Crypto ReDi 220

Απάντηση: Crypto ReDi 220MP

Μόλις μπήκα στο site της crypto και βρήκα μόνο το firmware που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι (v1.1). Εάν αναφέρεσαι σε αυτό, το έχω περάσει χωρίς πρόβλημα.

Re: Crypto ReDi 220MP

Παιδιά ξέρετε που μπορώ να βρω τον Crypto ReDi 220MP στην Πάτρα; Βρίσκω τον 210 και τους μικρότερους. Τον 220 πουθενά...

Νέα ενημέρωση για τον κλώνο στην Πολωνία, έκδοση 1,2,3
http://www.lechpol.eu/model/urz0083#tabset-tab-3

List of changes:
- Reinstated to play. Flac
- Exit from the EPG button INFO EXIT
- Other minor bugs

Έχω την εντύπωση ότι ωριμάζει το λογισμικό της ALi. Πολύ θετικό αν τελικά κυκλοφορήσουν οι ενημερώσεις που πιστεύω θα βγουν για Crypto 210 και Edision HD, γιατί δύσκολα τους πείθεις αυτούς τους δύο να βγάλουν αναβάθμιση.

Θα ήταν χρήσιμο αν κάποιος που έχει αυτόν και δέκτη με Mstar, μας έλεγε αν στέκεται επάξια πια δίπλα στα Mstar στο θέμα της αναπαραγωγής αρχείων βίντεο.

Χα, χα απέδωσε το email που έστειλα στους Πολωνούς, αν και δεν μου απάντησαν.

Τους έχει θέσει τον προβληματισμό μου, γιατί σταμάτησαν την υποστήριξη αρχείων ήχου flac, όταν αυτό ήταν μία από τις καινοτομίες τους που δεν συναντάς σε κανέναν άλλον ψηφιακό δέκτη!
Μόλις τώρα βλέπω ότι το ξανέβαλαν (αν και δεν είχα δοκιμάσει την πρωτύτερη έκδοση).
Το πέρασα πριν 5 λεπτά.
Στα γρήγορα που είδα, έχουν κρατήσει τα ίδια χρώματα στο μενού, υποστηρίζονται τα flac αρχεία κανονικά, έχουν προσθέσει τα ίδια media εικονίδια όπως του αντίστοιχου 1.1.8 της Crypto (για παράδειγμα μικρό εικονίδιο cd για τα αρχεία ήχου) και νομίζω εάν δεν απατώμαι ότι έχουν περισσότερες υποστηριζόμενες αναλύσεις (αυτό το πέρασα γρήγορα ψάχνοντας να βρω την ανάλυση 480i που μου είναι τόσο απαραίτητη στο αυτοκίνητο).

Θα κάνω τις επόμενες μέρες μια δοκιμή σε κάποια αρχεία βίντεο σε σύγκριση με τον Crystal Audio CVB-HD που έχω στο γραφείο.

Όπως έχω καταλάβει, η Crypto, όπως και η Edision και πιθανώς και οι υπόλοιποι, θέλει να υπάρξουν αναφορές προβλημάτων. Τότε δίνουν σημασία και τα προωθούν στους τεχνικούς του κατασκευαστή ζητώντας διορθώσεις. Δεν αρκεί απλά να υπάρχει νέα ενημέρωση από τον κατασκευαστή του chip. Τουλάχιστον να δίνουν σημασία όταν τους λέμε τις αλλαγές/βελτιώσεις που έχει κάνει ο κατασκευαστής του chip ώστε να ζητούν το νέο λογισμικό, όπως η Crystal (βέβαια περιμένω να δω στην πράξη τι θα κάνουν).

Λοιπόν πρόλαβα και έκανα μια σχετικά γρήγορη δοκιμή μερικών ταινιών.
Επέλεξα κάποιες που είχα σε ένα φορητό δίσκο του μικρού.
Αναλυτικά οι ταινίες και οι ιδιότητές τους, όπως της παρουσιάζει το Media Player Classic Cinema, θα τις βρείτε στο τέλος.

Θα σταθώ σε δύο σημεία.
Στην ταινία του Απαισιότατου που σε παλαιό fw, έβγαζε συνεχώς το μήνυμα "Video Inteleave too big", τώρα αναπαρήχθει κανονικά και σε μια άλλη ταινία που δεν τη συμπεριλαμβάνω η οποία είχε ενσωματωμένους αγγλικούς και εξωτερικούς ελληνικούς.

Σε γενικές γραμμές με τις παρακάτω ταινίες δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής για 1 λεπτό που τις έβαζα να παίζουν (σε έξοδο Scart + Composite).
Οι υπότιτλοι είναι οι μεγαλωμένοι που είχαμε δει και σε πρωτύτερο fw με τον ίδιο τρόπο εμφάνισης αλλά δεν παραμετροποιούνται. Όταν η ταινία έχει και εσωτερικούς, στο ξεκίνημά της και μέχρι να πατήσουμε το πλήκτρο sub, εμφανίζει μόνο τους εξωτερικούς. Εάν λοιπόν πατήσουμε το πλήκτρο sub, μας δίνει επιλογή Sub-on & Sub-off.
Και αρχίζει το πανηγύρι: με επιλογή του off...εντάξει δεν δείχνει τίποτα...με επιλογή του On, δείχνει και τους ενσωματωμένους (κάτω) και τους εξωτερικούς (μικρούς στη μέση αριστερά) και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Μόνο εάν σταματήσεις την ταινία και την ξεκινήσεις, επανέρχεται στο αρχικό να δείχνει σωστά μόνο τους εξωτερικούς (αυτό νομίζω ότι το είχα δει και στον 210MP).

Υπόψη bookmark δεν έχουν ενσωματώσει ακόμη.

Εάν υπάρχει κάποια ταινία που διαπιστωμένα δεν παιζόταν - δώστε μου ένα σύνδεσμο με pm - για να τη δοκιμάσω.

Astro Boy, mkv
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x544 23.98fps [English (Video 1) [Default]]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English (Audio 1) [Default]]

Video: MPEG4 Video (H264) 720x400 29.97fps [GPAC ISO Video Handler]
Audio: AAC 48000Hz stereo 167kbps [GPAC ISO Audio Handler]

Bolt, mkv
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.98fps [English (Video 1) [Default]]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [Greek, Modern (1453-), nikolas (Audio 1)]

Iron Giant, avi
Video: Xvid 720x576 25.00fps 1015kbps [Video 0]
Audio: MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 128kbps [Audio Stream (Audio 1)]

Iron Man1, mkv
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x800 23.98fps [English (Video 1) [Default]]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English, AC3 640 Kbps (Audio 1) [Default]]

Iron Man2, mkv 720p
Video: MPEG4 Video (H264) 1280x544 (256:109) 23.98fps [Undetermined (Video 1) [Default]]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English, English AC3 448kbps (Audio 1) [Default]]

Toy Story2, avi
Video: Xvid 720x416 25.00fps 798kbps [Video 0]
Audio: MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 80kbps [Audio Stream (Audio 1)]

Ο απαισιότατος, mkv
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1040 23.98fps [English (Video 1) [Default]]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English (Audio 1) [Default]]

Ο μεγαλοφυιής, mkv
Video: Xvid 704x304 25.00fps 1757kbps [Video 0]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 448kbps [Audio 1]

...
Οι υπότιτλοι είναι οι μεγαλωμένοι που είχαμε δει και σε πρωτύτερο fw με τον ίδιο τρόπο εμφάνισης αλλά δεν παραμετροποιούνται. Όταν η ταινία έχει και εσωτερικούς, στο ξεκίνημά της και μέχρι να πατήσουμε το πλήκτρο sub, εμφανίζει μόνο τους εξωτερικούς. Εάν λοιπόν πατήσουμε το πλήκτρο sub, μας δίνει επιλογή Sub-on & Sub-off.
Και αρχίζει το πανηγύρι: με επιλογή του off...εντάξει δεν δείχνει τίποτα...με επιλογή του On, δείχνει και τους ενσωματωμένους (κάτω) και τους εξωτερικούς (μικρούς στη μέση αριστερά) και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Μόνο εάν σταματήσεις την ταινία και την ξεκινήσεις, επανέρχεται στο αρχικό να δείχνει σωστά μόνο τους εξωτερικούς (αυτό νομίζω ότι το είχα δει και στον 210MP).
...

Σχετικά με το παραπάνω που είχε αναφερθεί για το νέο Πολωνικό fw, παραθέτω δύο απαράδεκτες φώτο που τράβηξα στη μικρή οθόνη του αυτοκινήτου και φαίνεται το τι γίνεται.

Όταν ξεκινά η ταινία αναπαράγονται σωστά και μεγάλοι οι υπότιτλοι

photo2.jpg

Εάν επιλέξουμε "Χωρίς υπότιτλους" και μετά " Με υπότιτλους" η επανεμφάνιση των ελληνικών συμπεριλαμβάνει και τους ενσωματωμένους αγγλικούς.
Βάζει κανονικά κάτω τους αγγλικούς και τους ελληνικούς στο μέσο αριστερά.
Αυτό διορθώνεται μόνο εάν σταματήσεις την ταινία και την ξαναπαίξεις.

photo3.jpg

Μήπως πουλάει κανείς τον δέκτη του ? Ή ξέρει ΠΟΥ να βρω κάποιον σε "καλή" τιμή ???

Re: Crypto ReDi 220MP

Καλησπέρα σε όλους,

Το firmware του Πολωνικού κλώνου περιέχει την ελληνική γλώσσα στο μενού?

Ένας ακόμα κλώνος είναι ο Blow 4501HD
http://www.sklep.blow.com.pl/index.php?mod=przedmiot&id=368

Έχει λίγο παλαιότερο firmware ακόμα, αφού εμφανίζει το πρόβλημα αδυναμίας αλλαγής έντασης όταν παίζει μουσική.
Μια αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για τον πιθανό κλώνο, στο http://www.blow.com.pl/download/4501HD_V1.0.8.zip

Εδώ και λίγες ώρες έχω κι εγώ τον δέκτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ θερμά τον margiriou. Πάρα πολύ φιλικός και ανθρώπινος, χάρις σε εκείνον μπόρεσα και τον πήρα. 1000 ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση!

Στα του δέκτη τώρα...
Έχοντας τον ReDi 250 που διαθέτει ίδιας σχεδίασης τηλεχειριστήριο, έκανε «μπαμ» η διαφορά στην ποιότητά τους. Του 250 είναι πολύ καλύτερη η ποιότητα εκτύπωσης στο τηλεχειριστήριο και τα πλήκτρα, τα οποία είναι και πολύ πιο ευανάγνωστα. Στου 220 δυσκολεύεσαι να τα δεις ακόμη και με φως. Η πλειοψηφία των πλήκτρων τους (αν όχι όλα) είναι συμβατή (κοινοί κωδικοί).
Αν και διαθέτει composite έξοδο επιπλέον επί των περισσοτέρων HD δεκτών, είναι μακρύτερος του Lifeview BOXHD κατά περίπου 3,5 εκατοστά μόνο.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν, αφού δεν τον χρησιμοποίησα ακόμα.

Υπάρχουν και δυσάρεστα. Ο 220, που βρίσκεται «υπό εξαφάνιση», δεν θα αντικατασταθεί από άλλο μοντέλο. Ότι υπάρχει ακόμα στα ράφια.
Διαβάσα για τον Blow 4501HD ότι δεν έχει το κύκλωμα demodulator του 220, οπότε πιθανότατα δεν θα μπορεί να εντοπίσει κανάλια. Θα δούμε...

Last edited by a moderator:

Ο PROM 70 HD που είναι ακόμα ένας πιθανός κλώνος, έχει αναβάθμιση αναβάθμιση λογισμμικού: www.promaco.pl/download/PROM70%20HD_V1.0.7.abs

Να διευκρινίσω ότι αναφέρω την λέξη «πιθανός», διότι ο δέκτης κυκλοφορεί και δίχως τον τσιπ demodulator του 220. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανιχνεύσει κανάλια, αλλά θα μπορεί να κάνει όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης σε άλλο λογισμικό.

Δοκίμασα τα firmwares των Blow 4501 και Prom 70, αλλά δεν ανίχνευε κανάλια ο δέκτης. Οπότε μόνο ο URZ0083 είναι κλώνος. Ελπίζω και ο Strong 8105 να αποδειχθεί κλώνος.

Μπα, δεν βλέπω για το Strong να ανεβάζουν fw, δεν δίνουν από ότι βλέπω σε κανένα δέκτη τους διαθέσιμο fw.
talos, σε βλέπω για φουλ δοκιμές, τώρα που είσαι κάτοχος του δέκτη...
Κάνε και μία σύγκριση, για τη λειτουργία του δέκτη ανάμεσα σε αυτό που προσφέρει η Cypto και αυτό των Πολωνών, στο δέκτη γιατί στα άλλα το έχουμε δοκιμάσει...

Κάνε και μία σύγκριση, για τη λειτουργία του δέκτη ανάμεσα σε αυτό που προσφέρει η Cypto και αυτό των Πολωνών, στο δέκτη γιατί στα άλλα το έχουμε δοκιμάσει...
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι... Δώσε ένα παράδειγμα του τι θα ήθελες να δοκιμάσω, ίσως κάποια παραδείγματα.

Για παράδειγμα, δες πως εμφανίζει το epg το κάθε fw και πως εμφανίζει τη μπάρα σήματος (εδώ νομίζω είχαμε κάποιες διαφοροποιήσεις).
Δεν θέλω να σε βάλω σε μεγάλο κόπο και πιάνω και τον ευατό μου ημιμαθή στις λειτουργίες τηλεοπτικού δέκτη, αλλά ο tolias έδωσε μια ωραία περιγραφή βασικών λειτουργιών που είδε στον 210AD για παράδειγμα, όπως το πως γράφει, το timeshift για παράδειγμα και τα άλλα σχετικά που αναφέρει.
Θα ήταν νομίζω ιδιαίτερα ενδιαφέρων να δούμε σε αυτές τις λειτουργίες εάν διαφοροποιείται το ελληνικό από το πολωνικό fw.

Επίσης εάν σου είναι εύκολο, υπάρχει η δυνατότητα ταυτόγχρονης λειτουργίας από hdmi και scart? Λογικά όχι, εφόσον οι επιλογές εξόδου διαφοροποιούν την έξοδο ως προς την ανάλυση, αλλά για δώσε μία έξοδο 720p για παράδειγμα και κοίτα στο scart τι κάνει?
Θα μου πεις τι σε βάζω να κοιτάς...αλλά είναι κάτι που έτσι όπως το έχω δεν μπορώ να το δω με τίποτα...

Εχθές το βράδυ δοκίμαζα βιντεάκια. Παρατήρησα ότι δεν έχει ήχο στα βιντεάκια AC3, ούτε έβγαζε το μήνυμα «Audio codec not support!». Απλά ήταν βωβά. Ακόμη και vob δοκίμασα...
Είναι απογοητευτικό που δεν έχει AC3, δεν το διανοούμουν για δέκτη των 50 .

Κατά τ'άλλα είχε πολύ καλή συμβατότητα, τουλάχιστον εξίσου καλή με των Mstar, ίσως και καλύτερη. Δεν μπορώ να ελέγξω κάποια αρχεία που δεν μπόρεσε να αναπαράξει ο BOXHD 2 μου (Mstar 7818) γιατί ο δέκτης κόλλησε εντελώς.
Όσο δοκίμαζα βιντεάκια, μετά από την πρώτη μιάμιση ώρα τουλάχιστον, σε κάποια μου έκανε επανεκκίνηση. Πίστευα ότι έφταιγαν τα βίντεο λόγο παλαιότητας και δεν έδωσα σημασία. Αργότερα άρχισε να κολλάει κι έπρεπε να τον βγάζω από την πρίζα, να τον ξαναβάζω και να προσπαθώ να τον ανοίξω από το κουμπί της πρόσοψης δύο φορές, αφού με την πρώτη το μόνο που έκανε ήταν να γίνει πράσινο το λαμπάκι του. Τότε άρχισα να τον φοβάμαι, αλλά συνέχισα και σε ένα κόλλημα έμεινε στο πράσινο λαμπάκι και ότι κι αν πατήσω δεν ξεκολλάει. Όλο το βράδυ τον άφησα εκτός πρίζας και σήμερα πάλι είναι έτσι.

Σκέφτομαι να ζητήσω να τον αλλάξουν με τον 210AD, που έχει AC3, αλλά το Mediamarkt Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη) δεν τον έχει. Αν βρεθεί κάποιος σε άλλο mediamarkt, ας ρίξει μια ματιά αν μπορεί.

Μερικές εντυπώσεις (ίσως άσκοπες αφού δεν εισάγεται πια) με το λογισμικό 1.2.3 της Cabletech:
Οι ελληνικοί χαρακτήρες στα ονόματα αρχείων εμφανίζονται ως παύλες (-). Συμβαίνει και στης Crypto το firmware.
Το μενού πολυμέσων, βλέποντας δηλαδή τη λίστα των αρχείων, χωράει το πολύ 20 χαρακτήρων ονόματα. Για κάποια αρχεία χωρούσαν 17.
Το fast forward δεν εμφανίζει το βίντεο να πηγαίνει γρήγορα, αλλά πηδάει σε επόμενες χρονικές στιγμές.
Αργεί να ξεκινήσει μεγάλης διάρκειας βίντεο, π.χ. κοντά στις 3 ώρες, σε βαθμό που νομίζεις ότι έχει κολλήσει ο δέκτης.
2-3 βιντεάκια τα έπαιξε σαν να είχαν χαμηλό αριθμό καρέ. Χωρίς σκαλώματα, αλλά δεν ήταν εντελώς φυσική η κίνηση.
Όπως και οι SD με ALi, χρειάζεται 10" για να αναγνωρίσει συσκευές USB.
Οι ενδείξεις OSD εμφανίζονταν μετατοπισμένες προς την αριστερή πλευρά, όταν επέλεγα RGB.
Με την επιλογή RGB η μέγιστη ανάλυση είναι μόλις 576.
Πολύ καλή μετάφραση, αν και τους ξέφυγαν κάποιες λέξεις, όπως οι Save και Cancel.
Δεν υπάρχει χρόνος φόρτωσης (Loading/ Initializing) πριν ξεκινήσει την αναπαραγωγή βίντεο. Ξεκινάει άμεσα.
Έχει αμεσότατη απόκριση στις εντολές.
Πολύ καλή συμβατότητα με video codecs.

Last edited:

Την προηγούμενη Παρασκευή (09/03/2012) το MediaMarkt στο Φοίνικα είχε ένα τεμάχιο Crypto Redi 210AD και ένα το ανοικτό στο ράφι. Απλά καλύτερα κάνε τους ένα τηλέφωνο για να μην τρέχεις τζάμπα !