Crypto ReDi 220

Re: Crypto ReDi 220MP

...
Εγω θελω να παρω και το 250 το οποιο εχει στα χαρακτηριστικα του τα περισσοτερα απο αυτα που ζηταμε για το 220.Ομως εχει και αυτο προβλημα συμβατοτητας (τους ειπες γι αυτο?) με τα mkv.Χθες ομως το χαρηκα το 220 καθως επαιξε απροβληματιστα δυο αρχεια απο eurovision τα οποια δεν μου επαιζε ουτε το lg 390 αλλα ουτε και το WDMP.Θριαμβος:SFGSFGSF:
Μου εκανε και κατι παραξενο ενω εκανα μια δοκιμαστικη εγγραφη.
Εγραψε αρχειο 1.5 γιγα και μετα εγραφε σε ξεχωριστα αρχεισ των 150mb περιπου.Θα το ψαξω πεςρισσοτερο.

- Μάζεψα ότι είχε αναφερθεί στο νήμα του 220 και όχι στο νήμα του 250 που στην ουσία αφορά άλλον δέκτη.
Το θέμα της αναπαραγωγής των mkv, νομίζω ότι έχει αναφερθεί στο νήμα του 250 και όχι εδώ, οπότε και δεν αναφέρθηκα.

Στο θέμα της εγγραφής αλλά και σε πολλά σχετικά της εγγραφής δεν έχω ιδία πείρα, διότι το χρησιμοποιώ σε χρήση αυτοκινήτου και όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος.
Μήπως και το στικάκι σου είναι σε FAT?
Αποψή μου είναι όσοι το χρησιμοποιείτε κανονικά ως οικιακό δέκτη, να αναφέρεται εδώ τα όποια προβλήματα βλέπετε έτσι ώστε εάν δούμε ότι η εταιρία ανταποκρίνεται να μπορούμε ανά τακτά διαστήματα να δίνουμε μία ανατροφοδότηση των προβλημάτων-επισημάνσεων.

Πάντως κάντε επικοινωνία με την εταιρία, διαφορετικά μία φωνή δεν θα φέρει την άνοιξη...

Yπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε PS, που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις...

- Εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε λάθος αναφέρθει σ' αυτό το νήμα η ανάγκη του, στηρίχτηκα σ' αυτήν την άποψη και το συμπεριέλαβα στα αιτήματα...

Είχα έναν ΜΑΧΤ100 που προσφάτως συγχωρεθηκε...
Με ενδιαφέρει αυτός ο δέκτης λόγω τιμής αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί με παρόμοιες δυνατότητες έχω μπερδευτεί.
Κάποιες απορίες σε σχέση με το συγκεκριμένο:

Διάβασα τα προηγούμενα και απότι κατάλαβα NΤFS παιζει και γράφει κανονικά.
Έχει πρόβλημα με τους υπότιλτλους (δε με αφορά καθόλου)
Από αναβαθμίσεις δε προβλέπονται.

Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι δε παίζει όλα τα mkv αλλά υπάρχουν κάποια κολλήματα.
Σωστά;

Από ότι έχει αναφερθεί σε όσους το χρησιμοποιούν ως PVR, ναι γράφει κανονικά σε NTFS (προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει).
Στα mkv έχει πολύ καλή συμβατότητα και δεν κολλάει. Από μέλος αναφέρθηκε ότι όταν καλεστεί να αναπαράγει ματρόσκες που ξεφεύγουν από τις πεπατημένες αναλύσεις κυρίως αυτές των 720p/1080i/1080p, δεν τις αναπαράγει.
Τώρα εάν μου βρεις έναν δέκτη που να παίζει ως καθαρόαιμο media player, έλα να το συζητήσουμε...η κατηγορία είναι δέκτες με δυνατότητα media player και όχι το αντίθετο.

Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι δε παίζει όλα τα mkv αλλά υπάρχουν κάποια κολλήματα.
Σωστά;

Καπως ετσι ειναι.Εξαρταται φυσικα τι ζηταει ο καθεναςαι και τι εχει να προσφερει ο ανταγωνισμος στην ιδια τιμη.
Γραφει και βλεπει κανονικα ntfs.Σε οσες δοκιμες εκανα γραφει αρχεια μεχρι 4gb και μετα αλλο αρχειο παλι.

Οταν ενεργοποιω το time shift δεν μπορω να αλλαξω καναλι,γιατι?

Οταν ενεργοποιω το time shift δεν μπορω να αλλαξω καναλι,γιατι?

Ολα καλα!Απλα στο manual τα γραφουν λιγο "κινεζικα".

Αυτό με τα 4Gb όριο, το εξέτασες σε δίσκο φορμαρισμένο ή στικάκι σε NTFS; Δοκίμασες επίσης να το φορμάρεις (θυμάμαι ότι έχει αυτή τη δυνατότητα) μέσω της συσκευής και να δεις το αποτέλεσμα;

Τοσο σε fat οσο και σε ntfs γραφει αρχεια μεχρι 4gb.Φορμαρησε φλασακι 16γιγα απο fat σε ntfs σε χρονο μηδεν.Επισης μεσα απο το μενου μπορεις καθε στιγμη να βλεπεις τη χρονικη διαρκεια και το μεγεθος της εκπομπης που γραφεις.

Ωραίος Tze..., ας το έχουν υπόψη όσοι το χρησιμοποιούν και ως PVR.

Διαβάζοντας, απάντηση μέλους στο νήμα του 250 για το πως ξεπέρασε κάποια προβλήματα που είχε σε αναπαραγωγή mkv, σίγουρα το ίδιο θα ισχύει και εδώ, δηλ. μην περιμένετε ο δέκτης να αναπαράγει κανονικά ταινίες με "header compression", εδώ ακόμη και στα καθαρόαιμα media player δεν είναι κανένα 6-μηνο που το έχουν ξεπεράσει...
Απλά σώζετε το αρχείο δίχως αυτόν τον περιορισμό και η ταινία αναπαράγεται κανονικά.
Το είχα γράψει άλλωστε ότι αυτός ο δέκτης έχει πολύ καλή συμβατότητα και αναπαραγωγή με διάφορα αρχεία βίντεο (πολύ καλή όχι άριστη).

Σημ= είχα ανατροφοδότηση ότι το mail που έστειλα στην εταιρία, έχει ήδη δρομολογηθεί στα αρμόδια τμήματα και αναμένω απάντηση...

Απάντηση: Crypto ReDi 220MP

Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία: εάν ο δέκτης, συνδεδεμένος σε LCD μέσω scart και ρυθμισμένος αυτός και η TV για αυτόματη αναλογία οθόνης, στα κανάλια που εκπέμπουν σε 16:9 γυρνάει αυτόματα η TV σε 16:9 και στα υπόλοιπα σε 4:3;
Το ρωτάω γιατί τώρα με τον Crypto ReDi 100 που διαθέτω, αλλάζει αυτόματα η TV σε 16:9 μόνο στα κανάλια σινεσπόρ+ και πρίσμα+ και όχι στα υπόλοιπα (star, σκα'ι', ΕΤ1 και ΝΕΤ) και θέλω να ξέρω πριν προχωρήσω σε αγορά 2ου δέκτη.

Απάντηση: Crypto ReDi 220MP

Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία: εάν ο δέκτης, συνδεδεμένος σε LCD TV 16:9 μέσω scart και ρυθμισμένος αυτός και η TV για αυτόματη αναλογία οθόνης, στα κανάλια που εκπέμπουν σε 16:9 γυρνάει αυτόματα η TV σε 16:9 και στα υπόλοιπα σε 4:3;
Το ρωτάω γιατί τώρα με τον Crypto ReDi 100 που διαθέτω, αλλάζει αυτόματα η TV σε 16:9 μόνο στα κανάλια σινεσπόρ+ και πρίσμα+ και όχι στα υπόλοιπα (star, σκα'ι', ΕΤ1 και ΝΕΤ) και θέλω να ξέρω πριν προχωρήσω σε αγορά 2ου δέκτη.
Κάποιος χριστιανός (και μη) να με ... διαφωτίσει, γιατί σκέφτομαι να αγοράσω τον συγκεκριμένο δέκτη και θέλω να ξέρω εάν δουλεύει σωστά με το 16:9 flag των καναλιών.

Προφανώς, για να μην έχεις απάντηση κανείς δεν έχει συνδέσει το δέκτη σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας μέσω scart.
Όπως καταλαβαίνεις είναι ανορθόδοξος τρόπος διασύνδεσης.

Προσωπικά τον έχω με σύνδεση μέσω scart & composite (σε δύο οθόνες) - στο αυτοκίνητο - αλλά είναι τόσο ιδιαίτερες οι συνθήκες σύνδεσης που δεν έχει νόημα να σου αναφέρω για το πως συμπεριφέρεται.

Μόνο εάν βρεθεί μέλος που να έχει στην άκρη ένα καλώδιο scart και έχει το χρόνο και τη διάθεση να το δοκιμάσει σε HD TV, θα μπορέσει να σου απαντήσει...

Τελικα εχουν δικιο καποιοι φιλοι που λενε οτι αυτα τα μηχανηματα πρεπει να κανουν πρωτα το αυτονοητο, δηλαδη να μεταφερουν αξιοπιστα σημα στη τηλεοραση και μετα ολα τ αλλα..Διαβαζα οτι οι τηλεορασεις υπερεχουν στη ληψη σηματος (μεγαλυτερη ευαισθησια) απο τους εξωτερικους αποκωδικοποιητες αλλα δεν περιμενα τοσο μεγαλη διαφορα.Το Σαββατο προσπαθουσα ματαια να απολαυσω την εικονα της ερτ hd στον αγωνα αλλα ο crtpto 220 ειχε αντιθετη αποψη.Σπασιματα,κολληματα,πιξελιασματα εκαναν αδυνατη την παρακολουθηση του αγωνα.Την ιδια στιγμη στο διπλανο δωματιο η μετριοτατη LG2362 επαιζε ανετα.Το κακο ειναι οτι και σε μεγαλογνωστο περιοδικο σε τεστ με αποκωδικοποητες, ενω αναφερονται βαθμολογιες για τα ποιο απιθανα πραγματα πουθενα δεν υπαρχει βαθμολογια για τις επιδοσεις των συσκευων στη ληψη σηματος .

Τελικα εχουν δικιο καποιοι φιλοι που λενε οτι αυτα τα μηχανηματα πρεπει να κανουν πρωτα το αυτονοητο, δηλαδη να μεταφερουν αξιοπιστα σημα στη τηλεοραση και μετα ολα τ αλλα..Διαβαζα οτι οι τηλεορασεις υπερεχουν στη ληψη σηματος (μεγαλυτερη ευαισθησια) απο τους εξωτερικους αποκωδικοποιητες αλλα δεν περιμενα τοσο μεγαλη διαφορα.Το Σαββατο προσπαθουσα ματαια να απολαυσω την εικονα της ερτ hd στον αγωνα αλλα ο crtpto 220 ειχε αντιθετη αποψη.Σπασιματα,κολληματα,πιξελιασματα εκαναν αδυνατη την παρακολουθηση του αγωνα.Την ιδια στιγμη στο διπλανο δωματιο η μετριοτατη LG2362 επαιζε ανετα.Το κακο ειναι οτι και σε μεγαλογνωστο περιοδικο σε τεστ με αποκωδικοποητες, ενω αναφερονται βαθμολογιες για τα ποιο απιθανα πραγματα πουθενα δεν υπαρχει βαθμολογια για τις επιδοσεις των συσκευων στη ληψη σηματος .

συμφωνω απόλυτα, έχοντας τον cyrpto 250, στο ίδιο σπίτι με μια samsung tv, η τηλεόραση δείχνει κανονικά όλα τα ψηφιακά, ενώ με τον αποκωδικοποιητή κάποια κανάλια ή έχουν σπασίματα ή δεν τα δείχνει καθόλου.

XM παράξενο. Πόσο δυνατό είναι το σήμα σου? Πώς ένωσες το καλώδιο της αντένας? π.χ. πρώτα στον δέκτη? ή με splitter?

είναι συνδεδεμένος κατευθείαν με το καλώδιο της κεραίας στην μπρίζα στον τοίχο. το ίδιο ακριβώς μου κάνει και ένας amtc

Είναι προφανές ότι είναι θέμα κεραίας και εσωτερικής εγκατάστασης. Ναι μεν οι τηλεοράσεις έχουν πιο ευαίσθητους δεκτες (έχω να δει να δείχνουν άψογα και με σήμα κάτω από 50%, με παλιό φθαρμένο καλώδιο), αλλά για να μην φέρνει καν κάποια κανάλια σε 2 δέκτες, τότε είναι αυτό που είπα πιστεύω.

Για σωστά συμπεράσματα (όχι ότι τα αναφερόμενα δεν μπορεί να είναι αληθινά), θα πρέπει να δοκιμαστούν πάνω στην ίδια μπρίζα και μόνο.
Σε μία εσωτερική καλωδίωση τηλεόρασης πολλές φορές το σήμα απέχει από μπρίζα σε μπρίζα.

Προσωπικά, όταν είχα δοκιμάσει αυτόν τον crypto vs Crystal Audio HD, με εξωτερική κεραία (mobile) σε δύσκολο σημείο, εκεί που ο crypto πάλευε το σήμα και μία έδειχνε και την άλλη το έχανε, ο CA ήταν σταθερά εκτός λήψης.

Για σωστά συμπεράσματα (όχι ότι τα αναφερόμενα δεν μπορεί να είναι αληθινά), θα πρέπει να δοκιμαστούν πάνω στην ίδια μπρίζα και μόνο...
ο CA ήταν σταθερά εκτός λήψης.

Εννοειται οτι εκανα δοκιμες στην ιδια ακριβως μπριζα.
Συγκεκριμενα το προβλημα ειναι στη συχνοτητα 29.Οταν η τιβι δειχνει κανονικα ο crypto κολλαει.Οταν η τιβι παρουσιαζει κολληματα ο crypto δε δειχνει τιποτα.Φαντασου ποσο χαλια ειναι ο CA.
Τωρα σκεφτομαι να βρω ενα μηχανημα με πολυ καλη ληψη να εχει μονο pvr και time shift και ας κοστιζει 60 και 70 ευρω.

Απάντηση: Re: Crypto ReDi 220MP

Προφανώς, για να μην έχεις απάντηση κανείς δεν έχει συνδέσει το δέκτη σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας μέσω scart.
Όπως καταλαβαίνεις είναι ανορθόδοξος τρόπος διασύνδεσης.

Προσωπικά τον έχω με σύνδεση μέσω scart & composite (σε δύο οθόνες) - στο αυτοκίνητο - αλλά είναι τόσο ιδιαίτερες οι συνθήκες σύνδεσης που δεν έχει νόημα να σου αναφέρω για το πως συμπεριφέρεται.

Μόνο εάν βρεθεί μέλος που να έχει στην άκρη ένα καλώδιο scart και έχει το χρόνο και τη διάθεση να το δοκιμάσει σε HD TV, θα μπορέσει να σου απαντήσει...
Πλέον δε χρειάζεται. Τον αγόρασα, οπότε όταν τον συνδέσω θα διαπιστώσω μόνος μου.

Το πρόβλημα του Βασίλη μοιάζει αρκετά σοβαρό. 'Η οι Crypto τρώνε το flag στα mpeg4 ή η Digea σε εκείνο το σημείο εκπομπής έχει πρόβλημα και δεν στέλνει το flag αλλαγής 4:3/16:9.
Κι αν περιμένει κανείς να το διορθώσει η Crypto, μάλλον θα απογοητευθεί.

Κάποιος που λαμβάνει από το σημείο εκπομπής στην Λάρισα και έχει 16:9 (φαρδιά) τηλεόραση, ας βοηθήσει τον συμφορουμίτη (και τους ενδιαφερόμενους για τον δέκτη) βλέποντας αν αλλάζει το 16:9/4:3 κανονικά στην τηλεόρασή του στα ιδιωτικά κανάλια.