτα. Eίμαι τελείως άσχετος με το θέμα και θα χρειαστώ κάποιο tutorial. Απλά νόμιζα ότι η ταινία μαζί με τους υπότιτλους βρίσκεται σε κάποιο αρχείο, και απλά παίζουν αυτόματα!
Αν διάλεγες μία από τις δύο επιλογές, Αγγλικά ή Γαλλικά, και πάταγες ΟΚ, θα εμφανίζονταν οι υπότιτλοι στην γλώσσα που διάλεξες. Δηλαδή κουμπί Subtitles, διαλέγεις με το πολυπλήκτρο (πάνω-κάτω) μία διαθέσιμη επιλογή, ΟΚ, και εμφανίζονται οι υπότιτλοι. Αν υπάρχουν εξωτερικοί υπότιτλοι και αν το μηχάνημα δεν δυστροπήσει για κάποιο λόγο να τους εμφανίσει.

Ευχαριστώ tolias. Ωστόσο το πρόβλημά μου ήταν οι μη κατάλληλοι υπότιτλοι. Ακόμη δεν έχω εξοικειωθεί με το "πάντρεμα" του αρχείου της ταινίας με τους κατάλληλους υπότιτλους. Ψάχνω για κάποιο καλό tutorial. Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ο Windows Media Player δεν παίζει υπότιτλους. Κυκλοφορούν βέβαια διάφορα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατά με τον Windows Media Player ή αν πρέπει να το απεγκαταστήσω πριν εγκαταστήσω κάποιο από αυτά. Θα προτιμούσα βέβαια να κρατήσω και τον Windows Media Player.

Οι υπότιτλοι στον Windows Media Player είναι μεγάλο θέμα. Σε εμένα εξαφανίστηκαν μετά από format και δεν επανέρχονται με τίποτα, αν και έφαγα όλο το internet και διάβασα ένα κάρο λύσεις. Γιαυτό χρησιμοποιώ τον KMPlayer που παίζει τα πάντα και με υπότιτλους, και τουλάχιστον σε εμένα με πολύ καλύτερο ήχο. Παίζει και τα αρχεία εγγραφής όλων των δεκτών. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Windows Media Player.

Last edited:

KMPlayer vs VLC Media Player
By Cyril Roger Email of Cyril Roger on 15 January, 2007
You've probably noticed by now the large number of good, free video players available. We've decided to compare contenders KMPlayer and VLC Media Player and see how they fare.
First off, let's look at the interface. KMPLayer is fully customizable and, like Winamp, allows you to open multiple windows for controls, playlist or equalizer. You can move these around and adjust them to your liking. VLC has a very basic and intuitive interface, but also supports a number of skins. Each program offers a basic menu and hotkeys, giving you quick access to the playback functions.
Compatibility with a great deal of video formats is what makes both of these video players extremely popular. However VLC Media Player probably has the edge here, because, Real video being an exception, it seems to cover all existing video files. It can also play incomplete videos and will try to play an unknown format in its raw form. Each player has a large array of audio and video filters to process and enhance your videos. However, KMPlayer adds a feature for effects like aspect ratio or colors, to improve playback quality, not available in VLC.
A feature I appreciate on both players is subtitle support. There is a good number of movie websites out there that offer subtitles in any language. You can quickly upload these in both VLC and KMPlayer. I was disappointed to find out though that VLC does not handle subtitles for the most common video format, AVI. KMPlayer appears to be the expert in this field. You can add multiple subtitles, set margins, rotations and effects, and adjust the font size.
All in all, I prefer using VLC, just because it has hotkeys and can be launched extremely quickly. However, if you need to set subtitles for that obscure Lithuanian thriller or if you're a control freak when it comes to audio and video processing, KMPLayer will suit you more. Which one do you prefer and, more importantly, why?

"I was disappointed to find out though that VLC does not handle subtitles for the most common video format, AVI. KMPlayer appears to be the expert in this field. You can add multiple subtitles, set margins, rotations and effects, and adjust the font size".

Σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο νομίζω ότι το KMP είναι καταλληλότερο για την περίπτωσή μου.

Last edited:
Ο KMPlayer έχει πουληθεί όταν ήταν στην ακμή του (τέλος του 2007) από τον δημιουργό του, ο οποίος πια αναπτύσσει τον διάδοχο PotPlayer.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο θέμα μας, που είναι ο 215D.
Οι υπότιτλοι δεν θα έπρεπε να είναι ενσωματωμένοι για να τους δείξει. Απλά να έχουν ίδιο όνομα.
Ας προσπαθήσει να τους μετονομάσει κάποιος κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση το όνομα του αρχείου της ταινίας στο όνομα του αρχείου υποτίτλων, διατηρώντας φυσικά την κατάληξη.
Και ας ελέγξει μήπως ενοχλείτε από τυχόν ύπαρξη ενσωματωμένων υποτίτλων.

Στη δοκιμή που έκανα παρότι αρχικά οι υπότιτλοι είχαν το ίδιο όνομα, το άλλαξα από περιέργεια αλλά έπειζε κανονικά. Ωστόσο, δεν διαθέτω κάποιο αρχείο με ενσωματωμένους υπότιτλους για να κάνω τη δοκιμή που λες. Αν βρω μελλοντικά θα σου πω τα αποτελέσματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215 - νέο μοντέλο

καλησπερα .μολις αγορασα τον 215d και δε πιανει αντενα και αλφα.επισης στην αναλυση εικονας εχει μονο 576 ενω το κουτι απεξω γραφει μεχρι 1080p.ξερει κανεις γιατι?

Μάλλον φταίει η κεραία σου ή το ομοαξωνικό καλώδιο. Έλενξέ τα. Η ανάλυση έχει σχέση με την τηλεόρασή σου και τον τρόπο σύνδεσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215 - νέο μοντέλο

επισης στην αναλυση εικονας εχει μονο 576 ενω το κουτι απεξω γραφει μεχρι 1080p.ξερει κανεις γιατι?
Έχεις ως 576i επειδή έχεις επιλέξει έξοδο scart. Ακόμη και με σύνδεση HDMI, αυτή μου αρέσει περισσότερο για την προβολή καναλιών.
Άλλαξε την ρύθμιση scart σε HDMI και θα έχεις και άλλες επιλογές. Φυσικά είναι άχρηστες αν χρησιμοποιείς σύνδεση scart, αφού αυτή έχει όριο το 576i και δεν μπορεί να στείλει κάτι παραπάνω, ότι κι αν επιλέξει ο χρήστης.

Επειδή υπάρχουν αναφορές για υπερθέρμανση του 215d μέτρησα την κατανάλωσή του και είναι 4.4 Watt στα 215V. Σε θέση stand by καταναλώνει 0.7 watts.

Έχω συνδέσει τον 215d με εξωτερικό σκληρό δίσκο 2.5". Η σύνδεση έχει γίνει μέσω USB hub με εξωτερική τροφοδοσία (επειδή η παροχή του 215d δεν επαρκεί) και το σύστημα δουλεύει ικανοποιητικά. Ωστόσο το κουτί που κάνει τη μετατροπή από IDE σε USB συνοδευόταν από ένα καλώδιο USB του οποίου η μία άκρη είναι διχαλωτή ώστε να συνδέεται σε δύο USB ports και να αντλεί έτσι διπλάσια ισχύ (από το pc). Αναρωτιέμαι αν έχει συνδέσει κανείς τον σκληρό με αυτό το διχαλωτό καλώδια έτσι ώστε η μία άκρη της διχάλας να συνδέεται με τροφοδοτικό 5V. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να απασχολείται το USB Hub (το οποίο τελικά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού..

Last edited: