Crypto ReDi 220

Re: Crypto ReDi 220MP

Έχετε παρατηρήσει ότι δεν διαβάζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες σε αρχεία video? Τουλάχιστον στοn crypto redi 25MP ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ.
π.χ.
σταχροπουτα.avi δεν διαβαζονται οι χαρακτήρες και δείχνει ..........avi

Συμβαίνει το ίδιο και με τον crypto Redi 220MP????

Στο Redi 220MP δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, διαβάζονται κανονικά.

Σου βάζω για παράδειγμα εμφάνιση ελληνικών τίτλων από τραγούδια, το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες (δεν έχω κάποιο δείγμα διαθέσιμο με ταινίες).

P4288455.jpg

Πολύ όμορφη δουλειά lemon! :adore:

Εύχομαι να έρθουν πιο κοντά στους χρήστες οι της Crypto και να αφήσουν το κρυφτό. Φοβάμαι πως μάλλον όχι όμως, Βλέπω πως βγάζουν νέο HD, ReDi 210MP που είναι κλώνος του νέου Lifeview LV6TBOXHD.

Και ο sd τους αντικαθίσταται από τον Redi 40MP, προσθέτοντας δυνατότητες πολυμέσων όπως οι sd Edision Mini-Triton, CA Micro-SD και United 1190 (αντικαταστάτης του F&U 2219; ).

Απάντηση: Re: Crypto ReDi 220MP

Ναι, βάλε στην αναλογία εικόνας την επιλογή 4:3 Letterbox.

Το δοκίμασα μαζί με της άλλες τρεις επιλογές και δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Έστειλα e-mail στην εταιρία (τώρα αν θα πάρω απάντηση θα δείξει).

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν την συσκευή και έχουν αυτό το πρόβλημα;

Πολύ όμορφη δουλειά lemon! :adore:

Εύχομαι να έρθουν πιο κοντά στους χρήστες οι της Crypto και να αφήσουν το κρυφτό. Φοβάμαι πως μάλλον όχι όμως, Βλέπω πως βγάζουν νέο HD, ReDi 210MP που είναι κλώνος του νέου Lifeview LV6TBOXHD.

Και ο sd τους αντικαθίσταται από τον Redi 40MP, προσθέτοντας δυνατότητες πολυμέσων όπως οι sd Edision Mini-Triton, CA Micro-SD και United 1190 (αντικαταστάτης του F&U 2219; ).

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...το πλήρες πρότζεκτ είναι στο http://lancialybra.mlemo.gr/doityourself/ics_multimedia/ics_multimedia_crypto.htm

Για την Crypto δεν κρατώ μεγάλο καλάθι. Ίσως να μη διαβάζουν καν και τα mail που στέλνουμε και χρειάζεται επικοινωνία μόνο τηλεφωνικώς.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω χθές. Υπάρχει τρόπος να προσαρμόζεται αυτόματα στο aspect ratio του κάθε καναλιού, δηλαδή να εμφανίζει τα 4:3 στην μέση και να κανει ζουμ στα 16:9;
Το δοκίμασα μαζί με της άλλες τρεις επιλογές και δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Έστειλα e-mail στην εταιρία (τώρα αν θα πάρω απάντηση θα δείξει).
Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν την συσκευή και έχουν αυτό το πρόβλημα;

- Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα. Δηλ. δεν σου δείχνει την κανονική αναλογία στα κανάλια 4:3 ούτε στα 16:9?
Τι αναλύσεως τηλεόραση έχεις και σε τι ανάλυση έχεις βάλει το δέκτη; Στο auto πως συμπεριφέρεται;

Απάντηση: Crypto ReDi 220MP

Βασικά, το πρόβλημα μου είναι ότι σε αντίθεση με τα αναλογικά κανάλια που πιάνει η τηλεόραση και π.χ αν έχεις την οθόνη σε 4:3 αν βρεί κανάλι 16:9 κάνει αμέσως ζουμ δεν κάνει το αντίστοιχο και στον δέκτη. Δηλαδή αν το έχεις την ΤV στο MEGA σε 4:3 και αλλάξει στο ΣΚΑΙ δεν κάνει ζούμ σε 16:9 αλλά πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα. Ισχύει και το αντίστροφο.

Έτσι συμπεριφέρεται σε κάθε ανάλυσα (aπο 480-1080p) και σε κάθε ρύθμιση (16:9, 4:3PS...).

Η τηλεόραση είναι HD Ready, Philips του 07.

Πηρα τηλεφωνο σημερα.Ειπα οτι εχω το 220 και οτι εχει προβλημα με τια mkv.Απλα ρωτησα αν προκειται να βγαλουν firmware να λυθει το προβλημα και μου ειπε το παλικαρι οτι δεν ξερει!!! Ειπε να ξαναπαρω τη αλλη βδομαδα επειδη τωρα κανουν μετακομιση.
Αττο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μολις του ειπα "εχω το 220 και εχει προβλημα με την αναπαραγωγη mkv" μου λεει "Α εσυ εστειλες το
mail?Δηλαδη τοσος κοσμος εχει το μηχανημα και λεει οτι εχει προβλημα και κανενας δεν εστειλε ενα mail.Αυτος εδειξε να μην εχει ιδεα.Οπως παει καποιος σε μια δημοσια υπηρεσι και του λενε "δεν ξερω λειπει ο υπευθυνος περνα αυριο μεθαυριο".Καπως ετσι.

Απάντηση: Re: Crypto ReDi 220MP

Πηρα τηλεφωνο σημερα.Ειπα οτι εχω το 220 και οτι εχει προβλημα με τια mkv.Απλα ρωτησα αν προκειται να βγαλουν firmware να λυθει το προβλημα και μου ειπε το παλικαρι οτι δεν ξερει!!! Ειπε να ξαναπαρω τη αλλη βδομαδα επειδη τωρα κανουν μετακομιση.
Αττο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μολις του ειπα "εχω το 220 και εχει προβλημα με την αναπαραγωγη mkv" μου λεει "Α εσυ εστειλες το
mail?Δηλαδη τοσος κοσμος εχει το μηχανημα και λεει οτι εχει προβλημα και κανενας δεν εστειλε ενα mail.Αυτος εδειξε να μην εχει ιδεα.Οπως παει καποιος σε μια δημοσια υπηρεσι και του λενε "δεν ξερω λειπει ο υπευθυνος περνα αυριο μεθαυριο".Καπως ετσι.
BDGBGDB55.gif
flipout.gif
flipout.gif
flipout.gif

Ειλικρινά στην crypto δεν παίζονται.
Πάντως αυτό που έχω διαπιστώσει είναι η σχεδόν μηδενική υποστήριξη μετά την αγορά των προιόντων της εταιρείας.
Όταν κάποτε τους είχα στείλει e-mail για προβλήματα του ReDi 100 που έχω, μου είχαν απάντήσει ότι πιθανόν να λυθούν στο μέλλον με αναβάθμιση του firmware (δεν έγινε ποτέ).

Για να μη το κουράζουμε είτε δημόσια υπηρεσία είτε ιδιωτική εάν ο υπάλληλος ή υπάλληλοι είναι κουκουρούκου το ίδιο αποτέλεσμα...

Φυσικά και έχουν λάβει πολλαπλά email, αλλά που οργάνωση...

Δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε μετά την μετακόμιση, επίσης μετά την νέα αρχειοθέτηση και μετά θα πρέπει να ξαναστείλουμε τις παρατηρήσεις μας γιατί τα παλαιά χάθηκαν...

Βασικά, το πρόβλημα μου είναι ότι σε αντίθεση με τα αναλογικά κανάλια που πιάνει η τηλεόραση και π.χ αν έχεις την οθόνη σε 4:3 αν βρεί κανάλι 16:9 κάνει αμέσως ζουμ δεν κάνει το αντίστοιχο και στον δέκτη. Δηλαδή αν το έχεις την ΤV στο MEGA σε 4:3 και αλλάξει στο ΣΚΑΙ δεν κάνει ζούμ σε 16:9 αλλά πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα. Ισχύει και το αντίστροφο.

Έτσι συμπεριφέρεται σε κάθε ανάλυσα (aπο 480-1080p) και σε κάθε ρύθμιση (16:9, 4:3PS...).

Η τηλεόραση είναι HD Ready, Philips του 07.

Θα ήταν εύκολο εάν ανέβαζες μια φώτο με το πρόβλημα...μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.
Κανονικά εφόσον η τηλεόρασή σου είναι 16:9, θα έπρεπε με τη λειτουργία Auto, όταν έβαζες mega για παράδειγμα να είχες μπάρες αριστερά-δεξιά, ενώ όταν έβαζες sky ή prisma να μην είχες μπάρες πουθενά δηλ. δεν θα έπρεπε να είχες πουθενά ζουμ ή αλλιώς να έβλεπες τη φυσική ανάλυση του κάθε καναλιού.
Για να εξαφανίσεις τις πλευρικές μπάρες στα κανάλια που εκπέμπουν σε 4:3 θα πρέπει ή να το αντισταθμίσεις από την τηλεοράσή σου εάν υποστηρίζει κάτι τέτοιο ή να βάλεις στο crypto όχι auto αλλά κάποια άλλη επιλογή με δοκιμή...
Υποψιάζομαι ότι κάτι κάνει η τηλεόρασή σου που επεμβαίνει στην έξοδο του Crypto. Ψάξε και τα δύο μενού (τηλεόρασης και Crypto) για να δεις πως συμπεριφέρονται.

Θυμαστε ενα τραγουδι ,μαλλον το ρεφραιν που ελεγε "Σ οποιον αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε".Καπως ετσι πρεπει να σκεφτονται.
Προτεινω το εξης
Τους βηθαμε στη μετακομιση και σε ανταλλαγμα μας δινουν νεο firmware.

Να τους στείλουμε την Τζούλια καλύτερα? Αστεία αστεία αλλά .... αυτοί θα ρίχνουν το φταίξιμο στους κινέζους προμηθευτές. Δεν υπάρχει κλώνος για να λυθεί το πρόβλημα άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου? Τέλειο το τραγούδι της Ελλάδας. Μπράβο

Παιδιά και εγω το αγόρασα χθες περισσότερο σαν media player και μετα σαν δεκτη mpeg4. Το πηρα χωρις να διαβασω τιποτα και μολις ειδα τους υπότιτλους ξενερωσα. Αλλα λύση υπάρχει
Απλα ενσωματωνεις τους υπότιτλους στο αρχείο .avi δηλαδη στο usb υπαρχει μονο ενα αρχειο και τους επεξεργαζεσαι για το μεγεθος τους(εγω το εκανα με το format factory) ευκολα και σχετικα γρηγορα (περιπου 1,5 ώρα) για ταινια(με ένα καλύτερο pc απο το δικό μου σαφως και θα γίνει γρηγοροτερα).

Και παίζουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα

Νομίζω παλιότερα είχα βάλει υποτίτλους με το Avi-Mux gui και το είχε κάνει στην στιγμή.
Κάνει και κομμάτιασμα, αν θυμάμαι καλά, της ταινίας σε όσα αρχεία θέλεις. (χρήσιμο για τον Funai 2205 που διαβάζει αρχεία mkv ως 4gb)

Κάποια στιγμή είχα χρησιμοποιήσει και το AviAddXSubs αλλά δεν θυμάμαι και πολλά ούτε από αυτό.. Και τα δύο ήταν απλούστατα στην χρήση τους όμως.

Παιδιά και εγω το αγόρασα χθες περισσότερο σαν media player και μετα σαν δεκτη mpeg4. Το πηρα χωρις να διαβασω τιποτα και μολις ειδα τους υπότιτλους ξενερωσα. Αλλα λύση υπάρχει
Απλα ενσωματωνεις τους υπότιτλους στο αρχείο .avi δηλαδη στο usb υπαρχει μονο ενα αρχειο και τους επεξεργαζεσαι για το μεγεθος τους(εγω το εκανα με το format factory) ευκολα και σχετικα γρηγορα (περιπου 1,5 ώρα) για ταινια(με ένα καλύτερο pc απο το δικό μου σαφως και θα γίνει γρηγοροτερα).

Και παίζουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα

To AviAddxSubs κάνει την δουλειά στο 2λεπτο.
Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις.

Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικά στην εταιρία (210-8098700), θέτοντας τους προβληματισμούς μου στον τρόπο υποστήριξης και κυρίως στην "απουσία" τους για απάντηση στις όποιες αναφορές τους έχουμε υποβάλλει.

Μου ζητήθηκε από την υπάλληλο με την οποία συνομίλησα - το οποίο και ήδη έχω κάνει - να της στείλω στο προσωπικό της email ,τα όσα ανέφερα για να μπορέσει να τα δρομολογήσει στα αντίστοιχα τμήματα της εταιρίας.

Εκτός των όποιων "παραπόνων", συμπεριέλαβα και ότι σχεδόν έχει αναφερθεί ως πρόβλημα ή επιθυμητή λειτουργία, για το επόμενο fw.

Μακάρι, να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει...και θα πρέπει να ακούν τις "φωνές" των πελατών-αγοραστών και κυρίως να συμμετέχουν - έστω να διαβάζουν - και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα θέματα που τους αφορούν.

Πάμε που πάμε κατά διαόλου ως χώρα, τουλάχιστον να είμαστε και λιγάκι υπερήφανοι για τις όποιες ελληνικές εταιρίες θα μείνουν στο χώρο. :fahne90:

Last edited:

Μακάρι η κίνηση που έκανες να δώσει καρπούς, τόσο σε firmware όσο και σε παρουσία της εταιρίας στα forum.

Ίσως η ομαδική αποστολή ενός e-mail από μέλη του φόρουμ και χρήστες του δέκτη αυτού, στο οποίο θα έχουν υπογράψει και συγκεντρώσει προβλήματα και προτάσεις για νέες δυνατότητες, να βοηθούσε ακόμα περισσότερο.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και για τον 250ΜΡ.

Μεταξύ άλλων που γράφηκαν στο ενημερωτικό email, συγκεκριμένα για τη συσκευή Redi 220MP, τονίστηκε:

(ακολουθεί απόσπασμα email)
Αναπαραγωγή αρχείων ταινιών (βίντεο)

- μέγεθος υπότιτλων: το παρόν μέγεθος κρίνεται πολύ μικρό και σε μερικούς τους ενοχλεί το εφέ παρουσίασής τους (κύλιση από τα αριστερά προς τα δεξιά)
- υποστήριξη υπότιλων και ansi εκτός του utf8
- δυνατότητα επιλογής διαδρομής αρχείου υπότιτλων ή εάν αυτό είναι δύσκολο τεχνικά, επιλογή να εμφανίζει τους εξωτερικούς αντί τους εσωτερικούς ενσωματωμένους (στην τελευταία περίπτωση δεν εμφανίζει τίποτα στο τρέχων fw 1.0.9)
- κατά την αναπαραγωγή αρχείου media (βίντεο) εμφανίζει την μπάρα πληροφοριών χρόνου και δείκτη τρέχουσας θέσης της ταινίας δίχως να σβήνει αυτόματα όπως θα έπρεπε. Αυτό επαναλαμβάνεται σε όλα τα αρχεία βίντεο ακόμη και στη λίστα και για να φύγει η μπάρα πρέπει να πατάς συνεχώς το EXIT. Αρκετά ενοχλητικό, καλύπτει πλήρως τη θέση των υπότιτλων και θα μπορούσε να φεύγει αυτόματα όπως γίνεται στην εναλλαγή προγράμματος τηλεοπτικών σταθμών όπου η μπάρα πληροφοριών εξαφανίζεται αυτόματα μετά από 2-3 δεύτερα.
- όταν υπάρχει μία μεγάλη λίστα αρχείων, δεν υπάρχει τρόπος page up/page down αλλά πρέπει να κυλήσεις όλη τη λίστα ένα προς ένα για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει (πολύ χρονοβόρο).

Αναπαραγωγή αρχείων ήχου
- η συσκευή σας έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού (και δεν το αναγράφεται ούτε στα χαρακτηριστικά του αλλά ούτε το διαφημίζεται), που δεν είναι άλλο εκτός της δυνατότητας αναπαραγωγής αρχείων flac (16bit). Σωστά διαβάζεται παίζει και flac αρχεία μόνο που δεν τα δείχνει ως flac, αλλά τα μαρκάρει ως mp3. Στις ιδιότητες αρχείου όμως φάινεται το μέγεθος του αρχείου που δεν συνάδει με το μέγεθος των mp3. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή αναγραφή τους ως flac και όχι ως mp3.
- όταν υπάρχει μία μεγάλη λίστα αρχείων, δεν υπάρχει τρόπος page up/page down αλλά πρέπει να κυλήσεις όλη τη λίστα ένα προς ένα για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει (πολύ χρονοβόρο).
- κατά την αναπαραγωγή αρχείων ήχου που είναι μέσα σ' ένα φάκελο, παρατηρείται η εξής συμπεριφορά. Εμφανίζει με μαρκαρισμένο κίτρινο χρώμα το πρώτο τραγούδι και καθώς μεταπηδά στο επόμενο, μία νέα μπάρα χρώματος γκρι μαρκάρει το τρέχον τραγούδι (η κίτρινη συνεχίζει να υπάρχει πάνω στο πρώτο) και αυτό συνεχίζεται...μέχρι να φθάσει σε τραγούδι που δεν εμφανίζεται στην οθόνη (δηλ. το επόμενο μετά από το τελευταίο της λίστας που εμφανίζεται στην οθόνη). Εδώ αντί να ανανεώσει τη λίστα με τα επόμενα τραγούδια, κρατά τα περιεχόμενα της πρώτης οθόνης και απλά ακούς το επόμενο τραγούδι δίχως να το δείχνει και μάλιστα και δίχως να ανανεώσει και τον τίτλο στις πληροφορίες που βρίσκονται κάτω από τις μπάρες απεικόνισης της συχνότητας. Εδώ σίγουρα χρειάζεται αναθεώρηση της λειτουργίας του.
- Δυνατότητα οριζόντιου scroll του τίτλου του μουσικού αρχείου στο δεξί μέρος της οθόνης (κάτω από τις μπάρες απεικόνισης των συχνοτήτων)

Εγγραφή τηλεπτικού προγράμματος
- χρήστες έχουν αναφέρει ότι η συνεχής εμφάνιση του σήματος rec, καθόλη τη διάρκεια της εγγραφής είναι ενοχλητική στην παρακολούθηση του προγράμματος, μάλλον χρειάζεται αναθεώρηση του χρόνου παραμονής ή τουλάχιστον την απομάκρυνσή του με κάποιο πλήκτρο (exit).
- δυνατότητα εγγραφής και σε χαμηλότερη ποιότητα (μεγαλύτερης συμπίεσης δηλαδή) εκτός από την ήδη υπάρχουσα.

Αφαιρούμενα Μέσα
- έχει παρατηρηθεί ότι δεν τερματίζει σωστά τα αφαιρούμενα μέσα usb. Αν και αυτή η λειτουργία τη συναντάμε πρώτη φορά σε συσκευή της κατηγορίας (η λειτουργία θυμίζει την αντίστοιχη απενεργοποίηση σε υπολογιστή), εντούτοις βλέπουμε συχνά περιεχόμενα FoundXXX στο root του usb stick που αποδίδονται (συνήθως) σε μη ομαλό τερματιστμό.

Τηλεχειριστήριο
- Χρειάζεται οπωδήποτε αλλαγή του layout των πλήκτρων. Η τοποθέτηση των πλήκτρων όπως έχει προβληματίζει και ξενίζει...(θα θέλαμε νέο τηλεχειριστήριο με δυνατότητα αγοράς του μεμονωμένα).

Εκανες καλη δουλεια lemon.Θα ξαναπαρω κι εγω τηλ. απο βδομαδα.
Εγω θελω να παρω και το 250 το οποιο εχει στα χαρακτηριστικα του τα περισσοτερα απο αυτα που ζηταμε για το 220.Ομως εχει και αυτο προβλημα συμβατοτητας (τους ειπες γι αυτο?) με τα mkv.Χθες ομως το χαρηκα το 220 καθως επαιξε απροβληματιστα δυο αρχεια απο eurovision τα οποια δεν μου επαιζε ουτε το lg 390 αλλα ουτε και το WDMP.Θριαμβος:SFGSFGSF:
Μου εκανε και κατι παραξενο ενω εκανα μια δοκιμαστικη εγγραφη.
Εγραψε αρχειο 1.5 γιγα και μετα εγραφε σε ξεχωριστα αρχεισ των 150mb περιπου.Θα το ψαξω πεςρισσοτερο.

- δυνατότητα εγγραφής και σε χαμηλότερη ποιότητα (μεγαλύτερης συμπίεσης δηλαδή) εκτός από την ήδη υπάρχουσα.

Yπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε PS, που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις...