Crypto ReDi 220

Απάντηση: Crypto ReDi 220MP

Είσαι αστείρευτη πηγή πληροφοριών...
Όσο και να έψαξα και στον ιστότοπό τους, δεν κατάφερα να βρω ένα ιστορικό για τα fw, όχι τίποτα άλλο αλλά να μη γινόμαστε συνεχώς beta tester στα fw.

Εάν έχεις κάποιο σύνδεσμο που να το αναφέρει...το περιμένω.

Re: Απάντηση: Crypto ReDi 220MP

Είσαι αστείρευτη πηγή πληροφοριών...
Όσο και να έψαξα και στον ιστότοπό τους, δεν κατάφερα να βρω ένα ιστορικό για τα fw, όχι τίποτα άλλο αλλά να μη γινόμαστε συνεχώς beta tester στα fw.

Εάν έχεις κάποιο σύνδεσμο που να το αναφέρει...το περιμένω.

Σε ευχαριστώ πολύ lemon, με κολακεύεις!

Δεν υπάρχει επίσημο ιστορικό. Το firmware το δίνει η εταιρία αν τους ζητηθεί μέσω mail, όπως κάνουν και άλλες εταιρίες, οπότε δεν νομίζω να είναι beta.
Το ιστορικό δεν έχει τόση σημασία για κάποιον που έχει λογισμικό της Cabletech, άρα έχει δει σε τι επίπεδο είναι τα νεότερα firmwares του 3601. Ακόμα και όταν είναι περίπου της ίδιας έκδοσης έχει λίγες διαφορές από τον ένα εισαγωγέα στον άλλο, όπως εκείνες που έχεις παρατηρήσει στον media player. Συμφωνώ βέβαια ότι θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε.

Από αναφορά χρήστη, γνωρίζουμε ότι έχει προστεθεί η δυνατότητα συνέχισης της προβολής μιας εγγραφής από το σημείο όπου είχε σταματήσει και η δυνατότητα ρύθμισης εβδομαδιαίας και μηνιαίας συχνότητας κατά την καταχώρηση προγραμματισμένων εγγραφών. Όμως κατά την χρήση φαίνεται τι έχει γίνει (και πως), οπότε προτιμώ να διαβάζω τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά σου, παρά το οποιοδήποτε ιστορικό.

Μάλλον θα το δοκιμάσω.

Την αρίθμηση του fw, πλέον δεν της δίνω και πολύ σημασία (εκτός εάν είναι από την ίδια εταιρία), γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι ο καθένας τους δίνει ονομασία κατά το δοκούν. Με λίγα λόγια επειδή διαβάζουν και άλλα μέλη, το 1.2.4 δεν είναι ανάγκη νεότερο ως firmware από το 1.2.0 μιας άλλης εταιρίας.

Θα ενημερώσω...

Η δοκιμή έγινε, το fw μπήκε κανονικά δίχως κολλήματα και .... δεν βρήκε κανένα κανάλι.
Οπότε δεν έχει το ίδιο tuner.

Επιστροφή στο 1.2.5 Πολωνικό και μετά την επανεκκίνηση και προβολή του 1ου τηλεοπτικού καναλιού, με το που πατώ το menu...κόλλημα!
Τα ίδια δηλαδή με την προηγούμενη φορά που είχα βάλει για πρώτη φορά το 1.2.5 (Πολωνικό).
Τότε κόλλαγε στο 5 κλικ, τώρα κολλούσε με το 1ο κλικ.
Το ευτύχημα (όπως το είχα λύσει και την προηγούμενη φορά) είναι ότι λειτουργεί το πλήκτρο res, οπότε αλλάζεις αναλύσεις μέχρι να λειτουργήσει σωστά ο δέκτης.
Δεν ξέρω εάν είναι πρόβλημα αυτού του fw (είναι το πρώτο fw που μου κάνει τέτοια δυσλειτουργία, μεταξύ πολλών που έχω δοκιμάσει) ή συνδιασμός του fw με τον τρόπο εγκατάστασης που έχω στο αυτοκίνητο.

Πάντως για όποιον το δοκιμάσει και έχει ανάλογο πρόβλημα, θα το ξεπεράσει με το πλήκτρο res (resolution).

Δυστυχώς όχι, με το που είδα ότι δεν είχαμε συμβατότητα στον τηλεοπτικό δέκτη...το έβγαλα.

Re: Crypto ReDi 220MP

Γιατί κάποιος να πάρει τον 220 όταν ο 210ΑD εχει και digital?

To 210AD είναι μεταγενέστερο μοντέλο, οπότε δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης.

Εάν τώρα η σύγκριση είναι τύπου "βρίσκω και το 220 και τον 210AD στην ίδια τιμή, ποιον να προτιμήσω;" - η απάντηση θα μπορούσε να είναι η εξής:
1) εάν βρήκες τη γενιά του 220 με υποστήριξη AC3, όποιον και να πάρεις δεν θα το μετανιώσεις - γιατί ο 220 έχει πληθώρα fw με τους Πολωνούς να έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά.
2) εάν βρήκες 220 χωρίς υποστήριξη AC3, μη το συζητάμε...κατευθείαν 210AD.

Γιατί κάποιος να πάρει τον 220 όταν ο 210ΑD εχει και digital?
Αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις βιντεάκια με υπότιτλους, η σειρά 210 έχει πολύ μικρά γράμματα (γνωστό πρόβλημα των ALi).
Ο 220 έχει αναβάθμιση κλώνου που το διορθώνει αυτό. Βέβαια εάν βρήκες 220 χωρίς υποστήριξη AC3, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή για βιντεάκια.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα βιντεάκια, πάρε τον 210Α για το ταχύτερο zapping (όχι ότι του 220 είναι αργό)

Επειδή αναμένουμε σε λίγες μέρες αναβαθμίσεις από την Crypto, θα έλεγα να περιμένεις, αξίζει. Ίσως μεγαλώσουν και τους υπότιτλους.

Επίσης, ο 215A/AD είναι αξιόλογο μοντέλο, περιμένουμε να δούμε αν έχει firmware με μεγάλου υπότιτλους.

Προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων με το firmware της Cabletech, να αναφέρω ότι ο 220 λειτουργεί σωστά μόνο με του URZ0083 και όχι με του URZ0083Ε που είναι νεότερο μοντέλο, η ECO έκδοση του 0083.

Ποια είναι η διαφορά τους, ξέρεις;
Επίσης από ότι βλέπω το URZ0083 δεν το έχουν πλέον διαθέσιμο και έχουν αποσύρει και τη σελίδα fw του;

Πρέπει να άλλαξαν την τροφοδοσία γιατί ζεσταίνεται λίγο λιγότερο. Ίσως να είναι και κάποια βελτιωμένη κατασκευαστικά έκδοση του 3601, έτσι ότι βελτίωση βγει για τον ένα θα βγει και για τον άλλο, όπως γίνεται άλλωστε και για τους Strong 8105/ECO και Opticum T80plus/ECO.
Έχουν αλλάξει και τον demodulator με καλύτερο.

Προσοχή, μη δοκιμάσετε fw από Strong SRT8105.
To δέχεται μεν το κλειδώνει δε και είναι ότι χειρότερο μπορεί να σας συμβεί!

Προσοχή, μη δοκιμάσετε fw από Strong SRT8105.
To δέχεται μεν το κλειδώνει δε και είναι ότι χειρότερο μπορεί να σας συμβεί!
Δηλαδή ο 220 δέχεται το λογισμικό του Strong 8105; Άρα το βλέπω δύσκολο να μπαίνει το λογισμικό Strong 8105 στους Crypto 215 και Lifeview LV6TBOXHDA. Είναι και αυτοί ALI της Panodic αλλά έχουν διαφορές από τον 220. Αυτά βέβαια τα ξέρει καλύτερα ο talos.
Οι Strong φαίνεται το κάνουν αυτό. Να μην δέχονται άλλα λογισμικά παρά μόνο Strong. Το ίδιο είχε γίνει και στον AMTC 290 που παίρνει το λογισμικό Strong 8110. Μόνο που μετά δεχόταν μόνο λογισμικά Strong. Η λύση εκεί βρέθηκε με ένα λογισμικό Strong 8110 που κάποιος φίλος μας έδωσε. Δεν ξέρω που το βρήκε, αλλά ήταν άλλη έκδοση, δεν ήταν στην επίσημη σελίδα της Strong και αν θυμάμαι καλά ήταν ισπανικό. Νόμίζω πρώτη γλώσσα στην εγκατάσταση είχε ισπανικά. Αυτό το λογισμικό Strong για κάποιον λόγο ήταν ξεκλείδωτο και δεχόταν λογισμικά άλλων εταιριών. Ακόμα και τώρα είναι ο μόνος τρόπος να φύγεις από τα λογισμικά Strong στον AMTC 290.
Βέβαια δεν ξέρω αν χρειάζεται να φύγει κανένας από τα Strong. Κάνει πολύ καλά λογισμικά, και από κάτι βιντεάκια του μενού του που είδα νομίζω ότι και εδώ είναι από τα καλύτερα ALI λογισμικά. Αλλά βέβαια ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να μην καλύπτονται από αυτό και να θέλει να φύγει. Ψάξε λοιπόν αν υπάρχει ανάλογο αντικλείδι Strong.

Πρώτα έβαλα του SRT8105 Eco, δεν δεχόταν το fw και έβγαλε μήνυμα λάθους.
Έπειτα έκανα δοκιμή με του SRT8105, το δέχτηκε εγκαταστάθηκε σωστά και με την επανεκκίνηση παρατήρησα ότι ο δέκτης άρχισε τα κολλήματα (δεν αποκρινόταν στο τηλεχειριστήριο μετά από κάποια πατήματα).
Με δύο επιλογές για 16:9 και Scart, ξεκόλλησε και άρχισε το ψάξιμο στα κανάλια...δεν βρήκε τίποτα γιατί προφανώς έχει άλλο δέκτη.

Οπότε δεν κάνει με τίποτα για τον 220.

Εάν μπορείς στείλε μου το fw του Strong 8110 μήπως και μπει και με γλιτώσει από υπερβολικό κόπο, γιατί μέχρι τώρα όποια έκδοση και να δοκίμασα από Crypto, Cabletech, Digiquest δεν τη δέχεται με τίποτα!

Ωχ, ούτε κανάλια πιάνει; Διαφορετικός demodulator λοιπόν. Και δεν βγαίνει. Δύσκολα τα πράγματα.
Το λογισμικό του Strong 8110 δεν μπαίνει. Για παράδειγμα συμπεριφοράς των λογισμικών Strong το έγραψα. O Strong 8110 και ο AMTC 290 έχουν επεξεργαστή M-Star 7828.
Αφού έμεινες χωρίς δέκτη θα σου πρότεινα τον δέκτη Lifeview LV6TBOXHDA της Panodic, που έχει ALI Μ3601 και έχει μόνο 32 ευρώ, αλλά δεν έχει ανάλυση 480i. Για τον 215 δεν ξέρω αν έχει 480i, και ο μόνος που ξέρω με 480i και AC3 είναι ο Crypto 210AD. Αλλά δεν δέχεται λογισμικά Panodic και από media player...άστα.

Επειδή το χρησιμοποιούσα στο αυτοκίνητο οι απαιτήσεις είναι ιδιάζουσες.
1) Δέκτης με ALi για ευανάγνωστα μενού
2) Δέκτης με υποστήριξη 480i (NTSC)
3) Καλή υποστήριξη media αρχείων + flac.

Για τα παραπάνω ο 220 με την προσθήκη fw από Cabletech με είχε βολέψει, αλλά με έτρωγε ο κ@... μου να δω το όμορφο fw του Strong.
Ο 210AD από ότι θυμάμαι δεν δεχόταν flac έτσι; Από την άλλη ο 215AD, ρωτάω και ξαναρωτάω στο αντίστοιχο νήμα του για το εάν υποστηρίζει 480i δίχως απόκριση και έχω γίνει γραφικός.
Οπότε εφόσον ο Strong 8110 έχει MStar, θα πρέπει να περιμένω τον Άγγελο μήπως και έχει καμία παλαιότερη έκδοση του 8105 και να κάνω το σταυρό μου μπας και είναι ξεκλείδωτη.

Δεν μου λες, παλαιότερα δεν σε ρώταγε κάποιος για πρόβλημα στο fw του και του πρότεινες κάποια μέθοδο που σου είχε πετύχει; Για θυμησέ μου την περίπτωση;

Ξέρω ότι θες ALI και με ανάλυση 480 για να φαίνεται το μενού στην οθόνη του αυτοκινήτου. Γιαυτό και εγώ σου πρότεινα ALI. Αλλιώς αφού τον θες για media player καλύτερα θα ταίριαζε ένας M-Star που έχουν καλύτερο media player. Αλλά νομίζω έχεις δοκιμάσει M-Star και δεν φαίνεται το μενού στην οθόνη του αυτοκινήτου.
Για αυτούς που γράψαμε: ο 210AD δεν βλέπει καθόλου flack, αλλά έχει 480. O Lifeview παίζει flack 16 και 24 bit όπως δοκίμασα σήμερα, αλλά δεν έχει 480. Ξεκινάει από 576. Ο 215D δεν ξέρω τι κάνει. Διάβασα ότι παίζει flack 16 bit αλλά υπάρχει μία αντιγνωμία για 24 bit. Δεν γράφουν για ανάλυση, και έχω και εγώ απορίες για ποιότητα εικόνας, μέγεθος υποτίτλων, αλλά δεν γράφουν τίποτα.
Πάντως οι Lifeview και Crypto 215 είναι κλώνοι, και μάλλον παίρνουν το λογισμικό του Cabletech URZ0187. Όλα αυτά τα γράφει ο γνωστός άγνωστος :smile: γιαυτό θεωρούνται έγκυρα. Δεν ξέρω αν είναι ο Cabletech που σε βολεύει. Ο Lifeview LV6TBOXHDA έχει 32 ευρώ στο eshop και 29 στο pc-1. Αν έχεις όρεξη για δοκιμές, καλή τύχη.

Το λογισμικό, αλλά ποιό λογισμικό του Cabletech URZ0187; Μόλις είδα ότι δεν έχει ακόμα λογισμικό:
http://www.cabletech.pl/pl/10587-tuner-cyfrowy-dvb-t-mpeg-4-hd-do-telewizji-naziemnej-cabletech
Επίσης μην μπερδέψουμε τον κόσμο. Αυτά είναι μία παρένθεση για τον Lifeview και τον Crypto 215D. Δεν αφορούν τον 220.